ЯНУАРСКО предстартово броене - 28

• 24 060
  • 738
  •   1
Отговори
# 525
  • където си поискам
Здравейте и от мен, честит сняг,  всичко е побеляло, много е красиво
Мис Деменоар всяко семейство има някакви проблеми, ето и моя много е добър, но не говори, за тези 9 месеца, аз не почуствах от него вниманието което една бременна жена иска да получи, всъщност няколко пъти през ноща го усещам да слага ръка на корема и да ме гали, значи му пука, но не го показва, не ме е глезил, аз съм мъжко момиче, може би аз съм си виновна, защото с  всичко се спрявям сама, в 5 месец, започнахме да правим ремонт, той ходеше на работа, а когато беше почивка, ходеше на частно, ремонта  го правеше когато се прибере вечер, е да ама нали се сещате, че така трябваше да сме още в ремонт, и започнах мебелите / чамови/ всичките ги изжулих, почистих, лакирах на ново , боядисвах с латекс, свялях тапети, и всичко което може да се сетите.
Тази вечер и моя е на банкет, ще видим какво ще стане.
Първо помисли, опитай се да говориш с него, най е лесно да си събереш багажа и да си тръгнеш, но защо да му правиш кефа. Успех ти желая.

# 526
Mis-Demeanor, не исках да вземам отношение по толкова личен въпрос. Но тъй като ти не се притесняваш да споделяш с толкова хора ще кажа и аз. За щастие личен опит нямам, но не мога да си представя връзка, в която няма доверие. Не мога да си представя постоянни съмнения и дебнене. Поддържам мнението, че не трябва да го оставяш сам за празниците, но сериозния разговор е по-добре да го отложиш за след раждането. Опитай се да бъдеш максимално спокойна, да родиш спокойна - сега това е най-важно за теб. Междувременно погледни на мъжа си от малко по-далеч като чужд човек. Дали ти не се опитваш прекалено да го контролираш и ограничаваш или той наистина има нужда постоянно от флирт. Все си мисля, че интелигентния човек трябва да умее да контролира и емоциите си, и нагона си, и тялото си. "Най-добрият начин да се оттървеш от изкушението е като му се отдадеш" не важи в подобна ситуация. Помисли си и до каква степен си зависима от този човек - и емоционално, и физически,и материално. Месец-два след раждането си поговорете и разрешете веднъж за винаги проблема. А без компромиси не може, но не може и да си заравяме главата в пясъка и да казваме, че няма нищо.
Стискам ти палци да успееш да вземеш най-правилното решение за теб, дъщеричката и нероденото бебче.

# 527
Момичета,
имам една молба. Преди време правихте някакви стъклени сладки, разменяхте рецепти и т.н. Като човек без сладкарски умения и интереси и най-вече без дете, което да ги оцени, не им обърнах особено внимание. Живот и здраве ще ми се наложи. Но пък ви похвалих пред една колежка  и тя се запали да ги пробва. Разрових старата тема, но не можах да открия рецептите. Ще съм ви благодарна ако ми дадете някакъв жокер.

# 528
  • София
Ири, понеже ми се налага секцио исках да проуча малко по-добре. Макар ,че при първото ми раждане - отдох в МД , без въобще да знам,че има такова нещо като избор на екип или да съм чела някъде за "добри" и "лоши" доктори/болници. И бях много доволна от лекарката ,която ми се "падна" . Бързо се възстанових, белегът почти не личи , последствия незнам да имам..  Peace Така ,че може и това с избора да е излишно "втелясване" ..  Thinking . Поживьом увидим...
Ти вече здраво се настройваш за раждане и се самонавиваш .. ако ти се чисти с цел ускоряване на раждането имаш официална покана да заповядаш у нас  Mr. Green  Hug. Мен много ме мързи.. Blush

