Гъбички!!!Писна ми...почвам да се лекувам сама 7

• 321 325
  • 770
  •   1
Отговори
# 615
The Tulip , а преди това имала ли си гъбички някога или просто инцидентно. Защото на мен преди две години ми бяха изолирали и от тогава всички МБ са ми чисти, а все си имам течение. Пих какво ли не и какви ли не глобули слагах и известно време нямах проблеми, ама сега пак старата песен  Cry Чудя се дали е подходящо за рецидивиращи инфекции. И само за мое успокоение искам да попитам останалите момичета, от колко време се борите с тея гъбички?Нормално и е да ги има човек толкова време, без да има някакви сериозни здравословни проблеми като диабет или нещо друго  newsm78 Или просто лекарствата са неефективни...

# 616
red_devil  Hug аз не съм имала течение или симптоми преди да забременея. И по време на  бременността също, но като ми пускаха МБ - излязоха гъби. Изписа ми гинеколога глобули и до тук - пак без симптоми. След като родих, след като минаха лохиите, след около месец два почна течение, сърбеж и така периодично... А дали и преди да забременея съм имала не знам -  Embarassed

Свекърва ми вече 2-3 години ги мъчи - ту чисти МБ, ту пак се появяват... според мен всичко е в резултат от стреса и начина на живот, който водим.

Тъй като кърмя, при мен опциите за лечение са ограничени, но за сега добре се повлиявам от прием на пробиотици. (моя е грешката, че не съм достатъчно сериозна и като се оправя и ги спирам Confused а би следвало поне 2-3 месеца да пия, но от утре започвам да приемам Протексин баланс, та се надявам да удържа фронта.

За мен всички лекарства са нож с две остриета и се завърта един омагьосан кръг,  за това и наблягам на пробиотици и диета.  Организмът ни е в много крехък баланс - полезните и вредните микроорганизми, така да се каже са в постоянна война, и веднъж нарушен баланса е трудно да се върне, но  това не значи че е невъзможно.

Извинявам се за дългия пост, просто споделих моите размишления по темата.

# 617
The Tulip , а преди това имала ли си гъбички някога или просто инцидентно....
Ами имала съм, но преди много години. Започнах да приемам противозачатъчни и според доктора те те правят по податлив на такъв тип инфекции. За сега съм добре, дано не се появяват вече.  Twisted Evil

# 618
А пък аз като взех да чета листовките на това, което до сега съм ползвала и на Ломексин, от който между другото съм имала най-голяма полза пише, че при гъбични инфекции за интимна хигиена се препоръчва алкален сапун. А доколкото знам всички интимни сапуни, които се продават са с кисело рН. Пък аз само такъв ползвам. И се чудя сега, дали пък това не допринася за тея гъби. Ползвам и за промивка на Флоражин течността, но сигурно и тя е с кисело рН, а никъде не ги пише тези подробности за въпросните продукти. Някой знае ли кой течен интимен сапун е с алкално или поне с неутрално рН Tired

"СПЕЦИАЛНИ ПРЕДПАЗНИ МЕРКИ ПРИ УПОТРЕБА
- Да не се използва киселинен сапун за локална хигиена (киселинността благоприятства пролиферацията на гъбичките)
- В случай на кандидози, тоалетът трябва да се осъществява с алкален или рН-неутрален сапун." - това е от листовката на Ломексин....

# 619
  • Варна
На мен моята гинеколожка ми каза, че не е подходящо да се употребява какъвто и да е сапун, дори и интимен. Според нея е достатъчно само измиване с вода, а ако на мен ми се струва недостатъчно може и със сода, която помагала за нормализиране на средата там. Дано съм ви била полезна и успех!

