Ваксини и Ваксинационни Програми 3

• 69 383
  • 749
  •   1
Отговори
# 465
Бърди, каква точно е Вашата специалност?
Педиатър ли сте?
  Rolling Eyes
ДА. 17 години стаж.
Собствен кабинет.

# 466
Бърди, каква точно е Вашата специалност?
Педиатър ли сте?
 Rolling Eyes
ДА. 17 години стаж.
Собствен кабинет.

Искам да попитам нещо, което не е свързано с ваксините, а и най- вероятно не е във Вашата компетенция, но все пак...
За това не бих искала да пиша тук, в тази тема.
Удобно ли е на лични?  Rolling Eyes

П.С. Явно не е удобно, а и аз намерих това, което търсех.
Все пак благодаря за отделеното време.
   bouquet

Последна редакция: пт, 11 мар 2011, 14:37 от Джуличка

# 467
П.С-Голямата от 2004 е с диагноза Астма и освободена от всички имунизации НЕ ПО МОЕ НАСТОЯВАНЕ!Защо ли.....?  newsm78

Според Бърди астмата не била противопоказание.  Tired
Явно тези доктори, които са освободили детенцето ти, са по- глупави или са недоучили...
  Tired
Явно... .
Никъде Астмата не е противопоказание за ваксинации. Никъде по света.
       Астма с неизяснена етиология!!!И държа да отбележа,че е освободена НЕ по мое настояване.Явно не е било безопасно,знам ли.....  newsm78 .В този ред на мисли-защо епилепсията е противопоказание за ваксинация(след толкова лекарски думи аз оставам с впечатлението,че ваксините са като желирани бонбонки-едни мили и безобидни иглички)?И защо в клиника Митера в Атина ме гледаха като марсианци като попитах дали ще направят BCG и ХепB доносеното ми,здраво родено бебе?Не искам да навлизам в конфликт,но ситуацията намирисва,направо вони и е крайно време за открити дебати по въпроса                                                                                                                                                           

# 468
П.С-Голямата от 2004 е с диагноза Астма и освободена от всички имунизации НЕ ПО МОЕ НАСТОЯВАНЕ!Защо ли.....?  newsm78

Според Бърди астмата не била противопоказание.  Tired
Явно тези доктори, които са освободили детенцето ти, са по- глупави или са недоучили...
  Tired
Явно... .
Никъде Астмата не е противопоказание за ваксинации. Никъде по света.
       Астма с неизяснена етиология!!!И държа да отбележа,че е освободена НЕ по мое настояване.Явно не е било безопасно,знам ли.....  newsm78 .В този ред на мисли-защо епилепсията е противопоказание за ваксинация(след толкова лекарски думи аз оставам с впечатлението,че ваксините са като желирани бонбонки-едни мили и безобидни иглички)?И защо в клиника Митера в Атина ме гледаха като марсианци като попитах дали ще направят BCG и ХепB доносеното ми,здраво родено бебе?Не искам да навлизам в конфликт,но ситуацията намирисва,направо вони и е крайно време за открити дебати по въпроса                                                                                                                                                           
БЦЖ в Гърция се прави на възраст 6-7 годинки. Първата доза. Затова са Ви гледали така.
Хеп Б се поставя на възраст 1 месец. Все още в Гърция не правят Хеп Б в родилните домове. Но и обстановката по отношение на Хеп Б не е такава, както в БГ, а и болшинството от гърците си водят децата на частник и той после поема ваксинациите и всичко останало.

Затова са Ви гледали така... .

