Гъбички!!!Писна ми...почвам да се лекувам сама 7

• 318 878
  • 770
  •   1
Отговори
# 105
Gesika, да не е някаква алергия при теб?Аз откакто не използвам ароматизирана тоалетна хартия да ти кажа ми е по-добре. Дори като се къпя не смея да се бърша с хавлия, а използвам хартиени кърпички или т.хартия за подсушаване. По-хигиенично ми се струва. Но от няколко седмици престанах да използвам такава, а само обикновена бяла. Освен това последния път ми предписа лекарката Лумексин и вътре в листовката пишеше, че при гъбички не се използват кисели сапуни, защото провокирали още повече размножаването на гъбичките. А пък гинеколозите все обясняват, че трябвало рН-то да е по-ниско и т.н. И направо го изхвърлих моя. Сега се мия с един бебешки гел без сапун с рН 5,5. И това също доста ме облекчи. И последното, което мисля да направя е да спра да си пера бельото в пералнята. Защото все ми се струва, че не е достатъчно добре изплакнато и остава от праха по него. Сигурно всичко това си го опитала, но споделям какво мен лично ми помага срещу неприятните усещания.

# 106
Ох, аз също вече не знам какво да правя, чувствам се безсилна. То не бяха лекарства, то не беше чудо . Днес четох в някакъв сайт за някакво лекарство с йод - разтвор на Лугол. Някоя от вас дали не го  е пила ? Ето малко повече инафо, казва се,че след 3 седмици прием забравяш за гъби и инфекции - http://forum.nanocom-bg.com/viewtopic.php?t=1532

За това нещо конкретно не съм чувала, но съм чела книги на Д-р Хулда Кларк. Един от основните варианти за прочистване на организма от всякакви паразити при нея е тинктурата от черен орех. Може би точно заради съдържащия се в него йод. Сега ми изникна в съзнанието като каза за йод-а. Но там се приема по някаква схема с още два препарата, единият е карамфил. По принцип това са две основни растения, използващи се срещу борбата с гъбичките.  Но има и вагинални глобули на основата на йод - Битадин например. Ако нямаш непоносимост към него си е доста добър препарат. Когато бях най-зле с него се оправих. Но не е конкретен противогъбичен препарат, а е с широк спектър на действие. И ако имаш само гъбички не знам дали има смисъл да се тъпчеш с него.
Ето повечко информация в този сайт, но е на английски. Ако нещо не разбираш мога да ти преведа  Peace
http://www.thecandidadiet.com/blackwalnut.htm

# 107
  • София
      red_devil, не може да е алергия която да продължава вече  5 та година ???   А и нали  ви казах ,че винаги на МБ излиза някаква бактерия , за  всички тези години - имам само  два  чисти резултата , така че е  ясно   от какво са усещанията.......    Аз сега съм на Бетадин глобули - преди  2 седмици сложих 7 и сега от снощи  започнах вторите 7 , защото до преди няколко дни бях в цикъл . Истината е ,че каквото и да слагам от нищо нямам подобрение на оплакванията  Cry ooooh!.......

# 108
Ами, може да е алергия - тя е до живот в повечето случаи. Но се лекува по друг начин. А бактериите в повечето случаи са си нормални - ако се гледа от венеролог под микроскоп той може да каже дали са патологични. Аз също имам разни единични бактерии, но лекарката каза, че били нормални. Но пък при МБ не се намножават и не са патология. Но твоето много повече прилича на някаква алергия. Щом нямаш течение, а само неприятни усещания...Пила ли си антихистамин някакъв? Освен това тези вагинални таблетки може още повече да ти дразнят състоянието. Иначе Бетадин е доста силен и ефикасен препарат, особено по отношение на бактериит. Може да е някакъв вид дерматит при теб. С кожен лекар консултирала ли си се?

