Ваксини и Ваксинационни Програми 3

• 69 813
  • 749
  •   1
Отговори
# 195
Доктор Бърди, 7-годишният ми син има пропусната имунизация за дифтет трети прием (са коклюш не му е правена по медицински показания, след консултация с пулмолог). Сега да правим ли реимунизацията, която е за 6-7 години, и която виждам, че е комбинирана с полиомиелит? Също така, коя ваксина да вземем (или комбинация). И не е ли опасно да реимунизираме, при положение, че не му е направен пълния курс?

Много разчитам на мнението Ви.
Да, може. Ползвайте "Инфанрикс" - в нея няма Полио и има показания до 7 годишна възраст:

http://us.gsk.com/products/assets/us_infanrix.pdf

"...in infants and children 6 weeks to 7 years of age."

Принципът е че ако Ви липсват дози, само ги попълвате. "Противопоказанието", за което пишете, не отговаря на истината. Жалко че не сте ваксинирали детето коректно.

# 196
  • StZ
Здравейте, докторе!
Поставихме на детенце ваксина за паротит, морбили и рубеола, като личната лекарка каза, че се понася много леко, но неее.
На четвъртия ден детенцето спря да ходи, боли го определено тазобедрена става, а на петата вечер е и с температура 38,2.
Водих го на педиатър, невролог и травматолог, но никой не казва, че е от ваксината.
Вие какво ще кажете по този проблем. Наистина съм много притеснена - то пищи от болка мъничето.
И защо непременно това да е от ваксината?
Трябва да обсъдите по-важни неща- остеомиелит, преходен именит на тазобедрената става и други... .
За невролога няма данни за неврологично увреждане, а травматолога след подробен преглед и рентгенова снимка, каза че няма нищо травматологично, нито инфекция. А! и ваксината е поставена в ръчичката мускулно - така ли трябва да бъде? четох, че би трябвало да е подкожно.

# 197
Моето дете пострада от поставена ваксина МПР и никой доктор не си призна че е от това. После се разболя и от морбили, така че въпроса с имунитета от ваксините е много спорен.

# 198
Здравейте, докторе!
Поставихме на детенце ваксина за паротит, морбили и рубеола, като личната лекарка каза, че се понася много леко, но неее.
На четвъртия ден детенцето спря да ходи, боли го определено тазобедрена става, а на петата вечер е и с температура 38,2.
Водих го на педиатър, невролог и травматолог, но никой не казва, че е от ваксината.
Вие какво ще кажете по този проблем. Наистина съм много притеснена - то пищи от болка мъничето.
И защо непременно това да е от ваксината?
Трябва да обсъдите по-важни неща- остеомиелит, преходен именит на тазобедрената става и други... .
За невролога няма данни за неврологично увреждане, а травматолога след подробен преглед и рентгенова снимка, каза че няма нищо травматологично, нито инфекция. А! и ваксината е поставена в ръчичката мускулно - така ли трябва да бъде? четох, че би трябвало да е подкожно.
МПР се поставя подкожно в повечето страни и мускулно в някои други. Зависи как е лицензирана за дадената страна.

# 199
... така че въпроса с имунитета от ваксините е много спорен.
Не пишете безсмислици, моля Ви.

# 200
  • StZ
В нашата РБългария да приема, че ваксината МПР се поставя мускулно ли?
Нека мамите, които са правили такава ваксина на дечицата си да споделят, моля!

# 201
Моето дете пострада от поставена ваксина МПР и никой доктор не си призна че е от това. После се разболя и от морбили, така че въпроса с имунитета от ваксините е много спорен.
... така че въпроса с имунитета от ваксините е много спорен.
Не пишете безсмислици, моля Ви.

Г-н или Г-жа Birdie не ме цитирай частично като вадиш думите ми от контекста. Как ще обясниш разболяване от морбили 5 месеца след поставена МПР ваксина.

# 202
При нашето дете се "отключи" алергия към белтъка на кравето мляко (АБКМ) и всички ваксини са ни отложени, с изключение на Хепатитна и Полиомиелитна.
И аз като  Mislq смятам, че ваксините не на всеки действат по един и същи начин и има опасност от разболяване, дори и след поставена ваксина.

# 203
При нашето дете се "отключи" алергия към белтъка на кравето мляко (АБКМ) и всички ваксини са ни отложени, с изключение на Хепатитна и Полиомиелитна.
И аз като  Mislq смятам, че ваксините не на всеки действат по един и същи начин и има опасност от разболяване, дори и след поставена ваксина.
АБКМ не е противопоказание за поставяне на която и да е била ваксина.
Останалото е по-добре да не го пишете, за да не ставаме за смях като нация.

Последна редакция: вт, 19 окт 2010, 23:39 от Birdie

# 204
Включвам се отново с конкретен въпрос
Колко е максималния срок между втори и трети прием на Хепатитна ваксина при бебета и къде мога да прочета за сроковете за реимунизация.Ако се налага отлагане поради настинка с колко най много може да се отлага.
Благодаря  bouquet

# 205
Включвам се отново с конкретен въпрос
Колко е максималния срок между втори и трети прием на Хепатитна ваксина при бебета и къде мога да прочета за сроковете за реимунизация.Ако се налага отлагане поради настинка с колко най много може да се отлага.
Благодаря  bouquet
Няма такъв "максимален" срок.
Просто поставяте липсващата Ви доза.
http://www.immunize.org/catg.d/p2010.pdf

# 206
И аз като  Mislq смятам, че ваксините не на всеки действат по един и същи начин и има опасност от разболяване, дори и след поставена ваксина.

С такъв проблем точно първата не трябва да слагате ! А за другата ... не ми се коментира , информация има цяло море , който иска да чете .

# 207

С такъв проблем точно първата не трябва да слагате ! А за другата ... не ми се коментира , информация има цяло море , който иска да чете .
Не пишете глупости в темата ми, моля... .

# 208
  • в матрицата
Много умувах какво да пиша, след като , някой си по неясни критерии пише " Не пишете глупости" Не ми се заяжда, ама вашето мнение ли се приема за меродавно в тази тема г-н Birdie . Всичко различно от "  да благославяме ваксините"  са глупости? Има огромен брой пострадали дечица, ама вие пренебрегвате постовете  на майките им.... умишлено...  Thinking

# 209
  • софия
Много умувах какво да пиша, след като , някой си по неясни критерии пише " Не пишете глупости" Не ми се заяжда, ама вашето мнение ли се приема за меродавно в тази тема г-н Birdie . Всичко различно от "  да благославяме ваксините"  са глупости? Има огромен брой пострадали дечица, ама вие пренебрегвате постовете  на майките им.... умишлено...  Thinking
И аз много се дразня на "Не пишете глупости" - ние 99 процента от майките в този форум имаме право да изказваме мнение. Аз съм инженер, но съм изчела  медицинска литература в пъти повече от колкото докторите пишеши в тази тема- са чели по моята специалност. А ако се случи на твоето дете ----др. еди кой си....глупост ли ще го наречете или трагедия......

Общи условия

Активация на акаунт