В (зимните) празници И делници, елате при нас на aшypе и зелници - TR 27

• 36 736
  • 735
  •   1
Отговори
# 615

Аз обаче не си представям как ще се помъкнем една чарда жени по музеите. В Рим съм преживявала едно приключение с група от 13 човека, която естествено се разпадна на 2 групи от по 6 човека. hahaha едните миткахме по музиете, другите изследваха магазините и вечерта анализирахме ситуацията в кръчмите....

Андже, музеите ще ги тръшкам семейно, бе чоджум!!! От опит твърдя, че група по-голяма от 3ма в чужбина не може да се води заедно. Ти си юнак, че си се организирала с 6!!! Април месец е топло... парковете са зелени...а и това Пиер Лоти кафе отдавна съм го набелязала. А, да, чета и за някаква нощна разходка по Босфора. К'во щи кайш!

Повтарям си питането за Рахми Коч музей - интересно ли е, или само сайта им е направен интересен?

# 616
  • София
... и като гледам аз съм най-мълчаливата...

Най- вече  newsm62 - ама то точно оти си най мълчаливата булка ша та турим да водиш хорото, а пък я че стрелям с кремаклийката у небето, че да разбере света че има сватба.

# 617
А-ха , оше една бъдеща(може би) ТР сна'а  Whistling Mr. Green Laughing ... аз си мислех,че си тук само заради чая, liato  Wink Crazy.
Добре дошла тогава официално : терлици, кафе и колня за новата ни гостенка  Hug Laughing :

не е само заради чая то  Laughing но и аз съм българска булка, та не знам намеренията сериозни ли са или... Затова ...мъничко и внимавам в картинката и имам едно наум.
много ми харесва зеленото шишенце, с какво е? да не би зелен чай  Laughing, макар че ми прилича повече на одеколон, но от какво?
благодаря за топлото посрещане!

Последна редакция: нд, 03 яну 2010, 18:04 от liato

# 618
Сакън, мари,Anjo , как ша свърши колонята  Naughty Whistling Crazy... хем криза, хем имам терлици и колоня в изоболие Whistling Laughing; ама донеси и ти оригинална Казанлъшка БГ роза ...хмммм...ухае още от сега Flutter ...(и ранни гости приемам(Е)...ЗА КОГА да се готвим? и какво да ти сготвим ?  newsm78  Whistling Mr. Green Crazy Wink Hug)

Liato - ToBa e 'kolonya' oT 4aй  Mr. Green Wink

# 619

Liato - ToBa e 'kolonya' oT 4aй  Mr. Green Wink

точно за мен е тогава  Laughing много благодаря  Hug

# 620
  • Varna
Пиер Лоти, кафИнетУ, красУта да видиш smile3521 отвънкааа. С ора, орааа и чайййй със симид smile3503
Понеже и аз съм музейна, много обичам да сЪ мандахерцам по музеи. По магазини не толкуЗ. Последния път ходихме във един много хубав музей на Коч намира се по Сараейр- че немога да го намеря сега във Гугъла бе. Ша питам АшкъмЪт като се събуди. Женски музей е. Бяхме си го набелязали от Българиято ощИ, да го посетим. Тогава много красота видях докато пътувахме нататъка, много красиви къщи, и Босфорчето по цеееелия път.

# 621
Страхотна седянка сте спретнали къзлар  Hug тъкмо си направих един фреш   да ви черпа и вас

Добре дошла на liato   Hug

Annip   мила има една латинска сентенция - Militat omnis amans в превод *Всеки влюбен е един боец*, та както казва Delta важното е да се искате, обичате и подкрепяте. Ние с мъжа ми, въпреки че сме от един етнос и религия, ни се наложи също да се борим за бъдещето си, но сега сме щастливи и не съжаляваме за нищо!

За срещата - април е подходящо време и за нас. След това мислим да си ходим в Бг. Дано успеем да организираме всичко добре и с животу и здрави да са увидим и приброим   bouquet

# 622
Искам да споделя с вас една рецепта на едни питки, които на мен по вкус ми приличат точно на симид. В Габровския балкан на Етъра продават подобни на вкус, аз открих, че като им сложа малко сминдух, червен пипер и чубрица, се получи същия невероятен вкус.
Правят се с овесени трици и са и диетични:
От една книжка с рецепти са и се казват Бабини питки, аз ги попромених малко, като вместо с бяло брашно ги правим със сестра ми с овесени ядки и овесени трици.
Ето рецептата:

2 чаши овесени трици ( може 1 1/2 трици и 1/2 овесени ядки)
1 чаша кисело мляко
1 чаена лъжичка сода за хляб
1 чаена чаша сирене
1 щипка сол (аз последния път ги направих и със сминдух, червен пипер и чубрица)

Всичко се разбърква добре. След това се намазва една тавичка с краве масло и с мокри ръце се оформят питки, колкото яйце. След като се сложат в тавичката, на всяка  се слага малко краве масло. Може да се поръсят с ленено семе, стават много хубави и с орехи, а може и просто така да се сложат във фурната и да се изпекат.  Надявам се да ви харесат!   chef

# 623
  • Varna
Открих си го музейчИтУ сама newsm44
http://www.nextstop.com/p/mJVdV77y_Bg/sadberk-hanim-museum/?loc2=3XYvkCSuLAA& Много ни хареса а и самото пътуване беше чудесно защото както ви казах се нахледахме на красоти докато пътувахме натам. И карта има да се ориентирате.

