Гъбички!!!Писна ми...почвам да се лекувам сама 7

• 318 965
  • 770
  •   1
Отговори
# 210
  • София
    Аз бях изследвала в Геника - микоплазма , уреаплазма и хламидия - ДНК анализ  - всичко е отрицателно , така че при мен и това не е.......

# 211
*candy* , Gesika благодаря Ви.  Hug Аз за хламидия ДНК тест си правих миналата година. Но тогава лекарката каза, че за микоплазма няма нужда. Но след като нищо друго нямам остана само това. А оказва се, че човек може да си го има с години и да не знае. А съм раждала нормално и сега повече ме е страх да не съм го предала на малкия....иначе аз ще се оправя вероятно... Sad

# 212
Момичета, някоя преборила ли е candida krusei?

# 213
Хайде пак да докладвам - и микоплазма не е...Какво е туй нещо не знам.... ooooh!

# 214
Здравейте дами
Преди време  след антибиотична терапия получих  сърбеж бяло течение  с остра миризма
Бях много притеснена но приятелка гинеколожка ми помогна и искам да споделя защото виждам че при много от вас има такъв проблем Тя ми изписа Лактобор /вагинален гел с млечна киселина/ и имунобор биотик Направих един курс и се простих с проблема

# 215
А този Лактобор с апликатор ли се слага?Да не е Лактофлор-гел?Защото на мен са ми редуцирани доста лактобацилите. Ползвала съм едни глобулки, но явно няма ефект от тях.

# 216
  • София
   Аз съм слагала  най - различни глобули с лактобацили и от  никои нямам подобрение - Вагизан , Лактофем , Лактажин , Феминела Ваги С, Флоражин , Гинофлор - само пари на вятъра  и ефект никакъв ..................... Mr. Green

# 217
Хайде и аз в кюпа! Поне компанията е приятна. От 6 м. влача тъпата Кандида. Сега гинекологът ми ще я мори с Клотримазол.На всички желая скоро да напуснот темата.

# 218
Здравейте, аз също имах гъбички. Гинеколожката ми изписа глобули Гинодактрин за 6 дни и Низорал таблетки за 10 дни. След лечението, микробиологичния анализ показа следното:
Влагалищна чистота                                  -    ІІ степен
Trihomonas vaginalis                                   -    (-) Отрижателен
Candida                                                       -    (-) Отрижателен
Lactobacillus spp.                                        -    Силно редуцирани
Културелно изследване и заключение      -   Не се изолира патогенна бактериална флора.
Отново отидох при гинеколожката и ми изписа Вагизан - съдържа млечна киселина за регулиране на рН.

# 219
Извинявам се че моят въпрос е малко извън темата. Но се надявам някой да ми отговори. Ще бъда много благодарна!  bouquet Та въпроса ми е колко на брой са всички възможни изследвания, които може да се направят и какви точно са? Понеже и на мен ми писна да не знам от къде идва моето течение ви моля да ми кажете и да хода веднъж завинаги да си направя всичко възможно. Благодаря предварително!

# 220
  • Варна
Взима се секрет от влагалището и да го носиш в лаборатория за изследване. Там ако се изолира нещо искаш антибиотикограма  Peace.

Друго изследване, което е хубаво да се прави на 6 месеца е цитонамазката. За гъби и бактерии обаче е достатъчно да се изследва влагалищен секрет.

# 221
Значи като отида аз на гинеколог, трябва да кажа, че искам цитонамазка, микробиологичен анализ и изследване за хламидии, така ли? Аз нямам никакви проблеми, но все пак за да съм сигурна, че всичко е наред.
Някой жени имат по-обилна секреция /течение/, което може да е напълно нормално и не се налага лечение.
Обаче малко ми е странно, че жените си правят толкова изследвания, а никога не правят изследване за чревни паразити например.

# 222
Инера, ако имаш проблем и не могат да определят на какво се дължи е добре да отидеш при специалист дерматовенеролог. Защото при обикновена микробиология, която прави гинеколога могат да се определят само гъбички, трихомони и аеробни бактерии - банални микроорганизми, както ги наричат. Анаеробите се гледат под микроскоп в момента на вземане на материала. А хламидия, микоплазма и уреаплазма се изследват само с ДНК тест, който се прави в специализирана лаборатория. Повечето лаборатории изследват кръв за последните, което не е правилно.

# 223
Инера, ако имаш проблем и не могат да определят на какво се дължи е добре да отидеш при специалист дерматовенеролог. Защото при обикновена микробиология, която прави гинеколога могат да се определят само гъбички, трихомони и аеробни бактерии - банални микроорганизми, както ги наричат. Анаеробите се гледат под микроскоп в момента на вземане на материала. А хламидия, микоплазма и уреаплазма се изследват само с ДНК тест, който се прави в специализирана лаборатория. Повечето лаборатории изследват кръв за последните, което не е правилно.
Значи за хламидия, микоплазма и уреплазма трябва да ходя в някоя лаборатория да ми вземат кръв така ли? Аз гледах ценоразписа на цибалаб обаче там има няколко различни вида изследвания за хламидия. Какво точно трчябва да кажа да ме изследват?  newsm78

# 224
Не, не - точно обратно. Кръвните изследвания не са точни. Правят се както микробиологията - с вземане на секрет, но не е с посявка, а е ДНК тест. Но не знам дали в обикновен гинекологичен кабинет ще могат да ти вземат материал, понеже изисква специална среда.

Общи условия

Активация на акаунт