Юлски бебета - тема 19

• 21 041
  • 753
  •   1
Отговори
# 360
Цветен прашец - аз по принцип ги правя, не му харесват купените. Когато въвеждаш, обаче нов продукт, не е задължително да е самостоятелно. Може да е в комбинация с един или два, които вече е опитвала. Зеленчуците са слаб алерген по принцип. Аз, обаче гледам, ако въвеждам нов, да е в минимално количество. Например, ти може да си дадеш три, четири лъжички от пюрето с нов компонент и да си продължиш храненето с вече познатото. И на другия ден да дадеш от новото, вече количеството което си даваш. Що се отнася до чорапогащниците  Mr. Green , тук в един магазин видях термочорапогащници, ама ние нали сме мъже  Wink на нас са ни много дебели, имаме си само два по-тънки и то ги слагаме само когато излизаме.
Лилчо - да не се повтарям, но не е задължително да е еднокомпонетно, когато въвеждаш нов продукт, стига другия вече да е опитан  Peace
ili4ka - аз мисля, че втория зеленчук го даваш по лъжичка две, за да видиш има ли реакция от него и си продължаваш със стария. Първоначалното захранване е с цел стомахчето да свикне с по-твърда и различна от млякото храна, затова се прави бавно. Всеки следващ компонетн не е необходимо да даваш по тази схема и то самостоятелно, защото се губи ефекта си мисля. Просто от всеки непознат зеленчук, даваш по малко с цел да видиш дали ще има някаква реакция  и си продължаваш храненето с познатия. Мое мнение.
Миме-то - и аз не мисля в менюто до годинката да липсва мляко, но не виждам къде е проблема да се дава по-голямо количество пюре, в което е сложено мляко например или да се дава пюре и по-малко мляко след него. Твоя вариант не казвам, че не е добър, всеки сам си решава, кое е добре за него, просто не виждам лошото и в другия.

# 361
TANI80 благодаря за информацията. То като не ми стига мозъка ще задавам глупави въпроси ooooh! Blush

# 362
Миме, винаги може да се появи незнайно от къде някоя дупка в ботушите, случват се такива работи Wink.
Лилчо, не се притеснявай, то къде една, там и три лъжички, не се впечатлявай толкова, а и всяко дете яде различно и си показва повече или по- малко иска.
Джиджито, на 3 месеца силиконовите, а на 1 са каучуковите.
Цветен прашец, не ти е близко, но да ти кажа, че на НДК, пред главният вход има щандче с чорапи и чорапогащници, имаше всякакви видове и цветове, имаше и термо чорапогащници.
Давайте идеи какво ще искате вие за подарък, мен не, че някой ме е питал, но и да ме попита незнам какво да отговоря. Като цяло ми трябва нов гардероб, по- точно нов пълнеж, в който да се обличам Confused. Моята така наречена мъжка половина вече си изказа желанията за Коледа и другите му празници и разбира се не се е сетил да ме пита мен какво искам, но то сефте Crossing Arms.

# 363
  • София
Драга,четох ти първото изречение 5 пъти и едва схванах за каква дупка пишеш. Laughing,и това е идея .То остави друго,ами тия ботуши са повече от метър дълги и се съхраняват само прави  Close .Сега съм ги скрила,но като ги подаря ще се наложи и да им направя място в гардероба,на закачалка.Май наистина сбърках с тях,ама сама съм си виновна,вместо да взема класическия подарък,пуловер  Joy.

# 364
Джиджи, отскочи до Варна да пием по едно кафе  Hug

# 365
  • София
А-4 пащърнака наистина ли е вид морков. Аз си мислех, че това е целина.
Тани проблема е, че няма голямо разнообразие на еднокомпонентни пюрета та да ги въвеждам по малко, а ако взема от многокомпонентните ще се получи, че макар и в малки количества ще въвеждам по няколко нови зеленчука наведнъж.
Благодаря на всички ви за отговорите за пюретата ще го обсъдя и с педито като ходим на консултация не, че очаквам кой знае какво да ми каже, ама да й чуя доводите.
Мимето, Евита, Джиджито, Юлско бебе благодаря за инфото за чорапогащниците. Тази седмица пропуснахме Пикадилито, но другата като ходим да пазаруваме ще гледам да ги търся, сигурно са на щанда където има и чорапки и хавлиени кърпи.
Юлско бебе и мен не са ме питали какво искам за Коледа, но аз всяка година си пускам писмо до Дядо Коледа на имейла на таткото, така че и тази година мисля така да процедирам, само да се сетя какво искам да ми донесе и сядам да пиша писмо. Mr. Green Трябваше по-рано да си пусна писмото, че моя Дядо Коледа малко муден, миналата година ми донесе подаръка след Нова Година, но хайде нали все пак го донесе, няма да му забелязвам толкова. И аз приемам идеи за подарък.
Мимето уреда не изглежда лош, но марката не ми е позната. Ще ти кажа какво ми направи впечатление на мен, като ползваща подобен уред, дано съм ти полезна. 1. Изглежда ми малко по-обемист от този на Чико (за мен това е важно защото нямаме никакво място в бокса) и 2. Не ми станаха ясни две неща, какво стерилизира и храната във вода ли се вари или на пара. Като гледам показаното на картинката принципа му на работа е съвсем различен от на Чико, виждам, че храната се затопля външно в смисъл контейнерчето с храната се потапя явно във вода за да се затопли, при Чико всичко се прави на пара и варенето и размразяването и затоплянето, чашата на уреда се затваря херметически и всичко се върши вътре няма външни процеси. А на Авент май беше комбиниран със стерилизатор за шишета. Сега виждам, че и Лилчо е писала подобни неща.
Джиджито този сайт е страхотен, на мен днес ми хрумна как мога да подобря изображенията и направо ме е страх да влезна, че и без това две не виждам и ако откарам пак до 4 ч. утре бебка ще е на самоотглеждане.