# 620
То е ясно, че аз само с вода не мога да се мия...Само, че не знам защо не мога да разбера сега кое е по-добре - всички гинеколози препоръчват интимните сапуни с кисело рН, с млечна киселина и с лактобацили, пък сега трябвало алкален сапун  Sick

# 621
На листовката на Ломексин пише също да се избягват вагиналните промивки !
Според мен никакъв сапун не трябва да се използва. Аз се мия вечер само с вода, а по време на цикъл и след секс използвам Лактацид фемина гел-емулсия, която съдържа млечна киселина (лактобацили) и има pH 5.2 . Това балансира киселинността на външната област на влагалището, която е между pH на нормалната кожа (pH 5.5) и на влагалището (pH 4.5).
Ето две интересни статии за пробиотиците:
http://www.howtoeat.info/index.php?option=com_content&task=v … 080&Itemid=71
http://www.gapame.com/bulgarian/2985/-1050-1072-1082-1074-1086-1 … 85-1080-1090-1077
Втората статия е с лош превод, но се подразбира.
Аз нямам гъбички от 3 години, а преди това ги влачих 4 години. Ако някой ми беше казал, че по време на бременността трябва да се пият пробиотици, може би никога нямаше на имам гъбички. А тогава ги бях яко развъдила, имах и в стомаха, хранопровода и в устата.
Пробиотик протексин баланс пиех по 1 капсула на ден, а не по 2 , защото смятам, че по 2 на ден е доза за 100 килограмов човек. Вече изпих една опаковка, сега мисля да премина малко на туршийки и кисели краставички. И както пише в статията мисля, че предозирането с пробиотици също е вредно  и една кофичка кисело мляко на ден ми се струва прекалено много. Киселото мляко Активия съдържа 3 щама пробиотици, новото с надпис БДС - 2 щама, а всяко друго би трябвало да има само 1 щам.

Последна редакция: ср, 22 дек 2010, 13:56 от Инера

# 622
Да разкажа и аз моята одисея с гъбичките.При всеки прием на антибиотик аз съм с гъби.Преди месец отново бях болна и се наложи пак да пия лекарства и отново гъби.Направо вече ми се изправя косата като чуя за антибиотици.Този път обаче гинеколога ме изпрати в някаква нова частна лаборатория/Ст.Загора/,където правели антибиограми на гъбите.Наистина имах C.glabrata и ми бяха направили антибиограма с 5 препарата,на два от тях гадната гъба беше резистентна .Изписаха ми Микомакс и много бързо се оправих.Исках само да сподетя,че за първи път ми правят такова нещо.

# 623
Момичета, а белите петънца по гърба гъбички ли са? Стои все едно кожата се е обелила след излагане на слънце, ситни, кръгли, бели петънца...  Rolling Eyes

# 624
Едва ли, гъбичките обичат влажни и непроветриви места. По-скоро са в гънки и т.н. според мен е някакъв вид екзема. Консултирайте се с лекар Simple Smile Успех

# 625
Здравейте момичета. И при мен проблема с гъбичките се проявява системно.
Смених n на брой гинеколози по различни причини и всеки има крайно различно мнение по въпроса.
Започвайки от тезата, че за да се прекратят проблемите с гъбичките ми предписаха 6 месеца да слагам всеки месец гинодактрин или гинопеварил *да ги редувам през месец*((което следващите 2ма гинеколози нарекоха лудост, поради факта, че така съм избила огромна част от естествената си флора)), преминавайки през друго мнение, че нищо ми няма, при наличие, че усещах дискомфорт и привършвайки с гинеколог, който ми каза, че на него му било скучно да се занимава с такива нещо и го интересуват по - сериозни проблеми  newsm78
Както и да е.
Последното лечение включва гиназол и клотримазол - 4 дни след поставянето на гиназола, следват 6 овули клотримазол. Освен това ползвах тантум роза преди поставянето на гиназола и след това преди поставянето на първата овула клотримазол. Темата за или против дамския душ е много обширна и смятам да я пропусна - както казах всеки гинеколог е на различно мнение  ooooh!
До тук добре - в момента на тестване съм.
Нещото, което ми предписаха, което се предполага, че трябва трайно да ми помогне с проблема е орунгал. Оказа се, че лекарството е доста скъпо (15 таблетки струват около 100 лв). Предписано ми е да ги пия 4 първия месец и следващите месеци (общо половин година) по 2 по време на цикъл.
Някой има ли конкретни мнения за орунгала и подлагани ли сте на подобно лечение ?
Попаднах само на 1 мнение в темата, като то беше положително, но ми се иска все пак да чуя малко повече отзиви по въпорса, защото лекарството никак не е евтино. Освен това прочетох, че е доста вредно за черния дроб, което леко ме смути, но с моя курс на лечение, не мисля, че това ще е проблем, защото приемът е през доста големи времеви интервали. Четох доста из нета, като цяло повечето жени казват, че орунгала им е помогнал, но реших да обсъдя положението и с вас Rolling Eyes

Друго, което прочетох е, че има връзка между храненето и появата на кандида. Интересно, че никой от гинеколозите не е споменавал подобно нещо, а го срещнах няколко пъти във връзка с гъбите. Някои мнения дори излагаха идеята за строга диета... на някоя от вас предписвали ли са и специален хранителен режим по време на лечението и/ или след това ?

