Ваксини и Ваксинационни Програми 3

• 70 980
  • 749
  •   1
Отговори
# 240
Г-не, да кажете на една майка, че играе каквато и да е игра, що се касае до здравето на детето й е не просто абсурдно, а идиотско. В същото време обаче май вие лекарите си играете с живота на хората. Но това да оставим на вашата съвест.

Либи, какво точно искате? Ако желаехте да получите обективна и сериозна информация, нямаше първо да питате за ваксините в най-необективната, зомбирана и посредствена тема - Ваксини - дискусия за вредата от тях...

От колебаещ се човек:

Колкото до това дали ще слагаме по принцип някакви ваксини - да ви кажа право, нямам представа. Аз не съм изцяло противник на ваксините, но и както казах не съм напълно запозната с цялата информация по този въпрос, за това и не мога да имам категорично мнение. Ще се образовам повече и ще видим. Принципно не съм привърженик на крайностите, но зависи от обстоятелствата и информацията.

се "образовахте" за по-малко от два дни и удивително бързо Ви обработиха и "конвертираха" в пламенен антиваксинист, като всеки може да прочете въз основа на каква "качествена", "компетентна" и "достоверна" информация направихте избора си.
Ето така не се прави информиран избор за здравето и живота на детето Ви, така че не ни заблуждавайте, че целите обективност и задълбоченост!  ooooh!

И сега какво повече искате? Ако сте решили, че няма да имунизирате детето си, живейте си с избора!
Ако ли пък сте склонна да го имунизирате, не нападайте хората, които Ви споделят аргументираното си мнение, което очевидно не Ви харесва, ами се информирайте по-обстойно, прегледайте източниците, за които говори Birdie, консултирайте се с добър педиатър и действайте! Никой не Ви е длъжен с нищо, нито ще промени възгледите Ви, ако вече сте абонирана за Клуба на агресивните антиваксинисти и само разигравате отегчителни антиваксинистки сценки. А е наистина смехотворно антиваксинист да говори за съвест.

# 241
Вие след като сте такова светило по отношение на ваксините, защо не се свържете с РИОКОЗ и да им обясните, че наредбите, които издават са пълна глупост? Може би ще им помогнете да прогледнат?

Че защо да го прави? Нали Вашите приятелчета ще се съдят с МЗ за тази наредба. Ах да, обаче не за да я осъвременят, ами защото искат да правят плановите имунизации от задължителни на препоръчителни, а и също да отменят въведеното през април 2010 г. изискване на Правилника за прилагане на закона за семейни помощи за деца месечните помощи на деца да се отпускат срещу представяне на служебна бележка, удостоверяваща извършените задължителни имунизации и профилактични прегледи на детето.

А защо беше въведено това изискване на първо място? Заради страшната едногодишна епидемия от морбили, отнела живота на 24 деца! Тя потвърди, че имунизацията "по желание" не работи в България и можете да забравите, че имунизациите ще станат препоръчителни на този етап.
Докато има фактори като сериозната криза в българското здравеопазване, малцинствени групи, неимунизиращи децата си и хора като антиваксинистите (които поставям на едно ниво с необразованите роми, защото естествено има роми, които имунизират и се грижат добре за децата си), които се мислят за големи хитреци и фалшифицират документите на децата си, ще има и сериозни пробиви в имунизационното покритие.

За Birdie и за родителите, които имунизират децата си, ето това е административното дело, което са завели и в което участват антиваксинистките "играчи" от алтернативния подфорум (начело с temida), и което е насрочено за 25 октомври 2010 г., а текстът на жалбата можете да намерите тук - в първите три от сканираните документи.

Последна редакция: чт, 21 окт 2010, 17:22 от Persona

# 242
Чак пък страшна..... Tired и стига сте променяли цифрите.... Но, да не спамя повече.... Peace

Persona, дотук в тази тема от страна на опонентите е писал един-единствен човек, в чието мнение се вслушвам и винаги анализирам, доколкото са умствените ми възможности, и това си ти. При желание от твоя страна чакам да вземеш отношение по поставения от мен въпрос, чието място е точно тук, за тази тема - защото описаните от мен симптоми не са се доказали за момента нито като вреда, нито като полза, а просто като ефект. Изключвам лекото боледуване след всяко "активиране" на белега. Може и да не съм съгласна с някои от нещата, които си писал(а), но пък вярвам, че имаш диплома по медицина  Grinningи на моменти писаното от теб ми е било много полезно.  А и никога не си ме обиждал(а) за терзанията, които имах, нито си се подигравал(а) на обърканите ми родителски, а и чисто лични въпроси. За съжаление от тубдиспансера колегите ти бяха много учтиви и внимателни, но не успяха нищо да ми кажат. Разбрах единствено, че случката не е прецедент.

