Подадохте ли молби за винетки?

• 121 228
  • 730
  •   1
Отговори
# 420
Само си мисля, дали е наша работа да говорим за приемните семейства, да не навлезем в казус, който е по-завързан и да се забавим, вече сме на финалната права и да търсим още подточки...

# 421
Само си мисля, дали е наша работа да говорим за приемните семейства, да не навлезем в казус, който е по-завързан и да се забавим, вече сме на финалната права и да търсим още подточки...

Да така е, на финала сме, но нали не искаме половинчати работи, ще проучим как стоят нещата и действаме:peace:

# 422
  • варна
 Ами нали и за детските има някакво подобно изброяване в декларациите - родител, настойник ,приемно семейство  и т.н.
 Но предполагам, че това ще важи за доброволните приемни -те би трябвало да имат правата на останалите родители. А когато са един вид наети родители срещу заплащане, може би е съвсем друг случай.

# 423
Не е ли най-добре да се запише "... лицата или семействата включително приемните, отглеждащи деца с трайни увреждания..."?

# 424
Не е ли най-добре да се запише "... лицата или семействата включително приемните, отглеждащи деца с трайни увреждания..."?

аз нямам против, все си мисля, казусът приемни семейства дали е наша работа, дали ни засяга, тези приемни семейства се назначават от държавните институции, по-късно ще имам разговор по този въпрос с шефката на социалното в Пловдив, тя е в течение на отвореното ни писмо.

Тогава ще пиша повече.

# 425
Аз май няма с кого да се консултирам. В случая се визират приемните семейства отглеждащи деца, настанени по чл.26 от Закона за закрила на детето.
Няма ли един юрист, който да чете тук????

# 426
  • София и там където не се пуши
Има юристи в осиновяване, осиновители, помолете ги да погледнат тук. Там има тема и за приемните родители. Мисля си след като винетката върви с детето, това включва и приемното отглеждане.   newsm78 

# 427
интервю, статия

Има два вида приемни семейства, нека ги разграничим и да изтъкнете какви са разликите.
- Приемните семейства са професионални и доброволни. Когато детето бъде настанено при професионално приемно семейство, то сключва трудов договор със социалните служби и на тази база получава възнаграждение за положения труд. При доброволните приемни семейства положеният труд е на доброволни начала. В зависимост от това дали професионалното приемно семейство се грижи за едно или за две деца и в зависимост от възрастта на подрастващите възнаграждението е различно. По трудов договор то варира от 130 до 150 лв. Към тези пари се прибавят между 195 и 260 лв. месечно за отглеждане и задоволяване на детските потребности според възрастта, както и полагаемите детски надбавки. Така месечно едно професионално приемно семейство получава между 300 и 360 лв.
- Сред настанените малчугани има ли и деца с увреждания?
- Има, но броят им е все още минимален. Семействата, които се грижат за тях, получават и добавки за деца с увреждания.

# 428
Министерство на труда и социалната политика инициира промени в чл. 10в от Закона за пътищата, регламентиращ освобождаването от винетна такса на лицата с трайни увреждания. С промените се предвижда от винетни такси да бъдат освободени лицата или семействата, отглеждащи деца с трайни увреждания до 18-годишна възраст и до завършване на средното образование, но не по-късно от 20-годишна възраст (родители, осиновители, семейства на роднини и близки, приемни семейства, настойници и попечители). Промените се налагат с оглед на множеството постъпващи сигнали от родители на деца с увреждания, относно неравностойното положение, в което са поставени тези деца, което е пряка дискриминация спрямо тях. В сегашния си вид цитираната разпоредба дава право на безплатни винетни стикери на само на лице с 50 и над 50 на сто намалена работоспособност или вид и степен на увреждане за един лек автомобил – негова собственост или съпружеска имуществена общност.

В момента проектът на Закон за изменение и допълнение на Закона за пътищата се обсъжда в Народното събрание.

# 429
Ето включени са, от сайта на МТСП http://www.mlsp.government.bg/bg/news/news.asp?newsid=1773&catid=1

Хайде, стига сте се пънели и дискутирали, включени са приемните семейства, според мен всичко вече е наред

# 430
Rossoneri, не се заблуждавай!!! Ако текста бъде приет така, както е написан ТУК и социалните откажат на едно приемно семейство винетка на какво ще се позове това семейство? На сайта на МТСП?
Моля те в отговора до г-н Иван Вълков да споменеш изрично и приемните семейства.

# 431
  • ВАРНА-морето,сините вълни.
Аз не виждам някой да се пъне,както казваш.Попита за мнението ни-дадохме идеи.Евентуално,че на тебе не ти допадат ние не сме виновни.

# 432
Има юристи в осиновяване, осиновители, помолете ги да погледнат тук.
Пуснах питане. Дано някой се включи по-бързо.

# 433
Аз не виждам някой да се пъне,както казваш.Попита за мнението ни-дадохме идеи.Евентуално,че на тебе не ти допадат ние не сме виновни.
относно теб ще се заям, защото колкото и да съм добричка и да помагам и да се раздавам, винаги има някой, който да ти почерни щастието и целия труд, който си вложил от година насам, за това:
iv.elina :

1. Дата на регистрация:  Четв., 26 Авг. 2010, 17:08 - към този момент Отвореното писмо вече бе изпратено - нямаш участие
2. Към октомври 2010 - напомнителното писмо, теб не те виждам в подкрепили, подписали, нямам допълнително вписана жена от Варна (може и да греша, не съм на 100% сигурна)

Последна редакция: вт, 08 фев 2011, 16:42 от Rossoneri

# 434

Общи условия

Активация на акаунт