Майчинството - счетоводно - 25

• 40 545
  • 765
  •   1
Отговори
# 15
Здравейте искам да ви попитам на 17 години съм,а догодина ще имам бебе ще получавам ли някакви пари или не?Благодаряви предварително   bouquet

# 16
  • Майничка
Здравейте искам да ви попитам на 17 години съм,а догодина ще имам бебе ще получавам ли някакви пари или не?Благодаряви предварително   bouquet
Една година социално майчинство, ако отговаряте на условията за това.

# 17
Какви са условията?Ако ги знаете?

# 18
Привет, не съм чела назад, но имам нужда от бърз отговор. Какво и къде трябва да подам, ако съм прехвърлила майчинството си (отглеждане на дете до 2г) на баба, а аз сменя работодателя? Разбира се, без да прекъсвам осигурителния си стаж?

копирам от предишната тема. НИкой ли незнае?!?

# 19
  • Пловдив
Какви са условията?Ако ги знаете?

доходът на член от семейството да е равен или по-малък от 350 лв бруто

# 20
Елфита а има ли такова нещо като:след като е прекратен д-ра на майката след това тя получава 6 месеца парите които е взимала 1вата  година от майчинството като обезщетение за това ,че работодателя я съкращава... Thinking

# 21
  • Пловдив
zi$inka ,не съм чувала за такова нещо  newsm78.Ако някой знае,ще се включи

# 22
  • В полите на Пирин планина
Елфита а има ли такова нещо като:след като е прекратен д-ра на майката след това тя получава 6 месеца парите които е взимала 1вата  година от майчинството като обезщетение за това ,че работодателя я съкращава... Thinking
zi$inka ,не съм чувала за такова нещо  newsm78.Ако някой знае,ще се включи

И аз не знам за нещо такова  Thinking

# 23
Здравейте, възможно ли е да се прехвърли майчинството на баба, която не е пенсионерка, когато детето е на 1г. 6м.? Също да попитам възможно ли е да се пркрати това майчинство / на бабата/ преди детето да е навършило 2г.
Благодаря!!

# 24
  • Пловдив
Здравейте, възможно ли е да се прехвърли майчинството на баба, която не е пенсионерка, когато детето е на 1г. 6м.? Също да попитам възможно ли е да се пркрати това майчинство / на бабата/ преди детето да е навършило 2г.
Благодаря!!

може да го прехвърлиш на работеща баба или на баба,регистирана в бюрото по труда /по програмата в подкрепа на майчинството/.Когато решиш може ти да си възстановиш майчинството

# 25
Още един въпрос за моя приятелка:
Гражданският договор смята ли се за стаж, т.е. ако тя е назначена на граждански договор ще е възможо ли да взима 90% от сумата която е получавала до 1-вата година!

# 26
  • Пловдив
Още един въпрос за моя приятелка:
Гражданският договор смята ли се за стаж, т.е. ако тя е назначена на граждански договор ще е възможо ли да взима 90% от сумата която е получавала до 1-вата година!

ако е на граждански договор,няма право на майчинство т.е не няма да е възможно.

трябва й трудов договор-да има 12 м стаж през целия си живот и към момента на издаване на 45 дневния да работи

# 27
Моми4етa,много моля тези които рaзбирaт дa ми обяснят следния кaзус.Бях питaлa и преди,но явно не е то4но вярно товa което се ми обясни
Знж4и през месец ноември бях в НОИ и попитaх дaли ржботодaтеля е пуснaл деклaрaциятa ми зa продължaвaне нa мaй4инството.Тaзи,което е зa след тези 13 месецa и се води от 16 септември Кaзaхa ми,4е не е
Същия ден той ми обясни,4е веднaгa я пускa.Тове нa 26.11 Знaя 4е до 10 рaботни дни трябвa дa се пуснaт пaрите.Ок де,aз виждaм обa4е 4е сa ми превели сумaтa сaмо зa един месец и то не цял,a не зa 3! 1.Къде дa търся проблемът??
2.Губят ли се зaдните месеци,след кaто не е подaденa нa време деклaрaциятa?
3.Едини4нa ли е тaзи деклaржция или отново всеки месец се пускa???
Ве4 не знaм кaкво стaвa.Моми4ето тaм кaзa,4е кaто се пусне деклaрaциятa вси4ко щяло дa е ок,но товa не дaвa отговори нa въпросите ми.
Моля обяснете ми с прости думи кaкво дa нaпрaвя и кaкво зaвиси от мен???
Бяснa съм.От кaкто сa зaпо4нaли дa ми ги превеждaт пустите пaри винaги е било с поне 4-5 месецa зaкъснение зaрaди рaботодaделят ми.Просто искaм дa знaм отново ли е неговa винaтa или държaвaтa не превеждa пaрите зa изпуснaтите месеци??
Блaгодaря ви зa съдействието  bouquet

# 28
  • София-България, Израел - където си поискам
Елфита а има ли такова нещо като:след като е прекратен д-ра на майката след това тя получава 6 месеца парите които е взимала 1вата  година от майчинството като обезщетение за това ,че работодателя я съкращава... Thinking
не съм чувала Thinking
предполагам ,че става дума за някакво обезщетение при съкращаване регламентирано с колективен трудов договор newsm78.

Мира, декларация 1 се подава всеки месец, би трябвало твоят работодател а е подал вече за м.09,10 и сега този месец да подаде за 11.
Сумата ,която си получила предполагам е за периода от 16.09 до 30.09 Сигурно  скоро ще получиш  и останалите парите, ако работодателят ти е подал декл.1 Peace.Парите за декември се получават през м.01.2010г.

Последна редакция: вт, 15 дек 2009, 12:36 от jakinik

# 29
Блaгодaря ти много!Товa ме интересувaше.Знa4и той просто не ги е подaл зa 10 и 11 месеци.Той мисли,4е се поджвa еднокрaтно!!!! Сегa aко блaговоли дa ги подaде нa веднъж ще ми дaдът ли пaрите със зaднa дaтa или не???И имa ли вaриaнт,в който той дa ги нaпише вси4ките и aз ли4но дa си ги нося в НОИ???Понеже го познaвaм и кaкто до сегa по 4-5 месецa нямa дa ми ги носи. HugОтново ти блaгодaря  bouquet

Общи условия

Активация на акаунт