(вторият ти линк не работи)

# 243
Персона, не ми харесва тона Ви, нито този на Birdie. До колкото не ме лъже паметта, аз не влязох в тази тема да се заяждам с когото и да е. Попитах съвсем добронамерено, но високомерния тон, с който отговаряте на хората, които ви питат ако същите имат съмнение за безусловната полза от ваксините е леко странен.... Както и да е.
В отговорите не видях никакви аргументи, а на въпроса какво искам - искам аргументи. Искам аргументи ЗА ползата от ваксините. Защото аргументите против ги видях достатъчно красноречиво в темата за пострадалите от ваксини деца.
Не знам вие родител ли сте, но аз като такъв, който мина през ада за да има едно здраво дете, първото нещо, което ме обзе, четейки за пострадалите дечица е истински страх и ужас. Аз не съм антиваксинист, както ме наричате, но вие сте пламенен ПРОваксинист. Както казах имам време до февруари месец да се образовам и да реша как ще постъпя, именно за това питам както в тази тема, така и в другата. Ако, както казвате "подозрително се бях образовала за два дни", изобщо нямаше какво да търся тук, но за съжалине тук не намерих това, което очаквах. А очаквах аргументиран отговор, не високомерно отношение.

И за да проверя все пак думите на високоуважавания специалист Birdie, направих запитване в сайта на Хепасист чрез формата "Попитай лекаря онлайн" за необходимостта едно недоносено бебе да бъде ваксинирано. Ето и отговорът, който получих на мейла си (съжалявам, че не е във форума, но ако не ми вярвате направете същото запитване чрез сайта им):

"Здравейте!
Отлагането на ваксина от годишния имунизационен календар се налага по различни медицински показания. Във Вашия случай с дете, родено под 1500гр., имунизациите се отлагат до навършването на коригирана 6 месечна възраст (т.е. възраст по определен термин, а не по раждане). При тези деца не се провежда и имунизация срещу коклюш. 

Поздрави,
Екип „Хепасист”

След като дори от Хепасист казват, че ваксинация се прави спрямо коригираната възраст, то за мен Вашият авторитет в тази тема е един пълен с въздух балон.

Хайде, останете си със здраве.

# 244
Никакви редакции на постинги и изместванията им няма да помогне.
Корупция?
Не мисля.По скоро страх до дьното на душата.Пьлна и очеизвадна агония.
Овцете станаха кучета и овчарите се разбягаха.

# 245
Персона, не ми харесва тона Ви, нито този на Birdie. До колкото не ме лъже паметта, аз не влязох в тази тема да се заяждам с когото и да е. Попитах съвсем добронамерено, но високомерния тон, с който отговаряте на хората, които ви питат ако същите имат съмнение за безусловната полза от ваксините е леко странен.... Както и да е.
В отговорите не видях никакви аргументи, а на въпроса какво искам - искам аргументи. Искам аргументи ЗА ползата от ваксините. Защото аргументите против ги видях достатъчно красноречиво в темата за пострадалите от ваксини деца.
Не знам вие родител ли сте, но аз като такъв, който мина през ада за да има едно здраво дете, първото нещо, което ме обзе, четейки за пострадалите дечица е истински страх и ужас. Аз не съм антиваксинист, както ме наричате, но вие сте пламенен ПРОваксинист. Както казах имам време до февруари месец да се образовам и да реша как ще постъпя, именно за това питам както в тази тема, така и в другата. Ако, както казвате "подозрително се бях образовала за два дни", изобщо нямаше какво да търся тук, но за съжалине тук не намерих това, което очаквах. А очаквах аргументиран отговор, не високомерно отношение.

