Подадохте ли молби за винетки?

• 121 230
  • 730
  •   1
Отговори
# 495
Здравейте ! Аз съм от Ямбол . Днес ходих в социалните но не бяха много на ясно за какво става въпрос ! Накараха ме да си направя документите , но когато им ги занесох не ми ги приеха , защото нямали още наредба . Дори не можаха да ми кажат дали ще могат да ги приемат до края на месеца . Защо се получава така ? Нарочно ли го правят ?! Към кого да се обърна ? Закона не важи ли за цялата страна ?

# 496
Здравейте, момичета! Отдавна не съм писала във форума и вчера приятно се изненадах, когато прочетох, че всички наши усилия са се увенчали с успех! Преди всичко искам да благодаря на мама Rossoneri, защото благодарение на нейната упоритост успяхме да извоюваме това, което ни се полага! Благодаря ти мила за всички усилия, положени за тази една година и половина (а не знам дали не станаха повече)!!!  Hug  Вчера, след като прочетох всички коментари се обадих на Дирекция Социално подпомагане тук в Дупница. Жената най-учтиво ми обясни, че знае за какво става дума и че мога да си подам молбата с необходимите документи, а те са следните: копие от акта за раждане на детенце, копие от ТЕЛК на детенце, копие от големия талон на колата (колата трябва да е до 1999 кубика) и копие от полицата за гражданска отговорност. Така че мили мами - действайте! Пожелавам успех на всички и още веднъж да благодарим на мама Rossoneri, че успя да извоюва победата за всички нас!!!   bouquet

# 497
Аз пък днес ходих до Социалните и сега пък ново 20,пишело им на мейла ,че това за винетките е проект newsm78.Нямам думи,нямало наредба ,указания и ей такива неща ми наговориха.pepi_r и на мен са ми странни,но какво да направим виждам ,че и в други населени места не са наясно.

# 498
Заветната винетка вече е на стъклото на колата Laughing. След много разправии се сдобихме с нея. Друго,освен търсете си правата,разправяйте се, загърбете скрупули и възпитание не мога да кажа. Опитах с добро,приличен тон,копие от наредбата и държавен вестник,среща с началника,УВИ-НЕ СТАНА. Раззвънях се насам -натам,стигнах и до министерството и до регионалният инспекторат,провериха тук-там явно,разясниха,обясниха ,провериха сигнала
 и вчера ми се обадиха да отида да си получа полагащата ни се винетка Grinning.Увериха ме ,че проблема е решен и вече поне в Подуене родителите няма да се сблъскваме с ТОЗИ проблем.

# 499
  • София
Ама това на нищо не прилича. И в Младос ще чакат някаква наредба преди да дават винетките.
vitca в кое министерство звъня, че на мен от РУ на СП ми потвърдиха че чакат наредба и за това не давали винетки.  newsm78

# 500
  • гр.Гоце Делчев
Днес бях при нашите Социални и те все още чакат Наредба,цял месец има откакто излезе в ДВ и имат указания и докато решат нещата ще си мине повече от половината година и ще останем без заветната винетка.Как може в една държава на едни места вече да дават винетки,а на други все още се мотаят. Mr. Green

# 501
  • София
Даааааа, както обикновено се случват нещата в нашата мила, родна България: "Царя - дава, пъданя -не разрешава"  #Cussing out
Кога ли ще се спре тази практика да се работи на парче, променя се закона,а прилежащите към него нормативни документи - не?  newsm78 И на практика какво се получава   ЗАКОНА -е променен,приет, обнародван и влязъл в сила, нооо какво ли ги касае това СП като те действат по наредби и правилници и съответно си чакат промяната в Наредба N 19, а тази промяна не е ясно кога ще се случи. И пак ще почакаме, че то къде година и половина , две - там са и две години, та и три......Ми така де, я ако си свършат работата на веднъж, после какво ще правят уважаемите дами и господа в парламента. Нали трябва да ни радват с добрите си пожелания и намерения поне още две години.  Thinking

