Опит за тема - гр. Козлодуй :)

• 45 920
  • 738
  •   1
Отговори
  • София
Д О Б Р Е   Д О Ш Л И    В   К О З Л О Д У Й !

Информацията е събрана с любезното съдействие на всички, които пишат в темата  Peace

Някои основни ориентири:
Ул. "Освободител" е т.нар. "Ломското",  ул. "Хр. Ботев" е главната в града. До медицински център "Дарис" основната артерия в Козлодуй се казва "Г. Димитров", а след това - "Хр. Ботев".
От комплекс Сони (срещу магазин ПЛЮС), в посока към Общината, вляво, е фирма Радецки: фирмата, Радецки - това е също търговски комплекс.
Продължаваме към Общината - голямата сграда вдясно е "Дом на енергетика" - там се провеждат почти всички културни събития в града. В местните вестници обикновено публикуват програмата. В града гостуват много театри (ако сте любители), отделно има продукции на класовете по музика и представления на козлодуйски дечица, ангажирани в различни групи - театрални, музикални и др., както и на местните самодейци-театрали. През април има и театрален фестивал - "Козлодуйска сцена", вярно, че е за аматьорските театри, но те по нищо не отстъпват на професионалните.
Вляво е читалището. Продължаваме към Общината (бледо лилавата сграда в ляво), веднага след нея са магазини на Виваком и Германос, както и къща за гости "Зора".
Малко след нея е училище "Кирил и Методий", след училището, отново на главната улица (леко в дясно), има магазин "Чиполино", след това по посока на пристанището има пункт на Еврофутбол, а срещу последните високи "тухлени" или "червени" блокове се намира заведението "Бриз".
На ул. "Освободител" или "Ломското", в близост до газостанцията се намиара Търговията на Хърлечанови.
Съдът в момента представлява една къща с ограда от черно ковано желязо, намира се зад Банка ДСК. Новият съд е до Банка ДСК, малко хмхмхмх шарена сграда  Mr. Green
По пътя за пристанището отляво има едно заведение - малко като кръчме или механа - това е заведението "Чайка". А малката площадка до него е т.нар. парк. Мисля, че срещу него - отдясно на шосето, има голям двор с коли за части.
Козлодуйският парк е много красив и добре поддържан. Намира се в близост до пристанището. Има обособени места за пикници, стадион, наблюдателница за птици и още, и още.... Ежегодно по време на Ботевите дни, в края на май, се провежда тържествена проверка с митинг-заря, на която се стичат множество Ботеви поклонници, сред които и участниците в ежегодния поход Козлодуй - връх Околчица, гости на града, политици и вся остальная....
http://mimi7070.snimka.bg/trifon-zarezan/14-02-2010.473810.17421047
http://mimi7070.snimka.bg/trifon-zarezan/14-02-2010.473810.17421037
Една от любимите ми снимки: http://mimi7070.snimka.bg/bulgaria/moite-snimki.286625
"Дигата" - представлява сама по себе си... ами... дига от пръст с плочи отгоре Simple Smile Единият й край е малко след ОДЗ "Мир" - при складовете. Върви покрай Дунава и с количка може да се стигне по нея горе-долу зад плувния басейн, защото там има препятствие - огромни тръби - пеш може да се продължи още. Много приятно за разходка. Към самата дига има на няколко места стълби, а на едно място - наклоненост за количка. От дигата в посока към града има приятно паркче с тенискортове.