# 624
Дремнах малко и колко сте писали.
Ани, вие двамцата като са искате и тяхните
ща поискат.И твойта Звездичка ша поискат.
Пък ний един рейс женуря начело с дядо Хаджия
шъ та дадем с хаирлия.То таз работа от двама
са почва ама завършека с народ, тъпани и стрелби
става.Ако има и други да са са запътили натам,
гняздо да вият и тях шъ дадем както подобава.
Да са знай,чи булката род и хора много има.
Делте,само моем дъ съ успокоявами една-друга
с нащи синковци.Аз имам наложена пълна забрана да
думам по тоз въпрос ама той тука не чете.
Напълно съм на ясно, че това е личен избор
Тая среща много ме ентусиазира.Представям си
глъч,смях, охкане от набити крака ама
тъй се правят спомени.

# 625
Уууу балконОт е пъъъъълен  Mr. Green Party Crazy Hug ..браво ...като гледам ще изписваме по тема на седмица  Whistling hahaha ...

liato - Много хубава рецепта , записах си я  bowuu Wink; а аз пускам една на едни чудни бухтички Бухти с мая /локма/ ...Tози път чаках да втасаT над 2 часа и станахa наистина превъзхоooooдни (на вид - аз нали не ям таквиз нища, но съпружието ги оцени - изяде 10 Whistling ooooh! Mr. Green ...)

Другари не се косете за пътя - казах ви - вие минете граница - на крaк, карусъ, магарuйе, колъ или автобус  Mr. Green, аз ша ви взема с колата и започвам обиколката Party Crazy Flutter ...А за срещата аз съм напълно сериозна Mr. Green ! Който иска по музей, който иска на мoл, но един следобед се отделя за пикник в Емирган парк=Emirgan park, примерно. ok?  Whistling Crazy Wink (**a ako/когато има сватби, ще ги уважим подобаващо разбира се Mr. Green Laughing ...нали сме задружна дружина Whistling Hug Crazy)

...Тая среща много ме ентусиазира.Представям си
глъч,смях, охкане от набити крака ама
тъй се правят спомени.

Spasi - бедна ти фантазия ..после се реанимира по 3 дена ... hahaha Joy Mr. Green Laughing

# 626
Ма за тая среща спретнете една убава програма, щото то аз пиша тука ама Стамбула хич го незнам. Много малко съм видяла, да не кажа хич. Все се навиваме с мойто дружчи (демек мъжо), ама то като се появи детето и не сме мръдвали никъде. Та сега съм си спретнала маратонкити и чакам  Rolling Eyes

# 627
Па за сватбити от сега шъ готвим *кючюк алтън* , демек златната паричка  smile3503

# 628
C.Xanka -
http://www.rmk-museum.org.tr/english/index.html
http://www.rmk-museum.org.tr/english/exhibit/index.html

Rahmi Koç Müzesi - прекарсен музей - заслужава си; детето беше на 4 когато я завeдохме и и хареса много  (коли, колелета, мотори, влакове от всички епохи ...)...гледката е страхотна (Халич), има и кафенета и тур с лодка по Халича..тъй че пиши у тефтерОт  Mr. Green Laughing Wink

Destiny -  не се коси , бе, всичко ша ви покажем Party Crazy ...нЕма да остане скрито-покрито . Макар че за такава тумба като нас - парк на чист въздух + пикник е най-добре Mr. Green Laughing Hug.

# 629
Sladka hapka за музея, който пИташ ако е тозИ който аз съм ходИла, намИра се на ЗлатнИят рог, музеят на Коч за превознИте средства от всякъв род_ сухоземен, воден, въздушен. Да, много е хубаво,горещо препоръчвам, Има много залИ за разглеждане, Интересно е,Има даже подводнИца, аз спецИално се почувствах като дете  Embarassed от музеИте коИто съм ходИла в Ист до сега тозИ най_много мИ харесва  Peace
Не съм посещавала тозИ който Делта казва в Съръйер, дай тозИ лИнк дето сИ гледала да вИдя далИ говорИм за едно И също място  Simple Smile

ПП Мойто дИване докато ме оставо да пИша И вече са то отговопИлИ, само мога да кажа че сИ заслужава посещеноето

Общи условия

Активация на акаунт