Ваксини и Ваксинационни Програми 3

• 71 151
  • 749
  •   1
Отговори
# 270

Информирах модератор!

Радвам се!

Тогава ще повторя единия си въпрос с допълнение, понеже при нас има и развитие. След като тук се дават мнения с категоричност ЗА поставяне на ваксина, не е ли редно да се отговори и на въпроси, свързани с евентуални последствия???

Привет и от мен.

За втори път се случва при малкото ми дете, но първия път не обърнах такова внимание.
Става въпрос за следното. "Белегът" от БЦЖ на рамото от време на време сякаш се "активира". Леко се зачервява и в средата, където явно е било самото убождане, се появява синя точка. Не се подува (поне според мен), няма и секреция.
Случи се през зимата, в момента пак е така. Детето няма никакви други симптоми в тези периоди, нито промяна в поведение и т.н.
На какво може да се дължи newsm78

Благодаря предварително
Аз пък на този въпрос искам да знам отговора. И на моята дъщеря почеренява леко там където е боцкана. Може да е от жегите...
Допълнението - нямам никаква идея защо е така, но наблюдавам - малко след "активирането" на въпросния белег, детето ми зачервява гърло и "прекашля", няма секрети от носа, нито задни стичащи се. При последната активация изби и нещо като мехурче, пълно с жълтеникава течност, но не се спука - няма болка, няма сърбежи.

По съвет на джипито и още един познат лекар посетих диспансера в местната болница - отидохме в активен период. Лекарите не можаха да ми отговорят....Една госпожа изрази съмнение за "замърсяване" Rolling Eyes Детето ми е на две години - може ли една "рана" от убождане да не зарасне за две години, че чак и да се замърси? Да не говорим и за сравнително защитеното място, на което се намира?

Това не е рана от обикновено убождане! В организма на детето Ви е вкарана жива ваксина. Може би сте чели, че ваксините се делят на живи и убити. Като резултат от това започва реакция от забавен тип. При някои хора тя продължава няколко месеца, а при други година и повече. Може да продължи и 2-3години. Въпросната рана зараства твърде бавно. Вкараните ТБ бактерии са около половин милион. Така че няма нищо за чудене. Ако диаметърът на фистулата е твърде голям-20мм и повече, тогава се говори за усложнение и се предприема подходящо лечение. Най-компетентни в това са специалистите от белодробните диспансери.
Правилно са Ви казали, че може да се замърси. Може да се раздразни и от материите, с които е облечено детето. Но може и да не е така, а просто реакцията на организма да продължава по-дълго. Радвайте се, че се формира имунитет.

Ето и отговора ми от лятото, който тогава не стигна до Вас:

"След като БЦЖ е въведено в БГ през 1928 , как можем да обясним бумът в заболяването през 1989? Да ви обясня ли? Предната година е въведена извънредна имунизация из районите на северна България поради "епидемия", всъщност истината е в прекалено многото дози ваксини, които са започнали да застояват по складовете."-Това не е вярно. БЦЖ не е въведено в Бг през 1928г., а едва през 1950г.! През 1926г. проф.Тошко Петров получава щам лично от Калмет, но не успява да убеди медицинските среди в качествата на тази ваксина. Отделни лекари са правили БЦЖ в Бг след тази дата, но това не е било масово. Масово става едва след 1950г. Не е имало никаква епидемия, нито през 1988г., нито през 1989г., нито пък след това! След 1990г. заболеваемостта се е увеличила 2пъти, както Ви писах по-горе. Но това не е епидемия.  Епидемиите са били през 30-те и 40-те години, а може би и преди това, не зная.
Вярно е, че няма никаква гаранция, че дадена ваксина ще ни предпази. Но е доста вероятно. Това проучвано, проверявано, писани са много доклади в медицинските среди.
Ние, нашето семейство например сме много по-добре през зимата с грипна ваксина, отколкото без нея. Пък нека да я отричат. При нас ефектът е голям. Почти не сме се разболявали вече 10години. За тетанус обаче сме на друго мнение. Тя е излишна-става дума за редовното и слагане на всеки 10години. Така смята и нашето GP.