# 529
  • София
Courage   Хаха, внимавай, че си ми наблизо и може да се възползвам от поканата.. ама аз съм една такава разпиляна чистница... много обичам да правя 5 неща наведнъж... всичките стават накрая (обикновено Simple Smile), ама за колко време е друг въпрос Simple Smile Аз се навивам иначе, ама като няма как нея да навия в общи линии нищо не правя, само си чакам Simple Smile

# 530
  • София
aniTakova , заповядай- http://menumag.bg/recipes/view/363 .

# 531
Mis Demeanor, ще си позволя да не се съглася с момичетата тук - изобщо не смятам, че е добра идеята да чакаш да мине раждането, за да разрешиш проблемите с мъжа си. Да, действително е добре сега да си спокойна, но това важи с още по-пълна сила и за скоро родила и кърмеща майка, на която така и играят хормоните, че разрешаването на подобни въпроси може да и докара ужасна следродилна депресия и да стане още по-зле и за връзката и за бебето и за правилното решение. Според мен щом сега проблемът е на дневен ред, сега е моментът да го разрешите. Съгласна съм обаче, че да се врътнеш и да отидеш сама в Русе, не е решение, трябва да намерите начин да го обсъдите като зрели хора без реплики от сорта на "това не ти влиза в работата" или "няма да ти давам обяснения"... Просто е детинско да се държи така, но е детинско и ти да го дебнеш, да му четеш смс-ите и да си вземеш детето и да го оставиш за празниците сам... просто не си помагате с подобно поведение и трябва да излезете от този затворен кръг на безсмислени разговори, опитай се да намериш подхода и опитай да говориш спокойно най-вече - успех ви желая, дано успеете да намерите пътя един към друг  Peace
Момичета, някоя от вас усеща ли нещо при скъсяване или разширяване на шийката? Защото аз от вчера имам в тази област едни странни усещания, като слабост, не толкова болка, много странни и се чудя  newsm78 Началото на другата седмица ще ме види доки и ще каже де, ама се чудя дали да се притеснявам, че ми е раничко, а бебето вече е страшно ниско долу, просто е очебийно...

# 532
  • на село
Момичета, някоя от вас усеща ли нещо при скъсяване или разширяване на шийката? Защото аз от вчера имам в тази област едни странни усещания, като слабост, не толкова болка, много странни и се чудя  newsm78 Началото на другата седмица ще ме види доки и ще каже де, ама се чудя дали да се притеснявам, че ми е раничко, а бебето вече е страшно ниско долу, просто е очебийно...

Паднал ли ти е надолу корема видимо?
И мен от време на време ми опъва долу в областта на срамната кост, но все си мисля че е нормално вече малко по малко да се разширява таза. Ама наистина си е още раничко. Не ми се ще да опираме до кувиози. Най вече ме притеснява че още белите дробове не са се развили добре. Иначе ниското тегло не ме притеснява толкова  - ако е развито напълно бебето много бързо се наваксва. Дъщеря ми се роди в 38 седмица 2550, та не очаквам чудеса и този път  Confused
Аз нали нищо не мога вече да върша в къщи и само се вкарвам в разни филми. Ама като си гледам корема, не ми се струва да е паднал  Rolling Eyes
Ужасно е това с лежането! Аз съм свикнала непрекъснато да съм в движение и да ходя насам - натам по задачи и сега направо се скапвам  Sad Да не говорим че фирмата ми е затънала в бумащина и не виждам кога ще я свърша. Добре че имам приятели по институциите, та ако се наложи да опра до тях, може да ми свършат най- наложителните неща.

# 533
Привет на всички!  Hug

Zuzu_82, чудесно описание на снежния пейзаж навън! Колко е свежо и бяло...  Flutter

Mis-Demeanor,  мерси за чая и снежните човеци! Относно твоя проблем, всички са ти дали много хубави и ценни съвети. Абсолютно съм съгласна с Катинчето, Копнеж и АниТакова, че сега най-добре е да се успокоиш, да мислиш за бебето и собственото си здраве и спокойствие, но че също е важно да поговориш сериозно и искрено с мъжа ти и да си изясните нещата.
    За мене флиртове, изневери, подозрения и подобни отношения, които ти описа са голямо изхабяване на енергията, следователно гледам да ги избягвам. Аз лично не бих си изхабявала енергията продължителен период от време за такива неща.
    Я верно звънни на някоя добра приятелка и си направете приятна среща! Аз също като тебе бих останала в София, вместо да ходя до Русе, хем да сте заедно с мъжа ти на празниците, хем да си наблизо до родителите ти.

