Гъбички!!!Писна ми...почвам да се лекувам сама 7

• 321 493
  • 770
  •   1
Отговори
# 315
  • Stuck in a moment
Momi4eta,pomognete!Bremenna sam,a mi otkriha gadnata kandida-za 1 pat mi se slu4va,dosega nikoga ne sam imala problemi.Ginekologat mi kaza,4e e 4esto se slu4va po vreme na bremennost poradi otslabeniq imunitet i promqna v Ph-to ...Slagah globuli POLIJINAKS i Makmiror-efekt nqkolko dena i hajde pak,sega sam samo na promivki s Tantum Roza i vzemam Citrosept,za6toto polojenieto mi e delikatno i ne moga da piq silni lekarstva-strah me e,4e rajdaneto nablijava,a tazi gadost 4etoh,4e jeni s meseci i godini q lekuvat :(Stra6no sam pritesnena-iz4etoh dosta,spazvam izrqdna higiena-pera v gore6ta voda sas soda beljioto si i t.n.Neka,ako ima nqkoj preboril se s tozi problem pri bremenost,da mi dade nadejda!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!

Само искам да ти кажа, че промивки с помпичка и накрайник не са подходящи по време на бременност.
По-добре курс вагинални хапове в края на бременността, за да се изчистят родовите пътища преди раждането.
А после вече, като спреш да кърмиш, ще си пиеш хапчета.

# 316
  • От липите до сините камъни
red_devilБлагодаря ти много за отговора,ами дано и при мен има успех,е аз си знам,че няма да е за винаги резултата,но дано мине доооста време докато се появят пак гадините.
  bouquet

# 317
sladur40 Миличка по време на бременност няма как да ги пребориш  и да се излекуваш на пълно,защото то си трябва доста курсове на лечение и с по силни лекарства,може би сега в края на бременноста ще трябва да повториш глобулите,но това ще го реши все пак АГ ти,и аз мисля,че не трябва по време на бременост да правиш вагинални промивки,по добре си вари тетра и се подмивай само външно с нея тя ще облекчи до някъде сърбенето.

# 318
Четох, четох и никъде не намерих отговор на моя проблем...

От вчера чувствам страхотен сърбеж - нямам течение. Отдавам го на срив в имунната система. Проблемът е свързан с това, че кърмя. Мисля да си взема лактофлор за пиене, смрадлика за миене, но се чудя низорал кремът дали е подходящ за кърмачки newsm78

Гъбички за 1 път ми откриха през бременността - 5 месец след 4,5 месеца повръщане Sad Тогава ми изписаха глобули гино-дактин. Сега не знам какво да предприема, а няма как да отида за изследвания с малката, та се надявам домашното лечение да даде резултат Praynig

# 319
И на мен за 1 път ми откриха гъбички в 5-тия месец след 4 месеца яко повръщане. След като родих гинеколога ми каза, че докато кърмя може само с вагинални , които само временно премахват сърбежа. След като спрях да кърмя ги излекувах за 3 дни на системи Микосист, без вагинални, без промивки и не съм дала нито един лев. От тогава съм решила само с диета да се лекувам без лекарства.

# 320
  • София
Здравейте Simple Smile
Може ли да ми помогнете с разбирането на този резултат, не са ми изготвили антибиограма към него, та не знам дали и трябва лечение, оплавания нямам  Rolling Eyes
"Изследване: Влагалищен секрет с намазка
Микроскопско изследване: Плоски епители, значително левкоцити и бактерии (анаероби), млечнокисела флора -
гранично състояние.
Резултат от посявката: Няма растеж на аеробни бактерии и гъбички."

# 321
Инера Какви са тези системи който лекуват за 3 дена  Thinking,а през това време в болница ли лежа.

# 322
  • Stuck in a moment
Здравейте Simple Smile
Може ли да ми помогнете с разбирането на този резултат, не са ми изготвили антибиограма към него, та не знам дали и трябва лечение, оплавания нямам  Rolling Eyes
"Изследване: Влагалищен секрет с намазка
Микроскопско изследване: Плоски епители, значително левкоцити и бактерии (анаероби), млечнокисела флора -
гранично състояние.
Резултат от посявката: Няма растеж на аеробни бактерии и гъбички."

