Гъбички!!!Писна ми...почвам да се лекувам сама 7

• 321 446
  • 770
  •   1
Отговори
# 510
  • Провинция
За първи път разбирам, че хронично бяло течение се лекувало с антибиотик.... Ами, разбира се, че ефекта ще е временен. С антибиотик се лекуват само бързи остри бактериални инфекции. Прочети темите за лечебен глад  и прочистване на организма и ще видиш колко  много жени са  излекували бяло течение по този начин. Организма е едно цяло и не може да лекуваме един симптом с лекарство, което на едно помага, а на друго вреди.
Лактацид фемина интимен гел и аз го ползвам от време на време.

Е,да...беше твърде хубаво ,за да е истина!Мерси все пак Hug

# 511
  • Бургас
Здравейте и от мен пак! След дългите ми кърмачески терзания в крайна сметка реших да проведа лечението с антибиотика и да прекъсна кърменето за известно време. В началото на лечението бях на крачка да се откажа (малкия приемаше кърма само с лъжичка  #Cussing out ), но след един дълъг разговор с доктора, успях да доведа лечението до край. След микробиологията няма и следа от бактериите, а най-хубавото е, че нямам и гъбички, въпреки антибиотика Grinning. Успяхме да преживеем с малкия раздялата и продъжаваме успешно да се кърмим  Grinning. Сега се моля да нямам вече тези проблеми  Praynig, че се бях отчаяла.
Благодаря ви момичета за съветите и подкрепата!
Успех на всички в борбата с гъбичките!
 Hug

# 512
Здравейте и от мен пак! След дългите ми кърмачески терзания в крайна сметка реших да проведа лечението с антибиотика и да прекъсна кърменето за известно време. В началото на лечението бях на крачка да се откажа (малкия приемаше кърма само с лъжичка  #Cussing out ), но след един дълъг разговор с доктора, успях да доведа лечението до край. След микробиологията няма и следа от бактериите, а най-хубавото е, че нямам и гъбички, въпреки антибиотика Grinning. Успяхме да преживеем с малкия раздялата и продъжаваме успешно да се кърмим  Grinning. Сега се моля да нямам вече тези проблеми  Praynig, че се бях отчаяла.
Благодаря ви момичета за съветите и подкрепата!
Успех на всички в борбата с гъбичките!
 Hug
Браво!Хайде сега да се кърмите спокойно,необезпокоявани от гадини гадни #Cussing out!
Каква инфекция пребори и с какъв АБ?Какво беше лекарството срещу гъби?

# 513
  • Бургас
Писала съм по-напред в темите, но ще ти отговоря накратко. Първо лекувах гъбички. Появяват ми се периодично от години, но винаги успявах да ги излекувам веднага. По веме на бременността, ми се появиха отново, но не се повлияваха на леченията. В крайна сметка ги излекувахме с Гино-Певарил. След първия чист резултат от микробиологията, доктора ме извика на контролен преглед след 2 месеца, да се убедим, че съм се изчистила. Нямах никакви оплаквания, но микробиологията показа бактериална инфекция. Доктора ми каза, че от изследването не може да се види какви точно са бактериите.  От там ми изписа Доксициклин и Метронидазол (Флажил). В крайна сметка, според доктора, периодичната поява на гъбичките ми са били следствие от въпросните бактерии. Както се изрази, била съм лекувана неправилно, затова ме е заварил на това положение. Rolling Eyes Дано да е прав и да нямам повече такива проблеми Praynig.

# 514
Писала съм по-напред в темите, но ще ти отговоря накратко. Първо лекувах гъбички. Появяват ми се периодично от години, но винаги успявах да ги излекувам веднага. По веме на бременността, ми се появиха отново, но не се повлияваха на леченията. В крайна сметка ги излекувахме с Гино-Певарил. След първия чист резултат от микробиологията, доктора ме извика на контролен преглед след 2 месеца, да се убедим, че съм се изчистила. Нямах никакви оплаквания, но микробиологията показа бактериална инфекция. Доктора ми каза, че от изследването не може да се види какви точно са бактериите.  От там ми изписа Доксициклин и Метронидазол (Флажил). В крайна сметка, според доктора, периодичната поява на гъбичките ми са били следствие от въпросните бактерии. Както се изрази, била съм лекувана неправилно, затова ме е заварил на това положение. Rolling Eyes Дано да е прав и да нямам повече такива проблеми Praynig.
kojo при кой доктор се лекува?

