ШиБнати хоТмони, Дизияк и прЪвУписТни колебанЙя-38 броИ

• 29 095
  • 753
  •   1
Отговори
# 135
  • Stuck in a moment
",или са сменили актюра ,или актюра грознее с всяка изминала серия.  "
rotfImao
Ооооо, нееееее! Впечатлена съм! Joy hahaha

Ето от мен нещо:
"Моето предложение е златни накити за кръщане и раждане.Например за кръщането на детето получихме гривнички,..."

# 136
  • София
Цитат
табутерки
А познайте?

# 137
Ето от мен нещо:
"Моето предложение е златни накити за кръщане и раждане.Например за кръщането на детето получихме гривнички,..."

Може би в тоя случай авторката не е виновна.
Аз все още си пазя брошурите от манастира, в който кръщавахме децата, и там пише, че е кръщАне.

# 138
  • Бургас
Цитат
табутерки
А познайте?
Табуретки с две разменени букви  Mr. Green

ВСИЧКО Е МУШЕННИЧЕСТВО  doh

бе ти нещо неси фрет
  rotfImbo

# 139
Цитат
Мили мами от горчивия ми опит мога да кайа пазете си децата и не ги водете на унг при док.Райнов от исул.Не преглежда а работи на ишлеме. И най-много да си докарате още болести. Вкарва в кабинета по 5-6 човека и ги почва като на конвейр, и си изписваме антибиотици и лекарства ништо че може да не ти трябват. От него си докарахме лежане в болница и отит на двете уши на дъщерями. А на вапроса ми защо тя има температура дори като пие антибиоти и лекаства за температура отговора бе че имало процес. мерси за компетентността. Същото ми отговори и бедито в исул. пазете си децата от тях!!!!!!
Confused
Цитат
Работила съм за малоумен шев

Последна редакция: пн, 21 дек 2009, 10:48 от Мрън

# 140
  • Stuck in a moment
Ето от мен нещо:

Аз все още си пазя брошурите от манастира, в който кръщавахме децата, и там пише, че е кръщАне.

Ами взех, че се замислих, след като от манастира така са го писали как всъщност е вярно? Да не би пък кръщЕне да е грешното и аз толкова години да живея в заблуда...  Thinking

# 141
  • Далечният изток
Май кръщение или кръщаване...  newsm78

# 142
Цитат
Мили мами от горчивия ми опит мога да кайа пазете си децата и не ги водете на унг при док.Райнов от исул.Не преглежда а работи на ишлеме. И най-много да си докарате още болести. Вкарва в кабинета по 5-6 човека и ги почва като на конвейр, и си изписваме антибиотици и лекарства ништо че може да не ти трябват. От него си докарахме лежане в болница и отит на двете уши на дъщерями. А на вапроса ми защо тя има температура дори като пие антибиоти и лекаства за температура отговора бе че имало процес. мерси за компетентността. Същото ми отговори и бедито в исул. пазете си децата от тях!!!!!!

Словоред, пунктуация, правопис.....

# 143
Ето от мен нещо:

Ами взех, че се замислих, след като от манастира така са го писали как всъщност е вярно? Да не би пък кръщЕне да е грешното и аз толкова години да живея в заблуда...  Thinking

Не знам, и аз се бях замисляла и рових в някакви Богословски сайтове, но не намерих нищо категорично.
На различните места го пише различно.
  Rolling Eyes

# 144
Аз мисля, че е кръщене.
От кръщение, кръщелно свидетелство...  newsm78

... но пък, глаголът е кръщавам  Thinking

# 145
Цитат
...aкушерките да зачитат прамата  на раждащата жена, да се съобразяват с нейните желание... Надявам се скоро и в България както и в Германия в болниците да се водят куркове в които да запознават родилките с процеса на раждане...

Сигурно е от бързане, де.

А иначе правилно е кръщЕне. Кръщаване, но кръщение, кръщене.

# 146
нали се казва кръСТ, кръСТихме го еди как си, покръСТване. само някой филолог може да каже за кръЩАване - кръЩАне, кръЩЕние - кръЩЕне и т.н от къде идват.

# 147
А какво общо имат думите
Цитат
кръСТ, кръСТихме го еди как си, покръСТване
Те не се оспорват в случая.

# 148
Цитат
Мир на прахта и!

# 149
Здравейте. Да се запиша във вашата темичка с едно заглавие от ДиС - "Коледни подаръЩи".

Общи условия

Активация на акаунт