Подадохте ли молби за винетки?

• 121 192
  • 730
  •   1
Отговори
# 450
Приятелче, това го четох и аз, видях, че са обсъждали друго, но в петък вечерта разбрах от депутатите от ГЕРБ в комисията, че е одобрено и прието, явно това е станало  преди да се изпрати нашето писмо, което вече е било явно безпредметно, така и предполагах, защото дата на тяхното писмо е 2-ри февр, а ние го получихме на 7-ми и докато изпратим стана 10-ти
а те вече са си го приели.
Остава само да излезе вече и в ДВ, в четвъртък вечер ще видя съдържанието на броя за 18-ти и така, ще следим.

за това не пиша, но сега ми се прииска да ти отговоря, а и в момента организираме разни тук инициативи и съм натоварена с работата по сдружението.
Поздрави от кандидат снежен Пловдив, тук прехвърчат снежинки.

# 451
  • sofia
Днес ходих да се пробвам да взема винетка с телка на детето без автомобила да е на негово име, е не ставало...
Нали уж има промяна?

# 452
И аз ходих днес,но ми казаха,че още не е прието.

# 453
  • ВАРНА-морето,сините вълни.
Мисля,че трябва да мине и през депутатите,а не само през Комисията.

# 454
Подала съм запитване кога ще бъде официално обявено и дали в ДВ ще трябва да следим, къде точно, че там разделите са два - официален и неофициал

# 455
Ако правилно чух вчера, законопроекта е минал на първо четене вчера. Simple Smile Ето какво предстои от тук нататък:

Народните представители могат да правят писмени предложения за изменения и допълнения на приетия на първо четене законопроект в определен от Народното събрание срок.
---
До 14 дни след изтичането на този срок водещата комисия внася в НС мотивиран доклад с писмените предложения на народните представители и предложенията на комисията.
---
Народното събрание обсъжда и приема закона на второ гласуване глава по глава, раздел по раздел или текст по текст.
---
Приетият закон се изпраща на Президента на Република България за издаване на указ за обнародване.
---
- Президентът на Република България може да върне закона за преразглеждане.
- Президентът на Република България издава указ за обнародване на закона.
---
Законът се обнародва в Държавен вестник и влиза в сила след 3 дни, освен ако в самия закон не е определен друг срок.

Последна редакция: пт, 25 фев 2011, 11:18 от Friend

# 456
Ще почакаме още, то се е видяло. И при нас не дават винетки и аз питах, чакат заповед от София

# 457
Снощи и аз чух по новините и това беше обсъждано в комисията, четох стенограмата.. ще видим

# 458
  • густо майна Филибето
Записвам се да ви следя, чакам закона, дотогава сме закрепостени  Confused

# 459
              Привет,момичета! Влязох и аз да ви попитам за винетките ,но видях,че вече сте коментирали новите промени /предстоящи/.Имам съседка,която работи точно в тази област и я дебна днес за да разпитам подробно. Wink Преди около месец ми каза,че са раздали 1 500 винетки по-малко в сравнение с миналата година и се ядосваше ,че съществуват тъпи формалности и изисквания.Дано сега пък нещо се промени към по-добро.

# 460
  • в полите на Балкана
На 9 април e разглеждан на второ четене закона за движение по пътищата. Не става много ясно от стенограмата на Народното събрание какво точно са решили.

Последна редакция: пт, 15 апр 2011, 16:18 от мамаРаче

# 461
http://www.trud.bg/Article.asp?ArticleId=857157
Това е от днес.
Кога ли ще можем да подаваме документи и как ще стане-явно в понеделник ще има повечко инфо.

# 462
  • густо майна Филибето
Току що по телефона ми казаха, че в министерството нищо не са решили, съжаляват много  Rolling Eyes

# 463
Здравейте,
Преписвам публикуваното вече в другата тема. Тук му е мястото. НАЙ–СЕТНЕ!

Факт е още едно право на нашите деца - ДВ   Брой: 39, от дата 20.05.2011 г.

Ето най-сетне дългоочаквания текст, обнародван в ДВ:

§ 5. В чл. 10в се правят следните изменения и допълнения:
1. Създава се нова ал. 2:
„(2) При условията на ал. 1 от заплащане на винетна такса се освобождават лицата или семействата, отглеждащи деца с трайни увреждания до 18-годишна възраст и до завършване на средното образование, но не по-късно от 20-годишна възраст.“

newsm44

# 464
хах, най-после, но това какво значи, може ли сега да се подаде за винетка, или чак догодина?

Общи условия

Активация на акаунт