Ваксини и Ваксинационни Програми 3

• 69 872
  • 749
  •   1
Отговори
# 225
Предполагам, че повече от пишещите тук знаят руски, ако не google ще ви свърши работа. Поствам тази статия след прочетените коментари. Сами си правете изводите и мислете сами, после връщане назад няма!
"В Ровенской области ребенок умер после прививки"
В селе Верба Дубенского района Ровенской области через три часа после плановой профилактической прививки умер четырехмесячный ребенок.
По данным издания, четырехмесячный мальчик скончался 12 октября.
Как сообщил заведующий эпидемиологическим отделом Дубенской санэпидемстанции Юрий Муха, сразу после введения ребенку вакцины его осмотрел врач, после чего малыш еще полчаса провел в больнице, после отправился с матерью домой.
Дома ребенок заснул, а спустя некоторое время мать обнаружила, что он не дышит. Домой прибыла скорая помощь, ребенку делали искусственное дыхание, непрямой массаж сердца, вкололи адреналин и атропин, но ничего не помогло, через 40 минут реанимации врачи констатировали смерть.
К выяснению причин случившегося подключились специалисты из Киева. В ходе тщательной проверки было подтверждено, что заключение о том, что смерть ребенка не связана с прививкой.
По данным издания, на месте происшествия была создана комиссия специалистов в области педиатрии и других направлений медицины из числа врачей местной и областной больниц, комиссия изучила все обстоятельства, предшествовавшие трагедии.
В ходе расследования было установлено, что мальчик систематически наблюдался у педиатра и никаких медицинских противопоказаний для проведения прививок не было.По словам Мухи, прививки проводили французской вакциной Пентаксим, срок годности которой до 2012 года, хранился и транспортировался препарат согласно правилам инструкции. Препарат комплексный и используется для иммунизации младенцев против таких опасных заболеваний как корь, столбняк, полиомиелит, дифтерия и гемофильная инфекция.
Также Муха добавил, что месяц назад ребенок прививался вакциной этой же серии и никаких реакций или осложнений не наблюдалось. Препаратом прививались еще восемь детей, и ни у одного не было осложнений и реакций на вакцину.
Согласно результатам патологоанатомического исследования, причиной смерти ребенка стала механическая асфиксия, а именно ребенок захлебнулся содержимым желудка от того, что отрыгнул еду, что является естественным для этого возраста. Также врачи утверждают, что прививка не имеет никакого отношения к этому несчастному случаю, это, по их словам, лишь стечение обстоятельств.
Напомним, в сентябре в Донецке на пятые сутки после прививки умерла 7-месячная девочка.
http://www.utro.ua/ru/proisshestviya/v_rovenskoy_oblasti_rebenok … rivivki1287400638

Моля, не ни цитирайте Руски глупости.
Руската "медицина" НЕ е еталон за нас! От там си отиваме- не идваме натам.
Безразлично ми е какви глупости правят в Русия, безразлично ми е колко първобитна е Педиатрията им.
Ние сме Европейска държава, с Европейски традиции в медицината и Педиатрията. Нямаме нищо общо с първобитното ниво на Руската "медицинска мисъл". НИТО искаме да имаме!

# 226
Хаха, Персона, за какво точно информира модератор - че има хора, мислещи различно ли? Че това е заложено в човешката същност! Живеем в Демокрация вече и правото на избор ни е изконно право!

Но така или иначе, всяка истина минава през три етапа. Първо й се подиграват, след това яростно я отхвърлят и накрая я приемат безусловно.   Laughing

Много ми хареса това и е така! Новите неща винаги се отхвърлят в началото, особено, ако не обслужват интересите на властоимащите. Тя и Земята беше плоска и център на Вселената и горкия човечец, дръзнал да се противопостави на тази "общоизвестна истина", пострада и беще затрит като неудобен. Така че..."слепите ще прогледнат"!
Темата тук е "за" ваксинациите.
Темата е създадена от мен с цел помощ и информация за тези, ИСКАЩИ да ваксинират децата си.

Моето мнение за ваксинациите в БГ е следното:

* нужно е да се отработят и наложат съвременни схеми и ваксини. Вече има съвременни ваксини, и както се вижда, страничните реакции спаднаха неимоверно.
* на сегашният етап на който се намира БГ общество, ваксинациите трябва да останат ЗАДЪЛЖИТЕЛНИ, що се отнася до основната схема и БЦЖ ( САМО една доза!). Сегашното трагично състояние на голямо болшинство от БГ население, изключва всяка мисъл за друг подход. Ако искаме да не измрем от отдавна изкоренени заболявания... .
* Като човек пряко работещ с ваксини десетилетие, мога да кажа че ваксините днес са много надеждни и резултатни, ако се поставят по добра схема и технически правилно.
* Борбата с антиваксинационните активисти в Бг трябва да премине на по-твърд стадий, и трябва да бъде жестока, последователна и крайна. Само така можем да се предпазим да не видим картини, като тези, които давам по-долу.