Танчелина, изглеждаш супер и си много красива!! Чертите на лицето ти излъчват спокойствие, щастие и топлосърдечност.  Heart Eyes

Герганче, чудесно е, че вече си присъствала на няколко раждания. Това не само те подготвя теб самата, но е и прекрасна опитност. Пожелавам ти да станеш отличен гинеколог и да направиш щастливи много жени и родилки!   bouquet  

Леко и радостно раждане на всички, на които им предстои това да се случи тези дни!  Hug

На 21 декември е зимното слънцестоене. Слънцето се намира на 270 градуса на еклиптиката.
   Дните около зимното слънцестоене се характеризират с много силна позитивна енергия в Природата. Това е изключително подходящо време за набиране на енергия от Природата, важен период за повече медитация и релаксация. Дори и в състояние на бодърстване, не в медитация, може да се усети как потокът на жизнената енергия и кръвта са много по-интензивни.
   През дните около зимното слънцестоене настъпва важен поврат в енергиите в Природата - янската енергия започва да се увеличава (и дните - също), докато Ин енергията бавно започва да намалява (и същевременно нощите стават по-кратки). Бавно и почти незабележимо топлината в Природата и в човешкото тяло се увеличава от по-дълбоките места по посока към повърхността.
  До известна степен всички тези процеси са свързани и с лунния месец на Плъха (дзъ), в който се намираме сега. Месецът на Плъха съответства на хексаграма 24 "Фу" според "Книгата на промените" И Дзин. Сега настъпва нов цикъл на завръщане на положителната, топлата Ян енергия, когато първите лъчи на янската енергия започват да се показват. Ето защо сега се смята за изключително полезно време за нови начинания (включително и раждане на бебе!  Grinning ).  
   Сега, през 15-те дни на слънчевия сезон "ЗИМНО СЛЪНЦЕСТОЕНЕ" (по китайския календар) енергията се концентрира в точката хуей ин в областта на перинеума.  

Както знаете, според някои методи на естествено раждане се прави масаж на перинеума за по-леко раждане. А сега, през тези 15-на дена, които предстоят, зоната на перинеума естествено става по-енергийно проходима и активна и така улеснява естествените процеси на раждането.

txtloves

Последна редакция: пт, 18 дек 2009, 21:57 от sunrise7

# 534
  • София
Привет, момичета   bouquet Щях да кажа добро утро, ама погледнах часовника и ме хвана срам  Embarassed

МисДимийнър -  Hug мога само да ти пожелая да успееш да откриеш най-доброто решение за себе си и за дечицата. Понеже и аз съм изпадала в подобни ситуации (и то със сегашната половинка, но пък не го е имало бебето на път), ми е много трудно да ти кажа тръгни си или остани... Но ако решите да останете заедно за празниците, трябва да сте сигурни, че в някаква степен сте преодолели разрива помежду си (знам, че е по-лесно да се каже, отколкото да се направи), че като знам при нас как стана... точно преди празниците, и после уж говорихме, обсъждахме - не искам да си спомням как точно в 12 на Нова година той ми пожелава с половин уста ЧНГ, а аз не мога да спра да плача   Cry

Стига, че стана много тъжно, стискам палци при вас да се наредят нещата  Hug

Ние вчера ходихме да пазаруваме разни неща за бебето, днес вече ще подреждам, ама както сънувах тази нощ, че бебето се ражда 4 кг., дано да успея да му облека поне по 1-2 пъти някои нещица  Joy

Вчера като не съм поглеждала тук, съм пропуснала празнуващите - честит рожден ден със закъснение на Джени78 и поздрави на всички вчерашни именици  Hug Да сте живи и здрави и да имате много причини и поводи да се усмихвате   bouquet   bouquet   bouquet

Момичета, да се оплача - от седмица някъде се будя всяка сутрин с болки в ръцете, някъде от лактите надолу. Целите са изтръпнали, трябват ми час-два да се пооправя, и то пак не съвсем. Ясно ми е, че се подуват (мисля, че безвъзвратно пропуснах момента да си сваля пръстена  Joy), ама поне не ме боляха досега. Иначе контракциите май стават ежедневие при мен - не са болезнени, ама са през 1-2 часа.

