Ваксини и Ваксинационни Програми 3

• 69 829
  • 749
  •   1
Отговори
# 210
Смятах да оставя думите на Birdie без коментар, защото сами по себе си като "Останалото е по-добре да не го пишете, за да не ставаме за смях като нация" или  пък "Не пишете безсмислици, моля Ви" сами говорят за автора им. Или оборваш мнението с информация по въпроса или просто мълчиш!
Всеки има и трябва да има право на избор!!!
Който има глава на раменете си и достатъчно мозък, за да знае как да я използва , да се информира и да вземе съответното решение за себе си и най-скъпото нещо - детето си! Аз моят избор съм го направила и не смятам, че това е темата, в която повече ще дискутирам подобни неща!
Съжалявам, но не може да очаквате в темата да пишат само удобни за вас хора, които споделят единствено и само вашето мнение, Birdie!
nice, Suzza, gabelas17 , май сте ми познати от една друга темичка, където свободно можем да си говорим за тези неща!  Simple Smile

# 211
  • в матрицата
cucinka, gabelas17  smile3501

# 212
Смятах да оставя думите на Birdie без коментар, защото сами по себе си като "Останалото е по-добре да не го пишете, за да не ставаме за смях като нация" или  пък "Не пишете безсмислици, моля Ви" сами говорят за автора им. Или оборваш мнението с информация по въпроса или просто мълчиш!
Който има глава на раменете си и достатъчно мозък, за да знае как да я използва , да се информира и да вземе съответното решение за себе си и най-скъпото нещо - детето си! Аз моят избор съм го направила и не смятам, че това е темата, в която повече ще дискутирам подобни неща!
Съжалявам, но не може да очаквате в темата да пишат само удобни за вас хора, които споделят единствено и само вашето мнение, Birdie!
nice, Suzza, gabelas17 , май сте ми познати от една друга темичка, където свободно можем да си говорим за тези неща!  Simple Smile
Не пишете глупости, и не се излагайте. Вашият "избор" не е избор на детето- длъжни сте да направите такъв избор, който е в съгласие със съвременните разбирания за тези неща. Ако нямате знания или опит да направите такъв избор- не го правите.
Не пишете по теми, от които нищо не разбирате.

Не пишете също неща, показващи колко ниско е нивото на част от Бг нация, и колко широко е разпространено невежеството.

# 213

....
Който има глава на раменете си и достатъчно мозък, за да знае как да я използва , да се информира и да вземе съответното решение за себе си и най-скъпото нещо - детето си!

Избора е първото човешко право. Ето защо ваксините трябва да бъдат препоръчителни в Бг, както са в много държави, а не задължителни.
Едно дете може да направи свободен избор на 18 години, така че май трябва да изчакаме до тогава Grinning

# 214
Смятах да оставя думите на Birdie без коментар, защото сами по себе си като "Останалото е по-добре да не го пишете, за да не ставаме за смях като нация" или  пък "Не пишете безсмислици, моля Ви" сами говорят за автора им. Или оборваш мнението с информация по въпроса или просто мълчиш!
nice, Suzza, gabelas17 , май сте ми познати от една друга темичка, където свободно можем да си говорим за тези неща!  Simple Smile
Не пишете глупости, и не се излагайте. Вашият "избор" не е избор на детето- длъжни сте да направите такъв избор, който е в съгласие със съвременните разбирания за тези неща. Ако нямате знания или опит да направите такъв избор- не го правите.

Не пишете също неща, показващи колко ниско е нивото на част от Бг нация, и колко широко е разпространено невежеството.

Избор, който е в съгласие със съвременните разбирания за тези неща не значи точно право на избор, а просто избор да съм една от стадото! Стига сте били като коне с капаци!
И ДА - изборът ми е точно избор на детето ми, защото то си е единствено мое лично и уникално творение, за което държавата ни не дава пет пари и изобщо не ми говорете за това, че се излагаме като нация, която всъщност вече се е изложила по всички възможни параграфи, та даже не знам и на къде повече би могла! Излага се този, който защитава търговските интереси на фармацефтичната индустрия! Вместо мен говорят всички онези родители с болните и осакатени деца, които са взели "правилия избор", слушайки "компетентните" мнения на Вас, Специалистите. И всъщност, нацията ни едва сега започва да се пробужда, информирайки се и мъчейки се да спаси децата си от "псевдо - медици", дали Хипократова клетва, но всъщност служейки на фармацефтичната индустрия. Ами ако това там болното и осакатено дете, което няма вина, беше вашето дете, "докторе"!?!?!
Дано поне добре Ви плащтат да излекувате съвестта си...
Майките тук във форума се нуждаят от справедлив съветник, а не от поставено лице!