# 502
Защо се занимавате с глупости? Подавате молба с документите, които бяха описани по-горе. Никой няма право да ви откаже приемането на молба. Ако продължават да се опъват им обяснете, че имате право да подадете, а тяхно ЗАДЪЛЖЕНИЕ е да ви отговорят в 14 дневен срок. С МОТИВИРАН отказ или със заповед за отпускане. В противен случай им обяснете как ще има жалба срещу служителя за отказ да изпълни задълженията си. Имате ли молба, най-много след 14 дни ще имате и заповед. Това е единствения начин да ги принудите сами да се поинтересуват каква заповед да ви издадат, на какво основание и т.н.
НЕ ГИ ОСТАВЯЙТЕ ДА ВИ МАНИПУЛИРАТ ПОРАДИ НЕЗАИНТЕРЕСОВАНОСТТА СИ!

# 503
  • София
 Friend   Peace, имам молба с вх.№ ... от 28.05.2011г. Приеха я без проблем и трябваше след 07,06 да отида за винетка. Е да ама не на 07.06 като ходих ми казаха, че им е много бързо и не била готова винетката да отида след седмица.Вчера 20,06 пак ходих - ровиха ,търсиха пак няма винетка, да звънна др.седмица на шефа, че сега е отпуска. Иначе молбата си е там, но е висяща, няма отказ, но няма и винетка. До вечерта звънях в РУ на СП и от там звъняха да правят проверка и след два часа ми дадоха отговор, че чакали въпросната наредба. Питах и как така в СП-Подуене примерно дават винетки, - отговора Незнаели, нямали още такива нареждания.  #2gunfire Дадоха ми и телефон който май е в МТСП(не съм сигурна обаче) и от там ми казаха, че чакали промяна в Наредба 19, обаче не се знае кога ще стане .... Ами нямам думи.
Ако се сещата къде другаде да звъня казвайте, за да видим и там какво ще отговорят.

# 504
  • София
Привет.И аз преди малко се връщам от социалните.Нямам нито отказ,нито одобрение на молбата ми.Имали писмо от не знам кое си министерство,с дата 09.06,в което пишело,че винетки няма да се дават до второ нареждане.Направо съм бясна.Някой знае ли, за кое министерство става въпрос?

# 505
  • София
Звънях до къде ли не и отговора е един -нямало наредба 19.От министерството на социалната политика ми отговориха любезно,че не съм единствената и да си чакам наредбата.А тя от къде идва не се знае!

# 506
Здравейте отново,и аз както и вие нямам напредък по въпроса.Звънях в МТСП ,но никой не отговаря на тези номера обявени на страницата им,някак си като изтутка няколко пъти все едно се вдига и се затваря слушалката дори ходих в пощата и ми отчете 11 ст и отново се затваря без отговор ooooh! Звънях в Плевен,там е областната дирекция,много любезно ми обясниха,че дори нямат представа,че в София дори вече са получили винетки,не зависи от тях чакат си наредбата.На страницата на министерството писах отговор няма.Не знам дали ще ни обърне внимание и прояви интерес някоя медия newsm78,ако имате координати да се свържем с някого казвайте.Всъщност се оказа,че наредба няма в Плевен,Гоце Делчев и Ямбол,така ли?

# 507
  • София
В София също няма.
02 8119618-дадоха ми този телефон,/тук отговаряли за винетките/,но и те не знаят кога ще влезе в сила тази прословута наредба.А когато ги попитах от кого зависи ми изредиха всички възможни министерства!

# 508
В Бургас също не дават винетки.  Shocked  Категорично не приемат молби.  Знаели за новия закон, но отказват с оправданието, че щом няма Наредба, няма как да изпълняват закона. Някой знае ли дали тази Наредба е излязла? Или забавянето й е с цел да ни откажат от безплатните винетки. Нали няма как да пропуснем контролните прегледи в клиниките, в които са лекуващите ни специалисти, ще сме принудени така или иначе да си купим сами... Което вече повечето родители са направили! ooooh!

# 509
  • София
Някой знае ли дали тази Наредба е излязла?
Че те и в МТСП не знаят кога ще излезе.Тепърва ще се събира комисия която да промени въпросната наредба. И в министерството ЧАКАТ .

Общи условия

Активация на акаунт