Последна редакция: пт, 29 окт 2010, 02:21 от vl

# 271
Привет  Hug

През август дъщеря ми навърши 6г и трябваше да е бъде поставена ваксина Тетраксим, но личната лекарка не разполагаше с ваксината. Сега ваксината е налична, на малката изкара чревна инфекция в началото на тази седмица, та питането ми е - колко време трябва да изчакаме преди да сложим ваксината и има ли краен срок след навършването на 6г, в който трябва да се постави тази ваксина.

Благодаря предварително за отговора  Hug

# 272
Привет  Hug

През август дъщеря ми навърши 6г и трябваше да е бъде поставена ваксина Тетраксим, но личната лекарка не разполагаше с ваксината. Сега ваксината е налична, на малката изкара чревна инфекция в началото на тази седмица, та питането ми е - колко време трябва да изчакаме преди да сложим ваксината и има ли краен срок след навършването на 6г, в който трябва да се постави тази ваксина.

Благодаря предварително за отговора  Hug
Ако детето е вече добре- поставете ваксината. Няма в случая "задължителен срок" за изчакване.

# 273
Благодаря за отговора, Vl. Значи ли това, че в момента гради имунитет? И значи ли, че въпросният брой бактерии все още стоят "там", подкожно? Притеснява ме следното - ако постепенно този брой бактерии се отделя в кръвта, това значи ли че имунната система на детето е почти постоянно атакувана от въпросните ТБ причинители? Това , ако е така, не е ли малко рисково?

# 274
Благодаря за отговора, Vl. Значи ли това, че в момента гради имунитет? И значи ли, че въпросният брой бактерии все още стоят "там", подкожно? Притеснява ме следното - ако постепенно този брой бактерии се отделя в кръвта, това значи ли че имунната система на детето е почти постоянно атакувана от въпросните ТБ причинители? Това , ако е така, не е ли малко рисково?

Значи.  Тези бактерии са отслабени, тяхната болесотворност е намалена до необходимия минимум. Освен това организмът борейки се с тях ги изтребва, но пък създава достатъчно антитела, които могат да се сражават и с болесотворни ТБ бактерии, попаднали случайно в организма. Не са вкарани подкожно, а вътрекожно, тоест съвсем плитко в кожата. Освен това нашата БЦЖ ваксина е призната като една от най-качествените.  Твърде отдавнашен е случаят в гр.Любек, там преди около 60г. са уморили доста бебета с некачествена БЦЖ ваксина. Не зная дали е имало други подобни случаи в по-късни времена. 

# 275
  • в матрицата
до необходимия минимум. . 
Как се определя необходимият минимиум, не е ли той различен за всеки организъм? Защо има случаи на разболели са, тъкмо защото са вакснирани?

# 276
Моят съпруг си носеше на рамото едно огромно червено топче след направена в училищна възраст ваксинация БЦЖ . Също като при детенцето на Мечка , "копчето " , което в действителност е конгломерат от бактерии , гной , левкоцити и съединителна тъкан се активираше в периоди на смутен имунитет .

Изчезна постепенно след началото на хомеопатично лечение , при което бяха давани няколко дози потенцирана БЦЖ ваксина  , т. е. едва тогава организмът се справи с това подмолно туберкулозно нахлуване .

Така , че проблемът не изчезва за 1 година , нито за 2-3 , а може да персистира цял живот ако не се вземат разумни , навременни и природноадекватни мерки.

# 277
Как се определя необходимият минимиум, не е ли той различен за всеки организъм? Защо има случаи на разболели са, тъкмо защото са вакснирани?

Не тъкмо, а въпреки че са ваксинирани. Разболелите се от ваксина са нищожен брой. Болесотворността се унищожава в лабораториите доколко и как специалистите в тази област знаят най-добре. Имам позната, която се е занимавала точно с този контрол при производството на ваксините в нац. център по заразни и паразитни болести.

