Ваксини и Ваксинационни Програми 3

• 69 793
  • 749
  •   1
Отговори
# 105
Здравейте д-р Бърди,
До дни ни престои първи прием на Пентаксим. Педиатъра ни препоръча и незадължителните Ротарикс и Синфлорикс. Въпреки че са съвместими, аз се притеснявам да ги слагаме в един ден.  Не е ли прекалено, все пак Пентаксима е 5 валентна и другите две...
А иначе дори се чудя дали да поставяме от незадължителните ваксини - моля за Вашето мнение като Ви благодаря предварително за бързия отговор Hug

# 106
Здравейте д-р Бърди,
До дни ни престои първи прием на Пентаксим. Педиатъра ни препоръча и незадължителните Ротарикс и Синфлорикс. Въпреки че са съвместими, аз се притеснявам да ги слагаме в един ден.  Не е ли прекалено, все пак Пентаксима е 5 валентна и другите две...
А иначе дори се чудя дали да поставяме от незадължителните ваксини - моля за Вашето мнение като Ви благодаря предварително за бързия отговор Hug

Здравей, аз не съм Д-р Бърди, но понеже редовно следя темата, предполагам какво ще ти отговори. Simple Smile Макар да не съм специалист, ще се изразя със свои думи ...

Претоварването на имунната система е необосновано, защото в тялото на човек има повече бактерии, отколкото собствени клетки. Имам спомен, че са 100 000 000 на грам слюнка, (надявам се да е правилен ... ) докато максималният брой антигени от ВСИЧКИ ВАКСИНИ са около 3000.
Много проучвания са показали, че независимо от броя на ваксините, отговорът е адекватен (ако ваксината е имуногенна, а тези, които ти посочваш са такива). Различно дълготраен, разбира се, но все пак пази децата. Поливалентните ваксини, съдържащи 5-6 съставки в една спринцовка, дават много добър отговор.

Дали ще слагаш трите ваксини наведнъж е твой избор ... Simple Smile Мисля, че д-р Бърди ще каже, че няма проблем ... Абсолютно, с две ръце подкрепям и Синфлорикс, и Ротарикс. Поставила съм ги и не съжалявам и за секунда!!!! Мисля, че всяка майка, която ги е сложила, ще ти каже същото. Simple Smile В смисъл, има разлика между това детето ти да не е ваксинирано и това да е. Примери от практиката - колкото искаш ... (особено от моята)

Дано съм била полезна Simple Smile  Peace  bouquet

# 107
  • София
Здравейте, доктор Бърди. Дъщеря ми е на две години и 2 месеца, но последната зима направи 3 вирусни гастроентерита. Преминаха бързо и без усложнения, но ми е интересно, дали за нейната възраст има някаква възможна ваксина за гастроентерит (не сме слагали ваксина Ротарикс), както и дали е необходимо. Освен от гастроентерити, които не знам от къде хваща, при положение че не ходи на детска градина, не е боледувала от нищо друго, въпреки че брат й изкара няколко вируса с хрема.
Благодаря ви предварително

# 108
Абсолютно, с две ръце подкрепям и Синфлорикс, и Ротарикс. Поставила съм ги и не съжалявам и за секунда!!!! Мисля, че всяка майка, която ги е сложила, ще ти каже същото. Simple Smile В смисъл, има разлика между това детето ти да не е ваксинирано и това да е. Примери от практиката - колкото искаш ... (особено от моята)

Дано съм била полезна Simple Smile  Peace  bouquet

Тогава мога ли "да ползвам" опита Ви наготово  Rolling Eyes

По каква схема се слагат Ротарикс и Синфлорикс, и може ли да се сложат през седмица трите ваксини, да не са в един ден все пак с Пентаксима ?

Вие как ги сложихте и при поставянето на някои от тях дали имаше някакви странични ефекти дори и като температура?

Благодаря предварително отново Hug

П.П. И за "сверка" - Ротарикса предпазва бебенца до 1 годинка, а Синфлорикса деца до 5 годишна възраст?-  само ? newsm78

# 109
Здравейте, искам да споделя, че на 16,03 - бебчо е на 5мес. ни поставиха първи Пентаксим и се появи обрив и оток на крачето Sad, не знам дали има нещо общо с това, че се наложи да се отложи поставянето за по-късно.
Мисис Бътлър  не е проблем да се отложи , но знае ли се какви ще са реакциите от това...
При нас за всеки случай педката ни каза за другия път предварително да дадем Панадол и веднага с поставянето на ваксината да се направи компрес с риванол на мястото.

