Ваксини и Ваксинационни Програми 3

• 69 389
  • 749
  •   1
Отговори
# 450
В България МПР се прави на 13 месеца, което е точно след 12, а не на 15 м.... Това, разбира се, не я прави по-ефективна... Ако неваксинираните са виновни за епидемията от морбили, тогава кой е виновен за неефективността на ваксината срещу паротит и рубеола?

Какви антитела има майка, която не е боледувала от тези болести или е ваксинирана за последно, когато е била 2-годишна примерно? Не се правят изследвания на майките, за да се прецени има ли нужда от тази ваксина и на каква възраст на бебето да се сложи тя...
Не пишете глупости моля.
МПР ваксина се прави от десетилетия... .

# 451
В България МПР се прави на 13 месеца, което е точно след 12, а не на 15 м.... Това, разбира се, не я прави по-ефективна... Ако неваксинираните са виновни за епидемията от морбили, тогава кой е виновен за неефективността на ваксината срещу паротит и рубеола?

Какви антитела има майка, която не е боледувала от тези болести или е ваксинирана за последно, когато е била 2-годишна примерно? Не се правят изследвания на майките, за да се прецени има ли нужда от тази ваксина и на каква възраст на бебето да се сложи тя...
Не пишете глупости моля.

Не пиша глупости моля... И не питам от кога се прави МПР...
Ваксината в Б-я се прави на 13 месеца, не на 15, както твърдиш ти... И питам къде са изследванията, на базата на които се смята, че до 12-месечна възраст бебетата имат антитела от майките си и ваксината в тази възраст е неефективна? След като някакви 4 месеца от 12 до 15-месечна възраст са толкова важни, какво остава за майки, които нямат антитела и не са предали такива на бебетата си... Техните бебета не трябва ли да са защитени и до 12-месечна възраст?

# 452

Не пишете глупости моля.

Не пиша глупости моля... И не питам от кога се прави МПР...
Ваксината в Б-я се прави на 13 месеца, не на 15, както твърдиш ти... И питам къде са изследванията, на базата на които се смята, че до 12-месечна възраст бебетата имат антитела от майките си и ваксината в тази възраст е неефективна? След като някакви 4 месеца от 12 до 15-месечна възраст са толкова важни, какво остава за майки, които нямат антитела и не са предали такива на бебетата си... Техните бебета не трябва ли да са защитени и до 12-месечна възраст?
Има много писано по тази тема. Именно и затова се следи да има добро покритие с МПР ваксината в популацията. Освен това, болшинството от майките са ваксинирани в миналото.

Простете, но не смятам да чета лекции тук, а и темата е обширна.
Следвайте това,което се прави по света. Това се прави по света... .

# 453
Освен това, болшинството от майките са ваксинирани в миналото.

Колко време трае имунитетът от тази ваксина? На каква възраст се поставя последната доза МПР по света?
Конкретни факти:
1. Аз съм набор '81 и идея си нямам какви ваксини имам, на каква възраст и дали съм си създала антитела след тях...
2. Също така нямам идея от какво съм боледувала и на каква възраст...
3. Имам 3-годишно дете, на което никой не е правил изследване за антитела, за която и да е болест... Не съм го ваксинирала с МПР, не е боледувало до момента от нито една от трите болести...

В тази връзка:
1. Аз имам ли антитела към заболяванията включени в МПР?
2. При евентуално изследване за антитела, може ли да се разбере дали са от ваксината (т.е. тя работи дори след толкова - незнайно колко - години) или от преболедуване?
3. Детето ми има ли антитела срещу морбили, паротит и рубеола?
4. Ако след 5 години да речем, родя още едно дете, то ще има ли антитела и до каква възраст?

Това са конкретни въпроси за конкретен (частен) случай, защото това, което имат болшинството майки едва ли ще помогне моето собствено дете да се роди с антитела срещу болестите в МПР.... Ще си направя труда да си пусна изследване за антитела и ще кажа дали имам такива, същото важи и за детето... Жалко само, че ако отида в РИОКОЗ (или където и да било), няма да могат да ми предоставят данни дали съм имунизирана, на каква възраст, дали съм създала антитела след имунизацията, боледувала ли съм от конкретните заболявания и имало ли е детето ми антитела в първите 12 месеца от живота си... Т.е. няма да можем да докажем нищо на практика, нищо че на теория може да копи-пейст каквото си искаме от света...

# 454
Освен това, болшинството от майките са ваксинирани в миналото.

Колко време трае имунитетът от тази ваксина? На каква възраст се поставя последната доза МПР по света?
Конкретни факти:
1. Аз съм набор '81 и идея си нямам какви ваксини имам, на каква възраст и дали съм си създала антитела след тях...
2. Също така нямам идея от какво съм боледувала и на каква възраст...
3. Имам 3-годишно дете, на което никой не е правил изследване за антитела, за която и да е болест... Не съм го ваксинирала с МПР, не е боледувало до момента от нито една от трите болести...

В тази връзка:
1. Аз имам ли антитела към заболяванията включени в МПР?
2. При евентуално изследване за антитела, може ли да се разбере дали са от ваксината (т.е. тя работи дори след толкова - незнайно колко - години) или от преболедуване?
3. Детето ми има ли антитела срещу морбили, паротит и рубеола?
4. Ако след 5 години да речем, родя още едно дете, то ще има ли антитела и до каква възраст?