# 215

Правото на избор в БГ е мит овцете вървят в стадо- орлите летят сами!  Но така или иначе, всяка истина минава през три етапа. Първо й се подиграват, след това яростно я отхвърлят и накрая я приемат безусловно.   Laughing

# 216
Вижте, темата не е за спор за плюсовете и минусите на ваксините и нека не я превръщаме в арена.

Не позволявам обаче никому да ме обвинява в невежество, при условие, че тук на няколко пъти задавам ясни и логични въпроси, които ме тормозят, но и не получавам никакъв отговор. По същия начин не съм съгласна да говорим за хората като стадо.
 Но липсата на отговори по поставените от мен въпроси е показателна за ...."вежеството" Sad
Мога да цитирам отново питанията си!

И все пак не е редно да притесняваме Birdie с тънки въпроси, тъй като той не е имунолог доколкото знам, така че нека бъдем толерантни.  bouquet
Още нещо - голяма част от пишещите тук може би нямат знания, но пък имат споменатия по-горе опит, и то горчив, така че нека уважаваме техните страдания!  bouquet

# 217
Мечка Малинарка ,   bouquet

# 218
  • StZ
Гадно е това с горчивия опит - направо ми се драйфа.
За мамите, които ми писаха на лични  bouquet - бебчо е доста по-добре и вече освен, че пълзи сам може да ходи, воден за ръчичка, но не и самичък Cry.
Причина за неговите писъци и болки и моето притеснение е единствено и само гадната ваксина за паротит, морбили и рубеола #Cussing out

# 219
Предполагам, че повече от пишещите тук знаят руски, ако не google ще ви свърши работа. Поствам тази статия след прочетените коментари. Сами си правете изводите и мислете сами, после връщане назад няма!
"В Ровенской области ребенок умер после прививки"
В селе Верба Дубенского района Ровенской области через три часа после плановой профилактической прививки умер четырехмесячный ребенок.
По данным издания, четырехмесячный мальчик скончался 12 октября.
Как сообщил заведующий эпидемиологическим отделом Дубенской санэпидемстанции Юрий Муха, сразу после введения ребенку вакцины его осмотрел врач, после чего малыш еще полчаса провел в больнице, после отправился с матерью домой.
Дома ребенок заснул, а спустя некоторое время мать обнаружила, что он не дышит. Домой прибыла скорая помощь, ребенку делали искусственное дыхание, непрямой массаж сердца, вкололи адреналин и атропин, но ничего не помогло, через 40 минут реанимации врачи констатировали смерть.
К выяснению причин случившегося подключились специалисты из Киева. В ходе тщательной проверки было подтверждено, что заключение о том, что смерть ребенка не связана с прививкой.
По данным издания, на месте происшествия была создана комиссия специалистов в области педиатрии и других направлений медицины из числа врачей местной и областной больниц, комиссия изучила все обстоятельства, предшествовавшие трагедии.
В ходе расследования было установлено, что мальчик систематически наблюдался у педиатра и никаких медицинских противопоказаний для проведения прививок не было.По словам Мухи, прививки проводили французской вакциной Пентаксим, срок годности которой до 2012 года, хранился и транспортировался препарат согласно правилам инструкции. Препарат комплексный и используется для иммунизации младенцев против таких опасных заболеваний как корь, столбняк, полиомиелит, дифтерия и гемофильная инфекция.
Также Муха добавил, что месяц назад ребенок прививался вакциной этой же серии и никаких реакций или осложнений не наблюдалось. Препаратом прививались еще восемь детей, и ни у одного не было осложнений и реакций на вакцину.
Согласно результатам патологоанатомического исследования, причиной смерти ребенка стала механическая асфиксия, а именно ребенок захлебнулся содержимым желудка от того, что отрыгнул еду, что является естественным для этого возраста. Также врачи утверждают, что прививка не имеет никакого отношения к этому несчастному случаю, это, по их словам, лишь стечение обстоятельств.
Напомним, в сентябре в Донецке на пятые сутки после прививки умерла 7-месячная девочка.
http://www.utro.ua/ru/proisshestviya/v_rovenskoy_oblasti_rebenok … rivivki1287400638

