Ваксини и Ваксинационни Програми 3

• 69 556
  • 749
  •   1
Отговори
# 75
  • София
Birdie, здравейте!
Направихме ваксините на дъщеря ми (Пентаксим,Синфлорикс и Ротарикс) -първи прием след навършен 2месец.
1.Моля да ме посъветвате най-удачна схема за следващите дози.
2. Притеснява ме това,че следващите дози се приемат по-тежко Sad
 Дъщеря ми имаше Т 38,5 вечерта след ваксинирането (локално нямаше нищо обезпокоително). Сега ми е много свито как ще е втория път. Защо се получава такава реакция с висока Т и защо следващите дози се понасят по-трудно.
Благодаря!

# 76
  • София
Здравейте Бърди!
Вчера сложиха третата ваксина хеп.Б на дъщеря ми.  При прегледа казах, че и чувам нослето да хърка, но лекарката каза, че това си е нормална секреция на лигавиците. Да, обаче снощи и тази сутрин чувам как си гълта сополите и се опасявам, че не е нормално секретиране. Много съм притеснена, че ваксината е сложена на не напълно здраво дете. Обадих се на лекарката, тя каза, че тази ваксина няма сранични ефекти. Това така ли е? Според вас, да заведа ли на друг лекар детето? Няма температура до сега.
Освен това вчера сестрата одраска с иглата бебето докато слагаше ваксината и сега е не с точка, а с черта на мястото на поствянето. Да го промия ли с нещо?

# 77
Здравейте Д-р Бърди,

искам да ви попитам мога ли да поставя Акт-Хиб на дъщеря ми, която е на7 г и половина, защото боледува от ангини (3 пъти в годината) и на последната микробиологична посявка на гърлен секрет й откриха Хемофилиус инфлуенца. Колко време трябва да пие антибиотика за пълно излекуване? и  след някакъв период на възстановяване може да я ваксинираме?

Много благодаря за отговора.

# 78
здравеите преди 4 месеца ни сложиха ваксината
 за пнемокок пнемо23 но тук прочетох че не се слага преди 5 годишна вьзрас а синьми тогава беше на 2год и 3 месеца имали някаква опаснос сега е на 2г и5м какви др ваксинимога да му сложа и за какво е тази 5 валетна ваксина и кога се слагаи  и коя ваксина е за хепатит предварително благодаря за отговора

# 79
Здравейте Д-р Бърди,

искам да ви попитам мога ли да поставя Акт-Хиб на дъщеря ми, която е на7 г и половина, защото боледува от ангини (3 пъти в годината) и на последната микробиологична посявка на гърлен секрет й откриха Хемофилиус инфлуенца. Колко време трябва да пие антибиотика за пълно излекуване? и  след някакъв период на възстановяване може да я ваксинираме?

10 дена АБ лечение.
Ваксината има показание до 5г възраст.

# 80
Аз да си питам пак- има ли ваксина против Варицела в Бг,питах тук-там и ми казват,че няма
И нещо друго-може ли Пневмококова и Хепатит А да се сложат на един ден?

# 81
  • Сливен
Здравейте Д-р Бърди,
(знам, че въпроса ми не е по темата, за което много се извинявам на друтите  bouquet),
но за мен е важно да попитам, какво Ви е мнението за третата сливица?
Трябва ли да се отстранява оперативно, да се изчака ли, има ли нещо което да влияе на прибирането й(ако мога така да се изразя)?

# 82
Здравейте! Извинявам се за лаишко зададения си въпрос, но не знам как да го формулирам точно.
Синфлориксът до каква възраст има защитно действие? В смисъл - ако поставим на синът ми сега /на 7 месеца е/ две дози през месец и бустерна доза през втората годинка, колко време мога да се надявам, че ще е донякъде защитен от щамовете пневмококи, които включва ваксината?

# 83
 Бърди хвърли поглед тук - http://www.bg-mamma.com/index.php?topic=409118.0

# 84
Добре. Всичко е коректно.
Даже много добре... . Wink

# 85
Здравейте Д-р Бърди,

Прочетох мнението Ви относно ваксините и АБКМ, АД, но съм притеснена защото на  сина ми 1г. и 1 м. му престои поставянето на Приорикс.
Той е с диагноза АД и АБКМ поставена му от Доц. Маринова и тя предложи отлагане на ваксината, като в момента синът ми има ситен обрив само по вратлето т.е. изразен АД според нея. Между другото този обрив го има от 4-тия месец и не се е изчиствал до сега.
Притеснението ми е свързано с написаното в листовката на Приорикс „обърнете специално внимание, ако Вие или Вашето дете сте имали тежка алергична реакция след прием на яйца или друга храна, съдържаща яйца”. Детето ми не е захранвано с жълтък по препоръка на Доц. Маринова, аз ям яйца, но на 6 месечна възраст съм имала алергична реакция, ако мога така да го нарека (висока температура и прием на жълтък е довело до реакциата) и съм лежала в болница. Казвам това, защото кърмя детето си все още сутрин и вечер.
Опасно ли е поставянето на вакситата в този случай? Моля, помогнете ми във взимането на правилно решение.

# 86
Здравейте д-р Бърди,

задавам си въпроса и тук:

Поради честото боледуване на детето ми съм решила да му се постави ваксината Превенар, проблема е в това, че той на 06.03 навършва 5 години. Въпроса ми е, той излезнал ли е от възрастовата граница и дали ще е ефикасна като се бие в такава късна възраст? Той до сряда пи антибиотик -  Азитрил, заради гнойна ангина, колко време след приема му ще може да му се постави евентуално ваксината.
Върнах се да чета темата назад, но нещо не мога да се ориентирам. Някъде пише, че ваксината може да се постави до 6 годишна възраст, а другаде до 5, тотално се обърках.

# 87
Здравейте д-р Бърди,

Поради честото боледуване на детето ми съм решила да му се постави ваксината Превенар, проблема е в това, че той на 06.03 навършва 5 години. Въпроса ми е, той излезнал ли е от възрастовата граница и дали ще е ефикасна като се бие в такава късна възраст? Той до сряда пи антибиотик -  Азитрил, заради гнойна ангина, колко време след приема му ще може да му се постави евентуално ваксината.
Върнах се да чета темата назад, но нещо не мога да се ориентирам. Някъде пише, че ваксината може да се постави до 6 годишна възраст, а другаде до 5, тотално се обърках.

Може да му я поставите.
Седмица след края на АБ лечение.

# 88
Здравейте д-р Бърди,

Поради честото боледуване на детето ми съм решила да му се постави ваксината Превенар, проблема е в това, че той на 06.03 навършва 5 години. Въпроса ми е, той излезнал ли е от възрастовата граница и дали ще е ефикасна като се бие в такава късна възраст? Той до сряда пи антибиотик -  Азитрил, заради гнойна ангина, колко време след приема му ще може да му се постави евентуално ваксината.

Може да му я поставите.
Седмица след края на АБ лечение.
Може ли да попитам, до каква възраст се поставя и дали ще е ефективна при него (с оглед на това, че е почети на 5 години)?

# 89
Здравейте Д-р Бърди,

искам д аВи попитам имали подходяща ваксина за Haemofilius influenza, която мога да поставя на дъщеря ми (на 7 години и половина), след като сме закъсняли за Акт Хиб.

Благодаря за отговора.

Здравейте Д-р Бърди,

10 дена АБ лечение.
Ваксината има показание до 5г възраст.

Общи условия

Активация на акаунт