# 109
Имам изписани таблетки Арилин, защото една микробиология ми показа трихомони  Rolling Eyes Само че те уж се характеризирали с пенливо течение и миризма, а аз нямам... Както и да е, не това ме спира да си ги взема, а фактът, че арилин май е антибиотик. Е, омръзна ми да се тъпча с антибиотици! Винаги, когато приемам антибиотици, хващам гъби. Никой не се сеща да ми предпише противогъбичен препарат и така и аз се въртя в омагьосан кръг. Да не споменавам неприятните усещания -- метален вкус в устата, подуване, отпадналост; да не споменавам, че не е хубаво да се пият антибиотици за щяло и нещяло и изобщо повече от два пъти годишно; да не споменавам, че на листовката на тоя си е написано черно на бяло: след употреба е възможна инфекция с Кандида по външните гениталии. МИ МЕРСИ! Няма да го пия и ще потърся мнението на друг лекар/лаборатория.

# 110
На мен Арилин-а ми го бяха предписали за гъби  Laughing .И след него 2 седмици нямах нищо-най-дългото време без гъби.

# 111
  • София
Ами, може да е алергия - тя е до живот в повечето случаи. Но се лекува по друг начин. А бактериите в повечето случаи са си нормални - ако се гледа от венеролог под микроскоп той може да каже дали са патологични. Аз също имам разни единични бактерии, но лекарката каза, че били нормални. Но пък при МБ не се намножават и не са патология. Но твоето много повече прилича на някаква алергия. Щом нямаш течение, а само неприятни усещания...Пила ли си антихистамин някакъв? Освен това тези вагинални таблетки може още повече да ти дразнят състоянието. Иначе Бетадин е доста силен и ефикасен препарат, особено по отношение на бактериит. Може да е някакъв вид дерматит при теб. С кожен лекар консултирала ли си се?

Здравей , имах проблеми  с компютъра и чак сега  мога да  влизам отново  във форума .  Ами при мен въобще не става въпрос за алергия , това си е влагалищна бактериална инфекция - чиста дисбактериоза . И всичко това ми  се случи 1 месец и половина  след  спешно секцио, което се наложи поради пълно отлепване на плацентата - в резултат на което получих огромна кръвозагуба и тотално ми се срина имунитета . И явно там ми е било слабото място и там ме е ударило . Бактериите са си  абсолютно патологични , защото  винаги са  били  в масов растеж  - степен повече от 10 на 5 . Лактобацилите са или липсващи или силно редуцирани . Това си чиста патология , така че не може  да се каже ,че става дума за алергия ?  А преди  секциото изобщо не съм имала такъв проблем . На кожен съм ходила няколко пъти , но  те  гледат само  външно ,  вътре във влагалището какво е състоянието е  проблем на гинеколозите . Така ,че  за  съжаление това е - имунитета се възстановява изключително бавно и трудно .

# 112
Gesika, аз ходя при дерматовенеролог. Тя ме преглежда и вагинално, вижда дали има секрет и дали стените на влагалището са зачервени или възпалени. То пък при мен всичко изглежда нормално. Тоест не е възпалено. При мен пък се получи след обгаряне на раничка на шийката на матката. Пих хормонални таблетки за да се отложи цикъла след процедурата, а после и повече от 6 месеца не посмях да правя секс, за да съм спокойна, че всичко се е възстановило. И още след първия път, хайде течение. Ходих на гинеколог веднага, но нямах патологични бактерии - само разни единични. Предписаха ми глобули - общи някакви, не помня какви. Май Полижинакс. И от тогава вече повече от година все съм си с течение. А лятото получих и ужасни сърбежи. Според кожната лекарка, сърбежа е бил причинен от по-обилното течение, а не от наличието на бактерии. Защото нищо не ми изолират...само веднъж в дурга лаборатория - Кандида -оскъдно. Ей това е...аз се боря с неизвестен извършител...Мисля си, че е гъбички заради вида на течението и сърбежа, както и заради това единствено изследване, което ги показа.Иначе единственото нещо, което винаги ми е налице са доста увеличените левкоцити. В кръвта са ми наред - правих си ПКК и изследване на кръвна захар също - в норма са.  Сега пия една билка - Пау Д'Арко, която е хем много силен имуностимулатор, хем действа срещу бактерии, вируси и гъбички. Дали ще има ефект не знам, но друго какво ми остава.... Confused

# 113
  • София
red_devil , ох мила не  знам вече - при мен пък обратното  влудяващи усещания , а течение няма ???  Но на микробиологията винаги  са излизали бактерии в масов растеж ???  Ако усещанията не са от бактериите , от какво ще да са тогава???  ooooh!

