В (зимните) празници И делници, елате при нас на aшypе и зелници - TR 27

• 36 711
  • 735
  •   1
Отговори
# 660
Марииииии spaskeeiiii кога си сколасала бре моме, кайвето и крувасанити са прекрасниииии. И аз да добава малко към сутришната закуска

Ха да вий сладко на тайфътъ  bowuu

# 661
Добр'утроoooooo  Crazy Mr. Green Hug ...явно бая сме/сте изгалднEли щом рано-рано има  по толкоз манджа (Destiny, Spasi  Wink Laughing)...

Мисти - е-e-eeeee, хади сега ..ми аз мисля позитивноooy : ако грee слънчo - кеф, ако завали дъжд - ше ни върви по вода и кръгом към Istinye Park AVM(mall) --> накачулваме 'ора, дяца , животни у колите и сме готови Joy Whistling Mr. Green Crazy Laughing Wink ... Хороните мu 'аресаха Party Crazy Whistling Hug(** пояснявам за незнаещите това е вид ТР хоро/фолклорен танц)...

Та кога викате да се надигравамe  newsm78 Whistling Mr. Green ..да почнем тренировките овреме, да нЕма после "не чух, ама не разбрах, ама не знаех "  Naughty Crossing Arms Whistling Mr. Green...

Спорна седмица и година  Heart Eyes Grinning Laughing Mr. Green Wink Party Crazy Hug Peace

(**Аaaa тук валя сняг ... у нашу селу нЕмаше нищо, но към школото на детето(Magi демeк и у вашу Wink) - снежинки, снежунки и хлъзгави пътища  Whistling Mr. Green ...мдам ..баба Зима до'де Whistling ...межу -1 и 3 градуса е ...да видим колко дена ще ни щипе бузките Mr. Green Laughing)

# 662
  • Варна
Здравейте !    

Тези хорони много приличат на нашите хора . Това беше голяма изненада за мен . Направих това "откритие" , когато
гледах "1001 нощ" . Там имаше един епизод с хоро . Направи ми силно впечатление , понеже в моето съзнание ,
националният турски танц е кючек , или нещо подобно на него .
Преди да гледам binbir gece , не се бях замисляла и не си бях давала сметка за това , колко малко знам за бита и
културата на Балканите ( а мисля , че не съм изключение в това отношение ) .
Когато бях студентка , имахме много колеги гърци . От тях научих , че сиртакито , с което всички свързват Гърция ,
всъщност е изкуствено създаден танц , който заимства от реален мъжки танц , но е доста далеч от него .
Гърците се чудеха , защо други гръцки танци , много по - красиви според тях , нямат такава популярност .
Жалко е , че повечето хора градят представите си на базата на лъскави евтини измислици , създадени от медиите .

Последна редакция: пн, 04 яну 2010, 14:19 от Lora-Di

# 663
  • Казанлък of all places
Културни стереотипи му се вика на това, Лорче Simple Smile.
Аз за какво меля постоянно,че повече неща ни свързват, от колкото ни разделят!

Ей, работните, как сте в първия работен ден на новата година? Нещо не съм обзета от трудов ентусиазъм , по скоро работя по линия "Ангелина- служебно-Истанбул-Измир-Бурса- максимално бързо". Ако ви помоля да стиснете по един палец за проекта....?

# 664
Стискаме!
А кой беше оня филм, в който се разказваше за една песен. Всички балкански народи твърдяха, че тая песен е тяхна- българи, македонци, сърби... Документален, много известен е, а сега ми избяга името? newsm78

# 665
  • Варна
Анджи ,  

Последна редакция: пн, 04 яну 2010, 15:28 от Lora-Di

# 666
Душе, тоя не показва ли среден пръст?  Mr. Green

# 667
  • Варна
Не  ! ... Сакън !   
Аз мисля , че пръстите са кръстосани ...
Ще го махна , за всеки случай .

# 668
  • София
... по скоро работя по линия "Ангелина- служебно-Истанбул-Измир-Бурса- максимално бързо". Ако ви помоля да стиснете по един палец за проекта....?

Ааааа щом е за проекта стискаме и двата палеца на двете ръце. Айде спирам да пиша, че да стискам палци.  Laughing

# 669
  • Казанлък of all places
Стискаме!
А кой беше оня филм, в който се разказваше за една песен. Всички балкански народи твърдяха, че тая песен е тяхна- българи, македонци, сърби... Документален, много известен е, а сега ми избяга името? newsm78
Адела Пеева е режисьорът, "Чия е тази песен" се казваше филма. Много интересен. Ей го на на първо четене:http://movie.pop.bg/item19539.html

Ред: и на второ , от IMDb : http://www.imdb.com/title/tt0387926/

Филмът е за химна на Странджа : Ясен месец веч изгрява ....
текст : http://pesen.hit.bg/texts/np_yasen_mesec_vech_izgriava.html

музика : http://vbox7.com/play:ba022ffe

която съществува и у другите балкански народи , но с различни текстове и различни значения. Мелодията обаче е една и съща, и най-интересното е,че всички балкански нации твърдят,че е тяхна.

Ако е интересно , да търся и филма?

Последна редакция: пн, 04 яну 2010, 15:35 от angelina.bgk

# 670
# 671
Нашата работа - културата и бахура.
Един постинг за ядене и пиене, един - за изкуство.  Laughing

# 672
Здравейте  Laughing

Честита нова година! Честито ново десетилетие!  Hug

Доста късно се включвам в темата не исках да отговарям преди да съм прочела публикациите ви.   bouquet

Здрави да сте!
Усмихнати!
Щастливи!
Обичащи!
Обичани!

На работещите пожелавам успешна и спорна работа.
На студентите  Laughing успешен завършек на обучението и успешно взети изпити.
На пътуващите лек път и зелеви сарми!
 Heart Eyes

И за следобедна закуска питката ми за празненството  Simple Smile

http://2.bp.blogspot.com/_12gxWoZ3AOk/Sz9C3h2KxJI/AAAAAAAADRI/_n … 1600/PC310009.JPG

Какво ви се падна от баницата с късмети  Embarassed

Моето първо късметче беше "здраве".  Hug

# 673
Тук съм. Който стане рано прави закуска и кафе,чай и пр.
Дестини, колкото повече по-добре.
Бз,верно ,че времето каквото се случи такова.
За другите не знам, но аз и тренировки сухи, мокри
и да правя нищо не става, но ще рипам.
Мисти, не мога да си представя без теб групата
на гидовете.Лорче и аз като теб докато не гледах
1001 нощи ,може да се каже, че почти нищо не
знаех за комшиите.Този сериал ме накара да се
запозная с компютъра ,интернета, с вас и още
други приятни хора.
 Rolling Eyes   Rolling Eyes   Rolling Eyes

# 674
Здравейте момичета Simple Smile
Как сте ?
Аз сега се връщам от работа и съм леко бясна, на един колега който ме изкара от равновесия но да не ви занимавам и вас. Добре че малчо спи че да не ме вижда толкова ядосна.
angelina.bgk стискам палци Simple Smile за твоя проект  
Филма който обсъждате е мн. хубав гледала съм го 2 пъти
Суха мащерка много е хубава питката

Общи условия

Активация на акаунт