Ваксини и Ваксинационни Програми 3

• 69 530
  • 749
  •   1
Отговори
# 90
Здравейте д-р Бърди,

задавам си въпроса и тук:

Поради честото боледуване на детето ми съм решила да му се постави ваксината Превенар, проблема е в това, че той на 06.03 навършва 5 години. Въпроса ми е, той излезнал ли е от възрастовата граница и дали ще е ефикасна като се бие в такава късна възраст? Той до сряда пи антибиотик -  Азитрил, заради гнойна ангина, колко време след приема му ще може да му се постави евентуално ваксината.
Върнах се да чета темата назад, но нещо не мога да се ориентирам. Някъде пише, че ваксината може да се постави до 6 годишна възраст, а другаде до 5, тотално се обърках.

Може да му я поставите.
Седмица след края на АБ лечение.
Може ли да попитам, до каква възраст се поставя и дали ще е ефективна при него (с оглед на това, че е почети на 5 години)?

До 6 г възраст (59месечна възраст).
Да, ще е ефективна.

# 91
Здравейте Д-р Бърди,

искам д аВи попитам имали подходяща ваксина за Haemofilius influenza, която мога да поставя на дъщеря ми (на 7 години и половина), след като сме закъсняли за Акт Хиб.

Благодаря за отговора.

Здравейте Д-р Бърди,

искам да ви попитам мога ли да поставя Акт-Хиб на дъщеря ми, която е на7 г и половина, защото боледува от ангини (3 пъти в годината) и на последната микробиологична посявка на гърлен секрет й откриха Хемофилиус инфлуенца. Колко време трябва да пие антибиотика за пълно излекуване? и  след някакъв период на възстановяване може да я ваксинираме?

Много благодаря за отговора.
10 дена АБ лечение.
Ваксината има показание до 5г възраст.
Не. Но не е и нужна над 5г възраст, освен по много специални и тесни показания.

# 92
Преди две седмици бяхме в болница с поредната ангина и изолираха Haemofilius influenza. Четох някъде, за ваксината Pedvax с възрастова граница от 2 до 71 месеца. Понеже изпитвам ужас,че това нещо пак ще дойде, се чудя какво да правя.

Благодаря предварително.

Здравейте Д-р Бърди,

искам д аВи попитам имали подходяща ваксина за Haemofilius influenza, която мога да поставя на дъщеря ми (на 7 години и половина), след като сме закъсняли за Акт Хиб.

Благодаря за отговора.

Здравейте Д-р Бърди,

искам да ви попитам мога ли да поставя Акт-Хиб на дъщеря ми, която е на7 г и половина, защото боледува от ангини (3 пъти в годината) и на последната микробиологична посявка на гърлен секрет й откриха Хемофилиус инфлуенца. Колко време трябва да пие антибиотика за пълно излекуване? и  след някакъв период на възстановяване може да я ваксинираме?

10 дена АБ лечение.

# 93
Здравейте Д-р Бърди,

и аз да попитам за Пентаксима. Синът ми е на 4 и 1/2 месеца и GP-то ни каза за другата консултация да си изберем коя ваксина ще слагаме- Пентаксим или тази от ЗК, та искам да питам до кога може да се отлага първото поставяне,тъй като все още не съм мн сигурна в решението ни за ваксинация newsm78

# 94
Здравейте Д-р Бърди,

и аз да попитам за Пентаксима. Синът ми е на 4 и 1/2 месеца и GP-то ни каза за другата консултация да си изберем коя ваксина ще слагаме- Пентаксим или тази от ЗК, та искам да питам до кога може да се отлага първото поставяне,тъй като все още не съм мн сигурна в решението ни за ваксинация newsm78
На 2м възраст би трябвало да сте поставили първата доза и избрали вече.

# 95
Преди две седмици бяхме в болница с поредната ангина и изолираха Haemofilius influenza. Четох някъде, за ваксината Pedvax с възрастова граница от 2 до 71 месеца. Понеже изпитвам ужас,че това нещо пак ще дойде, се чудя какво да правя.

Благодаря предварително.

Здравейте Д-р Бърди,

Благодаря за отговора.

Здравейте Д-р Бърди,

10 дена АБ лечение.

Може да поставите по изключение и ако детето няма правена нито една доза в миналото.
Но е тема да се види кой е носителя и от кого детето се заразява.

# 96
Бърди, ще се самоцитирам с надеждата, че не си ме пренебрегнал защото въпросът ми е прекалено смешен или, че имаш негативно отношение към мен.

Здравейте! Извинявам се за лаишко зададения си въпрос, но не знам как да го формулирам точно.
Синфлориксът до каква възраст има защитно действие? В смисъл - ако поставим на синът ми сега /на 7 месеца е/ две дози през месец и бустерна доза през втората годинка, колко време мога да се надявам, че ще е донякъде защитен от щамовете пневмококи, които включва ваксината?

# 97
Здравейте Д-р Бърди,

На 2м възраст би трябвало да сте поставили първата доза и избрали вече.

Ами чак на 4 месеца ни поставиха една ваксина в крачето /не помня коя/, досега всичко отлагаха, защото когато бебо беше на 20 дни се наложи хоспитализация и лечение поради много висок билирубин. Затова питам до кога може /или се налага/ да се отлагат тези ваксини?