Освен цитросепт, както вземате за имунната система ?

Извинявам се, за дължината на поста си. Надявам се взаимно да си помогнем - ако лечението ми се окаже подходящо и гъбките изчезнат за повече време ще споделя, за да се възползвате и вие.

Поздрави и успех в борбата!   bouquet

# 626
renkata23, действието на Гиназол е 6 дни и в листовката пише да не се правят промивки през това време  Rolling Eyes Не знам защо така са ти препоръчали, но щом лекар го е казал....В тази връзка искам да питам тези, които са го ползвали, колко време след апликацията имахте "течение". Защото аз си го слагах преди осем дни и още имам изтичане някакво. Сега се чудя от лекарството ли е или от какво.... Sad
Освен това само да споделя, че при мен проблема се оказа много по-сериозен, а гъбичките са само странично явление. И въпреки, че постоянно ходя на прегледи и редовно си правя изследвания - цитонамазка и микробиология до сега не бяха дали някакви съмнения. Дерматовенероложката ми беше казала още миналата година, че проблема не е в наличието на гъбичките и те са само симптом, ама гинеколозите ми все ми викаха,че всичко ми е идеално, докато не ми излезе ІІІ група цитонамазката. Така, че моя съвет е имате ли такива рецидиви да търсите и други причини. Защото аз две години гъбички лекувам и все нищо ми няма, а сега..ето го резултата  Cry

# 627
red devil, гинекологът ми каза, че действието на гиназола е 4 дни на 5тия да почистя с тантум роза и да започна с клотримазола ...

Съжалявам за усложненията ти, какво следва от тук насетне ? Какво всъщност значи 3та група намазка ?  Rolling Eyes

# 628
Ами в листовката пише, че поне два дни да не се прави секс, а промивки поне 6 дни, защото лекарствената форма е с удължено време на действие. Така ми каза и лекарката ми.
При мен проблема е от години с раничка на шийката на матката, която преди две години и половина ми изгориха. И от тогава постоянно съм с гъбички. За това гинеколожката ми препоръча да си направя пълни изследвания - за хламидия, за микоплазма и уреаплазма, които тогава бяха отрицателни. И целия проблем го отдадоха на нормално състояние след диатермоелектрокоаголация...И аз се хванах да си лекувам гъбите, които между другото в много от изследванията дори не се изолират, а понякога са само несигнификационни /мисля, че така се пише...когато са в много малки количества/. Но винаги са ми предписвали лечение против гъбички. А трета група цитонамазка, значи сериозна инфекция или начало на злокачествени изменения. Въпреки, че до сега при всичките ми РЕДОВНИ цитонамазки нямаше никакви индикации за наличие на нещо сериозно  Cry

# 629
  • Бургас
red devil, моят гинеколог също е на мнение, че за честата поява на гъбичките си има причнител. Този причинител трябва да се търси и лекува, иначе борбата само с гъбичките се обезмисля и няма да реши проблема. И при мен както бях писала преди се откри инфекция и според него имено тя е причината за гъбичките ми. За щастие вече 5 месеца няма и помен от гъбичките. Надявам се да е все така. Иначе и аз, като теб имам постоянно течение. От как се помня, винаги съм го имала. Лошото е, че не мога да съм сигурна, дали е нормално или не. Явно само с периодични прегледи ще се успокоявам.
Иначе ако ви кажа на мен как ми описаха да използвам Гиназола ... цитирам: "Като се прибереш в къщи, да ударите с мъжа ти по една чаша вино и да размажете хубаво кремчето"  Joy Иначе от Гиназола, лично аз полза не видях (може би защото не спазих инструктажа на доктора  Laughing). Изтичането ми беше мисля само първия ден  newsm78.

Общи условия

Активация на акаунт