Гърция-23

• 77 940
  • 747
  •   1
Отговори
# 600
Честит 8-ми Март на всички!!!
Честито на всички с бебоците, да Ви са живи и здрави!!!
За Hondos Center не знам,но ще проверя,защото и аз чакам да пазарувам.
Момичета,ще ходая на Керкера за Великден,някой има ли впечатления?

# 601
MaryJane,усети ли ги земетресенията?

Усетих второто в просъница, но нямаше да се събудя, ако мъжо не се беше надигнал Mr. Green
На 6-тия етаж сме като сеизмограф Joy

Хубаво е на Корфу, но е малко по-"туристическо", което не му пречи, де.
Един познат се беше изцепил: "Ето я на, Керкира, а къде е този остров Корфу, за който всичките ми познати италианци разправят?"

Последна редакция: вт, 09 мар 2010, 13:54 от MaryJane

# 602
Здравейте "гръцки"мами.Много моля за малко инфо Praynig.Тази седмица ще пътувам до Солун.Интересува ме дали магазините работят нормално или има някакви промени.Слушам откъслечни новини за икономическите сътресения,но не ми става ясно,дали нещата са си по старому.Пътуването ни е свързано с други работи,но нищо не ми пречи да съчетая с малко пазар Money.За това помогнете с малко идеи.Предварително Ви благодаря  bouquet.

# 603
ΔΙΑΚΕΚΟΜΜΕΝΟ ΩΡΑΡΙΟ ΚΑΤΑΣΤΗΜΑΤΩΝ

Για τις επιχειρήσεις που εφαρμόζουν διακεκομμένο ωράριο :

Δευτέρα – Τετάρτη – Σάββατο 09:00-15:30

Τρίτη – Πέμπτη – Παρασκευή 09:00-14:00 και 17:30-21:00

ΣΥΝΕΧΕΣ ΩΡΑΡΙΟ ΚΑΤΑΣΤΗΜΑΤΩΝ

Για τις επιχειρήσεις που εφαρμόζουν συνεχές ωράριο :

Δευτέρα – Τετάρτη – Σάββατο 09:00-15:30

Τρίτη – Πέμπτη – Παρασκευή 09:00-21:00

# 604
Позволих си да преведа гръцкия текст на Toothfairy (за което благодаря):

Магазини с прекъсване на работното време:
Понеделник-Сряда-Събота 09:00-15:30
Вторник-Четвъртък-Петък 09:00-14:00 и 17:30-21:00

Магазини с непрекъснато работно време:
Понеделник-Сряда-Събота 09:00-15:30
Вторник-Четвъртък-Петък 09:00-21:00

Линкове:
www.megaoutlet.gr
www.mediterraneancosmos.gr
http://www.ikea.gr/content/index.asp?language=0

Работно време ИКЕА:
Понеделник-Петък: 10.00 – 21.00
Събота: 10.00 – 20.00

Последна редакция: ср, 10 мар 2010, 19:24 от ДидиС

# 605
Здравейте,
Извинявам се, че нахлувам в темата ви Simple Smile .Имам нужда от малко помощ, трябват ми контакти на преводачески агенции в гр. Пиргос. Досега се рових в Интернет, но на английски нищо не ми излиза, а гръцки не знам Tired. Ще бъда много благодарна ако някоя дама с гръцки език потърси в Гугъл.  bouquet

Последна редакция: ср, 10 мар 2010, 21:00 от Didka_M

# 606
Благодаря на *Toothfairy* за информацията и съответно за превода на ДидиС  bouquet.Радвам се,че общо взето нещата са си по старому Grinning.Дано всички да го усещат така,т.е.да не усещат"кризата"по какъвто и да е начин PraynigПожелавам още по-успешен и спокоен живот на тамошните мами! newsm10

# 607
Здравейте мами  Hug как сте? Къде се губите всички? При нас в БГ има толкова много сняг, че сякаш не идва пролет   Confused

Днес чета, че в Атина имало земетресение  Thinking Някой усетил ли е нещо?

