Гъбички!!!Писна ми...почвам да се лекувам сама 7

• 318 963
  • 770
  •   1
Отговори
# 240
Не, не - точно обратно. Кръвните изследвания не са точни. Правят се както микробиологията - с вземане на секрет, но не е с посявка, а е ДНК тест. Но не знам дали в обикновен гинекологичен кабинет ще могат да ти вземат материал, понеже изисква специална среда.
Последно питам  Embarassed Знаеш ли място в София където могат да ми направят такова изследване или поне някой добър гинеколог?   bouquet

Да, аз си ги правя в Медицинска Академия - "Клиника по кожни и венерически заболявания". Не при гинеколог, а при дерматовенеролог. Сигурно ги правят и на друго място - не знам. Но за ДНК тестовете е особено важно да са в подходяща среда и да има все пак специалист, който да ги направи. На частните лаборатории от рода на Цибалаб, Кандиларов и т.н доверие нямам  Naughty

А на тая глупост с лечебното гладуване изобщо не се връзвам повече - така се подредих миналия месец, че втори път подобно нещо няма да направя. Не само, че не се оправи положението, но и още по-зле стана, на всичкото отгоре ми се срина имунитета, та и ГРИП ме тръшна, че да ми е пълна програмата. А бях голям привърженик - даже някъде в темата бях сложила линк на сайт за диети подходящи при кандида и разни публикации....

# 241
http://zdrave.rozali.com/zaboliavaniia-zdrave/p12618.html
Гладуване не се прави през зимата. Разбира се, че се срива имунитета, но след гладуването и захранването имунитета се покачва двойно. Прочела съм поне 10 книги по този въпрос.

# 242
Аз не съм правила пълно гладуване, а житния режим, който се прави точно през февруари. Лошото е само, че резултата беше абсолютно отрицателен и по отношение на общото ми състояние и по отношение на конкретния проблем. Това с диетичния режим и избягването на захар и т.н сме го обсъждали много пъти и до сега никой не каза,че се е излекувал от гъбичките по този начин.

http://www.thecandidadiet.com/index.htm

Последна редакция: ср, 10 мар 2010, 13:06 от red_devil

# 243
Цитат
Това с диетичния режим и избягването на захар и т.н сме го обсъждали много пъти и до сега никой не каза,че се е излекувал от гъбичките по този начин.
А кой я е правил тази диета, защото до сега не разбрах някой да е опитвал Thinking newsm78

Цитат
Foods to Avoid

Aged cheeses, alcohol, chocolate, dried fruits, fresh fruits, fermented foods, mushrooms, vinegar, glutenous foods (wheat, rye, oats, barley), all sugars, honeys and syrups (that includes any ‘ose’, like lactose, sucrose etc), and foods that contain yeast or mold (breads, muffins, cakes, baked goods, cheese, dried fruits, melons, peanuts – although nutritional and brewer’s yeasts are not harmful, as they do not colonize in the intestines).
Житото има глутен, не бих рискувала да съм на житна диета. Иначе, посочената по-горе диета подлежи на проверка Laughing Според мен и въглехидратните храни трябва да се избягват - ориз, картофи, елда...както и млечни, но това е мое мнение.

Последна редакция: ср, 10 мар 2010, 16:40 от l`ange

# 244
Ами някъде из по-старите теми бяхме обсъждали разни хранителни режими, понеже отдавна следя темата. Също и във форума на "Часът на Мама" имаше тема и консултант беше Д-р Михайлов, който е хомеопат. Там много от момичетата бяха правили детоксикация със сокове по негова препоръка и споделиха, че докато са го правели е имало ефект, но след това проблема се задълбочавал. Ако ти се рови можеш да видиш, че резултата е бил единствено сваляне на килограми, но не и лечение на гъбичките.
Аз не искам да споря, но ми се ще поне една от нас да се похвали с положителен и най-вече траен резултат в следствие на диета...Кандидозата е проблем, който може да се дължи на безкрайно много причини и си мисля, че  е много рисковано да се надяваш да се излекуваш като пиеш само вода и сокове...Защото реално погледнато почти нищо не е подходящо да се яде - прясно мляко, кашкавал, сирена, хляб - всякакъв, не само бял, заради закваската, захар, дори и мед...А аз както не ям и месо....не знам какво остана. Дори и плодове не може, заради ферментацията им и дрождообразуването.
Но всеки сам си преценява, на някого може и да помогне...Аз само казвам, че лично аз съм пробвала да не ям захар и прясно мляко, както и мед. За хляба просто няма как - ям царевичен, защото в него не би трябвало да има глутен...Но отчитам и факта, че все пак се използва закваска вероятно.
Все пак, ако някой е имал резултат дано сподели  Hug

# 245
  • Stuck in a moment
Темата само за гъбички ли е или може и други подобни оплаквания да се обсъждат?

Според мен лечебното гладуване не трябва да се прилага при подобни проблеми , защото си измъчвате организма и имунната система вместо да се засили отслабва. Просто трябва по-балансирано хранене и да не се подлагаме на стрес.