# 227
Birdie, твърдите че сте лекар и като следствие от това, разбира се сте по-просветен от нас. Аз искам да ви попитам нещо от позицията на майка, която все още не е взела своето решение (имам време да го направя до февруари).

Малко предистория. Дъщеря ми се роди в началото на осмия месец с тегло 1440 гр. (спадна до 1300 гр.), на втория ден направи тотален пневмоторакс. 20 дни бе на апаратно дишане. На втория месец получи силен оток на дясното краче, който прерасна в абцес флегмон. Сложиха дренаж на крачето, за да изтече гнойта, но костта вече е засегната и си имаме остеомиелит, с който все още се борим. Въпреки наличието на тази инфекция, в неонатологията една от лекарките искаше да сложи хепатитната и бцж ваксина, както и въпреки това, че детето ми е недоносено. В наредбата изрично се споменава, че деца родени с тегло под 1500 гр. трябва да бъдат с отложена ваксинация до 6 м. коригирана възраст. В наредбата като противопоказание е споменато също и проведено кръвопреливане - за 3 месечния си престой в болницата, дъщеря ми има 6 кръвопреливания, от които последното беше точно един ден преди идеята на лекарката да постави ваксините. Като противопоказание в наредбата е написано също "Остри инфекциозни заболявания" - поправете ме ако греша, но остеомиелитът не е ли инфекциозно заболяване?

Въпросът ми е следният и ако го подминете с общи приказки от рода на "не говорете глупости, не се излагайте" и т.н., ще сметна, че просто не можете да отговорите със смислени аргументи: Как ще коментирате всички случаи на трайни увреждания, получени в следствие от ваксините? (не ми казвайте, че няма такива - достатъчно е човек да се разрови в този форум и да прочете колко много дечица са пострадали мистериозно точно след поставяне на ваксина). И един личен въпрос: Как аз като майка да бъда спокойна, че точно на моето дете няма да му се случи подобно усложнение? Как да му сложа ваксините с чиста съвест, че е за негово добро, а не обратното и как да се преборя със страха да не му се случи ОЩЕ нещо? Детето ми преживя твърде много и ако нещо му се случи в следствие на едно мое грешно решение, няма да си го простя цял живот.

Надявам се да не подминете въпросите ми. Благодаря предварително.  bowuu

# 228
Birdie, твърдите че сте лекар и като следствие от това, разбира се сте по-просветен от нас. Аз искам да ви попитам нещо от позицията на майка, която все още не е взела своето решение (имам време да го направя до февруари).

Малко предистория. Дъщеря ми се роди в началото на осмия месец с тегло 1440 гр. (спадна до 1300 гр.), на втория ден направи тотален пневмоторакс. 20 дни бе на апаратно дишане. На втория месец получи силен оток на дясното краче, който прерасна в абцес флегмон. Сложиха дренаж на крачето, за да изтече гнойта, но костта вече е засегната и си имаме остеомиелит, с който все още се борим. Въпреки наличието на тази инфекция, в неонатологията една от лекарките искаше да сложи хепатитната и бцж ваксина, както и въпреки това, че детето ми е недоносено. В наредбата изрично се споменава, че деца родени с тегло под 1500 гр. трябва да бъдат с отложена ваксинация до 6 м. коригирана възраст. В наредбата като противопоказание е споменато също и проведено кръвопреливане - за 3 месечния си престой в болницата, дъщеря ми има 6 кръвопреливания, от които последното беше точно един ден преди идеята на лекарката да постави ваксините. Като противопоказание в наредбата е написано също "Остри инфекциозни заболявания" - поправете ме ако греша, но остеомиелитът не е ли инфекциозно заболяване?

Въпросът ми е следният и ако го подминете с общи приказки от рода на "не говорете глупости, не се излагайте" и т.н., ще сметна, че просто не можете да отговорите със смислени аргументи: Как ще коментирате всички случаи на трайни увреждания, получени в следствие от ваксините? (не ми казвайте, че няма такива - достатъчно е човек да се разрови в този форум и да прочете колко много дечица са пострадали мистериозно точно след поставяне на ваксина). И един личен въпрос: Как аз като майка да бъда спокойна, че точно на моето дете няма да му се случи подобно усложнение? Как да му сложа ваксините с чиста съвест, че е за негово добро, а не обратното и как да се преборя със страха да не му се случи ОЩЕ нещо? Детето ми преживя твърде много и ако нещо му се случи в следствие на едно мое грешно решение, няма да си го простя цял живот.

