Ваксини и Ваксинационни Програми 3

• 71 112
  • 749
  •   1
Отговори
# 480
Е, да де. На тях е изолиран точно стрептокок пневмоние....Нали така?
И ако ваксината не е, за да предпазва, както ти казваш, за какво им е тогава? Thinking Въпросът ми е много обикновен. Или явно пази само посочените от теб типове?
Теодора, можеш ли да разбереш какъв тип е, или не правят такова изследване?

Цитат
Здравейте Д-р Бърди!
Малката ми дъщеря е на 4 месеца и прави чести хреми.Пуснахме секрет и излезе стрептококос пнеумоние. В трети месец имаме прием на ваксина Синфлорикс,нали тя е за стрептококи? newsm78 и въпреки това пак я хвана.Или е за стафилококи?
Ваксината не предпазва от заразяване... не е за това.

# 481
  • на Земята
Това не е ли вида-пнеумоние Rolling Eyes

# 482
Това не е ли вида-пнеумоние Rolling Eyes
Да. Но не е Стафилокок  Mr. Green
Ваксината предпазва от тежки и смъртоносни усложнения.

# 483
И от какво се предизвикват тези "тежки и смъртоносни усложнения" ?

# 484
От листовката на Синфлорикс - http://www.gsk.bg/docs/PIL_Synflorix_PFS_07-05-2009.pdf

1. КАКВО ПРЕДСТАВЛЯВА SYNFLORIX И ЗА КАКВО СЕ ИЗПОЛЗВА
Synflorix e пневмококова конюгатна ваксина. Вашият лекар или медицинската сестра ще инжектират тази ваксина на детето Ви.
Тя помага за предпазване на Вашето дете, което е на възраст от 6 седмици до 2 години, срещу:
бактерия, наречена „Streptococcus pneumoniae‟. Тази бактерия може да причини сериозни заболявания, включително менингит, сепсис или бактериемия (бактерии в кръвния ток), или инфекция на ушите и пневмония.
Как действа ваксината
Synflorix помага на тялото да си създаде собствени антитела. Антителата са част от имунната система, които ще предпазват Вашето дете срещу тези заболявания.

# 485
Синфлорикс(Synflorix)-ново поколение защита срещу пневмокок

Streptococcus pneumoniae-бактерия, която е постоянен обитател на човешкия назофаринкс и е доживотен гостоприемник при 20% от населението на земята

Различават се над 90 различни серотипа на бактерия, категоризирани на базата на тяхната полизахаридна капсула в 46 отделни серогрупи.

Не повече от 10-15 серотипа на S. pneumoniae отговарят за 80-90% от всички случаи на тежка пневмококова болест при деца под 5 годишна възраст.

Извадка от листовката.... Thinking

Код:
 1, 5 и 7F серотипове
Е, и?

Оставете Медицината на тези, които я работят.
Вземете една биричка и си пуснете филмче- по-полезно ще Ви мине времето.
                                                                                             Колко удобно за медицината и фармацията  Joy  Ами за тези,които не употребяват алкохол,не гледат телевизия и не клюкарстват по градинки,какво ще препоръчате?  Thinking Ваксина?!  hahaha

# 486
Ваксината не предпазва от заразяване... не е за това.
А за какво е?
За всичко останало.

Да разбираме ли, че действа и срещу тъпота?
Ако да, значи не е лошо тук- там да се набодат някои хора...
 Whistling

Оставете Медицината на тези, които я работят....

Ейййййй!  Tired
От къде тази надменност, докторе?
Не виждам някой тук да се държи надменно с Вас, а Вие постоянно демонстрирате неприязън и няма да се изненадам, ако скоро видя да напишете открито, че всички тук, които си позволяват да Ви зададат неудобен въпрос, са тъпи патки, които не могат на две магарета сено да разделят, а се опитват да поклащат трона на "Богоизбраните"!  Tired
Покажете поне добро възпитание, уважение видяхме, че не можете.
И с тези методи от Татово време: "Я млъквай, аз така казвам, а ти нямаш право на мнение!" може и да просперирате там, където сте, но тук Ви правят лоша реклама.  Tired

По темата за ваксините - има ли опасност за човек, който никога не е бил ваксиниран, ако го набодат с нещо, по време на престой и сложна операция в болница?
 Thinking

# 487
  • Пловдив
Аз да попитам нещо. 81 набор съм и в картона ми пише, че съм преболедувала Rubeola ( пиша го, така като е написано и в картона) -1985, Varicella- 1984, Parotit- 1986г. Понеже по напред в темата видях, че е писано, че Рубеолата=Морбили, аз сега Морбили ли съм изкарала или Рубела. Иначе ваксина ми е сложена на 13.01.1983г и после на 18.12.1985 г? Уж имам ваксина пък съм ги боледувала  newsm78

# 488
  • София - Варна - Бургас
Пентаксим ли... нека препиша нещо от официалната листовка:

Други вещества:
захароза, трометамол, АЛУМИНИЕВ ХИДРОКСИД, среда Ханкс (без фенолово червено), оцетна киселина и/или натриев хидроксид за корекция на рН,
ФЕНОКСИЕТАНОЛ и вода за инжекции.