Какви лоши неща се случват по света, направо тръпки ме обземат. А за Гърция по медиите в БГ само лошо предават. Криза, стачки, дори се говори за фалиране на самата държава ooooh! Да ли е така? Как мислите вие, толкова ли са зле нещата там  newsm78
Дано скоро всичко се оправи, че нали ни предстои, може би, и ние да се преместим...

Да ви почерпя с нещо сладичко и соленичко за здраве, ако не за друго  Wink

# 608
Ами аз оня ден се прибрах от Атина,нещата май никак не са добре,всеки момент и моя мъж ще го сакратят,стачки имаше,но в нашия квартал Гизи беше спокойно,чакам днес да се чуеме с него да каже има ли нещо ново,само го мисля Sad

# 609
Здравейте на всички.Искам да попитам дали някой знае как мога да си намеря в Гърция заквасена сметана.Много ми трябва обаче незнам как се казва на Гръцки.Много ще се радвам ако някой може да ми помогне. Praynig  HugБлагодаря предварително!

# 610
Положението наистина е сериозно! Не е по начина който го представят българските медии, но нали затова са срещите на световно ниво и купищата мерки за ограничаване на бюджетния дефицит защото реално държавата е ако не във фалит, то на крачка от него.
Да се надяваме, че след като все пак има някакви предприети мерки нещата ще започнат да се стабилизират и постпеенно да се подобряват и че няма да има повече съкратени хора и увеличение на безработицата!

# 611
Да се надяваме, че след като все пак има някакви предприети мерки нещата ще започнат да се стабилизират и постпеенно да се подобряват и че няма да има повече съкратени хора и увеличение на безработицата!

за съжаление сега е началото на лавината. Тепърва ще има съкращение и  увеличаване на безработицата. Не искам да съм черногледа, но.... като гледам какво е състоянието на пазара .... майка плаче...
В повечето заводи (там, където реално има производство) всяка седмица се уволняват хора, поръчките са спаднали също...

# 612
Здравейте момичета,ще ми се наложи да си отида до БГ но без мъжо,децата са с паспорти въпреки че малката официално няма име все още,някой има ли идея какви документи трябва да приготвя за децата и за колата(тъй като тя е на името на мъжа ми а аз все още не съм намерила време и сили да си легализирам брака в БГ),че тук така се побърках с всякакъв вид документи  #Crazy

# 613
Здравейте момичета,ще ми се наложи да си отида до БГ но без мъжо,децата са с паспорти въпреки че малката официално няма име все още,някой има ли идея какви документи трябва да приготвя за децата и за колата(тъй като тя е на името на мъжа ми а аз все още не съм намерила време и сили да си легализирам брака в БГ),че тук така се побърках с всякакъв вид документи  #Crazy

След като малката има паспорт, значи има и име. Отделен е въпросът как е дадено името - с кръщаване или с деклариране на името в ликсиархиото...И двата начина са законови и имат еднаква сила пред закона...

Та, за всяко дете, мъжът ти ще трябва да попълни и подпише една Υπευθυνη δηλωση, че знае и разрешава децата да напуснат Гърция и да отидат в България. Без майтап. Ако нямаш въпросните декларации, няма да те пуснат да минеш границата.
Декларациите за децата НЯМАТ нищо общо с това дали бракът е признат в България или не. Това са декларации, които са за Гърция (в частност деца от Шенген зоната излиза извън  нея). Когато и ако България бъде приета в Шенгенското споразумение, тогава отпадат тези декларации...
За колата, най-вероятно нотариално заверео пълномощно (не съм много сигурна обаче)...

# 614
о в Гърция няма нищо логично,в паспорта и пише αβαπτιστο и фамилията на бащата,но като  навърши годинка ще трябва да го сменим и даже онзиден и декларирах името в ликсиархиото,просто ми е чудно като вляза в БГ как ще докажа, че това са моите деца и колата не съм я откраднала при положение, че всички документи ще са на гръцки  newsm78

Общи условия

Активация на акаунт