Примерна схема за захранване 20

• 29 854
  • 745
  •   1
Отговори
# 630
Golden*Carnival, аз пък съм предубедена към Нестле, даже им бойкотирам всички продукти...но това е друга тема...та колкото майки, толкова идеи  Laughing
Аз давам чисто обикновено кисело мляко - ползвам Био Кисело мляко, но захраних с него към 11 ти месец. Добавям настърган плод

# 631
Здравейте Simple Smile Моето момиче вече четвърти ден хапва картофче Simple Smile От начало беше безкрайно изненадана, но си го изяде. Започнахме с една лъжичка, днес сме на 7. По съвет на педиатърката ще го давам 10 дни, след това тиква и морков - пак по десет дни. Аз останах леко учудена, че и втория, и третия зеленчук по толкова дълго време трябва да ги въвеждам. До колкото знам, дори за първия дават 7 дни, а следващите - от 3-4-5 дни в зависимост от вида им. Вие какво мислите?

Както вече момичетата са ти отговорили 3-5 дни, ако няма фамилна обремененост с алергии и 5-7, ако има са ок за въвеждането на новите продукти. Изчаква се по няколко дни, защото не винаги, когато има реакция към дадена храна тя настъпва веднага, а бебето се следи за това през всичките тези дни.

Е, какво значи в срок Simple Smile Нали няма някакъв краен срок до когато са въведени всички храни  Crazy
Тя няма алергии, баща й е бил алергичен към шоколад като малък, ама защото бил прекалил с него, не знам дали има връзка.
Мисля само с първите три храни ще е така бавно.

Всеки ден с по две лъжички ли трябва да увеличавам или може от един момент нататък да й дам колкото тя поиска да изяде (като максимума трябва да е 80 грама, според педиатърката).
Действително няма краен срок за въвеждането на храните, фигурират някои препоръчителни срокове за дадени храни, като често те са след определени месеци или известно време след началото на захранването. В момента освен глутена не се сещам за друга храна, която да си има срок да се въведе между определени месеци.
Би било чудесно да и предлагаш пюретата след кърмене, за да не е твърде гладна и да не се захраните твърде бурно, което може да се отрази неблагоприятно на лактацията в момент, когато тя още не е готова да приема достатъчно големи количества твърда храна. Би могла след пюрето да я накърмиш отново, за да се дозасити, ако има такава нужда. Заместване на цяло хранене при кърмените бебета се препоръчва около годинката, до когато се счита че 75-85 % от храненията би следвало да са млечни, а твърдите храни да служат по-скоро за запознаване с нови текстури и вкусове. Ако детето не е склонно да хапва твърди храни след кърмене, би могло да се изчака 30-40 мин, когато може да прояви интерес към храната, т.е. леко да е огладняла, но все пак не твърде много. Вероятно педиатърката е препоръчала да не се достига до по-големи количества храна именно заради изместване на млечното хранене. Доста разумни съвети   bouquet

# 632
Яна , я сега си признай че хич не си давал сокове и само хвърли тук бомбата,че да има къде да си изкарваш нервите Joy Joy (това беше майтап).Край спирам вече Sick Добре ,стига си се сърдила и нервирала, почивай си повече  и се успокой никой няма нито да те линчува, нито да ти казва каквото и да е повече лошо за сокове или нещо друго Hug Аз лично ти се извинявам и съжалявам за коментара си незнаех,че толкова ще се ядосаш
Еспа, кажи ми как правиш царевичния грис пак ли 1:4 ...на пакета пише само за цялото количество колко вода да сложа? newsm78

# 633
  • София
Пшеницата пак с такива ядки ли ще я въвеждаш ?

да ти кажа замислям се за зърнена каша, в която има и пшеница или със сухар. Не мисля с ядки все да вкарвам. Просто ръж и ечемик не са често срещани в кашите. Има една "3-korn" на "Bаbylove" ми препоръчаха, не съм давала от тях и ще пробвам Peace

# 634
Яна , я сега си признай че хич не си давал сокове и само хвърли тук бомбата,че да има къде да си изкарваш нервите Joy Joy (това беше майтап).Край спирам вече Sick Добре ,стига си се сърдила и нервирала, почивай си повече  и се успокой никой няма нито да те линчува, нито да ти казва каквото и да е повече лошо за сокове или нещо друго Hug Аз лично ти се извинявам и съжалявам за коментара си незнаех,че толкова ще се ядосаш
Еспа, кажи ми как правиш царевичния грис пак ли 1:4 ...на пакета пише само за цялото количество колко вода да сложа? newsm78

