Ваксини и Ваксинационни Програми 3

• 69 377
  • 749
  •   1
Отговори
# 690
Здравейте, майчета.Имам един въпрос към вас.Днес като взех децата от предучилищна г-жата ми каза,че трябва да попълня декларация дали съм съгласна или не на децата да им поставят извънредна ваксина за полиомиелит.Като погледнах в календара последната ваксина която им е правена е за дифтерия, тетанус,коклюш и полиомиелит.Тази ваксина им е правена октомври месец 2010 г.Не можах да се свържа с нашта лекарка, но позната ми каза да не я слагаме,защото в тетраксима има и полиомиелит.Утре ще ходя до личната да видя какво ще ми обясни, но се чудя навсякъде ли правят тази извънредна имунизация?Когато имаше епидемия от морбили чух по телевизията, но сега нищо не съм чула и много се изненадах каква е тази извънредна имунизация.
http://www.dnes.bg/health/2011/04/18/zapochva-izvynredna-imuniza … oliomielit.116477

Пише, че ще се ваксинират само тези, които са били пропуснати. Вие не сте между тях и не виждам причина да се ваксинирате. Нещо учителката ви в детската не е на ясно.  newsm78
И не само тя, не само тя...
Ваксинирайте!
Ваксинирайте, за да опазим децата ни!
Игнорирайте изцяло кресливите, невежи и изостанали Български "аниваксинационни активисти", мъкнещи Бг в средновековието, с болезнените им и параноични "съждения". Освен че с тях представят Бг като терторазрядна страна на глупаци и невежи... .

Ваксинирайте децата методично, с всички ваксини, с които разполагат Европейските деца.
Не бъдете невежи. Не следвайте невежи... .

Игнорирайте "кретенизмите" на Бг антиваксинационни "активисти"! Време е да се започне НАКАЗАТЕЛНОТО им преследване с оглед предишната морбили епидемия в Бг, изложила ни в цяла Европа като страна, обитаваща се от "диваци".

Откъде толкоз злоба, откъде толкоз неприязън...

# 691
  • в страната на чудесата
Polina82, мога да ти кажа, че не съм расистка, защото винаги съм помагала на хора от малцинствата.И дрехи съм давала, и храна, когато съм имала възможност и парички съм давала.Но да излагам здравето на мойте деца, заради тях това не бих направила.Защото ако аз откажа да слагам задължителните ваксини веднага ще ми спрат детските, но за тях няма такова нещо и детски си взимат и социални.И докато навсякъде се защитават тези малцинствени групи така ще бъде,даже и по - зле ще става!

# 692
Ваксинирайте!
Игнорирайте изцяло кресливите, невежи и изостанали Български "аниваксинационни активисти", мъкнещи Бг в средновековието, с болезнените им и параноични "съждения". Освен че с тях представят Бг като терторазрядна страна на глупаци и невежи... .

Ваксинирайте децата методично, с всички ваксини, с които разполагат Европейските деца.

Алелуя!  bishop
Да "замерим" и с по едно "Анатема!" "аниваксинационните активисти"!  newsm36
 hahaha Joy

Бърди, след като претендирате, че темата е "ваша", защо не отговаряте, когато ви задават въпроси, свързани с имунизационните практики и ваксинациите?
Не е ли това целта на темата?
А ако не е - каква е?
  newsm78

# 693
Ваксинирайте!

Алелуя!  bishop
Да "замерим" и с по едно "Анатема!" "аниваксинационните активисти"!  newsm36
 hahaha Joy

Бърди, след като претендирате, че темата е "ваша", защо не отговаряте, когато ви задават въпроси, свързани с имунизационните практики и ваксинациите?
Не е ли това целта на темата?
А ако не е - каква е?
  newsm78

хахаа Joy
ми той като си има един-едничък "универсален" отговор, а именно - "Ваксинирайте!", що да се 'аби човекък да го поства постоянно - един път на 2-3 страници СТИГА  Stop

# 694
  • софия
Да предположим , че нещо се случи и трябва да се ваксинирам с тетанус. Дали съм се ваксинирала по календара преди 3 години според набора си или не , не питат----- Напират да бият. Детето ми е ваксинирано миналата година с ДТК. И ако се наложи да се бие , пак напират. Защо това нещо е включено във ваксините като важи ден до пладне. newsm78.
Аз по принцип съм против ваксините, но се светнах доста късно за съжаление.

# 695
Да предположим , че нещо се случи и трябва да се ваксинирам с тетанус. Дали съм се ваксинирала по календара преди 3 години според набора си или не , не питат----- Напират да бият. Детето ми е ваксинирано миналата година с ДТК. И ако се наложи да се бие , пак напират. Защо това нещо е включено във ваксините като важи ден до пладне. newsm78.
Аз по принцип съм против ваксините, но се светнах доста късно за съжаление.
Няма от какво да се "светвате".
Има си протокол как се действа в случая.

