Ваксини и Ваксинационни Програми 3

• 71 106
  • 749
  •   1
Отговори
# 495
В листовката на Приорикс (ваксината, която се поставя в БГ срещу МПР) има обяснение за поставянатео на ваксината на деца алергични към яйца. Нашият педиатър ни попита изобщо за пилешки продукти преди поставянето.
С нова публикация от началото на 2011 тези въпроси ( за връзката на МПР с алергия от яйце), тези въпроси окончателно отпаднаха.

# 496
Благодаря за бързият отговор,но ако може отговорете на въпросите за Пентаксима и докога може да се  отлага МПР и коя ваксина да постави първо Пентаксима , че е минала година от последното поставяне или МПР, че не е поставена навреме.Благодаря
Може да поставите "Пентаксим" и да завършите схемата ( съобразно Бг национален Имунизационен Календар, що се отнася до броя нужни Ви дози от тази ваксина) БЕЗ проблем. Това, колко "максимално" време е минало, НЕ играе никаква роля за ваксините. Има САМО минимално допустим ( и задължителен) срок между две дози. Няма "максимален" такъв.
Естествено, колкото и време да е минало ( над минимално задължителния срок), за НИКАКВО рестартиране на дозите "Пентаксим" и реч не може да става!

# 497
Ох,много се обърках и притесних след това изоставяне с ваксините след като сега прочетох имунизационният календар ние нямаме и никакви пневмококови ваксини родени сме 2009 -какъв е редът?
Броят нужни Ви дози зависи от възрастта на детето, на която поставяте първата доза Превенар/Синфлорис. Синфлорикс не се ползва над 2 годишна възраст, но Превенар/Превенар13 се ползва до 5 ( някъде-6) годишна възраст.
Ако поставяте Превенар 13 във възрастта 24-59 месеца, Ви е нужна само една доза.
Ваксината е работеща и много необходима. Използва се световно от 2003-2004.

# 498
Ох,много се обърках и притесних след това изоставяне с ваксините след като сега прочетох имунизационният календар ние нямаме и никакви пневмококови ваксини родени сме 2009 -какъв е редът?

Никакъв... Пневмококовата е задължителна за родените през 2010 г.
Нищо подобно. Ваксината е задължителна от 2003-2004 във всички цивилизовани страни с нормална Педиатрия.

# 499

Нищо подобно. Ваксината е задължителна от 2003-2004 във всички цивилизовани страни с нормална Педиатрия.
Говорим за БЪЛГАРИЯ, смятам.

# 500

Без значение. Здравето на децата е важно. Родените преди 2010 не са деца? има "две категории" деца в България? Преди 2010 и след? Комунистическите глупости... продължават. "Рефлексите" на комунистите в Бг са неизкореними.

Последна редакция: вт, 05 апр 2011, 19:34 от Birdie

# 501

Без значение. Здравето на децата е важно.

Бърди, пак глупости пишеш...  Laughing   Пневмококовата НЕ Е задължителна във "всички цивилизовани страни", препоръчителна е - правиш ли разлика? Освен това говорим за България и задължителни ваксини, а тук пневмококовата е задължителна за родените през 2010 г., но не и през 2009 г. По същата логика (твоята), що не обясниш на майката кога да постави ваксините против варицела, хепатит А, ротавируси, човешки папиломен вирус, грип и т.н. абсолютно незадължителни в България ваксини - здравето на децата е важно все пак...  Crazy

# 502
Благодаря на всички за мненията!Засега смятам да поставим задължителните и дано всичко мине без проблем ,а пък после ще видим.

# 503
В листовката на Приорикс (ваксината, която се поставя в БГ срещу МПР) има обяснение за поставянатео на ваксината на деца алергични към яйца. Нашият педиатър ни попита изобщо за пилешки продукти преди поставянето.
С нова публикация от началото на 2011 тези въпроси ( за връзката на МПР с алергия от яйце), тези въпроси окончателно отпаднаха.
  Shocked   Цък-цък-цък!Браво на публикацията и публикуващия и най-вече плащащия публикацията!Сори,че се държа като тийнейджър,но ме провокира "умнотията",как с публикация, отпада сериозният въпрос за здравето на нашите деца!!!???  #Cussing out
Или да,разбира се,колко съм недосетлива-за фармацефтичните компании(тия загрижените за здравето ни,дето ви "снасят"финикийски знаци),децата ни са бройлери,отглеждани за супермаркета,какво толкова страшно от вируси,развъждани върху пилешки ембриони  Thinking      Тоест, само данни за алергична реакция от предшестваща доза на конкретна ваксина е противопоказание за поставянето и. Ако някой,такъв като мен(получил анафилактичен шок),вземе,че умре след ваксина,в кабинета на доктора,каква причина за смъртта ще пише-видя иглата и умря от страх  Confused