# 98
Здравейте д-р Бърди,

задавам си въпроса и тук:

Поради честото боледуване на детето ми съм решила да му се постави ваксината Превенар, проблема е в това, че той на 06.03 навършва 5 години. Въпроса ми е, той излезнал ли е от възрастовата граница и дали ще е ефикасна като се бие в такава късна възраст? Той до сряда пи антибиотик -  Азитрил, заради гнойна ангина, колко време след приема му ще може да му се постави евентуално ваксината.
Върнах се да чета темата назад, но нещо не мога да се ориентирам. Някъде пише, че ваксината може да се постави до 6 годишна възраст, а другаде до 5, тотално се обърках.

Може да му я поставите.
Седмица след края на АБ лечение.
Може ли да попитам, до каква възраст се поставя и дали ще е ефективна при него (с оглед на това, че е почети на 5 години)?

До 6 г възраст (59месечна възраст).
Да, ще е ефективна.
Пак съм аз, той на 06.03.2010 навършва 5 години, което означава, е той вече има 59 месечна възраст, какво да правя в този случай. Извинявам се за настояването, но просто съм в голяма чуденка. Поздрави.

# 99
Здравейте, въпросчето ми е за Синфлорикса, ако сега сме на 8 месеца 3 приема ли трябва да имаме до 2 години? Кога е най - добре да се бие или сме изпуснали срока? Досега имаме 3 приема на Пентаксим, ако е от значение.

# 100
Бърди, ще се самоцитирам с надеждата, че не си ме пренебрегнал защото въпросът ми е прекалено смешен или, че имаш негативно отношение към мен.

Здравейте! Извинявам се за лаишко зададения си въпрос, но не знам как да го формулирам точно.
Синфлориксът до каква възраст има защитно действие? В смисъл - ако поставим на синът ми сега /на 7 месеца е/ две дози през месец и бустерна доза през втората годинка, колко време мога да се надявам, че ще е донякъде защитен от щамовете пневмококи, които включва ваксината?
Как да ти отговори като синфлорикс се прилага в света от преди по-малко от година

# 101
Д-р Бърди, здравейте!

Бебето ми е на 4 месеца. Все още не е поставена нито една доза Пентаксим, причини за отлагането - почти постоянното боледуване на по-голямото дете, ходещо на ясла.

Моля да ми обърнете внимание и отговорите на няколко въпроса:

1. Стабилизирахме ситуацията в къщи и идните дни планирахме да поставим най-накрая първият прием Пентаксим. От два дни обаче бебето е с запушен нос (няма изтичащи секрети, предполагам т.нар. задна хрема), както и леко зачервени и сълзящи оченца, сутрин слепнали клепачи. Отново ли отлагаме ваксината?

2. Когато детето се разболее и се налага лечение - има ли някакъв необходим срок, който трябва да се изчака след оздравяването му, за да се направи ваксина? На много места съм виждала да се коментира, че трябва да се изчака месец или поне две седмици след като детето е вече оздравяло, за да се ваксинира.

3. Педиатърът на детето смята, че е притеснително забавянето, което се получава при нас с Пентаксима. Детето било вече на по-голяма възраст и щяло по-тежко да понесе приемите?

4.С оглед на забавянето, има ли ли  някаква промяна в схемата, по която трябва да сложим трите приема Пентаксим?

5. Зная, че многократно сте писали за важността ваксината да бъде затоплена преди да бъде поставена - приблизително колко време е необходимо за това, след като ваксината бъде извадена от хладилник?

Много Ви благодаря за вниманието!
Бъдете здрав!

# 102
Д-р Бърди, здравейте!
Искам, да Ви попитам за ваксината Акт-Хиб.Детето ми е на 2,6г.Преди 10 дни направихме Превенар.Тъй като ,освен тази ваксина е била ваксинирана само по здравна каса и не е слаган Пентаксим, желая да и сложим Акт-хиб.Въпросът ми е удачно ли е и кога?Все пак да не станат много ваксините в кратък интервал.А,и освен това се очаква скоро да им поставят отново ваксина против морбили ,поради евентуална епидемия.Само че,това скоро е много относително....има ли определен срок за спазване между изброените ваксини?Знам ,че между Превенар и тази против морбили е минимум 1 месец.Кога да сложим Акт-Хиб?Благодаря предварително.

# 103
Здравейте, въпросчето ми е за Синфлорикса, ако сега сме на 8 месеца 3 приема ли трябва да имаме до 2 години? Кога е най - добре да се бие или сме изпуснали срока? Досега имаме 3 приема на Пентаксим, ако е от значение.

Три. Simple Smile  Peace не сте изпуснали срока. Simple Smile И няма значение, че имате Пентаксим (изключая факта, че няма нужда от Акт-Хиб). Simple Smile

# 104

Три. Simple Smile  Peace не сте изпуснали срока. Simple Smile И няма значение, че имате Пентаксим (изключая факта, че няма нужда от Акт-Хиб). Simple Smile
Hug благодаря

Общи условия

Активация на акаунт