# 278
http://en.wikipedia.org/wiki/Mycobacterium_tuberculosis

It is estimated that only about 10% of people infected with M. tuberculosis ever develop tuberculosis disease and many of those have the disease only for the first few years following infection even though the bacillus may lie dormant in the body for decades

Цитат
Освен това организмът борейки се с тях ги изтребва, но пък създава достатъчно антитела, които могат да се сражават и с болесотворни ТБ бактерии, попаднали случайно в организма
Може вьображението ни добре да работи,но реалността е сьвсем друга.

# 279
Моят съпруг си носеше на рамото едно огромно червено топче след направена в училищна възраст ваксинация БЦЖ . Също като при детенцето на Мечка , "копчето " , което в действителност е конгломерат от бактерии , гной , левкоцити и съединителна тъкан се активираше в периоди на смутен имунитет .

Изчезна постепенно след началото на хомеопатично лечение , при което бяха давани няколко дози потенцирана БЦЖ ваксина  , т. е. едва тогава организмът се справи с това подмолно туберкулозно нахлуване .

Така , че проблемът не изчезва за 1 година , нито за 2-3 , а може да персистира цял живот ако не се вземат разумни , навременни и природноадекватни мерки.

Тези случаи са редки. Най-често до 1г. всичко приключва с белег. В дадения случай може да са предозирали ваксината или да са я направили подкожно, което е грешка. Но може и неговият организъм да е реагирал по-силно. При мен всичко това беше няколко месеца и после се образува белег.

# 280
Интересно , покрай нашия случай се натъкнах на десетки подобни гледки , все редки , както казвате . Защо ли ???

А при детето , за което става дума - и то ли е рядък случай , предозиран случай ooooh! , подкожен случай ....

Стига шикалкавене , когато липсват познания , за да бъде обяснено нещо толкова очеизвадно - туберкулозната инфекция е от типа "дремещи" и това го знаете много добре .
 След ваксинация организмът реагира с образуване на съединителнотъканна и / или гранулационна тъкан около мястото на въвеждането  , за да възпре по-нататъшното разпространение на заразата т.е. капсулира я . А белегът са образува в резултат на разрушителното действие на туберкулозния бактерий върху тъканите / и това също го знаете , надявам се / . Така , че нека си представим за колко "отслабен" такъв става въпрос !!!

# 281
А да ви попитам..............аз нямам такъв белег изобщо.Защо така нямам представа? newsm78
Проба манту никога не ми се е хващала,в рамото не са ми поставили ,защото имам алергия и вследствие на нея астма.
Това от училищните години,трябва ли да се притеснявам? newsm78 По принцип ми казаха ,ако драстично взема да слабея да отида в местния диспансер,какво ли ще значи това newsm78Никога не съм била пълна и в момента съм около 50кг.Та се чудех какво искаха да ми кажат от какво да се притеснявам? newsm78

# 282
А да ви попитам..............аз нямам такъв белег изобщо.Защо така нямам представа? newsm78
Проба манту никога не ми се е хващала,в рамото не са ми поставили ,защото имам алергия и вследствие на нея астма.
Това от училищните години,трябва ли да се притеснявам? newsm78 По принцип ми казаха ,ако драстично взема да слабея да отида в местния диспансер,какво ли ще значи това newsm78Никога не съм била пълна и в момента съм около 50кг.Та се чудех какво искаха да ми кажат от какво да се притеснявам? newsm78
Темата е за деца и детски ваксинации!
Моля не превръщайте темата в говорилня и повод за бръщолевене на несведущи.

# 283
Ваксината не предпазва от заболяване а от тежки и фатални форми на ТБЦ.
Но дори и за това, резултатността и се отчита около 80%.
По-добро засега няма.

# 284
Извинете Birdie ,няма да ви притеснявам с мойте си бращолевения. Stop
Само че в БГна лекари не може да се има кой знае какво доверие,та затова си бръщолевя......................
Писах и по-рано в темата оказа се ,че на дъщеря ми на 6 годинки вместо Тетраксим и бяха пакнали само една от съставките................но нали бяхме и първия набор на който се поставиха кой го е грижа.................експериментират си както си искат .......................... ooooh!

Общи условия

Активация на акаунт