Последна редакция: пн, 14 дек 2009, 23:52 от cveten prashec

# 366
Цветен прашец кое се затваря херметически? От купичката нали излиза пара от улея newsm78

# 367
  • София
Лилчо нямах предвид точно херметически, а по-скоро, че се затваря плътно с капака не съм се изразила правилно, а пък от къде излиза пара не съм видяла, всъщност май въобще не съм видяла да излиза пара, може би защото не седя до него докато готви. Laughing Иначе на чашата има само две малки дупчици и те отвътре са как да кажа някак "загърлени", ама каква дума само. Joy
Отивам да  smile3524, че както се вижда и изразните средсва вече ми бягат.

# 368
  • USA

Здравейте,момичета.

Кеит,linet,при вас колко време продължи кърмаческата стачка,не ви ли намаля кърмата?При нас става само ,когато е полу заспала,но това е много рядко и милата плаче,защото е гладна,а не иска smile3518.Някакъв кошмар е,не знам кога ще свърши,минаха вече 4 дни newsm45.

# 369
Fortune - Мерси много за линка
Нелир - време ли е за подобни чашки?
Медула - добре ги нареди
Миме - аз имам една лампичка на Babymoov и съм доволна, но имах и един термометър който от първото падане се счупи .. явно е въпрос на късмет.
Маймун Не се притеснявай за кърмата, не ми е намаляла, само когато писах на кърмаческия, ми предлагаха да я слагам на всеки час да суче по малко. А аз в един момент спрях да я чувам като реве покрай сученето ... Но не сме образец. Дано мине бързо.
Ние утре сме на ваксина, дано всичко е наред да я сложим и да минава, защото още не сме сложили 2-рия Пентаксим .. все за нещо отлагахме.
Днес излезнахме с кенгуруто, голям ужас, първо ми тежеше на врата , тези презрамки много глупаво направени и ми се събират на врата, второ всяка баба по улицата ми дава съвети  и ми цъка "Дано не замръзне бебето", а една даже посегна да ми изкривява кенгуруто, че щял да се сплеска на Бени носа, щях да я плесна през ръцете. Да си гледа нейния нос.
Айде Джиджи  и прашец не се зарибявайте толкова, че бебетата като се събудят сутринта ще ви търсят Simple Smile

# 370
  • USA
Ох, не знам.Пробвам да я слагам,но тя пищи и аз не смея.Днес и двете ревяхме.Сега заспа гладна ревейки,чакам да се събуди,че тогава имам шанс да я накърмя леко сънена.

# 371
Цветен прашец-ето какво намерих"Пащърнакът изглежда като светъл морков и е всъщност роднина на моркова, целината и корена на магданоза" и "Пащърнакът и морковът са неосъзнати братовчеди, но корените на пащърнака са с по-светъл цвят и по-силен вкус. "-и двете сме прави Grinning

# 372
  • Видин
Добро утро!
Днес порасналото ми момче става на цеееееели 5 месеца!
Честито и на останалите бебоци, родени на най-бебеносния ден - 15 юли!

# 373
Добруютро,
на нас пък ни се развали климатика Rolling Eyes И то този в по-голямото помещение, гадост.
Маймун, стига дееееее, сега пък стачки.....ох , дано мине скоро, че само това ти липсваше. А иначе как е с буденето? (то сега сигурно гледаш да я храниш при всяко будене, де, но принципно задържа ли се по-рядкото будене?). Мъжът ми оня ден реши да преброи колко пъти след като уж си е легнала се буди нашата малка маймуна и изброи 8 #Crazy

И аз се чудех за снимките от Калина, момичата дали ще е нахално, ако я помолим за тези с коледните шапки (които ги нямаме), ако може да станат преди Коледа? Мислех, че може да се ползват за картичка за бааб и дядо, пък и ей тъй, за коледно настроение ми се искаше....

Моля ви, споделяйте наистина всички идеи за подаръци на мъжкото тяло, че настана закъсвация...аз го агитирам да си избере подарък този път, ама той нещо нищо не казва.
Тани, ами и аз не виждам проблем - примерно следобедното хранене като се замени с каша с мляко/ каша с мляко и плодове тя си е с мляко, тъй че ...
а и се чудя, когато се вкарат жълтък и месо в зеленчуковото пюре не е ли това достатъчно пълноценен протеин и изобщо хранене?

ооооо, днес е 15ти - честити месечинки на всичките много бебета родени на 15ти!

# 374
  • София
Добро утро мамита!
ЧЕСТИТА МЕСЕЧИНКА НА ГАБКО И НА МНОГОТО ДРУГИ БЕБОЦИ КОИТО ДНЕС СТАВАТ ПО-ГОЛЕМИ! ДА СА ЗДРАВИ И ВЕСЕЛИ!
А-4 Така най-обичам, като и двете сме прави. Laughing
Редактирам се заради подаръците на мъжете. Тази година съм заложила на здравослвните подаръци, на 4 бр. мъже съм решила да купя магнитни гривни (някаква магнитотерапия ще им прилагам за високо кръвно, мускулни болки, ошипяване и т.н.). Всъщност някой има ли впечатление от тези гривни да не ми ги чукат после в главата  Laughing , че не съм много наясно колко са истински, а пък и не са никак евтини около стотина лева са тези които съм харесала.  

Последна редакция: вт, 15 дек 2009, 10:08 от cveten prashec

Общи условия

Активация на акаунт