Ваксини и Ваксинационни Програми 3

• 69 384
  • 749
  •   1
Отговори
# 675
Започва извънредна имунизация срещу полиомиелит, по познат като детски паралич. Кампанията ще обхване децата с пропуски в имунизацията от една до седем години. По данни на здравното министерство, техният брой е около 70 хиляди.

Причината за извънредната имунизация е сериозен епидемичен взрив в Таджикистан миналата година, разрастнал се в няколко страни. У нас заразени няма, но е имало три случая на болни деца преди десет години. От Европейското бюро на световната здравна организация са обърнали специално внимания на България. Причината за това е и взривът от морбили през последните години, който показа сериозни пропуски в имунизацията на децата.

cucinka!,тази тема не е за агитация против ваксините,има си друга,там на воля охкайте и ахкайте за "невежеството и жестокостта" на родителите,ваксинирали децата си.

# 676
  • в страната на чудесата
cucinka,цял следобед чета за последици от ваксините и ми настръхва косата.Почти съм сигурна,че ще откажа.Първо, много скора съм им правила тази ваксина.Второ, което е основното едното ми детенце е с епилепсия.Като бяха по малки/дечицата ми са близнаци/не съм имала такива притеснения за поставянето на ваксините.Но от 1-2 год. като дойде време за тях изпитвам някакъв ужас.Преди последната ваксина с Тетраксим няколко дена преди нея давах противоалергични и нямахме проблеми, но само аз си знам какъв ужас изпитвах след поставянето и докато минат няколко дена.

Polina82, не съм расист, но не бих рискувала здравето на моите деца, да ги ваксинилам отново, "за да предпазя децата от малцинствата,защото те не искали да се ваксинират".

# 677
Origanum vulgaris , темата е за ваксините и ваксинационните програми. Не агитирам никого да не ваксинира - моля единствено да се информира. Затова всеки си има глава на раменете и дете, за чието здраве сам да взима решение. И ти пожелавам да не се присъединяваш към "ахкащите" и "охкащите" в "другата тема", защото това ще значи, че при вас на дали е била толкова безобидна постваксиналната реакция. Peace

# 678
Здравейте, майчета.Имам един въпрос към вас.Днес като взех децата от предучилищна г-жата ми каза,че трябва да попълня декларация дали съм съгласна или не на децата да им поставят извънредна ваксина за полиомиелит.Като погледнах в календара последната ваксина която им е правена е за дифтерия, тетанус,коклюш и полиомиелит.Тази ваксина им е правена октомври месец 2010 г.Не можах да се свържа с нашта лекарка, но позната ми каза да не я слагаме,защото в тетраксима има и полиомиелит.Утре ще ходя до личната да видя какво ще ми обясни, но се чудя навсякъде ли правят тази извънредна имунизация?Когато имаше епидемия от морбили чух по телевизията, но сега нищо не съм чула и много се изненадах каква е тази извънредна имунизация.
По новините навсякъде казаха днес за извънредната имунизация за полиомиелит, това е с цел да се изгради имунитет у повечето деца с цел да се предпазят децата от малцинствените групи които по принцип не искат да се имунизират, защото така предпочитат. Целта е колкото повече деца от българите да бъдат имунизирани за да не пренасят заразата и да не се разболяват децата от малцинствените групи.
Има малко странични ефекти от ваксината, но се трае.

Ваксинирайте!
Ваксинирайте, за да опазим децата ни!
Игнорирайте изцяло кресливите, невежи и изостанали Български "аниваксинационни активисти", мъкнещи Бг в средновековието, с болезнените им и параноични "съждения". Освен че с тях представят Бг като терторазрядна страна на глупаци и невежи... .

Ваксинирайте децата методично, с всички ваксини, с които разполагат Европейските деца.
Не бъдете невежи. Не следвайте невежи... .

# 679
Origanum vulgaris , темата е за ваксините и ваксинационните програми. Не агитирам никого да не ваксинира - моля единствено да се информира. Затова всеки си има глава на раменете и дете, за чието здраве сам да взима решение. И ти пожелавам да не се присъединяваш към "ахкащите" и "охкащите" в "другата тема", защото това ще значи, че при вас на дали е била толкова безобидна постваксиналната реакция. Peace

Аха,само малко.
Цитат
Чудя се как е възможно да се отнасяте към децата си с подобно  невежество и жестокост

# 680
Започва извънредна имунизация срещу полиомиелит, по познат като детски паралич. Кампанията ще обхване децата с пропуски в имунизацията от една до седем години. По данни на здравното министерство, техният брой е около 70 хиляди.

Причината за извънредната имунизация е сериозен епидемичен взрив в Таджикистан миналата година, разрастнал се в няколко страни. У нас заразени няма, но е имало три случая на болни деца преди десет години. От Европейското бюро на световната здравна организация са обърнали специално внимания на България. Причината за това е и взривът от морбили през последните години, който показа сериозни пропуски в имунизацията на децата.

cucinka!,тази тема не е за агитация против ваксините,има си друга,там на воля охкайте и ахкайте за "невежеството и жестокостта" на родителите,ваксинирали децата си.