Карта на Козлодуй (хартиена се продава в Общината - на касата, където се плаща таксата за настоящ адрес (от централния вход в дясно) --> http://www.bulmaps.bg/index.php и избираш от падащото меню Козлодуй (увеличаваш и ти излизат всички улици)

Полезни сайтове:
* http://kozloduy-bg.info  и особено СПРАВОЧНИК: http://kozloduy-bg.info/?p=guide
* Сайт на общината: http://www.kozloduy.acstre.com/BG.php
* http://kozlodui.start.bg/

"Комуналки"
Вода се плаща: в пощата (в началото на месеца) --> ВиК - Враца има безплатен телефон за цялата област с номер 080019229, на който всички потребители могат да подават сигнали за повреди и аварии по водопроводната мрежа.
Парно се плаща: в блок 32 срещу Бриз-а: блок с червени тухли, всеки вход се води блок (след 15-то число)
Ток: получавате фактура от ЧЕЗ и так всичко си пише  Mr. Green Може и в пощата
ТВ:
* Европком
* Кейбъл тел
* Булсатком
Интернет:
* e-zone (Внимание, на нас ни поискаха такса 30 лв. за включване, ако не се сключи едногодишен договор!) http://ezonebg.com/
* Нетсърф http://netsurf.bg/
* Шарком http://www.sharcom.org/
Газ (за домакински нужди): доставка до дома прави газстанция Елена - носят ти новата бутилка и вземат старата

Регистрация на временен адрес: Общината (от централния вход в дясно). Носи се: лична карта, копие от договор за наем (ако има). Таксата е 3 лв. (плаща се на касата на място)

Детски магазини:
* Бебино (а.к.а. При бабата) - до старото пазарче (срещу "индианската" площадка) - това "площадче" се казва "старият пазар", защото преди 30-тина години там беше пазарът на града. А пазарът до магазин деветката (до бл. 9) е "новият пазар".
* "Новият" - до него - ако си с лице към Бебино, пада се отляво
* Чиполино

Ясли и детски градини (няма проблеми с приема!):
* ОДЗ "Звънче"
* ОДЗ "Радост"
* ОДЗ "Слънчице"
* ОДЗ "Мир"
* 2 Къщички (те са само ясли): едната - зад Милениума, а другата е зад Нулевия Блок (Нулевият блок е точно срещу къща Зора по диагонал, даже от там се вижда едната къщичка)

Заведения, в които не се пуши:
* Сладкарница Парфе (южна страна на комплекс Сони - срещу магазин ПЛЮС)

Още за хапване (но се пуши):
* Китайски ресторант САНИ (а.к.а. Маймунарника) - дървена къщичка точно до магазин ПЛЮС (ако си с лице към входа на магазина, пада се напред и наляво) - предлагат и безплатна доставка по домовете! Към февруари 2010 г. при поръчка над 20 лв. правят подарък - порция ориз със зеленчуци за 0,01 лв.
* Китайски ресторант ??? (а.к.а. Стомната) - срещу спортната зала - бяла къща
* Сладкарница "Малина": от дясната страна на улицата от автогарата към училище "Христо Ботев"

Вода:
* В галони: складовете на едро на Ломското (до газстанцията)
* В галони: складовете зад ОДЗ "Мир"
* Кана БРИТА: http://www.bg-mamma.com/index.php?topic=290710.0 (виж стр. 12, а стоки от магазин Технополис може да се поръчат без надценка в магазина "Стоки от Технополис:, който се намира в бл. 79 до настоящия съд)

Препоръчани магазини за дрехи:
* Бутик зад къщичката на КАТ, която е до Бриз-а, бл.44: едно гаражче с оранжева тента. Ще се зареждат сега и дрешки от тук: www.lateneragrazia.com  Бельо няма , има дрешки на GRAZIA Пловдив (цени  приемливи, платове - италиански) и на Данини Русе (по-скъпи някои); от Laredoute .fr - по-евтинки и други маркови дрешки на прилични цени. Има хубави палта, работи след 15 часа работен ден и в събота цял ден: бутик "EL" дрехи, каквито другите нямат! http://olina.snimka.bg/business/butik-el.476862
* Магазин Lucky: от №46 нагоре до ..... висините, скоро - и дрешки и за бременни (южна страна на комплекс Сони - срещу магазин ПЛЮС) --> http://mimi7070.snimka.bg/business/sledvashto-zarejdane-01-2010.461756.16856550
* На Червения площад, къщата на ъгъла, бившото 2be
* В Чиполино (? има и негативно мнение)
* До Клуб 33 - бутик
* Аристон М
* Бутик "Интрига" (до съда, в тунелчето, през което можеш да се излезе към Ломското.)

