Eто моята любима питка, покажете и вашите! - 8-ма тема

• 158 312
  • 743
  •   1
Отговори
# 570
Лабрекс,много ми хареса. Peace  bouquet Следващият път и аз така ще я оформя.

мах-мама, наистина се получава красива питка, на живо е по-хубава отколкото на снимката, ама фотографът толкова може........ Grinning

stasi76,   bouquet за идеята!

# 571
Стаси,  HugХубаво ,че си успяла и стъпка по стъпка да заснемеш! Peace
Лабрекс,и твоята е страхотна!
Виждам,че коментирате тестото на Мах-мама и сега се замислих,че и моето любимо тесто и повечето ми питки са с подобно,но с много малка разлика. Наистина хубавото е,че има само едно втасване.А и на вкус са добри!Тук е моя вариант
А ето и моята последна питка с това тесто:http://petrova03.multiply.com/photos/album/16/16#photo=128

# 572
Fior, хубави питки имаш в албума!  bouquet Видях и тестото, но се заплеснах по солените ти мъфинки, нещо напоследък все правя и все не намирам "моите", така че ще пробвам и твоя вариант. Peace

# 573
  • Разград
Fior,всъщност рецептата,която съм дала е малко повече от половин доза,че цяла доза е доста тесто.Иначе е същото.Само не разбрах,в рецептата ти няма вода,в какво размиваш маята?Имаш чудесни питки в албума си   bouquet .И аз,като Лабрекс,разгледах красотите.

# 574
Лабрекс,Мах- Мама-благодаря ви!  bouquetРадвам се,че са ви харесали моите пити!
Наистина в рецептата няма вода,но аз размивам в малко или в повечето случаи-в прясно мляко.

# 575
 Аз да питам тестото на max-mama става ли за месене на ръка? В смисъл трябва ли му вроро втасване или едно здраво месене му е достатъчно?  newsm78

И още малко образователни въпроси към месещите на ръка - как процедирате след първото втасване? Колко време месите преди да оформите питките? Четох , че 2 -3 омесвания са достатъчни , за да не излезе въздуха , но нещо не ми се връзва как тогава се оформят по-сложните фигури  Thinking

Ето  ми питката , дето стана във формата за хляб , че нямах верме да оформям нищо  Embarassed Малко изглежда , защото е с 500 гр. брашно , а формата е дълга. Инак разликата в брашната и вкуса е осезаем  bowuu

P.S. Вие милост нямате ли?! Аз днес мислех да не меся , но като ви гледам питките......Отивам да купя хляб , че инак няма да издържа   Joy Утре ще меся , днес почивам   chef

Последна редакция: пн, 11 яну 2010, 17:06 от kapri_z

# 576
Стаси,страхотно оформление и питка.
Лабрекс,и твоята е супер.
фиор,страхотни питки браво.
Ето и от мен една набързо с тестото на макс мама,без никакво оформление че нямах никакво време.Но това не и попречи да е адски вкусна и да се излапа.

# 577
Поздравления за всички показани питки!  bouquet
Напоследък рядко меся,но тази вечер набързо спретнах и аз една питка.

# 578
Много се радвам че ви харесва оформлението на питката. Hug Рецептата е: 1 кг. брашно, 2 яйца(единият жълтък се отделя за намазване отгоре), 1 с.л.сол, 1 с.л. олио, 1 ч.л. оцет, 1 ч.л. захар, 20 гр. мая и 0,500 мл. пр. мляко или вода. Нищо особено, обаче става много вкусна. Peace

Лабрекс, фиор, kapri_z, ditsan , Дидк@ чудни са станали и вашите. Супер! bouquet

# 579
ditsan, личи си, че е вкусна питката, така хубаво е бухнала!   bouquet

kapri_z , аз меся на ръка, замесва се тестото, оформяш си питката и тогава я оставяш да втаса. Не са нужни никакви 2-3 втасвания, нали затова най-много го харесах в началото, но и е много вкусно. Според мен и фигурки хубаво се оформят, защото е еластично и много удобно за работа, преди да е втасало. Хлебчето ти изглежда чудничко!   bouquet

Дидк@ , много хубава питка!   bouquet

# 580
  • Popovo
 Малко се е притеснявам да показвам мойте творения до вашите, но все пак и аз искам да се похваля. Поздравления за труда на всички който са показали своите питки. smile3501 smile3501 smile3501 Сега да се похваля и аз с моите киф лички. Направих ги с три различни пълнежа - със сирене, с локум, и с пуешко, пушено филе и кашкавал. Тези който ги направих с локума ги посипах със сусам. Тези който направих с пуешкото и кашкавал ги поръсих с мак. А със сиренето с нищо не съм ги поръсила,за да ги отличавам. И трите станаха превъзходни и се изядоха още преди да са изтинали.

# 581
майсторки, имам един малко по специфичен въпрос...
извинявам се че темата е за питки, но и това е месене..
искам да попитам знаете ли как се правят купените баници?
възможно ли е в къщи да се направи такава баница, може да не е триягълна, идеята е да е вита с такова тесто и така да стои на вкус
аз меся и точа, на малки кори и ги завивам, но после като ги изпека ми стоят като тутманик, в смисал като питка се изпича вътре кората не седи така като на купена баница
меся я с брашно сол вода, малко оцет
как я правите вие
мерси много

# 582
azals за да ти става като питка трябва да има мая. За кои купешки говориш? Виж моята рецепта за Улични банички

# 583
azals, корите трябва да са тънко разточени, за да не става като тутманик, почти прозрачни да са. Купените, надявам се имаш предвид тези в баничарниците, дето ги правят, доколкото знам са от теглени кори. Гледала съм как ги мятат над главите си. Иначе, продуктите за тестото са тези, които си написала.

# 584
Тия дни така съм се размесила, че... Страшна е. Само брашно и мая да имам, и действам.
За днес от мен Френската солена корона на Котка. Отдавна и бях "хвърлила око" и ето го резултатът.

Общи условия

Активация на акаунт