Ваксини и Ваксинационни Програми 3

• 69 377
  • 749
  •   1
Отговори
# 705
  • софия
Да предположим , че нещо се случи и трябва да се ваксинирам с тетанус. Дали съм се ваксинирала по календара преди 3 години според набора си или не , не питат----- Напират да бият. Детето ми е ваксинирано миналата година с ДТК. И ако се наложи да се бие , пак напират. Защо това нещо е включено във ваксините като важи ден до пладне. newsm78.
Аз по принцип съм против ваксините, но се светнах доста късно за съжаление.
Няма от какво да се "светвате".
Има си протокол как се действа в случая.
Господин, "извънземни" доктор, на родна земя детето ми разви астма след 3 поредни ДТК , съдържащи коклюш компонента. Под късно светната ,значи пострадала от коклюш компонента. НИКОГА ПОВЕЧЕ НЯМА ДА БИЯ КОКЛЮШ НА АСТМАТИК. А вашето дете от какво пострада. Аз под не пострадал лично, НИЩО НЕ РАЗБИРАМ.На тези страничните се казва статисти и в киното , и в живота.

Последна редакция: ср, 20 апр 2011, 17:27 от gabelas17

# 706
Здравейте,

Понеже не искам да слагам всички ваксини от календара, а само тези срещу дифтерия, тетанус, коклюш и полиомиелит, как е най-добре да направя имунизациите. Смятам да купя Полиорикс и Инфанрикс и да не ги слагам заедно или да закупя Тетраксим ? newsm78 Детето е на 4 месеца

# 707
Здравейте,

Понеже не искам да слагам всички ваксини от календара, а само тези срещу дифтерия, тетанус, коклюш и полиомиелит, как е най-добре да направя имунизациите. Смятам да купя Полиорикс и Инфанрикс и да не ги слагам заедно или да закупя Тетраксим ? newsm78 Детето е на 4 месеца

Мисля, че някой от Инфанриксовете съдържаше и полио... Иначе по ЗК се поставяше Имовакс Полио, а има и Инфанрикс, съдържащ само ДТК... Така или иначе избягваш само хемофилус инфлуенце тип Б, защото тя е допълнителната съставка по имунизационен календар... Наскоро се подразбра и, че по ЗК Пентаксим ще бъде заменен от Infanrix-IPV+HIB....

# 708
Цитат
Пентаксим ще бъде заменен от Infanrix-IPV+HIB....
Това сериозно ли?... Rolling Eyes Tired

# 709
Здравейте,

Тетраксим е добър избор.

# 710
Благодаря много за отговорите   bouquet

А възрастен човек може ли да се разболее от полио и да получи същите увреждания като при малките деца?  newsm78

# 711
# 712
А възрастен човек може ли да се разболее от полио и да получи същите увреждания като при малките деца?  newsm78

Чакай сега да уточним - ваксиниран или неваксиниран възрастен човек?  Whistling

# 713
Благодаря много за отговорите   bouquet

Да.

# 714

Чакай сега да уточним - ваксиниран или неваксиниран възрастен човек?  Whistling
И в двата случая Whistling

# 715
Аз имам ваксина, както и повечето от нас. Има ли кръвен тест с който мога да видя дали имам антитела и дали изобщо имам имунитет?  newsm78 Просто ми е интересно дали ваксините предпазват все още, ако изобщо някога са  newsm78

# 716
Аз имам ваксина, както и повечето от нас. Има ли кръвен тест с който мога да видя дали имам антитела и дали изобщо имам имунитет?  newsm78 Просто ми е интересно дали ваксините предпазват все още, ако изобщо някога са  newsm78
Наличието на антитела не значи имунитет на всяка цена. Peace

# 717
Не на всяка цена, има изключения, но обикновено значи. Не ги слушай.

по принцип може да, има такива кръвни тестове, не знам дали ги правят в БГ трябва да питаш по лабораториите. Ето пример:

http://www.medi-labs.com/Tests/Polio-Virus-1-2-3-Antibodies-IgG-(immunity)

# 718
  • София
Здравейте, д-р Бърди,

Ще се надявам на Вашия съвет по следния казус:
Моето дете е на 2 години и половина и по стечение на обстоятелствата не му е поставяна MMR ваксина. След последната поставяна му ваксина - реимунизация с Петнаксим на 1 год.и 6 месеца направи силна реакция - много голям оток на цялото бедро с уплътняване и зачервяване, който не можа да спадне цяла седмица с компреси риванол и под. На следващия ден след ваксинирането започна да много да кашля и ни изпратиха към Инфекциозна болница със съмнение за коклюш, впоследствие се доразболя с гърло, хрема и т.н. Оттговава при всеки вирус прави ларинготрахеобронхити и стигаме до болнично лечение. Обяснението е отключена астма.

Сега педиатърката настоява да направим Приорикса... Много ме е страх от алергична реакция и задълбочаване на астмата. Моля Ви за съвет в тази ситуация. Предварително благодаря!

# 719
Здравейте, д-р Бърди,

Ще се надявам на Вашия съвет по следния казус:
Моето дете е на 2 години и половина и по стечение на обстоятелствата не му е поставяна MMR ваксина. След последната поставяна му ваксина - реимунизация с Петнаксим на 1 год.и 6 месеца направи силна реакция - много голям оток на цялото бедро с уплътняване и зачервяване, който не можа да спадне цяла седмица с компреси риванол и под. На следващия ден след ваксинирането започна да много да кашля и ни изпратиха към Инфекциозна болница със съмнение за коклюш, впоследствие се доразболя с гърло, хрема и т.н. Оттговава при всеки вирус прави ларинготрахеобронхити и стигаме до болнично лечение. Обяснението е отключена астма.

Сега педиатърката настоява да направим Приорикса... Много ме е страх от алергична реакция и задълбочаване на астмата. Моля Ви за съвет в тази ситуация. Предварително благодаря!
Може да направите МПР... .
Страничните ефекти от предишната ваксина вероятно са били или от поставяне на студена ваксина, или от неподходящи игли, или от неправилно поставяне ( възраст)- последната доза Пентаксим се поставя на около 12-15 месечна възраст, а не на 18.

Не мисля ваксината да е "отключила" каквото и да е било- ваксините по принцип нищо не "отключват"- нито астма, нито други неща.

Общи условия

Активация на акаунт