Надявам се да не подминете въпросите ми. Благодаря предварително.  bowuu
Никъде и никой не поддържа отлагане на ваксинациите във Вашия случай. Няма такъв протокол, нито практики.
Няма програма за ваксинации по коригирана възраст! Нито кръвопреливане ( цяла кръв) е противопоказание, ако се спазват изискванията за минималния срок, съгласно Допълнителните параграфи на Pink Book of Immunization.
Абсцесът на крачето е вероятно от мускулно прилагани антибиотици. Никой и никъде вече не прави мускулно антибиотици на деца, освен в много редки и екстремни случаи. НИКОГА не съм виждал мускулни абсцеси при деца, лекувани в неонатологично отделение, освен при изолирани и специални случаи ( хемофилия, например).

Няма да имате никакви проблеми с ваксините, ако изберете добра ваксина и я поставите правилно.
Не спекулирайте с възможните рискове- те съществуват навсякъде.

Това са простичките истини.

# 229
Никъде и никой не поддържа отлагане на ваксинациите във Вашия случай. Няма такъв протокол, нито практики.
Няма програма за ваксинации по коригирана възраст! Нито кръвопреливане ( цяла кръв) е противопоказание, ако се спазват изискванията за минималния срок, съгласно Допълнителните параграфи на Pink Book of Immunization.
Абсцесът на крачето е вероятно от мускулно прилагани антибиотици. Никой и никъде вече не прави мускулно антибиотици на деца, освен в много редки и екстремни случаи. НИКОГА не съм виждал мускулни абсцеси при деца, лекувани в неонатологично отделение, освен при изолирани и специални случаи ( хемофилия, например).

Няма да имате никакви проблеми с ваксините, ако изберете добра ваксина и я поставите правилно.

http://www.riokoz-vt.com/naredba15imun.htm
Има си официална наредба по случая, така че не виждам как е възможно да твърдите, че нямало такива практики.

Как да разбера коя ваксина е правилна и дали е поставена правилно?
Не трябва ли това да е работа на нашите специалисти?

Искате да кажете, че всички пострадали, са такива следствие на некомпетентност и неподходящи ваксини? Т.е. вината е на родителите? Така ли да разбирам? Не виждам как един обикновен родител може да бъде по-информиран за "добрите ваксини и правилното им поставяне" от лекаря?

И не ме обвинявайте в спекулация.
Страхът на детето ти да не му се случи нещо лошо не е спекулация, а думите ви ... няма да коментирам.

# 230
  • София
Явно човека не познава нормативните актове!

# 231

Има си официална наредба по случая, така че не виждам как е възможно да твърдите, че нямало такива практики.

Искате да кажете, че всички пострадали, са такива следствие на некомпетентност и неподходящи ваксини? Т.е. вината е на родителите? Така ли да разбирам? Не виждам как един обикновен родител може да бъде по-информиран за "добрите ваксини и правилното им поставяне" от лекаря?

Страхът на детето ти да не му се случи нещо лошо не е спекулация, а думите ви ... няма да коментирам.
Наредбата, която давате, са БГ "патенти" без връзка с реалността. Ако искате да го кажем с други думи - несъстоятелни неща, митове, плод на некомпетентност.
Намерете си добър Педиатър, обсъдете ваксинационната схема и нужните ваксини. Просто е!
В Бг днес се внасят добри ваксини.

Щом " е работа на специалистите", защо Вие се поставяте "вътре в тази тема"? играем си на адвокат на дявола, или?  Thinking двойни игри играем? - от една страна спекулираме със собствения си страх, от друга- "въпросът е за специалисти"? Такъв подход не само не е коректен, но е и мъничко неморален.

Голяма част от страничните ефекти са от лоши схеми и неправилно поставени ваксини. Бг ДТ, правено "в гръбчето", бе ясен пример за това.
Един добър Педиатър ще Ви помогне в това направление.

С една дума- грешно че сте отложили ваксините и не сте ги направили по схема. Грешно решение сте взели, на база на некомпетентен съвет ( съвети). Това е простичката ( неприятна истина).

Направете сега добра ускорена схема, и си ваксинирайте детето с всичко достъпно за ваксинация.

# 232
  • Добрич

С една дума- грешно че сте отложили ваксините и не сте ги направили по схема. Грешно решение сте взели, на база на некомпетентен съвет ( съвети). Това е простичката ( неприятна истина).