И за да проверя все пак думите на високоуважавания специалист Birdie, направих запитване в сайта на Хепасист чрез формата "Попитай лекаря онлайн" за необходимостта едно недоносено бебе да бъде ваксинирано. Ето и отговорът, който получих на мейла си (съжалявам, че не е във форума, но ако не ми вярвате направете същото запитване чрез сайта им):

"Здравейте!
Отлагането на ваксина от годишния имунизационен календар се налага по различни медицински показания. Във Вашия случай с дете, родено под 1500гр., имунизациите се отлагат до навършването на коригирана 6 месечна възраст (т.е. възраст по определен термин, а не по раждане). При тези деца не се провежда и имунизация срещу коклюш.  

Поздрави,
Екип „Хепасист”

След като дори от Хепасист казват, че ваксинация се прави спрямо коригираната възраст, то за мен Вашият авторитет в тази тема е един пълен с въздух балон.

Хайде, останете си със здраве.

Съжалявам, но са Ви дали грешна информация. За никакво отлагане до 6м възраст и реч не може да става.
Просто питате не този, който знае, и не този, който трябва.
Реалните противопоказания за ваксиниране (която и да е била ваксина от детските) се броят на пръстите на едната ръка. Всичко останало са Руски идиотии и глупости, дълбоко вкоренени в Бг Педиатрия и станали вече нейна "втора същност".
Предлагам на Вашето внимание това:
http://pediatrics.aappublications.org/cgi/content/full/103/2/e14
http://www.hindawi.com/journals/idog/2010/802503.html

Единственият критерий за Хеп Б ваксинацията при недоносени, който се приема днес, е тегло- тоест да са над 2000 гр за да се направи ваксината, или да се изчака края на 1-ият месец, ако детето не е родено от майка с (+) Австралийски антиген и няма други рискови фактори.
За другите ваксини, почващи се от 2 месец, няма изобщо никакви противопоказания, свързани с недоносеността.

Няма в развитите Европейски страни и/или САЩ протокол за отлагане на ваксинациите поради недоносеност. Единственото изключение е за първата доза Хеп.Б, която правим след като детето напусне неонатологичното отделение.
Другите ваксини се започват на възраст 2м, когато така или иначе децата отговарят добре на всички ваксини, независимо от коригираната им възраст. Затова също и в официалните имунизационни календари няма такъв за коригирана възраст.
Попитахте и Ви се отговори >> пълно и изчерпателно. Съжалявам ако мнението ми не съвпада с това,което очаквате- цитириам световни практики, по които работим отдавна.

На другите въпроси:

* всяка страна сама решава за ваксинациите и за календара си. За съжаление, на този етап Българската Педиатрия няма възможност сама да решава тези предизвикателства поради липса на съвременно квалифицирани специалисти и епидемиологична база в тази област. Затова се налага да се прилагат чужди подходи. Но това не е беда- те са работещи, проверени и актуални.
* аз не съм в състояние да "образовам" която и да е било БГ институция- те са длъжни да предлагат на Бг деца съвременни подходи и актуално работещи решения. Както се вижда досега - нищо такова не правят, потънали в Руски "догми" и глупости, рециклирайки носенси упорито и "последователно". "Нулевите дози полио" из родилните домове са такъв пример, нещастно копиран от крайно изостаналата Руска Педиатрия. Пример, който завърши с пълно фиаско. Проблемите около времето на втората доза МПР пък доведоха до епидемиите от края на миналата година.
* моят скромен принос е хората да се информират как правилно и добре да ваксинират децата си, минимизирайки риска. Няма човешка дейност без риск. Но и не можем да стоим със скръстени ръце, чакайки дифтерия, тетанус, полио, да изчезнат от само себе си. В този аспект, усилията ми са некомерсиални, а човешки.

Последна редакция: чт, 21 окт 2010, 18:10 от Birdie

# 246
  • в матрицата
Охххххххх, стига с тия оценки г-н Birdie. Имате ли нужният ценз, та да слагате оценка като "
крайно изостаналата Руска Педиатрия.

