Гърция-23

• 77 948
  • 747
  •   1
Отговори
# 210
Teopr ако земеделието го няма въпреки че не е печеливш сектор няма да има какво да ядем. Ако има само внос на стоки всичко ще стане адски скъпо / то и без това вече е достатъчно скъпо/, а и ако например засегнат туризма съм сигурна че ще има и много по-крути мерки поради факта че там интересите на депутатите са много по-засегнати.
Когато например в Англия стачкуват служителите на метрото има замръзяване на цялата пътна мрежа, а гражданите заети в други сектори са солидарни с работещите в метрото и нарочно не отиват на работа за да могат служителите на метрото да си постигнат исканията.

# 211
Teopr ако земеделието го няма въпреки че не е печеливш сектор няма да има какво да ядем. Ако има само внос на стоки всичко ще стане адски скъпо / то и без това вече е достатъчно скъпо/,
скъпо не, но безвкусно със сигурност  Twisted Evil целогодишно тук е пълно със зеленчуци от холандия (домати, краставици, салати, чушки...) как на вятър и 20 дена слънце на година ги произвеждат, е "загадка" ... но получават явно субсидии и стоката им е конкурентноспособна поради ниски цени... колега ми каза, че това лято в Турция видял холандски домати на пазара...били по-евтини от месtните...  

Последна редакция: пн, 18 яну 2010, 23:13 от Azalee

# 212
  • Гърция
Целогодишно има вносна земеделска продукция на месния пазар. Далеч съм от мисълта, че този сектор трябва да бъде ликвидиран, но явно част от производството не е рентабилно и не е редно да се очаква, всички данакоплатци да го финанстират. Според мен основния проблем е в прекупвачите и там трябва да се потърси решение.
Въпроса беше във вида протест и той според мен не е правилен. Между другото вчера Бойко Борисов е потърсил помощ от Европейския съюз http://dnes.dir.bg/2010/01/19/news5718848.html, е редно ли е кажете ми да се стигне до международни санкции, които пак ще ударят обикновения данакоплатец.

# 213
Гърците,ги признавам,че се вдигат всички,и се поддържат,законно или не,правят нещо.А в България,едно,че трябва да поискат разрешение за митинг,стачка или обикновен протест.И друго,че дори опити не правят.

# 214
  • Гърция
Тук също се иска разрешение, ако такова няма, се взима прокурорска заповед и демонстрантите се разпръскват Wink. Съгласна съм, че като цяло гърците са по-сплотени от нас, но в този случай не мисля, че обществото е съгласно Wink.
Имаме доста познати на Халкидики, които се занимават със земеделие. Болшинството не се оплакват, разбира се не им се иска субсидиите да се спират, та кой ли е доволен ако печалбата му се намали. Обаче виждам как живеят и трябвада ви кажа не са никак зле, напротив.

Последна редакция: вт, 19 яну 2010, 14:13 от Тeopr

# 215
  • София
stroumfaki, не съм съгласна с теб...
stroumfaki, и аз не съм съгласна! В момент на тежка криза, поставят на карта живота на много хора. Много семейства от северна Гърция разчитат на търговия с България и обратно. Стокооборотът между двете страни е блокиран. Много от нас чакат близки и роднини, които няма как да дойдат.  
Протестът не е честен защото засяга интересите на други обикновени хора. Честно ли е ако земеделците вземат и заложници, за да им се изпълнят исканията по-бързо? Ние се чувстваме като такива в момента. Мъжът ми е в България и не може да се прибере. Не знаем и кога ще вдигнат блокадата. Кой ще му плати разходите за хотел, храна? Който иска, да протестира пред ресорното министерство в Атина! А ако утре блокират Пирея и островите, или Пелопонес, или летището...
Смятам, че щом данъкоплатци са засегнати от други хора е редно държавата да ги защити! Искам да изпратят МАТ, както правят при размирици в градовете и да ги разпръснат на бързо!
съгласна съм

И аз съм съгласна! В момента и аз имам потърпевши близки от това безумие на границата. На обяд ги гледах по новините - як купон, скари и пиене. Нямам думи направо...

Кога те глобиха?Моята глоба така и не излезе.Докато си бях в Ханя,забравих да  платя.На границата,мислех,че ще ми кажат нещо,но не.Мина повече от година и нищо.

В четвъртък. И други познати ми казаха същото. Ама аз какъвто съм си карък... Laughing

# 216
 ми да,не ми стигат всички проблеми,сега и това,толкова чаках за замина...нямам думи ooooh!

# 217
Извинете за въпроса на който мястото изобщо май не е тук , но някой от вас взе ли това епидома алилегиис? Simple Smile

# 218
  През нощта неделя /понеделник  пътувах с автобус и имахме голям късмет,че се промъкнахме през блокадите:)

Тогава на Промахон още не бяха поставили трактори,
но срещнахме шествието на земеделците, отиващи да блокират граничния пунк.
Бяха придружени от много полицейски коли, очевидно да ги пазят от саморазправа.
Да ви кажа честно, когато стигнахме до Атина ,
преминахме само през три блокади, но вече ми идваше да ги удуша всичките самодоволни "фермери"

Блокадите ги преминавахме с риск да не се преобърне автобуса в някое дере.
Сложени са на места, където или трудно се заобикалят, или изобщо не се заобикалят.
През едната преминахме незаконно, т.е шофьора намери една недобре затворено местенце от магистралата,
с рязък завой се  включи на нея и даде газ, псувайки стачкуващите.
Чу се едно яко изсвирване, очевидно врага ни забеляза и така изрази недоволството си от нарушаване ни на закона им.
Шофьора пак ги напсува , няма да го цитирам , но прав си беше де,
поне правото да псуваш никой още не го е присвоил лично за негова употреба:)

Не заемам позиция кой прав , кой крив.
И аз ако съм фермер ще поддържам стачката. Да не съм луда да се откажа от пари.Simple Smile)

# 219
а с влак дали ще е проблем,имате ли идея...много съм притеснена?

# 220
Чочи,с влака е около 40 евро,по-добре със самолет.Сега можеш да намериш по-евтини билети.Бях ти пуснала линк.Отиване връщане 132,18 евро.Няма час и си там.

# 221
да благодаря ти,то май верно по-добре така.

# 222
Много по-удобно,бързо и най-важно безпроблемно,от страна на стачкуващите.

# 223
никога не съм летяла,ще умра от страх ooooh!

# 224
Нищо не е.Ако си се возила на гондолата на лунапарка,по-приятно е.

Общи условия

Активация на акаунт