Ваксини и Ваксинационни Програми 3

• 71 099
  • 749
  •   1
Отговори
# 525
В този линк доколкото знам има имунизационните календари на различните държави. Под всяка има линк към местното законодателство. Къде видя, че пише задължителни? newsm78

# 526
В този линк доколкото знам има имунизационните календари на различните държави. Под всяка има линк към местното законодателство. Къде видя, че пише задължителни? newsm78
Отдолу пише обяснения.
Никоя държава не слага в календара си, и не покрива застрахователно, НЕ задължителни ваксини. За да са там, са задължителни за Календара.

Никой и никъде не задължава да си ваксинирате децата. Такъв въпрос не стои. Но и хората не се отказват да ваксинират. За Бг въпросът трябва да се реши с жестока правна и наказателна отговорност. За период от 10 години. След като узреят нещата, мярката да се отмени. Профилактика срещу наивните и агресивни антиваксинационни Бг "активисти"... .

Задължителни са ваксинационните календари. И от 2012 няма да е възможно ( за страните от ЕС) да си запишете детето в училище, без набор минимално задължителни ваксини. Темата се обсъжда "здраво" и има широка подкрепа за приемането на тези неща.

# 527
Това е пълен абусрд с училището Laughing Laughing Laughing
Нали не си вярваш? Ако нещо такова се обсъждаше, или поне ако въобще не е прост вопъл на няколко души, вярвай ми щеше да се знае и в нашия парламент, а аз щях да го знам Wink

Задължителни може да са за Календара, тоест като си решил да слагаш ваксини да си длъжен да слагаш точно тези и в определените интервали и възрастови групи, но имаш право на отказ, това държахме да уточним Peace

# 528
Това е пълен абусрд с училището Laughing Laughing Laughing
Нали не си вярваш? Ако нещо такова се обсъждаше, или поне ако въобще не е прост вопъл на няколко души, вярвай ми щеше да се знае и в нашия парламент, а аз щях да го знам Wink

Задължителни може да са за Календара, тоест като си решил да слагаш ваксини да си длъжен да слагаш точно тези и в определените интервали и възрастови групи, но имаш право на отказ, това държахме да уточним Peace
Ами, то никъде не е задължително да ходиш бос по улиците.
Да, ама само определени индивиди ходят боси по улиците.
И си има име такова поведение.

Същото е и с ваксините. Просто е.

# 529
Не, имат си име тези, които трошат бутилки по улиците, за да не можем да ходим боси. Peace

# 530
Отдолу пише обяснения.
Никоя държава не слага в календара си, и не покрива застрахователно, НЕ задължителни ваксини. За да са там, са задължителни за Календара.

Никой и никъде не задължава да си ваксинирате децата. Такъв въпрос не стои.
Задължителни са ваксинационните календари. И от 2012 няма да е възможно ( за страните от ЕС) да си запишете детето в училище, без набор минимално задължителни ваксини. Темата се обсъжда "здраво" и има широка подкрепа за приемането на тези неща.

Ахам, ясно... Ваксините са задължителни за календара, а не за хората...  Laughing  Да си дойдем на думата един вид... В България обаче, ваксините са задължителни за хората, а не за календара, часовника и телевизора - просто е...  Mr. Green  Как пък се правиш на ударен, когато ти е угодно...  Thinking

И това не е така... Ако искаш, можеш да си избереш кои да сложиш и кои не и да го направиш по специално разработен за теб имун. календар...   Peace

# 531
стелт, много, много точно! Абе умното си е умно  Wink

# 532

За Бг въпросът трябва да се реши с жестока правна и наказателна отговорност. За период от 10 години. След като узреят нещата, мярката да се отмени. Профилактика срещу наивните и агресивни антиваксинационни Бг "активисти"... .

Е нали точно от такъв тоталитарно-деспотичен режим излязохме преди двайсетина години - виждате какъв е ефекта.. Simple Smile Според разни атавистично мислещи персони като вас пак да се връщаме назад.., така ли?  ooooh! Нещата са си точно толкова узрели, колкото трябва, за да се светнат хората, че без тяхното изрично съгласие никой не може да ги подлага на каквито и да били санитарно-профилактични или здравни мерки! Още повече, когато те носят риск за живота и здравето.  Peace

# 533
Отдолу пише обяснения.

Никой и никъде не задължава да си ваксинирате децата. Такъв въпрос не стои. Но и хората не се отказват да ваксинират. За Бг въпросът трябва да се реши с жестока правна и наказателна отговорност. За период от 10 години. След като узреят нещата, мярката да се отмени. Профилактика срещу наивните и агресивни антиваксинационни Бг "активисти"... .
Всички,които не ваксинират-марш в Белене  Joy ,но този път демократично.
 И сега не разбрах-твърдите,че са задължителни или препоръчителни?Защо застрахователните компании не искат да включат в застраховката поствакасинални усложнения,нали си плащам?Защо фармацефтичните компании описват в листовката на ваксините възможни странични ефекти,а педиатрите ги отричат?

# 534

Виждам, че си си дописвал някакви простотии...   Laughing   Предлагам хората във всички държави, позволяващи си да не поставят ваксините по календар, да бъдат преследвани от закона като най-жестоки престъпници и да бъдат бесени на площадите в неработен ден, за назидание и доказателство колко много се "препоръчват" ваксините в имун. календари... Нека започнем от Гърция и гърците, за кеф на Бърди...

За кой ли път казвам, че Бърди негодува срещу методи, които сам проповядва... Бълва огън и жупел срещу комунистическа България, а пред него Кадафи е като Спящата красавица...   Rolling Eyes

# 535
Здравейте, не знам дали тук е мястото за моето питане, но не ми се пуска тема. По време на профилактичен преглед при личния лекар, ме информираха, че тази година подлежа на реимунизация за тетанис и дифтерия. Съгласих се, имунизираха ме и се прибрах в къщи - до вечерта започнаха болки в мускула, в който ми поставиха ваксината, но не им обърнах внимание. Вчера вече ме болеше цялата ръка, но познато медицинско лице каза, че няма място за притеснение. Вечерта обаче стана страшно, ръката ми се схвана от болка и започна да ме втриса, толкова силно, че не можех да контролирам мускулите си, направо подскачах в леглото. Съпругът ми беше в другата стая и реших да го извикам, но станах с мъка от леглото и паднах в коридора, просто нямах сили да продължа. Той ме чу и ми помогна да легна пак, втрисането продължи, имах Т 37.5 и ме болеше всяка част от тялото. От бърза помощ казаха, че е нормално и да пия Нурофен за болките. Днес не мога да се свържа с личния лекар, а се чувствам доста отпаднала и с главоболие, ръката все още ме боли, макар и по-слабо от снощи.
Изчетох нежеланите реакции на ваксината и ги имам почти всички, но все пак нормално ли е според вас?

# 536
  • в матрицата
Изчетох нежеланите реакции на ваксината и ги имам почти всички, но все пак нормално ли е според вас?
lady di, повече от нормално е... ти какво очакваш, като са ти набухали отрова в организма.......  Rolling Eyes

# 537
Lady di  ,чувала ли си за Туя ? При невралгична болка след ваксинация ...затова бързичко я взимай . Peace

# 538
Как изглежда и как се приема?

# 539
хомеопатично лекарство, безвредно.
Нека Найс ти пише на лични, тя е много по-наясно.
(и аз съм го ползвала, върши чудеса в повечето случаи)

Общи условия

Активация на акаунт