Препоръчани магазини за обувки:
* Магазинче за хубави и качествени (но скъпички  Naughty) обувчици има в "Къщата на Хърлечанов" (там се намират и магазините на Вивател и Германос): входът е от западната страна
* Малко по- нагоре от училище "Кирил и Методий" (пак са добри, български)

"Поддръжка" Mr. Green
* Педикюр и прочие: Глезотийка (в сградата на банка ДСК, ет. 2 - срещу магазин Тушев: заставаш с лице към входа на ДСК, обикаляш сградата от ляво и ще видиш друг вход, нагоре до втория етаж и там ще видиш табелка Глезотийка. или попитай ще ти покажат вратата. Май предлага всичко без фризьорски услуги.)
* Гимнастика, йога и т.н.:
    --> В Дома на енергетика, три пъти седмично по 2 часа. Плаща се когато ходиш, а не е месечна такса. Натоварване има, аз трудно се потя, но ставах вир вода без това да е досадно като фитнес напр. комплекс от упражнения (на земя, на степ, хора и др и накрая има релаксиращи)
    -->  Масажистката на басейна е Емилия Василева и съм много доволна, но искам да подчертая, че аз съм ходила по лекарско предписания заради кръста.
    -->  И в бизнес центъра ходих веднъж, но там е по-скоро козметичен, заради кефчето и мисля, че вече не работи!
    --> В Дома на енергетика има и курс йога, води го Нинко Иванов
    --> Пак там има и латиноамерикански танци

Разни
* Копчета и кинкалерия:
    --> В сградата Радецки - до ПЛЮС
    --> "При виетнамеца" - гараж със зелена врата в блока диагонално срещу СВА - Тушев. Там се предлагат и части за велосипеди

Последна редакция: вт, 09 мар 2010, 16:31 от зелено човече

# 1
Ето ме и мен.
До понеделник съм под пара и няма да съм много активна.
Имам един "проект", който стартирам тогава, стискайте палци да е успешен.

ПП Сега видях, че си нова в града - добре дошла!
Ще свикнеш, сигурна съм. Пък и ще ти хареса.
Тук всички /с малки изключения/ сме дошли от някъде. Ако ти кажа, че родният ми град е Бургас....
Но вече си обичам Козлодуй и не бих отишла да живея на друго място.
Сега, заради шока от новото място, предполагам, че виждаш повече негативните неща.
Има и много хубави, ще посвикнеш, ще се поогледаш, повечето хора тук са дружелюбни.
Ако имаш нужда от някаква информация - пиши, не се притеснявай.
  bouquet

Последна редакция: пт, 11 дек 2009, 08:32 от lady_Blu

# 2
Добро утро и от мен.
Записвам се с удоволствие в темата, и се надявам да просъществува.
Дойдох в Козлодуй уж за малко, но взех че останах, и така вече 10 години.

# 3
Здравейте,момичета, записвам се, но засега и аз по-малко ще пиша,защото бебо е болен. Бати донесе вирус и от снощи сме на АБ. Hug

# 4
  • София
Съвсем нови сме тук, преместихме се в събота и още съм в "културен шок". Както казах няколко пъти вече, в град без светофар не съм живяла. Сблъсках се вече с някои неудобства, обмислям революция  Mr. Green (майтап).

