Математически турнири - 3

• 75 618
  • 733
  •   1
Отговори
# 330
# 331
Добре умеете да броите кръгчета.  Joy Бързо на самолета и в Япония!

# 332
В Япония, но в детската градина! smile3532

# 333
Дай още такива задчки - закачки. Нали и тук,  България за детската градина в Горна баня също има изпит. И той е за надарени. Та да обменим опит

# 334
  • София
Опитвам се да публикувам линк към сайта, от който взимам забавни задачки, но не става:
http://prize.bg/forum/viewforum.php?f=26&sid=02ab36f57d22e8bf6e1808eee080676a

[spam]
Преди май можеха да се публикуват линкове..
Опитах се също да го сложа в подписа си, но пак не става, не работи линка. Може би трябва да уведомя администратора или някой друг, за да го одобри ли?
[/ spam]

# 335
Дами и господа, с любезното съдействие на Елл въпросният линк вече е качен на математическия ни сайт! Хиляди благодарности!  bouquet

# 336
Дай още такива задчки - закачки. Нали и тук,  България за детската градина в Горна баня също има изпит. И той е за надарени. Та да обменим опит
Нашенеца им реши задачите от приемния изпит за първи клас, но такива задачи...  Thinking

# 337
Задачата е за досещане.  Laughing И вероятно децата, кандидатствали във въпросната японска детска градина са се готвили върху подобни задачи.

# 338
Мъжът ми каза, че това е играта "бикове и крави", аз не съм я играла и задачата не мога я реши...

# 339
Не, не... Не е " бикове" и " крави". Просто трябва да преброиш кръгчетата на всеки ред.  Simple Smile
В 6182 има едно кръгче в шестицата и две - в осмицата, значи верният отговор е три.

# 340
Изби рибата... посмъртно нямаше да ми дойде на ума.  Joy

# 341
Изби рибата... посмъртно нямаше да ми дойде на ума.  Joy

И на мен. Вадих, събирах, гледах подобни и не видях логика.

Пък то се оказа елементарно.

# 342
... посмъртно нямаше да ми дойде на ума.  Joy
Защото мислиш от позицията на възрастен. Wink
А това са 5-6 годишни деца и трябва да погледнем чрез техните очи с техните знания.

# 343
Първи кръг на олимпиадата по МАТ на 28.02 ли е?

# 344
Така прочетох в един математически форум. Всъщност това не беше ли крайният срок за провеждане на общинския кръг?  newsm78

Общи условия

Активация на акаунт