Ваксини и Ваксинационни Програми 3

• 69 387
  • 749
  •   1
Отговори
# 660

Такива ми ти работи бедно Българче.

Ето с това вече се омаза жестоко да не кажа , че направо се о....ра !

Ти богат емигрант ли изпълзя на майка си от утробата , а ?

Жалък човечец , никога няма да бъдеш ЧОВЕК !

Жаве , това нещо , което наричаш специалист , и с което искаш да се съветваш много "заострено " ли ти изглежда на фона на най-пресните му изцепки ???

Добро начало на сутринта , бедни ми българи , имали достойнството да останете да живеете на Родна Земя  ! Хайде , честита ви Лазарица ! ... на всички , които сте хора !
Отпуснете се. Изпийте по нещо. Престанете с обилието препинателни и главни букви.
Четете внимателно - май сте престанали да разбирате български. Припомнете си значението на израза "беден" и богатите стилистични възможности за употреба, които тази дума предлагат. Метафоричното му значение, имам пред вид.
Не се вземайте на сериозно.

# 661

*ваксината причинява понякога леки форми. Широко известно е. Но това не занижава ефективността и.

Да питаме  майката на моя близка приятелка колко "леко" дъщеря й изкарва заушка след ваксината...  ooooh!
Ами то за заушка не се касае. Ама който не разбира и пише... .

# 662

*ваксината причинява понякога леки форми. Широко известно е. Но това не занижава ефективността и.

Да питаме  майката на моя близка приятелка колко "леко" дъщеря й изкарва заушка след ваксината...  ooooh!
Не се ли касае? Нали паротит значи заушка?  newsm78  Ваксината нали е за рубеола, паротит и морбили?

# 663
Оооо, моля ви сеееее Laughing Имах предвид възпитана bowuu
Със сигурност съм в по-добро финансово положение от Бърди. А относно метафоричността на думичката "богат".... там със сигурност Mr. Green

Не съм луда да ставам лекар...

# 664
Метафоричното му значение, имам пред вид. Не се вземайте на сериозно.

Аааааа, пред вид, викаш, м?
А ЗАД вид имаш ли?  Thinking
Не, че нещо, ама като гледам кой се е взел на сериозно, чак почвам да се чудя дали и с медицината сте толкова "наясно", колкото и с правописа.
Щото ако е така, направо се плаша!  ooooh!
Че и забележки си позволявате да правите!
  ooooh!

# 665

Да питаме  майката на моя близка приятелка колко "леко" дъщеря й изкарва заушка след ваксината...  ooooh!
Ето ти го отговора на въпроса за правописа и другите "таланти" на доктора, Джули, ако е доктор. Щото сега ше се окаже, че "паротит" не е ... това, което е. Wink

# 666

Да питаме  майката на моя близка приятелка колко "леко" дъщеря й изкарва заушка след ваксината...  ooooh!
Ето ти го отговора на въпроса за правописа и другите "таланти" на доктора, Джули, ако е доктор. Щото сега ше се окаже, че "паротит" не е ... това, което е. Wink

То може ли да знае вече човек?!  Tired
Кой кум, кой сват...
  Crossing Arms

# 667

Не се ли касае? Нали паротит значи заушка?  newsm78  Ваксината нали е за рубеола, паротит и морбили?

Тц, не е... Ваксината е за рубеола, не знам си кво (Бърди да каже като специалист) и рубелла...  Peace

# 668

Тц, не е... Ваксината е за рубеола, не знам си кво (Бърди да каже като специалист) и рубелла...  Peace

Мале-мале, ако цялото лекарско съсловие беше така дезинформирано...

# 669

Мхм, тя за това е МПР, щото "за заушка не се касае".  Tired

...."Имунизационен календар на Република България" е утвърдената от министъра на здравеопазването схема на приложение на задължителните планови имунизации и реимунизации, която включва подлежащите възрастови групи, видовете препарати, сроковете и начина на приложението им....

....Тринадесет месеца
подкожно или
мускулно, 0,5 мл Имунизация против морбили,
паротит и рубеола Триваксина морбили-паротит-
рубеола
(Priorix)...