# 696
Игнорирайте "кретенизмите" на Бг антиваксинационни "активисти"! Време е да се започне НАКАЗАТЕЛНОТО им преследване с оглед предишната морбили епидемия в Бг, изложила ни в цяла Европа като страна, обитаваща се от "диваци".

Брей, тоз Бърди, ту българин, ту чуждоземец...  Laughing  Бърди, нали ние се излагаме, тебе кво те грее...  Laughing

Здравейте, майчета.Имам един въпрос към вас.Днес като взех децата от предучилищна г-жата ми каза,че трябва да попълня декларация дали съм съгласна или не на децата да им поставят извънредна ваксина за полиомиелит.Като погледнах в календара последната ваксина която им е правена е за дифтерия, тетанус,коклюш и полиомиелит.Тази ваксина им е правена октомври месец 2010 г.Не можах да се свържа с нашта лекарка, но позната ми каза да не я слагаме,защото в тетраксима има и полиомиелит.Утре ще ходя до личната да видя какво ще ми обясни, но се чудя навсякъде ли правят тази извънредна имунизация?Когато имаше епидемия от морбили чух по телевизията, но сега нищо не съм чула и много се изненадах каква е тази извънредна имунизация.
http://www.dnes.bg/health/2011/04/18/zapochva-izvynredna-imuniza … oliomielit.116477

Пише, че ще се ваксинират само тези, които са били пропуснати. Вие не сте между тях и не виждам причина да се ваксинирате. Нещо учителката ви в детската не е на ясно.  newsm78

Извънредните имунизации против полио са за деца, пропуснали плановите имунизации... Тъй като повечето родители умишлено са пропуснали въпросните имунизации, също така умишлено ще пропуснат и извънредните... Това е причината явно да се натискат да имунизират който се съгласи, без оглед на това с пропуски ли е или не... Даскалицата може и да не се е объркала, така са й казали...

# 697
Polio anywhere is a threat everywhere!
Полиомиелит (детски паралич) някъде е опасност навсякъде!

# 698
Polio anywhere is a threat everywhere!
Полиомиелит (детски паралич) някъде е опасност навсякъде!

Чудесно!
Борбата ни продължава... срещу невежието, срещу първобитността на огромна част от Бг население днес, срещу менталната мизерия пак на огромно болшинство от Бг население.

За да са здрави децата ни, и да не умираме от болести на 16 век.

# 699
Истинска наслада е да ви гледа човек агонията....

# 700
Бирди, отделяте страшно много време и енергия да отговаряте на потребители, които само се заяждат и спамят темата, аз попитах конкретно нещо по темата, но отговор не получих. И все пак (втори опит):

детето ми е на почти 5 месеца, колебая се за поставянето на ваксина Ротарикс.

1. Късно ли е да приложим ваксината, предвид това, че вторият прием ще е на
почти 6 навършени месеца?

2. Какво е мнението Ви за ваксината, колко време предпазва от ротавируси, налага ли се реимунизация?

3. Имайки предвид, че е жива ваксина - с какво и доколко е по-опасна от другите?

# 701
Бирди, отделяте страшно много време и енергия да отговаряте на потребители, които само се заяждат и спамят темата, аз попитах конкретно нещо по темата, но отговор не получих. И все пак (втори опит):

2. Какво е мнението Ви за ваксината, колко време предпазва от ротавируси, налага ли се реимунизация?

3. Имайки предвид, че е жива ваксина - с какво и доколко е по-опасна от другите?

Ваксината е до 6м възраст. Детето скоро ги навършва... . След 6м възраст ваксината не се поставя.
Аз все още не я ползвам масово.

# 702

Ето клипче по въпроса: http://vbox7.com/play:cf520ebf

# 703
Благодаря за клипчето! Гледах го преди няколко дни, но някак твърде надъхана ми се вижда тази жена, а предаването изглежда като платен репортаж. Аз съм по-скоро "за" ваксината, но имам леки притеснения. Най- много ме притеснява, че ще завършим курса на 6 месеца...

# 704
Благодаря за клипчето! Гледах го преди няколко дни, но някак твърде надъхана ми се вижда тази жена, а предаването изглежда като платен репортаж. Аз съм по-скоро "за" ваксината, но имам леки притеснения. Най- много ме притеснява, че ще завършим курса на 6 месеца...
Защо се притесняваш? Нали влизате в рамките?
Наши приятели, които ще летуват на Българското черноморие, мислят да сложат на малката си дъщеря. И може би са прави. Детските ми спомени свързват почивките на море с неизменното повръщане и разстройство.  Mr. Green
Ние, за добро или лошо, изпуснахме срока.

Общи условия

Активация на акаунт