# 515
Здравейте момичета,
Искам и аз да споделя с вас.
Днес бях на преглед,имам спирала и 2 години не бях посещавала.Нямам никакви оплаквания.Утре трябва да си занеса цитонамазката в лаборатория,но докторката чрез микроскопа си ми каза,че имам "повечко бактерии,вседствие на спиралата и малко гъбички".
Странното е,че ми изписа:
1.антибиотик за бактериите
2.противовъзпалителни витамини
3.още някакви които не запомних за какво са
4.Глобули за гъбичките
5.хапчета които се пият преди и след менструация по 1 и едно от същите за мъжът ми.
Не мога да разчета имената на лекарствата,освен това на глобулите.
Не са ли ми много тези лекарства?Чувала съм за лекари които се презастраховат.

Последна редакция: пт, 24 сеп 2010, 02:50 от evlora

# 516
  • България
така,така....да се запиша и аз тук.
преди 3месеца ми откриха СТРЕПТОКОКИ.моля малко инфо за тях?!
изписаха ми ФЛУКОНАЗОЛ и Gyno-Pevaryl 150 мг.от хапчетата имаше и за партньора ми,които той не изпи защото нямаше оплакване/считам го за грешка/,правехме секс само с презерватив.след лечението нямах оплаквания и всичко беше наред.........до сега.
само че не помня как се пиеха хапчетата по каква схема............някои ако е вземал нека даде инфо моля!
успех на всички с всякакви те гадинКи

# 517
rositoooo, предполагам че за Бета-стрептококи става въпрос. Преди години и аз съм имала такива гадини. И като започнах едно лечение та....ужас...те ми минаха, на тяхно място други, после те ми минаха, на тяхно място други и така...Не помня колко време точно се  лекувах вече. Май накрая пих Сумамед, но аз имах и раничка на шийката на матката и до голяма степен и това беше проблем. И понеже не бях раждала ми я намазаха с едно лекарсто, което после голяма грешка се оказа, но както и да е. Важното е,че след мазането нямах проблеми докато забременея и родя. Обаче....голяма грешка, че и партньора ти не се е лекувал. Те мъжете рядко имат оплаквания, но си остават носители. А при нас от многото лекарства се получава дизбактериоза и после всичко се възвръща с пълна сила...Най-добре е да си направиш нова микробиология, защото тоя път може хич да не е стрептокок. И да се лекувате едновременно - колкото и да се опъва, не отстъпвай  Naughty И след това да направиш някаква възстановяваща терапия - с локално приложение на лактобацили и нещо за имунната система. Аз пия Биозин, но се консултирай с лекаря.

# 518
  • България
red devil благодаря за отговора!
когато питах гинеколожката от какво са тия стрептококи,как ги имам тя почти не можа да ми даде отговор.глобулите ми ги изписа за 3дни,днес чета в листовката че трябва да се слагат 14дни.как не мога да си спомня хапчетата как се пиеха,да ли беше 4 последователни дни?!интересно че и двете лекарства са за гъбичка,а аз нямах такива.до сега не са ми откривали.можели течение със сърбеж от стрептококи?!такива ми бяха и тогава оплакванията.
ох........не знам.къде са тия -добри-гиниколози........
а мъжа ми ще пие и никакъв секс без презерватив.......чудно ми е да ли са заразни стрептококите?може ли и децата да пипнат от тях............
ровя,ровя в нета и пак нищо неми е ясно.
 биозина не ми е познат,но сега прочетох малко за него.ти по каква схема го вземаш?едва ли джипито ми го знае...така е в по дълбоката провинция.
детето ми е на 6год и за един месец изпи оспексин за 10дни и после азитрил.силни антибиотици след които мисля че трябваше да пие нещо против гъбички,но нищо не ни изписаха.вие какво давате на децата си?
усмихнат ден ви желая!

