Математически турнири - 3

• 75 533
  • 733
  •   1
Отговори
# 585
Имам официалното писмо за турнира. Ако някой проявява интерес мога да му го пратя. Наистина в приложенията към писмото е посочена само датата първи май. Вероятно другите дати са свързани с евентуално настаняване по хотели.
За задачата детето е право. Отговорът се вижда още първите две уравнения, но нали стана дума за разсъждения... Joy

# 586
Аз за тях питах, за разсъжденията, нали това подчертах, защото не разбрах неговите, пък той нищо не удвои и не извади...
Той мрази да пише, много ми е ленивичък. Повечето така си ги решава. Аз нямам допирни точки с математиката твърде, даже никакви и не знам какви са изискванията и правилата за разписване. Имам си свои начини, гледам да не го обърквам с моите. Тази задача не ми беше ясна, а той не ми я разясни.    Cry

# 587
  • Sofia
Момичета бихте ли ми помогнали за една задача от Великденското състезание за миналата 2009 година?
Става въпрос за 1ви клас - 14 задача, според отговорите, триъгълниците са 16, а дъщеря ми (и аз съм съгласна с нея) ги брои 20.
Вие какво мислите?

# 588
  • най-шареното място
това задачите с кенгуруто ли са? не ги изкарвам толкова...
Пак ще видя, да не е лошо копието ми...

# 589
Judy, Дидева - благодаря ви  bouquet За мен беше важно кой уйкенд се пада, за да съчетаем полезното с приятното  Wink

# 590
  • София
Шнапи , и аз ги изкарвам 20, детето е решавало задачата в клас, пише и двата отговора - и с 20 и с 16, като си дойде от у-ще ще я попитам защо така са написали.

# 591
Здравейте мами на математици! Бих искала да ви попитам за това състезане в Шумен- за кой клас е , някакви примерни задачи има ли публикувани някъде и съотвенто малко повече инфо за него. Къде се записват участиници и т.н Благодаря ви предварително!

# 592
  • Не съм от тук и съм за малко
... някой ще потрива ли нервно ръце в събота, очаквайки детето да се върне от областния кръг на олимпиадата?
Да  Grinning, двамата големи се класираха, за първи път стигат до втори кръг. Ще видим в събота как ще се представят, но по-важно е участието.  Peace
Дидева и ти ли ще тръпнеш в очакване?  Laughing

# 593
Здравейте мами на математици! Бих искала да ви попитам за това състезане в Шумен- за кой клас е , някакви примерни задачи има ли публикувани някъде и съотвенто малко повече инфо за него. Къде се записват участиници и т.н Благодаря ви предварително!
Национално състезание "Акад. Кирил Попов" - гр. Шумен
Регламентът го има две страници по-назад в тази тема.

Да  Grinning, двамата големи се класираха, за първи път стигат до втори кръг. Ще видим в събота как ще се представят, но по-важно е участието.  Peace
Дидева и ти ли ще тръпнеш в очакване?  Laughing
И аз, и аз... JoyМакар че моят младеж ще участва извън класирането. Чудя се какво ще правя, докато го чакам. Нашата ПМГ е на върха на един баир, махнаха кафе-машината, а най-близкото кафе отваря чак в десет... newsm12

# 594
Мързеланка ме изпревари.  Нека да се върнем към математиката. И в тази връзка - някой ще потрива ли нервно ръце в събота, очаквайки детето да се върне от областния кръг на олимпиадата?
аз, със сигурност. Още повече, че синът ми не е разбрал къде ще се проведе олимпиадата. Но, мъжка му работа Mr. Green

# 595
Дидева, благодаря! Искрено съжалявам за сайта защото той ни беше много полезен и изключително добре оформен. Ако за в бъдеще нещо ни потрябва  нещо може ли да ни пускаш на лични. Ние почивахме десетина дни, след "Знам и мога" - моята дъщеря беше на трето място на националния кръг. Сега се подготвя за Великденското , пък може и на това да се пробва. Simple Smile  bouquet

# 596
  • София
В сайта на РИО София е дадено разпределението по училища на децата, които ще се явяват на Олимпиадата в София. Разпределени са в 4 училища по класове и райони.

# 597
  • Варна
Национално състезание "Акад. Кирил Попов" - гр. Шумен
Регламентът го има две страници по-назад в тази тема.

Да  Grinning, двамата големи се класираха, за първи път стигат до втори кръг. Ще видим в събота как ще се представят, но по-важно е участието.  Peace
Дидева и ти ли ще тръпнеш в очакване?  Laughing

И аз, и аз... JoyМакар че моят младеж ще участва извън класирането. Чудя се какво ще правя, докато го чакам. Нашата ПМГ е на върха на един баир, махнаха кафе-машината, а най-близкото кафе отваря чак в десет... newsm12

Дидева, какво ще правиш 4 часа(хайде да са поне 2) на този баир, не може ли да го оставиш там, а ти да пиеш едно кафе в глинажа(ако си с кола). Бих ти правила компания с удоволствие и да си припомня доброто старо време стига да бях наблизо. Ние изкарахме много "болна" пролетна ваканция в предбалкана за съжаление тази година. Sad

И по темата - и аз ще тръпна в очакване в събота. Пожелавам успех на децата ни!  Peace

# 598
  • Бургас
Здравейте, реших да се вясна и аз, след като страстите вече явно са се поуталожили, не без възпитаното държание на Дидева. Дидева, за пореден път се уверявам, без да те познавам лично, но виртуално, смея да кажа доста добре, че ти си един нежен, отстъпчив и благороден човек. Поздравявам те, че не се подведе да отговяраш по даскалски - с червено, лилаво и цялата гама  Hug
Сега към госпожата с червения химикал. Госпожо, поздравявам Ви за труда, който сте положили! Надявам се да получите още по-голямо удовлетворение, че помагате на още повече хора с вашето творение. НО осъзнайте се, че не сте пред учениците си, нито на родителска среща, за да седнете да размахвате пръст на място, където никой не познавате. Влизайки в една непозната среда, първо научвате порядките, спазвате ги, уважавате събеседника си, най-малкото докато поопознаете атмосферата, околните. И най-вече - държите се подобаващо за да бъдете уважавани и добре приети и вие.  Peace
Сега пак да се върна към приятелския тон в темата, че другото не ми е по вкуса  Crossing Arms
Дидева, Гери е в събота. Достигна до общ. кръг, след като имаше максимален брой точки. Ще стискаме палци  Praynig
В Шумен ще ходят също отборно, вече сте писали, на 01.05 е. Предния ден ще пътуват до там, неделята ще се връщат.

И пак моля, поне тук, заради богатството на математиката и в името на децата ни, да запазим добрия тон!  Peace

# 599
Минавам набързо да съобщя това, което разбрах за състезанието в Шумен. Да, за 01.05. е от 9.00 часа в Математическата гимназия. Децата си подават заявки по места, а от там организаторите имат грижата да ги подредят в отбори за отборните класирания. От сайта задачките им ми се видяха симпатични доста.
Успех желая.
Дидева, задачката аз я реших като система от уравнения:
двете съставени:
1с + 2т = 3и
7с + 1т = 8и
от където: 1с=3и-2т /по първото уравнение/
и замествам: 7. /3и-2т/ + 1т= 8и
получавам: 13и=13т, следователно
1и=1т
2т=2и
следователно 1и=1с=1т

Бързам, може да съм сгрешила при писането, за което се извинявам. Не обяснявам тази метода, да не объркам детето. Това най- ме притеснява.
Желая на всички приятна вечер!

Общи условия

Активация на акаунт