Гърция-23

• 77 964
  • 747
  •   1
Отговори
# 285
  bouquet Здравейте    bouquet

Към края на другият месец живот и здраве вече ще сме в Гърция.Моите документи тепърва ще се оформят там от работодателят ми.Трябва ли да подготвя на малкият някакви документи от БГ.Като здравен картон или нещо подобно???За паспорта и преминаването през границата сме изрядни,но другите поробности какви са?
Акт за раждане са превеждам ли?В тази насока ми е вапроса Embarassed

снабди се и с документ за семейноположение.
Преведен.
Ако нямаш АФМ  в данъчното ще ти поискат адрес. Така ,че ако сте под наем и договорът за наем е на името на  съпруга ти и ти не си вписана в него да можеш да имаш право да дадеш този адрес.
В някои области на Гърция стриктно се следи за това, че яко са ги стегнали заради черноработниците.
Така ,че нищо не ти коства да си вземеш документа,за да не търсиш после връзки:)

От общината си в България поискай да дадат дубликат на  акта за раждене на детото, важащ и в чужбина.
Той е с по-особен печат.

# 286
Моля renshi да направи малко място в пощата си.

# 287
  • Λάρισα
Моля renshi да направи малко място в пощата си.

Освободих. Не знаех, че лимитът е само 3 съобщения..

# 288
днес купихме билети.
взехме и купе-ще сме само двамата ни-
обаче не ми запазиха место за връщането защото каза че са дали всичките.дали сте имам проблем ако като пристигнем там-в софия- веднага си запазим местата за връщането?
може ли да им обадя по телефона още от сега за да ми пазят две места??

# 289
Не съм сигурна,но мисля,че по телефона не става.Само на място.

# 290
днес купихме билети.
взехме и купе-ще сме само двамата ни-
обаче не ми запазиха место за връщането защото каза че са дали всичките.дали сте имам проблем ако като пристигнем там-в софия- веднага си запазим местата за връщането?
може ли да им обадя по телефона още от сега за да ми пазят две места??

Няма как от тук да ти дадат място за БГ влак, защото се дават по схема - половината места са на ЖП бюро РИЛА (на Гурко и НДК), а останалите са на ЖП бюро РИЛА - централна гара. Ако някъде свършат - се разбират по телефона кой кои места ще продава. Няма как да запазиш по телефона, защото трябва и на теб да дадат билет за местата. Места има - не се притеснявай! Като слезете на гарата можеш да си вземеш веднага, ако пътуваш със сутрешния влак и пристигнеш през деня. Билетите и местата се продават на ЖП бюро РИЛА, а не долу в подлеза на гарата, където са билетите за другите влакове! Влакът пристига обикновено на първи коловоз - запад и ако вървиш към сградата ще видиш бюрото точно пред теб!
А, и още нещо! Внимавайте с такситата! Има много измамници на гарата! Аз лично вървях пеша до автогарата, където са с договор и са само ОК такси.
Лек път и хубаво да си изкарате!!!

# 291
мерси за още един път   bouquet
значи като пристигам (8 без нещо сутринта) отивам веднага да запасвам место..нещо са ми казали че плащам 3 евро..имаме спален вагон така мисля че свободни ще има..
за таксита знам,много пъти сам паднала на измамник, автогара-хиподрума са ми искали 12 лева...
мисля или да си ходим до автогара или да си обадим за такси.

# 292
мерси за още един път   bouquet
значи като пристигам (8 без нещо сутринта) отивам веднага да запасвам место..нещо са ми казали че плащам 3 евро..имаме спален вагон така мисля че свободни ще има..
за таксита знам,много пъти сам паднала на измамник, автогара-хиподрума са ми искали 12 лева...
мисля или да си ходим до автогара или да си обадим за такси.

За спален вагон таксата за легло е 10 евро. Пътувала съм многократно със въпросния влак. Свободни места почти винаги има. Съвет за спалния вагон - вземи си поне μαξιλαροθήκες.
Кога ще пътувате и как?
Дочух, че οι αγρότες κλείνουν  и релсите...

# 293
petak 13-2 0:25 trugvame ot solun
imame spalen vagon i za otivane i za vrustane.ste vzemam i 4arsaf i vuzglavni4i...
za dvama otivane i vrustane s spalen vagon platix 69evro bez nesto...

# 294
Toothfairy, весело да си изкарате.  newsm51 . Аз съм пътувала един път с влак Атина- София в спален вагон и беше доста чистичко. Имахме и тоалетна само за нашия вагон с тоалетна хартия вътре, което за влак на БДЖ ми се стори голямо постижение  Grinning.

Момичета, да е пътувал някой някога за България през друг граничен пункт освен Кулата- Промахон?
Освен в София имам да ходя до едно място в югоизточна България и така ми се открива възможност да разнообразим малко маршрута Атина-София, че вече ми е омръзнало все през едни и същи места да минаваме. Чудех се дали е хубав пътят от Солун до Свиленград или примерно до Златоград. За Златоград някъде в нета прочетох, че било доста опасно с много завои....

# 295
До границата е добре,но после.......
Не те съветвам.Уж правеха ремонт,то стана една,тъкмо се зарадваш,че е хубав пътя,и ето я изненадата,коя дупка да избегнеш.
Говоря за Свиленград.

# 296
Момичета,ще ви питам нещо....възможно ли е на мъжа ми,служебния тел да е свързан някак си с всички служебни гсм-и примерно като му пращам смс всички други го получават newsm78...дали не ме е метнал нещо Thinking.за Гърция става дума....

# 297
Хм... и аз смятам тогава да пътувам и то с нощния влак... Имаше ли билети? Май трябва тия дни да купя...
Ще бъда с една малка дама на почти 6 годинки.... bowuu bowuu bowuu bowuu

Аз също нося и чапшафи, особено, когато пътувам с малката...

# 298
Момичета,ще ви питам нещо....възможно ли е на мъжа ми,служебния тел да е свързан някак си с всички служебни гсм-и примерно като му пращам смс всички други го получават newsm78...дали не ме е метнал нещо Thinking.за Гърция става дума....
според мен те е излъгал. В противен случай, ако му звъннеш, то всички колеги би трябвало да могат да приемат разговора. Всъщност на тоя принцип са кол-центровете.
От друга страна, защо му е да те лъже? Thinking

# 299
и аз мисля че нещо ме послъгва,ако някой друг има идея нека се включи?

Общи условия

Активация на акаунт