Ваксини и Ваксинационни Програми 3

• 69 754
  • 749
  •   1
Отговори
# 150
Привет  Birdie  Hug
Прочетох за новата Превенар 13...към момента сме поставили Синфлорикс по схема от 2-и мес(2 имунизации)...проблем ли е да се продължи с Превенар 13?

Не. Но ще има уточнение за схемата.

Birdie, На безплатна имунизация с ваксина срещу пневмококови инфекции с търговско наименование Synflorix /Синфлорикс/ подлежат абсолютно всички деца родени от м. януари 2010 г.
За децата, които до момента са имунизирани по желание срещу заплащане с другата пневмококова ваксина - Prevenar /Превенар/, имунизационният курс трябва да се завърши със същата ваксина, тъй като двете ваксини не са взаимозаменяеми.

Източник: МЗ

Peace

# 151
Привет  Birdie  Hug
Прочетох за новата Превенар 13...към момента сме поставили Синфлорикс по схема от 2-и мес(2 имунизации)...проблем ли е да се продължи с Превенар 13?

Не. Но ще има уточнение за схемата.

Birdie, На безплатна имунизация с ваксина срещу пневмококови инфекции с търговско наименование Synflorix /Синфлорикс/ подлежат абсолютно всички деца родени от м. януари 2010 г.
За децата, които до момента са имунизирани по желание срещу заплащане с другата пневмококова ваксина - Prevenar /Превенар/, имунизационният курс трябва да се завърши със същата ваксина, тъй като двете ваксини не са взаимозаменяеми.

Източник: МЗ

Peace
Знам. Прочетох.
Ами... чудесно.

# 152
  • в белята
Може би поста не ми е за тук ,но ми стана чудно ,че при положение ,че имаме приети всички дози Пентаксим ,тия дни в микрониологията ни цъфна Хемофилус инфлуенца тип А и сега сме на АБ.Бях останала с вечатлението ,че стази ваксина ,сме застраховани срещу тази бактерия  newsm78 newsm78 newsm78,аз ли греша или има грешка в поставянето на ваксината?

# 153
Извинявам се, ако повтарям въпроса, не съм чела темата  Embarassed

След няколко месеца дъщеря ми става на 6 г. и според календара трябва да й се сложи Тетанус. Четох, че действието й е 6 месеца, такава ли се слага, ако да - какъв е смисъла? При нараняване/ухапване нали винаги пак ваксинират newsm78
Да уточня, че не съм против ваксините, всичко й е сложено според календара, но тази ми се вижда безсмислена  newsm78

# 154
Извинявам се, ако повтарям въпроса, не съм чела темата  Embarassed

След няколко месеца дъщеря ми става на 6 г. и според календара трябва да й се сложи Тетанус. Четох, че действието й е 6 месеца, такава ли се слага, ако да - какъв е смисъла? При нараняване/ухапване нали винаги пак ваксинират newsm78
Да уточня, че не съм против ваксините, всичко й е сложено според календара, но тази ми се вижда безсмислена  newsm78

На 6 години се слага реимунизация за дифтерия, тетанус,коклюш и полиомиелит.
http://www.pramed.com/imuniz_kalendar.htm

Къде видя тетанус???  newsm78 Има БЦЖ на 7 години.

# 155
Медицинската сестра в градината каза само тетанус. Изясниха ми се нещата, ще я сложим, благодаря  Hug

# 156
Някой може ли да ми каже какво значи Ymorax polio??
Това ни е сложено на 6 год. ние бяхме от първите на които трябваше да се постави Тримовакс но в нашия картон е отразено Ymorax polio newsm78
сложена ни е на 29,09,08год наложи се да сменим лекаря и тогава разбрах че не ни е поставена точната ваксина.
Какво трябва да направя дали трябва да я повторим?????????
И има ли от къде да проверя кога точно са пуснали новата ваксина,защото сегашната ни лекарка твърди че в София са ги пуснали декември 2008 и е станало някакво объркване явно. #Cussing out

# 157
Някой може ли да ми каже какво значи Ymorax polio??
Това ни е сложено на 6 год. ние бяхме от първите на които трябваше да се постави Тримовакс но в нашия картон е отразено Ymorax polio newsm78
сложена ни е на 29,09,08год наложи се да сменим лекаря и тогава разбрах че не ни е поставена точната ваксина.
Какво трябва да направя дали трябва да я повторим?????????
И има ли от къде да проверя кога точно са пуснали новата ваксина,защото сегашната ни лекарка твърди че в София са ги пуснали декември 2008 и е станало някакво объркване явно. #Cussing out
"Имовакс Полио" е моновалента полио ваксина за инжекционно (мускулно) приложение.
https://www.vaccineshoppecanada.com/secure/pdfs/ca/IMOVAX_Polio_E.pdf
Влиза в състава на "Пентаксим" и други комбинирани ваксини.

Преди да вземат кардинално вярното решение да спрат оралното Полио в Бг, и в един тесен период от време, ползваха "Имовакс Полио". След като започнаха с "Пентаксим" (където има инжекционна Полио съставка), "Имовакс Полио" се ползва само ако е нужно.

# 158
Медицинската сестра в градината каза само тетанус. Изясниха ми се нещата, ще я сложим, благодаря  Hug
Има протокол кога, при какви наранявания, и при какви условия се поставят извънредни дози тетанус-ваксина.
Потърсете с търсачката тук- писал съм по въпроса и съм дал съответната таблица.

# 159
Здравейте др.Birdie вчера поставихме реимунизацията с Пентаксим ,на мястото на убождането е зачервено и подуто ,досега не се е случвало.Слагам компрес с риванол. Какво друго ще ме посъветвате.Благодаря.

# 160
Привет и от мен.

За втори път се случва при малкото ми дете, но първия път не обърнах такова внимание.
Става въпрос за следното. "Белегът" от БЦЖ на рамото от време на време сякаш се "активира". Леко се зачервява и в средата, където явно е било самото убождане, се появява синя точка. Не се подува (поне според мен), няма и секреция.
Случи се през зимата, в момента пак е така. Детето няма никакви други симптоми в тези периоди, нито промяна в поведение и т.н.
На какво може да се дължи newsm78

Благодаря предварително

# 161
  • у дома
Здравейте - на малкия ми син, до сега му е поставяна само първата доза Пентаксим. При втората ваксинация, детето се закашля и лекарката отказа да го ваксинира. Днес ще му слагат втората игла. Въпросът ми е - тогава веднъж носихме ваксината до болница, после като се прибрахме я сложих пак в хладилник, но дали това че е била почти два часа навън не и повлияло по някакъв начин?

# 162
Може би поста не ми е за тук ,но ми стана чудно ,че при положение ,че имаме приети всички дози Пентаксим ,тия дни в микрониологията ни цъфна Хемофилус инфлуенца тип А и сега сме на АБ.Бях останала с вечатлението ,че стази ваксина ,сме застраховани срещу тази бактерия  newsm78 newsm78 newsm78,аз ли греша или има грешка в поставянето на ваксината?

Аз също искам да чуя отговора на този въпрос.

# 163
  • Видин
Ваксините не защитават на 100%  Peace

# 164

Аз също искам да чуя отговора на този въпрос.
В Пентаксим е срещу тип В (друго не знам)

Общи условия

Активация на акаунт