Ама аз не знам що не вземе някой да им звънне на тия неграмотните, дето актуализират Имунизационния Календар на Република България и да им каже, че пишат глупости!  Whistling
Че нито рубеОлата е рубеОла, нито паротитът паротит.
  hahaha Joy

# 670
Здравейте,

детето ми е на почти 5 месеца, колебая се за поставянето на ваксина Ротарикс.

1. Късно ли е да приложим ваксината, предвид това, че вторият прием ще е на
почти 6 навършени месеца?

2. Какво е мнението Ви за ваксината, колко време предпазва от ротавируси, налага ли се реимунизация?

3. Имайки предвид, че е жива ваксина - с какво и доколко е по-опасна от другите?

# 671
  • в страната на чудесата
Здравейте, майчета.Имам един въпрос към вас.Днес като взех децата от предучилищна г-жата ми каза,че трябва да попълня декларация дали съм съгласна или не на децата да им поставят извънредна ваксина за полиомиелит.Като погледнах в календара последната ваксина която им е правена е за дифтерия, тетанус,коклюш и полиомиелит.Тази ваксина им е правена октомври месец 2010 г.Не можах да се свържа с нашта лекарка, но позната ми каза да не я слагаме,защото в тетраксима има и полиомиелит.Утре ще ходя до личната да видя какво ще ми обясни, но се чудя навсякъде ли правят тази извънредна имунизация?Когато имаше епидемия от морбили чух по телевизията, но сега нищо не съм чула и много се изненадах каква е тази извънредна имунизация.

# 672
Здравейте, майчета.Имам един въпрос към вас.Днес като взех децата от предучилищна г-жата ми каза,че трябва да попълня декларация дали съм съгласна или не на децата да им поставят извънредна ваксина за полиомиелит.Като погледнах в календара последната ваксина която им е правена е за дифтерия, тетанус,коклюш и полиомиелит.Тази ваксина им е правена октомври месец 2010 г.Не можах да се свържа с нашта лекарка, но позната ми каза да не я слагаме,защото в тетраксима има и полиомиелит.Утре ще ходя до личната да видя какво ще ми обясни, но се чудя навсякъде ли правят тази извънредна имунизация?Когато имаше епидемия от морбили чух по телевизията, но сега нищо не съм чула и много се изненадах каква е тази извънредна имунизация.
По новините навсякъде казаха днес за извънредната имунизация за полиомиелит, това е с цел да се изгради имунитет у повечето деца с цел да се предпазят децата от малцинствените групи които по принцип не искат да се имунизират, защото така предпочитат. Целта е колкото повече деца от българите да бъдат имунизирани за да не пренасят заразата и да не се разболяват децата от малцинствените групи.
Има малко странични ефекти от ваксината, но се трае.

# 673
По новините навсякъде казаха днес за извънредната имунизация за полиомиелит, това е с цел да се изгради имунитет у повечето деца с цел да се предпазят децата от малцинствените групи които по принцип не искат да се имунизират, защото така предпочитат. Целта е колкото повече деца от българите да бъдат имунизирани за да не пренасят заразата и да не се разболяват децата от малцинствените групи.
Има малко странични ефекти от ваксината, но се трае.
ooooh! ooooh! ooooh!
Чудя се как е възможно да се отнасяте към децата си с подобно  невежество и жестокост :crazyeyes Дори и най-малката реакция след ваксината трябва да те тревожи, защото не се знае какво ще последва след това. Но забравих - ти си имаш теория за това - щом има реакция значи ваксината действа  Peace

stefi2 , информирай се сериозно, защото ваксинирането не е безобидно и е в интерес на детето ти да прочетеш малко по въпроса.

# 674
Ето повече инфо за ваксинацията:

http://www.snews.bg/bg/statiya/zapochva-izvanredna-vaksinaciya-s … ski-paralich:6455

Министерството на здравеопазването започва извънредна имунизационна кампания срещу полиомиелит на 20 април. Кампанията е в рамките на Европейската имунизационна седмица и ще продължи до края на май.
Имунизациите са напълно безплатни за децата. Извънредната имунизационна кампания за полиомиелит се налага заради епидемичен взрив в Таджикистан от миналата година. Повишеният риск за България е свързан с очакваното ниско имунизационно покритие срещу полиомиелит сред определени етнически групи по подобие на това срещу морбили.

Общи условия

Активация на акаунт