# 469
Благодаря за разяснението.То тук освен частник аз друг не знам.ТЕВЕ на съпруга ми ни се вижда малко размотана алтернатива.
В понеделник ще коментираме с педиатъра евентуално имунизиране с Infanrix hexa.Но подчертавам ЕВЕНТУАЛНО.След моята анамнеза за анафилаксия,медикаментозни алергии и контактни дерматити и съмненията за G6PD недостатък при бебето,може да поизчакам или да размисля.  ooooh! [quote/]
Хеп Б се поставя на възраст 1 месец.
[/quote] На 1 месец не се поставя нищо.Поне не според моя педиатър-неонатолог,практикуващ в Педон"Агиа София",Митера и собствения си частен кабинет.Може и да е малоумен комунист-знае ли човек?За поставяне на ХепБ в родилните домове и дума няма да става-имунологичният статус на майката се изследва 2 пъти през бременноста и 1 път при самия прием в родилно.А и добре Ви е известно тук колко лекари минават през съд и какви солени обезщетения плащат.  Mr. Green

Последна редакция: пт, 11 мар 2011, 23:27 от angelbaby99

# 470
  • на Земята
Здравейте Д-р Бърди!
Малката ми дъщеря е на 4 месеца и прави чести хреми.Пуснахме секрет и излезе стрептококос пнеумоние. В трети месец имаме прием на ваксина Синфлорикс,нали тя е за стрептококи? newsm78 и въпреки това пак я хвана.Или е за стафилококи?

# 471
Здравейте Д-р Бърди!
Малката ми дъщеря е на 4 месеца и прави чести хреми.Пуснахме секрет и излезе стрептококос пнеумоние. В трети месец имаме прием на ваксина Синфлорикс,нали тя е за стрептококи? newsm78 и въпреки това пак я хвана.Или е за стафилококи?
Ваксината не предпазва от заразяване... не е за това.

# 472
  • на Земята
Значи няма проблем да продължаваме със следващите приеми на Синфлорикс след като се излекуваме?

# 473
Значи няма проблем да продължаваме със следващите приеми на Синфлорикс след като се излекуваме?
Не.

# 474
Здравейте Д-р Бърди!
А за какво е?

# 475
Здравейте Д-р Бърди!
А за какво е?
За всичко останало.

# 476
Синфлорикс(Synflorix)-ново поколение защита срещу пневмокок

Streptococcus pneumoniae-бактерия, която е постоянен обитател на човешкия назофаринкс и е доживотен гостоприемник при 20% от населението на земята

Различават се над 90 различни серотипа на бактерия, категоризирани на базата на тяхната полизахаридна капсула в 46 отделни серогрупи.

Не повече от 10-15 серотипа на S. pneumoniae отговарят за 80-90% от всички случаи на тежка пневмококова болест при деца под 5 годишна възраст.

Извадка от листовката.... Thinking

Код:
 1, 5 и 7F серотипове

# 477
Синфлорикс(Synflorix)-ново поколение защита срещу пневмокок

Streptococcus pneumoniae-бактерия, която е постоянен обитател на човешкия назофаринкс и е доживотен гостоприемник при 20% от населението на земята

Различават се над 90 различни серотипа на бактерия, категоризирани на базата на тяхната полизахаридна капсула в 46 отделни серогрупи.

Не повече от 10-15 серотипа на S. pneumoniae отговарят за 80-90% от всички случаи на тежка пневмококова болест при деца под 5 годишна възраст.

Извадка от листовката.... Thinking

Код:
 1, 5 и 7F серотипове
Е, и?

Оставете Медицината на тези, които я работят.
Вземете една биричка и си пуснете филмче- по-полезно ще Ви мине времето.

# 478
  • на Земята
http://www.pramed.com/imuniz_kalendar.htm

тук пише ,че  е против стрптококкус пнеумоние,а ми казват ,че  е против стафилококи.
Последно за какво е синфлорикса?

# 479
http://www.pramed.com/imuniz_kalendar.htm

тук пише ,че  е против стрптококкус пнеумоние,а ми казват ,че  е против стафилококи.
Последно за какво е синфлорикса?
Декавалентна анти-пневмококова ваксина е "Синфлорикс" ( типове 1, 4, 5, 6B, 7F, 9V, 14, 18C, 19F, и 23F).
Нищо общо със Стафилокок.

Общи условия

Активация на акаунт