Няма проблем!   Hands Thumbsup Просто всеки си знае какво и защо прави. Форумите са за да си помагаме, не да се съдим  Hug

# 635
Лишавам ли детето си от нещо много ценно като не му давам царевична каша
царевицата ще я въведа с пюре на Овко "сладка царевица", но каша не мисля да вземам.
Не съм им фен пък и яде оризова и след десетина дни ще му вкарвам и елдата.

# 636
Нелка, това пюре на Овко се води като допълнение към храненето.
По-добре въведи царевица под формата на кисел с царевично нишесте.
Какво против царевицата имаш?

# 637
Да Франчи, ще му го смеся с някакъв зеленчук това пюре.
Против царевицата нямам нищо против, но към кашите малко
а и тук намирам чиста царевична каша само на Фризокрем, а те са много сладки.
За кисела мислех го и аз , но много ме е страх от тия нишестета, имам позната която работи във фирма произвеждаща  подправки  и нишесте и знам какви фокуси правят,
та на тоя етап май не е удачно.
Ще потърся пак чиста каша на друга фирма, в ДМ дали имат?

# 638
Анелия, в какъв размисъл ме хвърли с това нишесте, купила съм си един голям плик, а сега взех да размислям  Rolling Eyes

# 639
Няма смисъл от размисъл, накратко дано не разбуня много духовете.
Фирмите производители за 2 такива знам със сигурност, за да гонят конкурентна цена
в нишестето слагат брашно, защото е по евтина суровина
в черния пипер и други подправки смляна царевица
в червения пипер само някакъв % е чист пипер другото е пак основи техни си с оцветители
а подправките като изкупуват билките са сушени и стояле къде ли не
и минават през мелачката със всичко по тях като например паяци, паяжини и миши изпражнения.
Това за Б-я, ако някой знае на чужда фирма нишестета да казва.

На мен не ми пречи да си ползвам подправките въпреки че знам това
но на детето не бих дала на тоя етап,
още не е захранен с пшеница  Mr. Green

# 640
В царевицата няма нищо кой знае колко ценно, а в нишестето и малкото, дето го е имало, вече го няма. Обаче тоя "гаден рафиниран продукт" си е много удобен за кисел например, така че все ще влезе в употреба.

И да слагат брашно в нишестето, не е в голямо количество, напротив - минимално е. Глутена в такова количество не е притеснителен толкова, разбира се ако не се даде прекалено рано ... ама като гледам изобщо не сте толкова малки  Mr. Green така че споко!

# 641
Яна, и за да си сигурна,че се стараем и от полза да сме ще ти отговоря, макар и със закъснение, въпреки че все си мисля, че писах тогава нещо- аз захраних като теб малко по-рано, а може и по рано и от теб(ето виж че никой не е безгрешен) и почнах със зеленчук, после като второ яденен след месец и нещо дадох каша от ориз(него го бях въвела с пюрета) и два плода и след тях месето, тогава ми се падна месото месец и половина май след захранването,т.е. в средата на 6 м.....но сега като се замисля май малко рано го дадох това месо...това е. Е , дано не те отказахме да питаш Grinning Wink

# 642
  • София
Като стана дума за месо... Ние имаме във фризера от домашни бройлери и мислех това да му дам на малкия за първо месо. Обаче четох, че: започвало се с птиче месо (пилешко, пуешко), след това на втори етап можело бройлер и т.н. Е как така, бройлерът не е ли пилешка птица?  newsm78 Не ми се ще да взимам готово пюре, че нашият така се мръщи на всичко, пък домашното е малко по-вкусно... Дали все пак да си му го дам?

# 643
  • Видин
 Joy Е бройлерът да не е чифтокопитно  Crazy
Според мен го давай, щом е и домашен още по-добре. Ама аз не съм капацитет в захранването де, само си мисля на глас (клавиатура)  Peace

# 644
Някой знае ли повече за проявата на възможна алергична реакция при захранването? Въведох тиква, сега морков, а днес забелязвам няколко пъпчици на вратлето на малкия и се чудя да не е от моркова  Thinking

Общи условия

Активация на акаунт