Подадохте ли молби за винетки?

• 121 199
  • 730
  •   1
Отговори
# 480
  • София
Дават винетка или възстановяват стойността й?

И аз подадох молба за издаване на винетки, тъй като не сме купували годишна.
За закупена винетка, обаче нямам представа дали възстановяват сумата  newsm78  по-вероятно да няма такава опция, защото те и самите винетки ги дават като стикер, а не като сума с която да закупиш винетката.
Ако някой е питал за подобна възможност, нека сподели какво са отговорили.

# 481
  • гр.Гоце Делчев
Здравейте и от мен благодарение на вас аз също отидох при социалните да питам за винетките,но и те не бяха чували за изменението в закона ,но аз се бях подготвила и носех държавен вестник и човека ,който отговаря за това ми каза,че ще разпита тъй като нямат никакви указания и да отида в края на седмицата за отговор,дано да имам късмет и да взема поне за тая година винетка,тъй като догодина вече няма да мога защото дъщеря ми завършва тази година,но се води до 30 юни ученичка.

# 482
Незнам социалните при вас как работят, но при мен вече е факт безплатната винетка. От тази вечер е на стъклото на колата. Молбата си я подадох на 27.май., казаха да отида да си я взема след 7 юни. - е .... взех я.

# 483
  • София
pepi_r ,честито.
На мен нали ми бяха казали след 5,06, е вчера на 7,06 не беше готова.Било им много рано та другата седмица към края да съм отидела пак., ще видим тогава каква ще я измислят.  #Crazy

# 484
Здравейте, аз съм от Габрово и вчера ходих да подам молба за винетка, но ... Тъй като нямаме брак с бащата на детето, а колата се води на негово име любезно се помъчиха да ми обяснят, че пишело "лица или семейства ...", което на свой ред означава, че по закон ние не сме семейство, а другият вариант е колата да е на мое име. Защото виждате ли аз съм била настойник на децата. Всичко разбирам, но това, че нямаме брак с бащата дава ли му по-малки права върху децата? Боже мой, страшна държава! ooooh! Все още нямам категоричен отказ, но се постараха да ми намекнат, че няма смисъл. Моля, ако има някой друг в моето положение да пише как стоят нещата при тях?

# 485
  • варна
 И ние сме така ,още не съм ходила да подам, но при положение че в акта за раждане си пише имената на бащата и колата е на негово име, не виждам защо няма да може.
 Аз лично ще се разправям до последно. Бащата не е лице ,тъй ли  Laughing

# 486
И ние сме в такова положение. За това и изпратих писмо до Парламента в закона да бъде прецизирано кои са "лицата и семействата", на което получих отговор че това ще стане в Допълнителните разпоредби. Ето и текста от тях (§ 1, т.30):
===
§ 1. По смисъла на този закон:
..
30. (нова - ДВ, бр. 39 от 2011 г.) "Лица или семейства, отглеждащи деца с трайни увреждания до 18-годишна възраст и до завършване на средното образование, но не по-късно от 20-годишна възраст" са:
а) родител/родители (осиновител/осиновители);
б) семейство на родини и близки или приемно семейство, в което децата са настанени по реда на чл. 26 от Закона за закрила на детето;
в) настойник или попечител, в случаите, когато и двамата родители са неизвестни, починали или лишени от родителски права.

===
Нещо неясно? РОДИТЕЛИ, ако трябва, все още в общините издават документ за роднински връзки. Аз навремето май бях първия баща с такъв документ. Така поне ми казаха в общината. Издавали само на майките Simple Smile . То не че другото е сигурно, ама като не съм му роднина какъв съм му на това дете newsm78  Joy Joy Joy

# 487
Добър вечер,аз искам малко разяснения от родителите взели вече винетка newsm78,автомобила трябва ли да е на името на детето,в нашият случай той е 8 годишен асматик,ТЕЛК-а ни е 56%?Има ли значение процента?Благодаря предварително!

# 488
  • гр.Гоце Делчев
abeni_83 прочети по внимателно няколко страници назад и ще разбереш,че е за деца с над 50 %ТЕЛК и точно в бр.39 на държавен вестник от 20.05.2011г. е обозначено,0. (нова - ДВ, бр. 39 от 2011 г.) "Лица или семейства, отглеждащи деца с трайни увреждания до 18-годишна възраст и до завършване на средното образование, но не по-късно от 20-годишна възраст" са:вече не е нужно детето да е собственик на колата.

# 489
Подадох молбата за винетка..приеха я Simple Smile До към 5ти юли ще ни я дадат.
Подадох заявление и за инвалиден стикер на предното стъкло- В паркинги и гаражи..така имам право да спирам на места за инвалиди с детето си..и да не плащам за него.
Искат снимка на детенцето. И копие на ТЕЛК-2бр. на единия слагат печат с който можете да докажете че ви се прави стикер. И да го ползвате докато нямате такъв.

# 490
  • варна
 Благодаря за тази информация, такъв стикер ще ни върши работа и на нас.

# 491
Благодаря!Да споделя само,че информация има вече и тук при нас в плевенски регион,относно винетките,от социалните ни казаха,че било вярно това дето аз съм питала ,чакат указания и през другата седмица да отида да подам молба.Приятен ден!

# 492
момичета аз обаче нещо имам проблем казаха,  че казуса е доста сериозен и немогат да ми отговорят та : аз съм разведена мама, съжителствам с човек, който не е бащата на детето, колата се води на негово име и това е проблем, че колата не се води на името на на един от двамата родители на детето с увреждане, ако някой е с подобен проблем да помогне  bouquet

# 493
  • гр.Гоце Делчев
При нас казаха,че са получили указания за винетките,но още няма Наредба и затова все още не мога да си пусна молба и да попитам следващата седмица.

# 494
На мен вече чак ми са странни тези социални. Аз не само, че подадох молба, но и винетка получих, а при вас още или указания чакат, или още нещо неясно има.
n77  - лично мнение - винетката се дава на родител на дете с увреждане притежаващ лек автомобил, т.е. или на майката или на бащата, не на съжителстваващо лице  Confused. Напълно те разбирам, но.... мисля си, че няма да те огрее  Confused

Общи условия

Активация на акаунт