Това са конкретни въпроси за конкретен (частен) случай, защото това, което имат болшинството майки едва ли ще помогне моето собствено дете да се роди с антитела срещу болестите в МПР.... Ще си направя труда да си пусна изследване за антитела и ще кажа дали имам такива, същото важи и за детето... Жалко само, че ако отида в РИОКОЗ (или където и да било), няма да могат да ми предоставят данни дали съм имунизирана, на каква възраст, дали съм създала антитела след имунизацията, боледувала ли съм от конкретните заболявания и имало ли е детето ми антитела в първите 12 месеца от живота си... Т.е. няма да можем да докажем нищо на практика, нищо че на теория може да копи-пейст каквото си искаме от света...
Задайте си въпросите към Педиатърът Ви. Сигурен съм той ще Ви даде адекватни отговори.
Аз не съм Ваш безплатен он-лайн консултант, по "детските" Ви въпроси е писано многократно, а и темата тук не е за възрастни.

Ако не сте удовлетворени от отговорът ми, не е задължително да пишете повече. Даже изобщо не е задължително да пишете повече тук.   Simple Smile

Последна редакция: сб, 26 фев 2011, 23:58 от Birdie

# 455
Ясно, когато знаете сте он-лайн консултант, а когато не знаете - не сте и препращате другаде... Сигурна съм, че педиатърът ми абсолютно няма отговори на тези въпроси, защото здравеопазването в България не следва световните практики... Интересно, след като педиатрите, не следващи тези практики, не знаят отговорите, а тези, които ги следват също не знаят, към кого да се обърна!?

Въпросите ми са точно свързани с детето... Връзката между възрастния (мен) и него е, че аз съм му майка, демек тая дето трябва да му предаде антитела... Ако аз ги нямам, то баща му или пра-баба му едва ли ще му ги предадат (друг въпрос е и те колко ги имат и от къде и кога са ги взели)... С други думи, може нито аз да съм му ги предала, нито хората, с които контактува да ги имат, за да го "пазят" от тези болести... Да, за детето говоря, нали за децата е темата!?

# 456
...
Това са конкретни въпроси за конкретен (частен) случай...
Всъщност въпросите на stelt77 не са толкова частни, а принципно е , меко казано, добре да са изяснени от бг и небг лекари. Браво, стелт, много умни и последователни, мен също ме вълнуват отговорите, тъй като нямам ни най-малко желание да рискувам здравето и живота на детето си с ваксина, още повече - МПР, в случай, че не е ясно дали изобщо се налага.

# 457
Може и да греша, но мпр е въведена в бг към 92-ра. За морбили се боде от 69-та. аз съм 79-ти набор, нямам ваксина против морбили по чиста "случайност"

# 458
Може и да греша, но мпр е въведена в бг към 92-ра. За морбили се боде от 69-та. аз съм 79-ти набор, нямам ваксина против морбили по чиста "случайност"
Аз също нямам тази ваксина, Слава Богу!. Мъжа ми също не е ваксиниран против морбили, но е прекарал заболяването. Здрав е!
В началото на 70те ваксина за морбили се е поставяла по желание на родителите, а не задължително. Може би някъде е имало масовка, но много деца са се измъкнали по живо по здраво. Grinning

Ваксините Хеп. Б,  МПР са въведени 1992 г.

# 459
  • софия
Аз съм 69 , карала съм морбили , рубеола и варицела в градината и началното училище. Май са ме прескочили с морбилито. Масово сме го карали наборите. Може би по-късно е станало задължително.

# 460
Аз съм набор 78,изкарала съм Рубеола,Морбили,Варицела,Пертусис(коклюш),лежала съм в болница поради постваксинална анафилаксия.Още помня,докторката,която каза на майка-Не питай много!
Голямата ми дъщеря е надлежно имунизирана и незнайно как се разболя от Рубеола и коклюш.
Сега имам бебе,родено в Гърция,което не е имунизирано в болницата,в която родих(частна изключително добра болница в Атина).Още не съм решила дали да я имунизирам или не и честно казано като чета колко ревностно защитават ваксинирането лекарите и как се измъкват от неудобни въпроси,започва да ми смърди ситуацията и по-скоро няма да имунизирам.
П.С-Голямата от 2004 е с диагноза Астма и освободена от всички имунизации НЕ ПО МОЕ НАСТОЯВАНЕ!Защо ли.....?  newsm78

# 461
П.С-Голямата от 2004 е с диагноза Астма и освободена от всички имунизации НЕ ПО МОЕ НАСТОЯВАНЕ!Защо ли.....?  newsm78

Според Бърди астмата не била противопоказание.  Tired
Явно тези доктори, които са освободили детенцето ти, са по- глупави или са недоучили...
  Tired

# 462

Явно тези доктори, които са освободили детенцето ти, са по- глупави или са недоучили...
  Tired
Явно... .
Никъде Астмата не е противопоказание за ваксинации. Никъде по света.

# 463

Tired
Явно... .
Никъде Астмата не е противопоказание за ваксинации. Никъде по света.

Тц, тц, тц...
Как да се довери после човек на лекарите, като учат- недоучват?!
  Crossing Arms

# 464
Бърди, каква точно е Вашата специалност?
Педиатър ли сте?
  Rolling Eyes

Общи условия

Активация на акаунт