Като начало мога да задам няколко конкретни въпроса:
* Педиатри и лични лекари. До тук едно положително мнение не чух, само "не стават", "ходя на частно" и подобни. Как процедирате вие  newsm78
* Все още не съм видяла пюрета (бебешки) марка Сънвал. Някой да ме насочи? Да отбележа, че не сме и много кръстосвали, докато се понастаним, единия ден чакахме техници за интернет, освен това валя и т.н.
* Сметките за вода и парно как и къде се получават? Намерих само за ток... Хазяинът каза само, че се плащало "в пощата", а не ми се ще да го занимавам с подобни дреболии...
* Получихте ли писмо във връзка с общи събрания? Ако някой от вас е на квартира, как смята да действа? Аз писах мейл на хазяина, но още нямам отговор...
* Да препоръчате кабелна (оператор)?

Разбира се, ако знаете още някого от/в града, поканете го в темата. Аз съм сигурна, че има и още форумски мами, но с търсачката само това излезе  Embarassed

Хайде стига съм питала, че ще ме вземете за досадница  Mr. Green не, че не съм понякога  Rolling Eyes

# 5
Добре дошла  Hug
Напълно те разбирам, че си в шок, но ще се приспособиш.
Дори и революция едва ли ще промени манталитета на хората тук  Wink

Конкретно на въпросите ти:

*По въпроса с медицинското обслужване в града ще си замълча, защото едва ли ще съм обективна(работя в сферата), но ти вече си получила мнения по въпроса Simple Smile.Относно личните лекари трябва да знаеш, че само малка част от тях записват нови пациенти.

*Магазини за детски храни има на Старото пазарче на центъра, провери там.Мисля че съм виждала и при "Тушев" на щанда с детски храни.

*За парното незнам, но вода и ток се плаща в пощата в паричният салон.

*Относно кабелната, аз съм на Кейбълтели горе долу стават, но ако трябваше да им плащам такса щях да предпочета да си взема Булсатком или ITV, но просто имат усилвател в гаража ни и по тази причина сме без такса.

Ако имаш още въпроси с удоволствие ще ти отговоря, защото знам какво е да си нов в гада и да се чудиш къде си попаднал.
И относно цените, въобще не се очудвай това е много скъп град за съжаление и за това повечето хора предпочитат да ходят на шопинг турове в околните по-големи градове.

# 6
Аз съм в града от 5 год., но не ми е било трудно, защото мъжът ми работеше  и пътуваше отпреди още 5г. и ни посрещнаха колеги и познати от училище. Да се включа набързо и аз по въпросите:
Личен лекар-Шуманска,педиатър.Има мн.пациенти и се чака винаги пред вратата.Баткото ми е здраво дете и не съм имала проблеми.Лекувала го е без антибиотик. От 5г.едва мин.седмица пи АБ, лош се оказа този вирус.Но ми казаха наскоро др'.далавера'.Децата да се запишат при непедиатър с уговорката той да  дава направления и така ще ги водим  при педиатър по желание.
Парно се плаща в блока срещу заведение"Бриз";
За кабелна не мога да дам съвет-не ми стига времето и не съм маниак на ТВ-то;
Отскоро захранвам бебето и пюрета на Ганчев-най-евтини в "Тушев", за др.-незнам
Каши купих от големия магазин на Стария пазар.

# 7
Радвам се, че ще си имаме и ние темичка най-накрая Hug
В града съм от 7 години, съпругът ми е от тук, свикнала съм!
Утре ще пиша още , че сега излизаме (на Китайския ни ресторант Crazy)
Споко сега ,като открият плюса всичко ще има Joy Joy Joy
Лека вечер и дано да просъществува темата  Hug