Ами според моите познания, без да съм мед.лице - значително количество левкоцити са индикация за някакъв възпалителен процес. А млечнокиселите бактерии, които са нормална флора са ти намалели на гранични стойности, което  не е много добре, ако са малко, защото защитават средата от други вредни микроорганизми. За анаеробите - не знам. Цъкни в гугъл да видиш - мисля, че са бактерии, които могат да виреят без кислород.

# 323
Lailah, ако имаш анаеробна инфекция симптомите са много силно изразени - воднисто жълтеникаво течение и силна остра миризма. Анаероби се установяват под микроскоп в момента на вземане на секрета. Доколкото знам по време на посявката не се изолират. Така ми изкараха акъла и на мен при една МБ наскоро, а се оказа, че нищо подобно нямам.
Относно левкоцитите - броя им е различен през различните периоди на цикъла. При раждали жени много често са си повишени без да има сериозна причина за това.
Моя съвет е ако имаш съмнения да се консултираш и с друг лекар. Особено ако нямаш оплаквания като течение, кървене, болки или нещо такова.

# 324
Инера Какви са тези системи който лекуват за 3 дена  Thinking,а през това време в болница ли лежа.
Ходих в болницата само сутрин за по един час. Лекарството, което се влива е Микосист. Здравната каса заплаща лечението.

# 325
  • София
Ами момичета благодаря за съветите. За левкоцитите и на предната ми МБ бяха така излезнали ама нямаше анеаробни бактерии, казаха ми тогава че няма проблем . А това което намерих в и-нет за анаеробните не беше много  Rolling Eyes Оплаквания нямам, това е контролна МБ престои ми ин-витро, ще мина през лекаря ама мислех да е другия месец та се чудя дали да изчакам или да ходя  Rolling Eyes Успоредно с МБ си пуснах и за хламидии, мико и уреаплазми и трихономони няма гадинки  Rolling Eyes

# 326
не знам дали преди е обсъждано, но да си кажа
високият прием на въглехидрати, особено бързи такива, е идеална храна за гъби4ките

http://articles.mercola.com/sites/articles/archive/2004/10/27/sw … h-part-three.aspx

успех в ле4ението

# 327
Ето тук също пише, коя е причината за кандидозата:

http://www.yosif.net/bg/med/index12.htm

# 328
  • Stuck in a moment
Някога допускали ли сте , че по време на самия преглед при гинеколог може по някакъв начин да се "хване" нещо.
В смисъл, че тези инструменти, които се използват, за да погледнат , всъщност не са еднократни. Те са метални и се предполага, че са стерилни , минали са през обработка.
Каква е тя, топлинна ли? Дали се спазва навсякъде това?
Но в чужбина ползват еднократни пластмасови и после ги хвърлят.

Знаете ли, прави ми впечатление, че все още има много жени, на които и се изписват медикаменти на сляпо, без изследвания и после хората се чудят защо не са излекувани.
Според мен е добре в началото на темата да пише, че преди прием на лекарства под каквато и да е форма трябва лекарят да ви направи микробиология задължително и да се изписват лекарства по съответния резултат от антибиограмата.
Да пише какво е цитонамазка - един път една мама от форума мислеше, че МБ и цитонамазка е едно и също...
Дали е добра идеята?

Последна редакция: пт, 23 апр 2010, 16:11 от тефтерче

# 329
Преди 2 дни прекарах ужасна бъбречна криза и бях в болница. Днес ме изписаха и ми предписаха АБ. От една страна ме е страх, ако не го пия да не се повтори кризата, от друга ме е страх от гъбички ooooh!

Общи условия

Активация на акаунт