# 110
Здравейте, искам да споделя, че на 16,03 - бебчо е на 5мес. ни поставиха първи Пентаксим и се появи обрив и оток на крачето Sad, не знам дали има нещо общо с това, че се наложи да се отложи поставянето за по-късно.
Мисис Бътлър  не е проблем да се отложи , но знае ли се какви ще са реакциите от това...
При нас за всеки случай педката ни каза за другия път предварително да дадем Панадол и веднага с поставянето на ваксината да се направи компрес с риванол на мястото.
Предварителното даване на антипиретици намалява резултатността. Не е нужно и не работи.

# 111

Тогава мога ли "да ползвам" опита Ви наготово  Rolling Eyes

По каква схема се слагат Ротарикс и Синфлорикс, и може ли да се сложат през седмица трите ваксини, да не са в един ден все пак с Пентаксима ?

Вие как ги сложихте и при поставянето на някои от тях дали имаше някакви странични ефекти дори и като температура?

Благодаря предварително отново Hug

П.П. И за "сверка" - Ротарикса предпазва бебенца до 1 годинка, а Синфлорикса деца до 5 годишна възраст?-  само ? newsm78

Е, че как - нали за това е форума Wink

Нашата схема беше следната:

Пентаксим (ние бяхме с Инфанрикс+Полио, но това няма значение) - 2,3,4 м.
Ротарикс - 3, 5 м.
Синфлорикс - 6, 7 м.

На 7 м. нямахме БЦЖ.

Няма никакъв проблем да има една седмица (дори две) разстояние между отделните приеми, на нас ни се засякоха Пент. и Ротарикс само, като между поставянето на двете имаше около 10-на дни разлика. Simple Smile Странични реакции - никакви. АМА АБСОЛЮТНО НИКАКВИ! Беше леко раздразнена след 1-я прием на Ротарикс (нз дали е странична реакция) ...

Схемите са:
Синфлорикс

Схемата за първична ваксинация се състои от три дози по 0,5 ml с интервал от най-малко
1 месец между дозите
Препоръчва се бустер доза най-малко 6 месеца след последната доза от първичната ваксинацияи за предпочитане между 12- и 15-месечна възраст

Ротарикс
Курсът на ваксинация се състои от две дози. Първата доза може да се приложи след навършване на шестседмична възраст. Между дозите трябва да има не по-малко от 4 седмици. За предпочитане е курсът на ваксинация да бъде проведен преди навършване на 16 седмици, но задължително трябва да бъде завършен до 24-седмична възраст.

Май на всичко отговорих. Simple Smile Ако имаш допълнителни въпроси, съм на линия. Simple Smile   bouquet

# 112
  • София
Дъщеря ми реагира на Пентаксимите по същият начин като всеки път се усилваше реакцията.

# 113
благодаря Birdie,

Предварителното даване на антипиретици намалява резултатността. Не е нужно и не работи.
Намалява се резултатността от действието на ваксината ли newsm78? /sorry za v1prosa/

# 114
Намалява се резултатността от действието на ваксината ли newsm78? /sorry za v1prosa/

Мдам, виж тук. Simple Smile
И също така го намерих в самото списание Лансет.

Последна редакция: пт, 19 мар 2010, 10:43 от Didian

# 115
Didian  Hug
Днес й сложиха Пентаксим - и  дано всичко е ОК.
Сега  за другите ваксини "ново пет" както се казва - по новия имунизационен календар ваксината Преванар е включена в него и трябва да е безплатна за Неда, родена 2010 Simple Smile А тя е "същата " като Синфлорикса, нали? Т.е. да почакам до следващия месец... newsm78
А за Ротарикса каза, по-нататък след 6 месец, че сега много васкини наведнъж щяло да станат - /на 3 месеца втори прием Пентаксим + евент. Преванар/. Но аз като чета - тогава вече е безсмислено нали?
 Ако изкажеш пак мнение - пак благодарско  Hug

