Ваксини и Ваксинационни Програми 3

• 69 754
  • 749
  •   1
Отговори
# 165
  • София
Привет и от мен.

За втори път се случва при малкото ми дете, но първия път не обърнах такова внимание.
Става въпрос за следното. "Белегът" от БЦЖ на рамото от време на време сякаш се "активира". Леко се зачервява и в средата, където явно е било самото убождане, се появява синя точка. Не се подува (поне според мен), няма и секреция.
Случи се през зимата, в момента пак е така. Детето няма никакви други симптоми в тези периоди, нито промяна в поведение и т.н.
На какво може да се дължи newsm78

Благодаря предварително
Аз пък на този въпрос искам да знам отговора. И на моята дъщеря почеренява леко там където е боцкана. Може да е от жегите...

# 166
На моята ставаше и зимата (веднъж, за около десетина дни). Държа я леко облечена, никога не е претопляна през зимата newsm78
Ще се радвам, ако докторът отговори.

# 167
  • Пловдив
Мече, и тук да пиша: и на моята щерка /10г./ тези дни й беше зачервен и леко /една идейка/ подпухнал "белегът" от БЦЖ. За няколко дни беше "активиран" и вече изглежда нормален. И друг път се е случвало. Не я сърби или боли, не секретира течност.

Ваксината й е слагана в родилното и няма реваксинации...

На какво ли се дължи това?  newsm78

Последна редакция: ср, 16 юни 2010, 21:20 от *Бенджи*

# 168
Не знам, дано отговори докторът. newsm78

# 169
И на мен ми е интересно Thinking

# 170
Здравейте дами и  д-р Birdie.
Поставена ни е първата доза Пентаксим и на мястото на удождането се получи подкожно по твърдо местенце което се напипва като подутина само като се натисне на това място.
Не изчезва вече втора седмица.
Четох, че се получава при неправилно темпериране на ваксината.Нашата педиатърка я извади от хладилника и направо я постави в крачето.
Това правилно ли е? На какво да обърна внимание при следващия прием на Пентаксим и при това положение редно ли е да се слагат другите дози newsm78

# 171
Хъни-Бъни, 15-20 мин. трябва да се темперира ваксината на стайна температура. Ще изчезне подутото, но отива почти месец.

# 172
Хъни-Бъни, 15-20 мин. трябва да се темперира ваксината на стайна температура. Ще изчезне подутото, но отива почти месец.
При нас вече два месеца  Confused

# 173
При нас вече два месеца  Confused
Малееееееее ooooh!.Горките дечица.То още едното не се е разнесло те други бият.

# 174
  • Видин
Точно затова винаги държа да затопля ваксината преди поставянето й. Хич не ме интересува дали бърза лекарката или не.Досега никога не е имало проблем  Peace

# 175
Точно затова винаги държа да затопля ваксината преди поставянето й. Хич не ме интересува дали бърза лекарката или не.Досега никога не е имало проблем  Peace

То за нашите деца беше по-лесно да я затоплиш ваксината. Нали ние си ги купувахме, може от по-рано да я извадиш от хладилника. Ама сега ги карат на конвейрн и май директно студени ги слагат.
Аз, това, за втвърдяването на мястото го забелязах и при Синфлорикса - единият път като му го поставяхме не успях да я стопля и после изкара почти 1 месец с топченце в крачето.

# 176
  • София
Ротарикс след 6м възраст не се ползва. Наскоро рота-ваксината бе официално спряна от употреба с писмо на фирмата "Мерк". Не знам защо... .

Здравейте доктор Бърди,
Искам да Ви попитам въпреки отговора Ви, че ваксината не се ползва след 6ти месец, много ли е късно при 7 месечна възраст? И също така в брошурата на лекарството, която педиатърът ни връчи пише, че ротавирусът се кара изключително тежко при деца до 1 годинка, но също така се приемат заболели деца в болниците до 5 годишна възраст, това, че препоръчвате да не се слага след 6 месеца значи ли, че няма да действа ваксината, защото няма да изгради организма на детето антитела, защото е прекалено голямо? Или имате предвид, че е голямо за да му причини тежка вреда вируса?
И също така имате ли нова информация защо е спряна от употреба?

# 177
  • София
Само да допълня, че открих това http://www.fda.gov/NewsEvents/PublicHealthFocus/ucm205585.htm Дано не е спирана след това за нещо друго...

# 178
Ротарикс след 6м възраст не се ползва. Наскоро рота-ваксината бе официално спряна от употреба с писмо на фирмата "Мерк". Не знам защо... .

Здравейте доктор Бърди,
Искам да Ви попитам въпреки отговора Ви, че ваксината не се ползва след 6ти месец, много ли е късно при 7 месечна възраст? И също така в брошурата на лекарството, която педиатърът ни връчи пише, че ротавирусът се кара изключително тежко при деца до 1 годинка, но също така се приемат заболели деца в болниците до 5 годишна възраст, това, че препоръчвате да не се слага след 6 месеца значи ли, че няма да действа ваксината, защото няма да изгради организма на детето антитела, защото е прекалено голямо? Или имате предвид, че е голямо за да му причини тежка вреда вируса?
И също така имате ли нова информация защо е спряна от употреба?
http://www.zachatie.org/forum/index.php?board=34.0

# 179
Здравейте доктор Бърди,
искам да Ви попитам дали са съвместими ваксините Синфлорикс и тази за Хепатит. Поради липса на ваксини малко ни се объркаха имунизациите, днес ни биха хепатитната ваксина, а в четвъртък вече ще има Синфлорикс/тъй като липсваше при нашата лекарка/ и ни казаха да отидем да ни я бият, но се притеснявам, че до тогава ще има само два дни между едната и другата ваксина?

Общи условия

Активация на акаунт