Майчинството - счетоводно - 25

• 40 546
  • 765
  •   1
Отговори
# 705
Здравейте, отпуската ми за гледане на дете до 2 години  изтече октомври 2009, след което прекратих трудовия си договор. В момента съм бременна втори месец и от началото на 2010 имам нов трудов договор, но какво да направя за 3 месеца ,в които нямам осигуровки? Мога ли да се осигуря някак си? Благодаря
Ами трудно е със задна дата да те назначат фиктивно, заради осигурителния стаж. За получаване на обезщетение ти имаш необходимия, така че просто за тези месеци при изчисления на болничния ще се вземе впредвид МРЗ за страната.

т.е няма смисъл да се самоосигурявам за тези месеци ли?или граждански д-р със задна дата,ако подпиша?

# 706
  • София-България, Израел - където си поискам
айде аз пак ,да питам Blush

за здравните осигуровки,каква е тази декларация която трябва да се попълва в НАП?аз се самоосигурявам,не работя,не съм записана на борсата,няма и да се записвам Grinning
декларация 7, че сама ще си внасяш ЗО до 01.03. (за датата днес проверих).

# 707

за здравните осигуровки,каква е тази декларация която трябва да се попълва в НАП?аз се самоосигурявам,не работя,не съм записана на борсата,няма и да се записвам Grinning

защо до 1.03,после какво Thinking

аз днес платих за 3 месеца,по банков път,разходих се до НАП ,но там е някакъв ужас 50 човека чакаха Outta Joint

# 708
  • Пловдив
т.е няма смисъл да се самоосигурявам за тези месеци ли?или граждански д-р със задна дата,ако подпиша?

социални осигуровки няма как да внесеш за тези 3 месеца.гражданския договор не ти върши работа за майчинството
ако питаш за здравни-може сама да си ги внесеш

# 709
Здравейте искам да ви попитам сега съм майчинство и вземем 90% от брутото си, но  ако забременея пак /евентуално/след това майчинството на минималната заплата ли е? Т.е пак ли трябва ли 12 месеца да работя за да вземам пак 90% от заплатата си?...дано ме разбрахте..малко се оплетох, просто обмисляме 2-ро и се зачудих как ще сме с паричките Simple Smile

# 710
  • Пловдив
Здравейте искам да ви попитам сега съм майчинство и вземем 90% от брутото си, но  ако забременея пак /евентуално/след това майчинството на минималната заплата ли е? Т.е пак ли трябва ли 12 месеца да работя за да вземам пак 90% от заплатата си?...дано ме разбрахте..малко се оплетох, просто обмисляме 2-ро и се зачудих как ще сме с паричките Simple Smile

ако 45 дневния за второто ти започне преди първото да е навършило две години и ти с в майчинство/не на работа/отпуск/болничен/ясла за първото/,обезщетението за второто ще е колкото за първото

# 711
защо до 1.03,после какво Thinking
аз днес платих за 3 месеца,по банков път,разходих се до НАП ,но там е някакъв ужас 50 човека чакаха Outta Joint
защото се чудят какво да измислят Thinking

# 712

това не го разбрах  newsm78

# 713

внася си сама ЗО, като безработна един вид за 2009г. по10.40лв на месец има си специален код за плащане Wink.

# 714
ако си внася сама само здравните осигуровки - да
щото "самоосигурявам се" е нещо съвсем друго

# 715

внася си сама ЗО, като безработна един вид за 2009г. по10.40лв на месец има си специален код за плащане Wink.

плащам за 2010  по 16'80лв  на месец,2009 ги платих на куп,но сега малко множко ми идват 

# 716

социални осигуровки няма как да внесеш за тези 3 месеца.гражданския договор не ти върши работа за майчинството
ако питаш за здравни-може сама да си ги внесеш
[/quote

а за тези 3 месеца какъв ще ми е осигурителния доход като нямам трудов договор тогава? здравните осигуровки в случая не касаят майчинството нали? а ако реша да ги внеса каква сума са?

# 717
  • Варна

а за тези 3 месеца какъв ще ми е осигурителния доход като нямам трудов договор тогава? здравните осигуровки в случая не касаят майчинството нали? а ако реша да ги внеса каква сума са?

За трите месеца без социално осигуряване за база за изчисляване не майчинството ще се вземат 240 лв.

Здравните осигуровки за миналата година бяха по 12.48лв на месец. и нямат общо с изчисляване на майчинството.

# 718
Цитат
аз съм майка на две момчета които разликата е 10 месеца и юни месец ми свърхва майчинството, след три месеца хте пратя големия на децка. Искам да попитам мога ли да си взема хесте месеца неплатена и да ли ми се полага.
Благодаря ви предварително. Confused

може ли да си взема не платената от 6 меска и платената ако ми се полага като сам била по майчинство  Thinking
az sam maika na dve mom4eta koito razlikata e 10 meseca i uni mesec mi svarhva mai4instvoto, sled tri meseca hte pratia golemia na decka. Iskam da popitam moga li da si vzema heste meseca neplatena i da li mi se polaga.Blagodaria vi predvaritelno. Confused

moje li da si vzema ne platenata ot 6 mesca i platenata ako mi se polaga kato sam bila po mai4instvo  Thinking

------------
Пишете на кирилица.

Последна редакция: ср, 13 яну 2010, 16:18 от AnMary

# 719
  • София
Можеш, пускаш молба-заявление до работодателя си, не може да ти откаже  Peace

Общи условия

Активация на акаунт