# 246
  • София
    Абсолютно съм съгласна  с    тефтерче !!! Peace    Гладуването още повече влошава  проблема .

# 247
http://zdrave.rozali.com/netradicionna-medicina/p6238.html
И пиенето на Алое вера ли не ви помага за гъбичките? На мен пък всичко ми помага и пиенето на Алое и гладуването и лекарствата. Макар, че подкрепям инициативата " Живот без лекарства" , поне веднъж годишно ми се налага да вляза в аптеката. От басейни с минерална вода никога не хващам гъби, но от такъв без минерална вода- почти винаги. Като започна с вагиналните веднага след басейна се оправям за 3 дни. Явно при всеки е различно.
Когато се наложи да пия АБ  купувам само Азитрокс, защото се пие само 3 дни по веднъж на ден и не прихващам от него гъби.

Последна редакция: сб, 13 мар 2010, 13:28 от Инера

# 248
Има ли някой който да се е изчистил напълно от гъби и не са му се появили след 2-3 месеца?

# 249
  • София
  Аз имам всички симптоми като за гъби - парене , щипане ,  смъдене , сърбежи ,  боцкания ( но течение нямам ) , но на МБ не  ги  изолират ???  Преди все бактерии ми  излизаха от МБ , а сега последните две  уж няма нищо  , а симптомите си  стоят  същите ???  В чудо съм се видяла вече ?????  smile3511 newsm45

# 250
Gesika, след като всички изследвания са ти добри, значи си напълно здрава. Ти си уникален случай! Не можеш ли сама да разбереш от къде ти идва проблема или някаква закономерност, знам ли? Аз съм в шах по твоя случай...
Аз от близо 3 години нямам гъби, какви 2-3 месеца. Просто ги бях хванала от една тоалетна в Студенски град като бях бременна в 5 -ти месец, после кърмих, забременях с второто и пак кърмих една година... И така забавих лечението, че гъбите превзеха целия ми организъм и 3 години ги влачих. Но с едни системи в болницата за три дни се оправих, писах го вече това.

# 251
  • София
      Ами  здрава съм , ако знаеш само ???................

То не е  за тази тема , но като  е станало на въпрос да  поясня тогава .

Вчера  си загубих половината ден пак  на лекар  - УНГ -    разбра    се   вече  окончателно ,че  сливиците ми са  в окаяно състояние - гнойно капсулирани и непрекъснато се изолират бактерии в масов растеж - това е  едно постоянно огнище на инфекция в организма . Лошото е ,че вече не се повлиява от никакви антибиотици   ( 12 дни  пих   Таваник  -  90 лв. и  ефект никакъв)    и  ми казаха ,че със сигурност са за операция.  Отново направих микробиология и   според резултата ще се пристъпва сигурно към оперативна интервенция . Сега ми е много зле, защото   периодично си ме боли  лявата сливица , синуса и  ухото и тя  ми  бърника  по сливиците с  инструменти и   умрях от болки - щях да повърна - и   излезе при  натривката  гной и  кръв - ужассссс     smile3511 -  От сливиците  ме  удари  болката и  в  ухото и  синусите - вече не се търпи това  чудо........... newsm45 smile3511   

УНГ лекарката  твърди със сигурност , че  тези  бактерии които са ми  изолирани  в продължение на години  от влаг. секрет  по  кръвен  и лимфен път  идват от  огнищна инфекция от сливиците , но аз все не вървам ???   Не знам вече  АГ спец. казва , че  като извадя сливиците  ще се види после дали  усещанията са от тях - от  бактериите  демек  или не ????

# 252
А Алое вера не ти ли помогна за сливиците? Напълно е възможно да е от сливиците, защо не ти се вярва? На мен ми извадиха само третата на 10 годишна възраст, която беше много голяма и ми беше запушила и двете ноздри и дишах само през устата цели 10 години, от което ми се изкривиха зъбите и пострадаха и очите .

# 253
  • София
  Пила съм алое вера  под най- различни форми - гел , нектар ,  капсули - не ме  е помогнало , щом съм на същия хал толкова време . Ами то е  ясно ,че  сливиците трябва да се махнат - много ме е страх , защото съм на  години  -не съм дете и  това  усложнява нещата , но като няма друг изход ? ooooh! Thinking    Но има и нещо друго , ако от сливиците вече са  увредени напр. бъбреците и  пикочният мехур - тогава  проблемите няма да свършат . А аз съм си с хроничен цистит от години вече , макар че в  стерилната урина  скоро не съм имала бактерии........

# 254
Ами извади ги тези сливици тогава, пък после ще мислиш за другото. На колко години си? На мен ми извадиха третата сливица без никаква упойка и не ме болеше много , но половин час след това плюех кръв. Но сега кръвта я аспирират и  е по-лесно. Има опасност от кръвоизлив, но смело напред, ще се оправиш.

Общи условия

Активация на акаунт