Последна редакция: ср, 06 апр 2011, 21:36 от angelbaby99

# 504
Здравейте мами и д-р Бърди!
Може да е спам това което ще напиша, но въпроса против ваксините се разглежда на едно друго място тук! А ако сте против съветите на Бърди ...
Ще кажа само, че точно със тези негови съвети относно хранене, захранване, колики, козметика подходяща за бебешка кожа, течащо носле и т.н. кашлици... просто четейки случаи на други мами но в друг форум се научих на много полезни неща! Никога не сбърках, съобразявайки се с него!
Просто съжалявам, че не е в България...
От мен Благодаря доктор Бърди!

# 505
Може да е спам това което ще напиша, но въпроса против ваксините се разглежда на едно друго място тук! А ако сте против съветите на Бърди ...
Ще кажа само, че точно със тези негови съвети относно хранене, захранване, колики, козметика подходяща за бебешка кожа, течащо носле и т.н. кашлици... просто четейки случаи на други мами но в друг форум се научих на много полезни неща! Никога не сбърках, съобразявайки се с него!
Simple Smile

# 506

Амин !

/сори , не се сдържах / Joy

# 507
Бърди, пак глупости пишеш...  Laughing   Пневмококовата НЕ Е задължителна във "всички цивилизовани страни", препоръчителна е - правиш ли разлика? Освен това говорим за България и задължителни ваксини, а тук пневмококовата е задължителна за родените през 2010 г., но не и през 2009 г. По същата логика (твоята), що не обясниш на майката кога да постави ваксините против варицела, хепатит А, ротавируси, човешки папиломен вирус, грип и т.н. абсолютно незадължителни в България ваксини - здравето на децата е важно все пак...  Crazy
Аз съм доволна от Синфлорикса, нищо че не беше задължителна, аз ваксинирах дъщеря си преди 2г. почти и никога, ама никога не сме имали проблеми с пневонии или бронхити. Сега дъщеричката ми е на 2 и половина и досега е карала 3-4 грипа, но до усложнения не сме стигали.

# 508
Аз съм доволна от Синфлорикса, нищо че не беше задължителна, аз ваксинирах дъщеря си преди 2г. почти и никога, ама никога не сме имали проблеми с пневонии или бронхити. Сега дъщеричката ми е на 2 и половина и досега е карала 3-4 грипа, но до усложнения не сме стигали.

И аз съм много доволна от Синфлорикса - не съм си и помисляла да ваксинирам с нея, детето ми е на 3 и половина почти и абсолютно никакви проблеми не сме имали досега с пневмонии, бронхити, грипове или други подобни...

Polina82, поста ми беше във връзка с лъжата, че пневмококовите са задължителни... В нито една от държавите от ЕС няма задължителна пневмококова ваксина... Присъствието в имун. календар на която и да е държава от ЕС не прави ваксината задължителна, просто защото хората там имат право на избор... Не може да заблуждаваш родителите по толкова плосък начин... В България имун. календар е задължителен, но пневмококовата и хемофилус инфлуенце тип Б са от 01.04.2010 г. и задължението не важи със задна дата... Това е...

# 509

И аз съм много доволна от Синфлорикса - не съм си и помисляла да ваксинирам с нея, детето ми е на 3 и половина почти и абсолютно никакви проблеми не сме имали досега с пневмонии, бронхити, грипове или други подобни...

Polina82, поста ми беше във връзка с лъжата, че пневмококовите са задължителни... В нито една от държавите от ЕС няма задължителна пневмококова ваксина... Присъствието в имун. календар на която и да е държава от ЕС не прави ваксината задължителна, просто защото хората там имат право на избор... Не може да заблуждаваш родителите по толкова плосък начин... В България имун. календар е задължителен, но пневмококовата и хемофилус инфлуенце тип Б са от 01.04.2010 г. и задължението не важи със задна дата... Това е...

Няма "задни" и "предни" дати.
Полиото няма "задна" и "предна" дата.

Акт-Хиб е световна и задължителна навсякъде ваксина от 1985-86.

Общи условия

Активация на акаунт