# 247
Охххххххх, стига с тия оценки г-н Birdie. Имате ли нужният ценз, та да слагате оценка като "
Да, имам.

# 248
  • в матрицата
Да, имам.
Ха-ха-ха  Mr. Green Ами, вземете, да информирате Руската федерация ( например Путин или Медведев), може би , те идея нямат колко са изостанали  smile3532

# 249
  • София
Да, имам.
и какъв е той?

# 250
  • в матрицата
Как какъв, такъв интернетски , най-високият ценз  Mr. Green

# 251
"Здравейте!

Поздрави,
Екип „Хепасист”

Както казах, за това, че подхождате несериозно към въпроса с имунизациите, е показателен фактът, че се консултирате с непознати хора по форуми, вместо да се срещнете и поговорите сериозно с педиатри, на които имате доверие. Освен това настояването, че искате аргументи "ЗА ползата от ваксините" показва, че не сте прочела нито един от постовете ми от темите ви в алтернативния подфорум, нито на Birdie тук, нито на другите хора, които са писали хиляди пъти по отношение на ползата от ваксините. Какво точно очаквате от един интернет форум?

Хепасист (кой от Хепасист?) всъщност просто цитират Наредба №15 от 12 май 2005 г. за имунизациите в Република България, която, както Ви обясни Birdie не отговаря на съвременните виждания по въпроса с недоносените деца.
Ето какво е съвременното становище от тук:

Цитат
Preterm Birth

Vaccines should be started on schedule on the basis of the child’s chronological age. Preterm infants have been shown to respond adequately to vaccines used in infancy.

Studies demonstrate that decreased seroconversion rates might occur among preterm infants with very low birth weight (less than 2,000 grams) after administration of hepatitis B vaccine at birth. However, by 1 month chronological age, all preterm infants, regardless of initial birth weight or gestational age are as likely to respond as adequately as older and larger infants.

All preterm infants born to hepatitis B surface antigen (HBsAg)-positive mothers and mothers with unknown HBsAg status must receive immunoprophylaxis with hepatitis B vaccine and hepatitis B immunoglobulin (HBIG) within 12 hours after birth. If these infants weigh less than 2,000 grams at birth, the initial vaccine dose should not be counted toward completion of the hepatitis B vaccine series, and three additional doses of hepatitis B vaccine should be administered beginning when the infant is 1 month of age.
Preterm infants with a birth weight of less than 2,000 grams who are born to women documented to be HBsAg-negative at the time of birth should receive the first dose of the hepatitis B vaccine series at 1 month of chronological age or at the time of hospital discharge.

Мечка Малинарка, с Вас този въпрос го обсъждахме и нямам какво повече да кажа, тъй като за да изкажа предположение (както и всеки друг лекар), е необходимо да видя лично белега, който описвате. Понеже това няма как да се случи, считам въпроса за приключен. Ще се наложи да приемете обяснението на лекарите от тубдиспансера.

# 252
Да, имам.
Ха-ха-ха  Mr. Green Ами, вземете, да информирате Руската федерация ( например Путин или Медведев), може би , те идея нямат колко са изостанали  smile3532

Доктор Мангъров, който сте бутнали върху аватарът си, е може би единствения останал свестен детски инфекционист - човек с много съвременни, дълбоки и добри познания. За това и 100 лв са малко... .
Моят скромен съвет е да го махнете от там.

Другият ми скромен съвет е да ни оставите на мира с Вашата Руска "Педиатрия". Какво тя "може" се видя от 1945 до 1989. Благодаря, ние Българите няма да си вземем от това ястие. Има и по-добри ресторанти, а и сме "гурме" ценители на добрата храна.  Mr. Green
Ние сме Европейска страна и нация.

Последна редакция: чт, 21 окт 2010, 18:24 от Birdie

# 253
  • в матрицата
Доктор Мангъров, който сте бутнали върху аватарът си е може би единствен останал свестен детски инфекционист - човек с много съвременни, дълбоки и добри познания. За това и 100 лв са малко... .
Моят скромен съвет е да го махнете от там.

ама, моля ви се, изобщо не съм си и помислила, че имате друго мнение за Мангъра. Пък, ако имах и ваша снимка, можеше и вас да ви огрее да " Ви бутна на аварата си", все пак си е привилегия да седиш на нечий аватар, нали?  Wink

# 254
Birdie, благодаря - ще се запозная със статиите, които сте посочили.
Персона - защо смятате, че не съм разговаряла с педиатрите, на които имам доверие?
Колкото до въпроса какво търся в един интернет форум, бих ви попитала същото.

Аз бях до тук с тази тема, довиждане.

Общи условия

Активация на акаунт