# 8
Побутвам темичката ни с надеждата да се включат още мами Hug Hug Hug
И сега вече Добро утро!
Май и ние скоро ще си имаме снежец newsm44, вече нямаме търпение!
А да кажа за новите в града Не ходете в Подобието на Китайски ресторант Twisted Evil, вечерята ни пристигна 2 часа, след като я поръчахме и така се осмърдяхме на пържено(а бяхме на 2 етаж),и  се сдобихме и с болки в корема Sick
Иначе за лекар Личен д-р. Св. Маринова- при нея винаги има най - малко хора Mr. Green, когато нещо се наложи за детето ни изпраща при Олга Николова (педиатър в болницата)
Що се отнася до по-сериозни неща, досега само в Плевен сме получавали "Кадърна" Лекарска помощ и слава богу Praynig
За гинеколози -Раждала съм при д-р Башлиев (доволна съм) , като цяло съм много доволна от персонала в АГ отделение, всички акушерки са страхотни  bouquet
Ами това е за сега, дано отбора да се увеличи Simple Smile
Приятен и хубав снежен ден от мен Hug Hug Hug

# 9
Добър ден и от мен.
Току що се прибрах от кормуване, времето направо е отвратително.Надявам се, снегът да се усили и децата да се радват.
Китайският ни ресторант наистина е станал ужасен, преди често го посещавахме, но сега много са развалили обслужването и кухнята.
Пожелавам ви приятна почивка.

P.S.
nadejdata последните няколко реда от поста ти ме радват много  Wink

# 10
Да пораздвижим темичката пак, хайде бе мацки Hug
То, като повечето не са от тук, сигурно списвате по темичките от родните ви местенца Crazy, но ще свикнете Peace
Тук поне е по-чистичко и спокойно има къде да се разхождате с дечицата си Peace
А какво като е скъп града, нали казах като отворят ПЛЮСА, ще се размажем от пазаруване на ефтинка стока Mr. Green
А да не забравя да кажа, разбрах, че освен нов магазин ще си имаме и Сладкарница (надявам се тази да просъществува), на комплекс "Сони", надявам се там да празнуваме Рожденият ден на синът ми, но да видим какво ще се предлага!
P.S. Blue_eyes - четох,четох и мисля че имаш впредвид редовете за доктора при когото съм раждала и акушерките и смея да кажа, че наистина го мисля Peace
Винаги са били внимателни с мен, загрижени, лъчезарни дано да си останат такива, а и мисля, че трябва да се научим да виждаме и доброто във хората Peace
Лака вечер и дано още някоя мама да се престраши да пише  bouquet
mariiana - как е бечо пооправи ли се?

# 11
е, хайде,запис....
Честит първи сняг Nature Snowman....въпреки че предполагам, че няма да се задържи много...
надявам се на тази Коледа или поне на НГ да има сняг, че да се радваме на бял и весел празник, а и децата да се попързалят

# 12
Tuly , добре дошла Hug
От нас зависи дали ще просъществува темичката Peace
Много се радвам да видя, че Малкия ще става батко Hug Hug Hug
И ние работим по въпроса Embarassed

# 13
Tuly , добре дошла Hug
От нас зависи дали ще просъществува темичката Peace
Много се радвам да видя, че Малкия ще става батко Hug Hug Hug
И ние работим по въпроса Embarassed

абсолютно си права...всичко е в наши ръце
а по въпроса за бебе - пожелавам ви го и скоро да се похвалиш с добра новина Laughing

относно магазин "Плюс" - той е съвсем близо до нас и аз чакам отварянето му  нетърпение, въпреки че се замислих - кой знае каква огромна опашка ще има първите дни... Rolling Eyes Дано поне стоките да са по-качествени и да има сносни неща за купуване....защото преглеждах тази тема  http://www.bg-mamma.com/index.php?topic=435135.0   , където коментарите не са много положителни.
Да ви кажа честно ние предпочитаме да пазаруваме от други градове - както хранителни стоки, така и обувки и облекло

# 14
Добър ден и от мен! tuly добре дошла и лека бременност.
Относно Плюса, аз съм с големи резерви, последният път като си ходихме на Враца посетих тамошният Плюс и не останах очарована.Ще видим тук как ще бъде, дано поне малко подбият цените на местните магазини, че те вече се самозабравиха.

Общи условия

Активация на акаунт