# 519
rositoooo, не само при гъбички има сърбеж. Той в повечето случаи както на мен ми е обяснявал лекар е и от увеличения секрет, който също предизвиква дразнене и парене. Стрептококите се лекуват с антибиотик, а противогъбичвните препарати ги предписват като добълващо лечение, за да не получиш гъбична инфекция от антибиотика. Биозина го пих два месеца - сутрин и вечер по една таблетка. Като го започнах заедно с антибиотика и плюс това и три глобули против гъбички, които лекарката ми каза да ги започна на третия ден от приема на антибиотика. Него го пих 7 дни, но беше много силен. Всичко това обаче само след направена микробиология и антибиограма. Не те съветвам да пиеш същите лекарства, защото бактериите обикновено стават резистентни към това, което вече си приемала. Тоест, не само че няма да ти мине, но и по-зле може да стане.
За заразни не знам до колко са. Трябва да си переш бельото отделно, както и кърпите, които ползваш. И по-старателно миене на ръцете. Все пак не е проказа  Wink Не е толкова страшно.
А относно секса - по време на лечение не се препоръчва - нито със, нито без презерватив. Защото при триенето бактериите проникват в по-дълбок слой на епидермиса. Поне така съм чела. Да не говорим, че помощтните вещества на глобулите разяждат латекса на презерватива.

# 520
  • България
БЛАГОДАРЯ ОТНОВО ЗА ОТГОВОРЯ ТИ RED DEVIL  bouquet

момичета попаднах на това  http://bialotechenie.net/ може да е от полза на някоя от вас.

# 521
Трябва ми спешно вашето мнение! Бях на профилактичен преглед и гинеколожката ми каза, че ми е зачервено влагалището, имала съм налепи и гъбички. Пусна ми микробиология, но това което ме притеснява е, че в резултата от микробиологията не пише абсолютно нищо. До сега като съм правила микробиология в друга лаборатория, дори и при чист резултат винаги е пишело, че не се изолират микроорганизми и още куп други работи. А сега в тази няма никакви пояснения. Това нормално ли е и възможно ли е при положение, че имам гъбички????? Утре ще звънна в лабораторията да ги питам, но искам да знам имам ли право да изисквам по-подробен резултат. Някой пускал ли си е микробиология в Рамус, така ли излизат резултатите???

# 522
Някой пробвал ли е това:
http://www.zdravoslovno.biz/БИЛКОВИ-ФОРМУЛИ/Ехинацея-Астрагалус-Рейши/flypage.tpl.html
Наистина ли може да замени напълно антибиотика и дали има странични ефекти?

# 523
Уф момичета, последната една година на три различни гинеколога бях за бяло течение - и трите пъти ми откриваха гъбички и бактерии, изписваха ми глобули, кремове и не помня още какво беше за локално лечение, както и антибиотици през устата, и трите пъти никакъв резултат! Писна ми да давам по 20 лв за преглед, 20 за изследвания и 50-60 за лекарства всеки път!  Close

Имам проблеми с това бяло течение още от малка - дори още преди да ми дойде първия цикъл - някои дни имах, някои нямах.. И тогава са ме водили на гинеколог и някакви промивки външни ми бяха предписали но никакъв ефект. А последните години се и засили гадното бяло течение. Пак някои дни имам, някои нямам, но когато имам понякога е доста като количество и вече адски много ме дразни. Не знам дали е съвпадение или не, но съм забелязала, че когато много силно съм се разстройвала или депресирала, започва още по-интензивно течение. Възможно ли е да е от нещо друго, а гадните гъби да са просто допълнение? Дали не е проблема в гинеколозите? Ходила съм все в утвърдени частни клиники с хубави лаборатории.. така че едва ли са били грешни изследванията, освен сами лекари да са били некомпетентни..

Да поясня - нямам никакви сърбежи и зачервявания и почти никога през живота си не съм имала, течението обикновено е бяло/прозрачно и много много рядко е било жълтеникаво. Мирис нямам освен, ако не съм се къпала 24 часа да кажем, но тогава мисля, че е нормално да има все пак някаква миризма.. там..  Blush

Имал ли е някой такъв проблем и успял ли е да се справи най-накрая? Това хронично бяло течение ли се води? Има ли някакви народни лекове, които мога да пробвам? А дали мога да отида в аптеката и да попитам нещо да ми препоръчат те - поне да не плащам 40 лв за прегледи и изследвания, които както се видя, никакъв резултат нямат досега. Антибиотици не могат вече без рецепта да се дават, но поне нещо локално да ми препоръчат..

Последна редакция: пт, 08 окт 2010, 02:08 от Hellena_

# 524
Във вторник в "На кафе" имаше един лекар гинеколог, който обясняваше за лечението на инфекциите с метода на мезотерапията. Каза, че по този начин се лекувала дори хламидия с едно инжектиране на комбинация от лекарства. Някой дали е запознат по-подробно с този вид лечение?Между другото предаването го има в сайта на БТВ качено.

Общи условия

Активация на акаунт