# 114
  • Пловдив / София
Аз онзи ден си взех МБ. Не бях си правила от нач.на юни. Отидох за цитонамазка, но си пуснах и МБ.
И знаех какъв ще е резултатът.
Пак излязоха гъбички. Но нямам вече такъв дискомфорт. Може би като количество са намалели.
Вече се отчаях, че цял живот ще си ги нося.  Tired
Даже се чудя дали да пия предписаните лекарства.

# 115
И аз си мислех , че цял живот ще си нося гъбичките, докато един ден гинекологът ми ме прати в болницата на системи за три дни на Микосист. Ходех само сутрин за по 30 минути и всичко беше безплатно. Преди тази процедура имах не само течение и сърбежи, а афти в устата почти всеки месец. Вече две години се минаха и нямам тези проблеми. Всяка вечер се мия с Лактацид фемина. От запарването на превръзката получавам сърбежи, но с миенето с Лактацид фемина се оправям бързо. Бельото го пера при 40 градуса, но често купувам ново. Никога не съм използвала сапун и никога не съм правила промивки.
Пропуснах да отбележа, че по време на двете раждания заразих и двете си деца с гъбички и трябваше веднага да им капя капки Тобрекс в очите. За 5 дни се оправиха.

Последна редакция: сб, 16 яну 2010, 19:03 от Инера

# 116
за сега съм добре така от няколко месеца но да се запиша че нищо не се знае

# 117
red_devil , ох мила не  знам вече - при мен пък обратното  влудяващи усещания , а течение няма ???  Но на микробиологията винаги  са излизали бактерии в масов растеж ???  Ако усещанията не са от бактериите , от какво ще да са тогава???  ooooh!
Ох, лоша работа...ама аз като съм имала бактерии никога не съм имала сърбеж. Само течение и то с миризма....Единствено сърбеж и дискомфорт имах сега от гъбичките....те и на МБ не ми излизаха, но симптомите са идентични...Много странно да имаш бактерии, а течение да нямаш. Твоето повече ми прилича на някакъв вид алергия. А за чревни паразити правила ли си изследване?Да ти кажа детенцето ми започна да скърца със зъбките и да е неспокоен през нощта и четох, че при глисти се получавало така. Снасяли яйца през нощта в областта около ануса и причинявали сърбеж. А при нас жените органите са близко разположени...Нали не се обиждаш, но човек никога не знае какво може да е. Аз сега ще правя изследвания на малкия и може и на мен да си пусна, защото вече всичко допускам.... newsm78

# 118
  • София
       В четвъртък следобяд ходих на преглед при доц. Дянкова - тя е гинеколог -онколог . И тя казва ,че  всички тези бактериални инфекции ,които влача вече години наред са от  хронични инфекции на пикочните пътища - цистит  ,а може би и бъбреците вече да са засегнати за толкова  дълго време . Но най - сензационното за мен е ,че тя твърди ,че всички тези  проблеми са  дошли от сливиците . Тя  твърди със сигурност ,че при мен там е било огнището на инфекция и понеже не съм ги извадила , те са дали отражение на бъбреците и пикочния мехур , а от там  и  във влагалището са отишли бактериите .......  Аз от сливици съм правила доста тежки ангини ,но това беше доста отдавна - преди повече от 10 год. , но пък тогава не съм имала никакви проблеми нито  гинекологични , нито  пък на пикочните пътища . И сега се оказва ,че трябва да тръгвам да изследвам бъбреците и  УНГ . Но , ако наистина са вече увредени бъбреците , май ваденето на сливиците няма  да помогне ???  Cry  Направо съм потресена ......

А изследване за чревни паразити съм правила  преди около  2 г. - такова ,каквото се прави на  децата за детски градини и нищо не излезе - всичко беше  отрицателно ......

# 119
Gesika, явно си попаднала на добър лекар, но малко късно. Ако всички лекари лекуваха така и търсеха причината за болестта, сега нямаше да сме толкова болни. За това е този форум, за да си помагаме , защото лекари много, но малко лекуващи.

Общи условия

Активация на акаунт