# 220
Цитат

Не пишете също неща, показващи колко ниско е нивото на част от Бг нация, и колко широко е разпространено невежеството

Хм...може да пишат само хора,които си мислят,че разбират от "тези неща".Има голяма разлика.

длъжни сте да направите такъв избор, който е в съгласие със съвременните разбирания за тези неща

Подобни догми са типични за средновековието. Stop
Днес вече се питаме дали откритията на 19 век важат за 21 век.И в това няма нищо лошо,а напротив.Науката трябва да се развива и да се учи от грешките си докато не е е станало кьсно.

Бьрди,ти си част от бьлгарската нация,роден си там,живял си там,учил си там.
Не се самообиждай,смешно е.

# 221
Клубът на АА (Агресивните Антиваксинисти; pun intended), оставете Birdie да отговаря на въпросите на родителите, които имунизират децата си!

И отивайте да пишете домашното си, защото до делото ви срещу задължителните имунизации не остана никакво време. Ето, понеделник стремглаво наближава, а подготовката ви сериозно куца и ще се изложите, като при това ще илюстрирате прекрасно думите на Birdie "колко ниско е нивото на част от Бг нация, и колко широко е разпространено невежеството".

Информирах модератор!

# 222
  • в матрицата
Я, колко интересна стана темата изведнаж, а беше толкова еднообразна... " Не говорете глупости"....... "  smile3521

# 223

Информирах модератор!

Радвам се!

Тогава ще повторя единия си въпрос с допълнение, понеже при нас има и развитие. След като тук се дават мнения с категоричност ЗА поставяне на ваксина, не е ли редно да се отговори и на въпроси, свързани с евентуални последствия???

Привет и от мен.

За втори път се случва при малкото ми дете, но първия път не обърнах такова внимание.
Става въпрос за следното. "Белегът" от БЦЖ на рамото от време на време сякаш се "активира". Леко се зачервява и в средата, където явно е било самото убождане, се появява синя точка. Не се подува (поне според мен), няма и секреция.
Случи се през зимата, в момента пак е така. Детето няма никакви други симптоми в тези периоди, нито промяна в поведение и т.н.
На какво може да се дължи newsm78

Благодаря предварително
Аз пък на този въпрос искам да знам отговора. И на моята дъщеря почеренява леко там където е боцкана. Може да е от жегите...
Допълнението - нямам никаква идея защо е така, но наблюдавам - малко след "активирането" на въпросния белег, детето ми зачервява гърло и "прекашля", няма секрети от носа, нито задни стичащи се. При последната активация изби и нещо като мехурче, пълно с жълтеникава течност, но не се спука - няма болка, няма сърбежи.

По съвет на джипито и още един познат лекар посетих диспансера в местната болница - отидохме в активен период. Лекарите не можаха да ми отговорят....Една госпожа изрази съмнение за "замърсяване" Rolling Eyes Детето ми е на две години - може ли една "рана" от убождане да не зарасне за две години, че чак и да се замърси? Да не говорим и за сравнително защитеното място, на което се намира?

# 224
  • София
Хаха, Персона, за какво точно информира модератор - че има хора, мислещи различно ли? Че това е заложено в човешката същност! Живеем в Демокрация вече и правото на избор ни е изконно право!

Но така или иначе, всяка истина минава през три етапа. Първо й се подиграват, след това яростно я отхвърлят и накрая я приемат безусловно.   Laughing

Много ми хареса това и е така! Новите неща винаги се отхвърлят в началото, особено, ако не обслужват интересите на властоимащите. Тя и Земята беше плоска и център на Вселената и горкия човечец, дръзнал да се противопостави на тази "общоизвестна истина", пострада и беще затрит като неудобен. Така че..."слепите ще прогледнат"!

Общи условия

Активация на акаунт