Математически турнири - 3

• 75 279
  • 733
  •   1
Отговори
# 630
  • най-шареното място
при нас в 10, а и Коледното беше в толкова.
За 4ти клас е по-рано, според писаното в темата.

# 631
А някой да има отговорите на задачи 8 и 9, давани на състезанието в Шумен през 2007 ?

# 632
# 633
А някой да има отговорите на задачи 8 и 9, давани на състезанието в Шумен през 2007 ?
За кой клас?

Последна редакция: ср, 21 апр 2010, 11:13 от Анонимен

# 634
За кой клас?
Уфффффффф, много съм зле - 5 клас

# 635
   Някоя любезна и добре информирана мама може ли да сподели с нас как протича отборното състезание в рамките на математическия турнир " Академик Кирил Попов"?  bouquet

# 636
  • Варна
Доколкото знам при отборното състезание се дават 4 задачи, като всяко дете решава една от тях. Мисля, че имат възможност и общо да ги обсъждат и решават.  Peace

# 637
  • София
Доколкото знам при отборното състезание се дават 4 задачи, като всяко дете решава една от тях. Мисля, че имат възможност и общо да ги обсъждат и решават.  Peace

Да така е. Дъщеря ми миналата година / в 3 клас/ беше на състезание в Шумен. Дали са им задачите, те си ги разпределили, кое дете коя задача ще решава, не били доволни от първоначалното си разпределение и две деца си разменили задачите, а за последната всички помогнали на  детето, което я решавало да я довърши.

# 638
Може ли да ми кажете в кои градове ще има Великденско състезание, защото се оказа, че в Монтана няма да има, а там ни беше най- близо.

# 639
Diana_gr, hr_ina, много ви благодаря! Надявах се да е точно така, както сте го описали!  bouquet
 А имате ли представа дали всеки отбор е в отделна стая или са по няколко отбора?

# 640
  • София
Б

А имате ли представа дали всеки отбор е в отделна стая или са по няколко отбора?

Били са 4 отбора от различни класове в една стая. Чиновете са били събрани по два за да им направят като работна маса за всеки отбор от четирима. Имали са пълна свобода, даже седмокласниците са похапвали Simple Smile.

# 641
Здравейте!

Имам следното питане към вас - дъщеря ми е в І-ви клас, госпожата й още преди Коледното състезание ни обясни, че преди ІІ-ри клас нямало смисъл децата да ходят по състезания. Така и не ни обясни защо... Все пак настоях и детето ми се класира що-годе прилично (в първата 50-ка), като беше решавала задачи не повече от 5 дни.
Сега, преди ВМС, принтирах 3 задачи, които по никакъв начин не можах да обясня на дъщеря си, г-жата й обяснила 1 от 3-те и й казала, че другите 2 изобщо не са като за нея т.е. били за по-големи деца. Защо тогава изобщо ги дават по състезанията?

# 642
  • най-шареното място
За изявени деца, с които се работи специално Simple Smile Няма задачи за по-големи деца. Има задачи, които не се учат в училище,

Ако искаш ми прати задачите.

Иначе наистина от определена гледна точка няма смисъл, защото за нищо не се ползват и до нищо не водят резултатите, каквито и да са. После са подготовка за след 4ти клас.

За мен лично обаче има смисъл за психиката на детето. Пък ако и се представя добре - още по-хубаво.

# 643
 honey13, много често учителите в средностатистическите училища не знаят как да обяснят на първокласник задачите от подобни състезания. Може би за това сте получили подобно обяснение.И аз бях така до преди три години. Казвах си: " тази задача се решава със система, защо са я дали за втори клас?", но вече знам, че щом една задача е пусната за дадена възрастова група тя може да се реши със съответните знания.
Арт мама е права. Пусни задачите и вероятно ще можем да ти помогнем.

# 644
  • София и там където не се пуши
 honey13 - според мен няма значение от кога започват да ходят стига да искат децата. Моят голямия попаднах на съсед, който се занимава с организирането на състезания. Ние знаехме, че е голям умник, той също ни обърна внимание на това, че го бива в математиката - човека обича децата, а и неговото е на същата възраст. Та от време на време го записваше. Дори не сме го натоварвали с резултати и ние не сме ходили за такива (не публикуваха тогава по Интернет). Има родители обаче, които освен че търчат за такива, ами и навикват децата, защо не са се сетили това или онова. Децата решават, че това едва ли не е средство да бъдат измъчвани  Joy  Вярвай познавам такива случаи при това умни деца родителете казват, че явно не ги бива  Shocked .

Здравейте!

Защо тогава изобщо ги дават по състезанията?

Ами има и такива, които им е вродена математиката - търсат ги да ги открият, но ако не могат да ги решат - голям стрес.

Има състезания към  Съюза Началните учители, който е по материала - там може всички деца да се записват.

Общи условия

Активация на акаунт