Ваксини и Ваксинационни Програми 3

• 69 430
  • 749
  •   1
Отговори
# 630
Да, това търсех, благодаря. Peace
Притеснено ми е, че в Македония има голяма епидемия от морбили, от която са засегнати стотици деца /пак тръгнала от неваксинираниращите се общности/. Мъжът ми в момента е там и работата му е свързана с обикаляне по болници.  Confused  Дано не ни принесе заразата, точно преди ваксинацията...

В България епидемията тръгна от ваксинирани, но тази първоначална информация бързо се забрави... Угодно е за някои да обвиняват неваксинираните... Интересно тези, които сме ваксинирани преди незнайно колко години, каква защита имаме сега от морбили? Моето дете не е ваксинирано, беше контактно с контактни на болни от морбили и не успя да се разболее...

Като се прибере съпругът ти, го изпратете някъде на гости за 15-тина дни, за да сте сигурни че не е в инкубационния период на заболяването при завръщането си...  Wink
Нищо подобно- тръгна от неваксинирани, неправилно ваксинирани.
И Вашият принос в това не може да се отрече.
За което наказателна отговорност би трябвало да има - "пропагандиране и насаждане на антисоциални начини на поведение, в ущърб на обществото като цялост".

Да предположим, че си прав.
Тогава как коментираш болните, които са се разболели веднага след ваксина?
За тях кой носи отговорност?

Две неща:

* много температурни екзантеми ( за които в Бг минимално на брой лекари знаят че съществуват, а те са няколко) имат идентична клинична картина с морбили. Объркването е лесно. Но не е морбили (рубеола).
*ваксината причинява понякога леки форми. Широко известно е. Но това не занижава ефективността и.

# 631
Да предположим, че си прав.
Тогава как коментираш болните, които са се разболели веднага след ваксина?
За тях кой носи отговорност?

Е, те са неправилно ваксинирани, другите болни изобщо не са ваксинирани. Само тия с двудневния рев са ОК и с як имунитет.
Простете, но става смешно тука понякога...
Не пишете глупости, и не се излагайте.

# 632
  • София
Моля, не ми давайте съвети, за които не съм Ви молила Simple Smile

# 633
Да, това търсех, благодаря. Peace
Притеснено ми е, че в Македония има голяма епидемия от морбили, от която са засегнати стотици деца /пак тръгнала от неваксинираниращите се общности/. Мъжът ми в момента е там и работата му е свързана с обикаляне по болници.  Confused  Дано не ни принесе заразата, точно преди ваксинацията...

В България епидемията тръгна от ваксинирани, но тази първоначална информация бързо се забрави... Угодно е за някои да обвиняват неваксинираните... Интересно тези, които сме ваксинирани преди незнайно колко години, каква защита имаме сега от морбили? Моето дете не е ваксинирано, беше контактно с контактни на болни от морбили и не успя да се разболее...

Като се прибере съпругът ти, го изпратете някъде на гости за 15-тина дни, за да сте сигурни че не е в инкубационния период на заболяването при завръщането си...  Wink
Нищо подобно- тръгна от неваксинирани, неправилно ваксинирани.
И Вашият принос в това не може да се отрече.
За което наказателна отговорност би трябвало да има - "пропагандиране и насаждане на антисоциални начини на поведение, в ущърб на обществото като цялост".

Joy  hahaha

Неваксинирани, неправилно ваксинирани...  Crazy  Айде последно - от неваксинирани или от ваксинирани тръгна? Ти лично ли ги видя тия неправилно ваксинираните как ги ваксинират неправилно...  Laughing  Бърди, що не ни оставиш да знаем малко повече за собствената си епидемия от морбили... Ти си гледай епидемиите в Гърция от къде тръгват...  Laughing  Моят личен принос какъв е към епидемията от морбили? Неправилно съм ваксинирала някого или съм накарала ромите да откажат МПР ваксината?  Thinking   Наказателната отговорност ще си я чакам с голям кеф...  Mr. Green

# 634
морбили(рубеола)? Thinking Може ли малко разяснение?

# 635
Абе , майката му е отрицание до дупка и витиевати обяснения дори и при очеИЗВАДНИ факти .

А колегите ти в България сигурно не разпознават морбили newsm78 ДОРИ при епидемия ? Rolling Eyes

Достатъчно ми е , че жената си е направила елементарния извод - преди ваксината децата са били здрави , след нея болни . Широко известно е ! Mr. Green

# 636
А колегите ти в България сигурно не разпознават морбили newsm78 ДОРИ при епидемия ? Rolling Eyes

Естествено, че не разпознават...  Laughing   А и да разпознават някои, знаеш ли щу народ влиза в болниците със съвсем различно заболяване от реалното, заради клиничните пътеки...  Crazy  Пък после ми вади статистически данни на брой заболели и на не знам си кви - айде нема нужда...  Stop 

Мечка, моля те...  Praynig  Темата е безкрайна...  Crazy

# 637
http://en.wikipedia.org/wiki/Measles

"Measles, also known as rubeola or morbilli... ."
Едно и също нещо са двете.

# 638
Абе , майката му е отрицание до дупка и витиевати обяснения дори и при очеИЗВАДНИ факти .

Достатъчно ми е , че жената си е направила елементарния извод - преди ваксината децата са били здрави , след нея болни . Широко известно е ! Mr. Green

А ха... имам аквариум, значи съм комунист. Нямам- капиталист.
 Mr. Green

# 639
Ах, не ви е лесно, Birdie...  ooooh!

# 640
http://en.wikipedia.org/wiki/Measles

"Measles, also known as rubeola or morbilli... ."
Едно и също нещо са двете.

МПР - значи морбили, морбили, паротит newsm78 Защо тогава го изписват така? Или всъщност на мястото на рубеола е трябвало да пише рубелла.... Thinking

# 641
Мечка,
Ако си педиатьр в БГ ползваш едни термини за заболяванията.Като емигрираш си ги сменяш и ползваш други.
Сега ясно ли е? Grinning

# 642
  • София
Моля Ви, в България МОРБИЛИ И РУБЕОЛА са две различни заболявания, например: вирусът на морбили НЕ уврежда плода, но вирусът на рубеолата е изключително опасен за плода, справка: колкото си искате доказателства с Гугъл!

# 643
Е тъй де. Само че явно нашата рубеола всъщност е рубелла. Така излиза. А рубеолата била морбили.
Омотах ги. Всъщност не ме засяга особено, но питах от любопитство и благодаря за отговорите.
Може да съм всичко, ама съм културна Crossing Arms

# 644

А ха... имам аквариум, значи съм комунист. Нямам- капиталист.
 Mr. Green

Не му е лесно , да , предозирал е  hahaha тревата.

Общи условия

Активация на акаунт