Моля всички, четящи темата, да надигнем глас и да изгоним от тук систематично и провокативно пишещите тук "антиваксинационни активисти". Да си ходят в тяхната тема... . Ние там не пишем!

# 681
  • в страната на чудесата
"Кампанията ще обхване деца, чиито имунизации от 13-месечна до 7-годишна възраст са били пропуснати. "

Нашите имунизации не са пропускани досега,правине са им и  затова реших да не ги ваксинирам отново.При положение, че юни месец стават на 7 години и октомври им е правен Тетраксим, в който има и полиомиелит.

# 682
Polina82, не съм расист, но не бих рискувала здравето на моите деца, да ги ваксинилам отново, "за да предпазя децата от малцинствата,защото те не искали да се ваксинират".
Извинявай, но това си е определено расистко изказване. Всички знаем че майките от малцинствата предпочитат да не се разправят с плачещи бебета и с излишни проблеми и затоване ваксинират децата си. Затова е нужно ние да поемем повече отговорност и да реваксинираме децата си за да се ограничи разпространението на болестите и съответно така да предпазим и децата от малцинствата. Нали всички деца заедно си играят и в яслите, и в градините и в училищата?

# 683
  • в матрицата
брей, имало  живец в  Birdie  Mr. Green Що не обявиш гладна стачка, или по-добре, кажи, че спираш да бодеш, докато не изгониш
систематично и провокативно пишещите тук "антиваксинационни активисти".
Много си ми забавен, господинчо  Wink

# 684
stefi2 , то добре, че четеш и се информираш, че нали виждаш какви съвети можеш да получиш. Слагай! Някой направи ли си труда да сметне кога си слагала предишната ваксина и дали изобщо има нужда от тази?!?

# 685
Извинявай, но това си е определено расистко изказване. Всички знаем че майките от малцинствата предпочитат да не се разправят с плачещи бебета и с излишни проблеми и затоване ваксинират децата си. Затова е нужно ние да поемем повече отговорност и да реваксинираме децата си за да се ограничи разпространението на болестите и съответно така да предпазим и децата от малцинствата. Нали всички деца заедно си играят и в яслите, и в градините и в училищата?

Малеее, по-големи простотии не бях чела скоро...  #Crazy  Явно неваксиниращите роми са малко по-умни от някои в тази тема... Споко, Полина, то в ДЯ и ДГ не се допускат неваксинирани, а на детската площадка бягайте далеч от ромчетата и няма да имате проблеми...

Ваксинирайте, ваксинирайте с де що ви пробутат, само не забравяйте да попитате полиоваксината за извънредни имунизации жива ли е, умряла ли е, що ли е... Живата знаете не се използва вече в БГ, но пък МЗ се е запасирало със 100 000 бройки, които едва ли ще си пази за по-нататък...

# 686
ДА,така е.
Който не ваксинира, поставя и другите в риск- за едни деца по-голям, за други->> по-малък.
Не може из Бг да "се разхождат" стотина хиляди неваксинирани... .

Игнорирайте "кретенизмите" на Бг антиваксинационни "активисти"! Време е да се започне НАКАЗАТЕЛНОТО им преследване с оглед предишната морбили епидемия в Бг, изложила ни в цяла Европа като страна, обитаваща се от "диваци".
Реваксинационните дози Полио са на 4-6 г възраст и от 2008-2009 и на 11-15 г възраст. За големите деца ползваме обаче "Boostrix Polio", не обичайната ДТаК!

Последна редакция: вт, 19 апр 2011, 16:04 от Birdie

# 687
  • в матрицата
Който не ваксинира, поставя и другите в риск- за едни деца по-голям, за други->> по-малък.
Я пак, че нещо не разбрах?? защо тогава се ваксинирате,като пак сте в в риск??Май ви се пропука логиката.... Thinking

# 688
да, не слушайте невежи, то се видя на предишните страници колко знаят претендиращите за медицински компетентни... ooooh! УжасТ.

# 689
Здравейте, майчета.Имам един въпрос към вас.Днес като взех децата от предучилищна г-жата ми каза,че трябва да попълня декларация дали съм съгласна или не на децата да им поставят извънредна ваксина за полиомиелит.Като погледнах в календара последната ваксина която им е правена е за дифтерия, тетанус,коклюш и полиомиелит.Тази ваксина им е правена октомври месец 2010 г.Не можах да се свържа с нашта лекарка, но позната ми каза да не я слагаме,защото в тетраксима има и полиомиелит.Утре ще ходя до личната да видя какво ще ми обясни, но се чудя навсякъде ли правят тази извънредна имунизация?Когато имаше епидемия от морбили чух по телевизията, но сега нищо не съм чула и много се изненадах каква е тази извънредна имунизация.
http://www.dnes.bg/health/2011/04/18/zapochva-izvynredna-imuniza … oliomielit.116477

Пише, че ще се ваксинират само тези, които са били пропуснати. Вие не сте между тях и не виждам причина да се ваксинирате. Нещо учителката ви в детската не е на ясно.  newsm78

Общи условия

Активация на акаунт