# 116
Didian  Hug
Днес й сложиха Пентаксим - и  дано всичко е ОК.
Сега  за другите ваксини "ново пет" както се казва - по новия имунизационен календар ваксината Преванар е включена в него и трябва да е безплатна за Неда, родена 2010 Simple Smile А тя е "същата " като Синфлорикса, нали? Т.е. да почакам до следващия месец... newsm78
А за Ротарикса каза, по-нататък след 6 месец, че сега много васкини наведнъж щяло да станат - /на 3 месеца втори прием Пентаксим + евент. Преванар/. Но аз като чета - тогава вече е безсмислено нали?
 Ако изкажеш пак мнение - пак благодарско  Hug
Сега, те Прев. и Синфл. са идентични, но коя от двете ще бъде, щяло да се разбере 2011 г. (непотвърдена инфо, из форума я мернах!!!)  Shocked Тъй че, ако искаш - изчакай - спестяваш си едни 400 лв., все пак. Можеш да си я намериш и по-евтино - по 100 лв. ги дават някои педиатри ... демек-ще спестиш 300 Simple Smile

Обаче, дали ще я пуснат сега или по-късно ... мистерия ... и коя ще е ... също е мистерия - уж сега имало някакви тръжни процедури, пък четох, че МЗ ги спряло (в офиц. вестник), пък уж вече се знаело, че ще е Синфлорикс, пък МЗ нямало НИКАКВИ пари за тия ваксини, понеже трябвало от ЗК да ги вземе (пак от офиц вестник) ... общо взето - нищо ново под слънцето - "мижи да те лажем" ... вече смешни и жалки станаха ... моят личен съвет е (не казвам да го слушаш, а само споделям мнение) да не се разчита на обещания на Министерството, а да се действа овреме, щото веднъж като се почне с тия пневмонии и отити, пука ми на г..., че има безплатна ваксина (която не мога да ползвам), като детето ми вече е наблъскано с антибиотици...

А за Ротарикс ... ми разбира се, че е безсмислено след 6 м. Simple Smile То до тогава трябва да се постави, по принцип ... ако детето си е здраво (в смисъл - няма допир до болни деца/ хора), не виждам проблем да и даде Ротарикс (поема се през устата) след 2 седмици, например ... ние така направихме ... ама ти си знаеш, де. Simple Smile А ми е много интересно, как така тая педиатърка ти предлага ваксината, без да знае кога се дава ...  newsm78

П.П. на мен Ротарикс ми я препоръча специалист гастроентеролог - педи нямаше идея за какво става ? и ми поиска листовката, да се "ограмоти"...

Последна редакция: пт, 19 мар 2010, 12:58 от Didian

# 117
Тъй че, ако искаш - изчакай - спестяваш си едни 400 лв., все пак. Можеш да си я намериш и по-евтино - по 100 лв. ги дават някои педиатри ... демек-ще спестиш 300 Simple Smile
.......................
 А ми е много интересно, как така тая педиатърка ти предлага ваксината, без да знае кога се дава ...  newsm78

Не е за парите, но месец- два  може да изчакаме, съдейки по твоята схема, имаме време....

А за другото да си призная сега Embarassed. Препоръча ми ваксините педиатъра при който ходим в частен кабинет, а изказването е на педиатърката която ни е по ЗК и в нейния кабинет все пак слагаме ваксините...... абе сложно е ама като всичко в БГ - двама гинеколога, двама педиатъра.... Mr. Green

Последна редакция: пт, 19 мар 2010, 20:32 от leta5

# 118
Не е за парите, но месец- два  може да изчакаме, съдейки по твоята схема, имаме време....

А за другото да си призная сега Embarassed. Препоръча ми ваксините педиатъра при който ходим в частен кабинет, а изказването е на педиатърката коато ни е по ЗК и в нейния кабинет все пак слагаме ваксините...... абе сложно е ама като всичко в БГ - двама гинеколкога, двама педиатъра.... Mr. Green

А, такааааа  Mr. Green ще си кажеш! Simple Smile Махам се, да не спамя, че аман от некадърни педиатри ...

# 119
Здравейте Д-р Бърди,

искам да Ви попитам има ли ваксина за стафилококови бактерии. На моето дете му направиха изследване в лаборатория Анаста и му откриха титър 2 (от 0 до 3). Заведох го при хомеопат, която ми каза че трябва да го лекувам 4 месеца. Аз не вярвам на хомеопатията тук (тук всичко е бизнес), но трябва да пробвам. Единственото на което вярвам са ваксините.

Предварително благодаря.

Общи условия

Активация на акаунт