Помощни вещества с известен ефект: ФОРМАЛДЕХИД

Нека запознатите с максимални количества на съставните вещества дадат мнение за допустимите норми.

Преди години, на един международен хомеопатичен семинар, лектора изнесе информация подкрепена със статистически данни, че използването на Алуминиеви съдове, може да отключи МС и Алцхаймер.

# 489
Здравейте д-р Birdie,
Синът ми е на год.и половина и последната ваксина която му е поставена е в седми месец за Хепатит Б.Преди това имаме трите Пентаксима с малки закъснения като последният е бит на 29.03.2010.
 Предното лято лежахме в болнично заведение заради уртикариален обрив.Така и не се установи храната предизвикала алергията,но продължихме много внимателно със захранването.Заради алергията педиатърът ни каза да изчакаме с ваксината която се бие в 13 месец  МПР, защото не се поставяла на алергични деца към белтък и особено ако не е захранен с белтък на яйце, и че не проблем да се отложи във времето особенно ако няма да го давам на ясла.Сега вече детето е на година и половина,минала е една година след поставянето на Пентаксима а не му е поставена МПР.Захранен е с почти всичко освен риба.
След нещата които изчетох Пентаксима може да се отлага до две годишна възраст-така ли е ?
Къде се поставя четвъртият Пентаксим в крачето или ръката?Страхувам се от реакцията- добре ли е да се взимат имуностимуланти било то и като обикновен витамин Ц или коластра за да се справи по добре организма след ваксинацията.Не е ли добре да се даде някакъв пробиотик като биогая за по бързо възтановяване на чревната флора след токсините и другите съставки на ваксината?И докога може да се отлага МПР -то.
Благодря предварително!Извинявам се за дългият пост!

# 490
Здравейте д-р Birdie,
Синът ми е на год.и половина и последната ваксина която му е поставена е в седми месец за Хепатит Б.Преди това имаме трите Пентаксима с малки закъснения като последният е бит на 29.03.2010.
 Предното лято лежахме в болнично заведение заради уртикариален обрив.Така и не се установи храната предизвикала алергията,но продължихме много внимателно със захранването.Заради алергията педиатърът ни каза да изчакаме с ваксината която се бие в 13 месец  МПР, защото не се поставяла на алергични деца към белтък и особено ако не е захранен с белтък на яйце, и че не проблем да се отложи във времето особенно ако няма да го давам на ясла.Сега вече детето е на година и половина,минала е една година след поставянето на Пентаксима а не му е поставена МПР.Захранен е с почти всичко освен риба.
След нещата които изчетох Пентаксима може да се отлага до две годишна възраст-така ли е ?
Къде се поставя четвъртият Пентаксим в крачето или ръката?Страхувам се от реакцията- добре ли е да се взимат имуностимуланти било то и като обикновен витамин Ц или коластра за да се справи по добре организма след ваксинацията.Не е ли добре да се даде някакъв пробиотик като биогая за по бързо възтановяване на чревната флора след токсините и другите съставки на ваксината?И докога може да се отлага МПР -то.
Благодря предварително!Извинявам се за дългият пост!

Не се отлагат ваксини поради алергични реакции, не свързани с вакисните конкретно.
Атопичният дерматит ИЗОБЩО не е показание за непоставяне и/или отлагане на ваксини.
Тоест, само данни за алергична реакция от предшестваща доза на конкретна ваксина е противопоказание за поставянето и.

Това с МПР важеше до преди около 15-16 години. Новите ваксини МПР нямат това противопоказание. От началото на 2011 се премахна и ненужната "профилактика" що се отнася до тази връзка.

Даването на "имуностимуланти", "коластри", Вит Ц, е напразно харчене на пари.
Няма никаква доказана полза също от "биогаи", пробиотици и т.н. Защо тогава се слагат про (пре)биотици в АМ? защото леко покачват имунните "способности" на ползващите тези млека и вероятно намаляват епизодите на диария. Макар че аз смятам, че това е само рекламен трик.

Последна редакция: вт, 05 апр 2011, 17:56 от Birdie

# 491
Благодаря за бързият отговор,но ако може отговорете на въпросите за Пентаксима и докога може да се  отлага МПР и коя ваксина да постави първо Пентаксима , че е минала година от последното поставяне или МПР, че не е поставена навреме.Благодаря

# 492
Ох,много се обърках и притесних след това изоставяне с ваксините след като сега прочетох имунизационният календар ние нямаме и никакви пневмококови ваксини родени сме 2009 -какъв е редът?

# 493
  • София
В листовката на Приорикс (ваксината, която се поставя в БГ срещу МПР) има обяснение за поставянатео на ваксината на деца алергични към яйца. Нашият педиатър ни попита изобщо за пилешки продукти преди поставянето.

# 494
Ох,много се обърках и притесних след това изоставяне с ваксините след като сега прочетох имунизационният календар ние нямаме и никакви пневмококови ваксини родени сме 2009 -какъв е редът?

Никакъв... Пневмококовата е задължителна за родените през 2010 г.

Общи условия

Активация на акаунт