Пожелавам ви хубав ден, отивам да се опитам да не се подхлъзна някъде навън, докато обиколя магазините из квартала   bouquet

# 535
  • Тракийка в Софийското равно поле....
Момичета, някоя от вас усеща ли нещо при скъсяване или разширяване на шийката? Защото аз от вчера имам в тази област едни странни усещания, като слабост, не толкова болка, много странни и се чудя  newsm78 Началото на другата седмица ще ме види доки и ще каже де, ама се чудя дали да се притеснявам, че ми е раничко, а бебето вече е страшно ниско долу, просто е очебийно...
Паднал ли ти е надолу корема видимо?

Аз имам такива усещания от доста време - това е разширяването на таза. Но за момента нямам разкритие. Всичко си е наред.

А падането на корема....... означава че бебето тръгва надолу и горе долу след месец ще се роди. На мен ми падна преди няколко дни. Майката на моята кума е акушерка и тя ми каза - от днес брой месец. Което е точно на термина ми  Flutter

# 536
Katy, благодаря ти.

# 537
Tatyana_77, съвсем видимо е паднал надолу, даже всички около мен го казват, аз самата също си го виждам, лекарите ми казват също, че е доста ниско вече, макар че последно още не беше ангажирана главата в малкия таз, но при преглед за шийката, лекарката му я напипваше главата  Shocked... разкритие нямах никакво, но леко скъсена шийка и омекнала...
Мен също ме притеснява за дишането, иначе той моят бебок по-скоро доста едър расте, та на килограми сигурно добре се е охранил вече  Flutter
Иначе разбирам какво имаш предвид с разпъванията на таза, болките долу в костта, имам си ги и тях, но усещането в шийката е съвсем, съвсем отделно и различно и наистина не знам как да го опиша, освен като слабост някаква...

# 538
Здравеите мамчета и януарчета Hug

Първо да чиститя на тези които са имали повод тези дни.Да са здрави щастливи и много обичани.
   Чета ви всеки ден но нещо не ми се пише то май все за нещо се спори и това не ме радва защото пред тези хубави празници и бебчетата които вече дори бързат да излизат ми се вижда глупаво да спорим.На всички очакващи скоро своите маници късмет и стиснати палци от мен за бързо и лесно раждане.
   И да ви питам днес си взех изследванията иимам следи белтък в урината докторката нищо не каза но аз мисля да си пусна в понеделник ново изследване защото мисля че течението ми може да е дало отражение.Другите са ок.Вие знаете ли нещо за албумина моля дайте ми малко инфо че до понеделник ще откача от притиснение. Tired

# 539
Да, действително е добре сега да си спокойна, но това важи с още по-пълна сила и за скоро родила и кърмеща майка, на която така и играят хормоните, че разрешаването на подобни въпроси може да и докара ужасна следродилна депресия и да стане още по-зле и за връзката и за бебето и за правилното решение. Според мен щом сега проблемът е на дневен ред, сега е моментът да го разрешите.

И аз така мисля, после ще ти трябва повече спокойствие и подкрепа Peace

Мале, храната от детската кухня на Михаела закъсня с час и половина #Crazy навън е ад! Изведох я навън да се радва на снега, но тя по-скоро се иплаши, единствената и радост бяха няколко кучета, които ровеха в кофите за боклук Laughing

sunrise7, мнооого интересни неща разказваш Heart Eyes

Общи условия

Активация на акаунт