Направете сега добра ускорена схема, и си ваксинирайте детето с всичко достъпно за ваксинация.
Shocked  ooooh!

# 233
  • София

Shocked  ooooh!

И после берете плодовете лично!

# 234
Въпросът ми отново остана без отговор. Разбира се никой не е длъжен да ми отговори, това е просто форум, но аз уважавам лекари, способни да кажат "Не знам" Peace
( Praynigнека не се стреляме със снимки като фанатици с цитати  в библейски форум, защото има снимки и от обратната страна, това е нередно)

# 235

Цитат
Борбата с антиваксинационните активисти в Бг трябва да премине на по-твърд стадий, и трябва да бъде жестока, последователна и крайна

Мека и любезна проваксинаторска реклама или?

Цитат
Вени,информирай се преди да ваксинираш.Ваксините имат странични ефекти,които са описани в самата им листовка
.

Агресивен антиваксинаторски постинг или?

Цитат
Голяма част от страничните ефекти са от лоши схеми и неправилно поставени ваксини
Вярно...в самата опаковка на ваксините пише,че само при неправилно поставена и не по схема ваксина може да има около 100 вида странични реакции...или се бьркам нещо?

Дори не искам да си помислям Бьрди зад какво стои след тези негови думи!Хора пазете се!

# 236
   По -голяма простотия от ваксините няма  Mr. Green

# 237

Наредбата, която давате, са БГ "патенти" без връзка с реалността. Ако искате да го кажем с други думи - несъстоятелни неща, митове, плод на некомпетентност.
Намерете си добър Педиатър, обсъдете ваксинационната схема и нужните ваксини. Просто е!
В Бг днес се внасят добри ваксини.

Щом " е работа на специалистите", защо Вие се поставяте "вътре в тази тема"? играем си на адвокат на дявола, или?  Thinking двойни игри играем? - от една страна спекулираме със собствения си страх, от друга- "въпросът е за специалисти"? Такъв подход не само не е коректен, но е и мъничко неморален.

Голяма част от страничните ефекти са от лоши схеми и неправилно поставени ваксини. Бг ДТ, правено "в гръбчето", бе ясен пример за това.
Един добър Педиатър ще Ви помогне в това направление.

Г-не, да кажете на една майка, че играе каквато и да е игра, що се касае до здравето на детето й е не просто абсурдно, а идиотско. В същото време обаче май вие лекарите си играете с живота на хората. Но това да оставим на вашата съвест.

Вие след като сте такова светило по отношение на ваксините, защо не се свържете с РИОКОЗ и да им обясните, че наредбите, които издават са пълна глупост? Може би ще им помогнете да прогледнат?

Да препоръчвате ваксини на дете с активна инфекция и без да съм специалист ми се струва повече от малоумно, още повече че на самите ваксини е написано да се прилагат на НАПЪЛНО ЗДРАВИ пациенти. Слава Богу, че повечето лекари в неонатологията и завеждащата отделението не мислеха като вас и въпросната лекарка, която на своя глава щеше да ваксинира детето ми.

Прощавайте, но ако по този начин се опитвате да накарате родителите да имат доверие на ваксините, то подходът ви не е особено подходящ.

# 238
Цитат на Birdie:
"Борбата с антиваксинационните активисти в Бг трябва да премине на по-твърд стадий, и трябва да бъде жестока, последователна и крайна"

Това е насилие!!! Внимание, майки! Пазете се от такива "лекари"

Към Birdie:
Да препоръчвате ваксини на дете с активна инфекция и без да съм специалист ми се струва повече от малоумно, още повече че на самите ваксини е написано да се прилагат на НАПЪЛНО ЗДРАВИ пациенти. Слава Богу, че повечето лекари в неонатологията и завеждащата отделението не мислеха като вас и въпросната лекарка, която на своя глава щеше да ваксинира детето ми.

Прощавайте, но ако по този начин се опитвате да накарате родителите даимат доверие на ваксините, то подходът ви не е особено подходящ.

!

Либи, напълно те подкрепям.   Hug

Birdie, прозира омраза човече във всичко, което пишеш. Този работа която вършиш в нета с безмислените отговори и агитация за ЗАДЪЛЖИТЕЛНОТО ваксиниране  на хонорар ли е или поради прегоряла съвест? Май става въпрос за пари отново!!!

Последна редакция: чт, 21 окт 2010, 16:09 от Mislq

# 239
Моля,ползвайте тоалетна хартия Peace

Общи условия

Активация на акаунт