Примерна схема за захранване 20

• 29 824
  • 745
  •   1
Отговори
# 195
  • Варна
Да попитам мамите, които замразяват пюрета.Как точно процедирате?По-конкретно ме вълнува месото как замразявате на порцийки?
Имам цял заек във фризера и се чудя как да го порционирам за бебето и да ми бъде готово само да прибавям към зел.пюре.

# 196
  • София
момичета днес пасирах ръжените ядки, но немогат да станат на гладко пюре и бебо не ги иска
 Sad

# 197
Ръжените са много гадни и много твърди и май не стават на абсолютно гладка консистенция, смесвай ги с нещо Виктор не ги искаше много и аз винаги ги смесвах...пробвай с ръжено брашно-пак накисваш и вариш,става на гладка кашичка
Чарлийз , аз ги нарязвам на малки парченца и в пликчета или във фолио на малки парченца и после всичките в едно пликче-така не се слепват парченцата, но никога не съм имала цял заек или цяло пиле и то да е само за бебето....за него оставям малко и го слагам както ти обесних, понеже все още давам по около едно купче на едно ядене

# 198
Галенце, колко голямо кубче месо даваш на едно хранене, аз замразих месо в едни мънички пликченца, на порцийки, ама все се чудя по колко да слагам в пюрето, досега по половината слагах, горе долу колкото половин кибритче, малко  по-малко. Чарлийз, аз и бульона от месото замразих в плик за лед и ползвам кубчетата към пюрето вместо вода.

# 199
  • София
Цитат
пробвай с ръжено брашно

ох,

утре ще търся брашно, но такова обикновено ръжено- за хляб ли???

# 200
ами колкото кубче за лед ,сега вече и малко по-голямо-абе не мисля че 5-6 или 10 грама са толкова от значение
Мисе, да обикновено брашно от ръж-пак по диетичните щандове, аз имам чедно и ако си от София и живееш в чцентъчра бих ти го дала, но не е много прясно отворено

# 201
Весели празници момичета.

Отдавна не съм писала тук,но нямам никакво време.
Да питам тези от вас,които дават грах,фасул,леща,царевица и т.н. как ги белят и до кога според вас е добре да се белят?

Така и не ми пратихте схемите си за захранване,направете ми един новогодишен подарък,моля ви Grinning

# 202
Как,  бре Норчи! Пратих още същия ден!
Отивам пак да пращам!
Честита Коледа на всички!

# 203
  • Варна
Пак за месото..........сварено ли го порционирате?
gundie , mama_gali  Hug

# 204
НОрчи , пратих ти отдавна, имаш проблем с пощата явно щом и Еспа ти е пратила , а не си получила-аз пък викам ей туй момиче не каза получи ли ги тия схеми...аз фасул зрял не давам, ако за него питаш, а зеления не го беля, граха не го беля-пасира се перфектно и за царевицата мин седмица говорихме и мисето каза че я пасирала и ставала супер, бебето ти е вече голямо да му ги белиш-пасирай и давай направо Wink
Чарлийз , различно, последно като си ходих при баба ми имаше сварена пуйка и си взех сварено месо и го замразих така, като готвя понякога и му ставя пак така, но иначе сурово- даже сега майка ми ми е направила едни едри парчетища,че се чудя как да действам с тях, понеже за бебето не ползвам микровълнова и затова вероятно ще размразя цялото пакетче, ще сваря всичко, ще го нарежа и така ще го замразя наново- така или иначе месата се варят по бавно от зеленчуците-а аз ги слагам с тях дори и като са сварени- хем за да се умесят , хем за да се разварят и да ги нарежа после на парченца, а не да ги пасирам-дооооста многословно, дано помогне Wink

# 205
  • not found
Замразяването не е най-добрия вариант, но е решение за момента.

Трайност на замразени пюрета (термично обработени продукти):
Чисто месо: 1-2 месеца
Зеленчуци: 3-4 месеца
Зеленчуци с месо: 1-2 месеца
Зеленчуков бульон: 1-2 месеца

Количество месо: 10-15 г
2 к.л. месо (пасирано или ситно скълцано) = 10 г месо
1 с.л. месо (пасирано или ситно скълцано)= 10-15 г месо
10-15 г месо = 1 парченце 2х1 см

Това е цитат от Косе Босе

А от тук съм прочела за лещатата в периода 8-10 мес , само не съм обърнала внимание , че е от 2005 год  #Crazy http://www.bg-mamma.com/index.php?topic=22547.0

Последна редакция: вт, 29 дек 2009, 01:14 от ugly-duckling

# 206
  • София
Искам да ви попитам на каква възраст може да се дава вече обикновена минерална вода, не преварена чешмяна и не непременно розовия Девин? Тя и без това не пие все още вода, но да си знам за напред Simple Smile

Sarni4ka, аз откакто съм захранила (на 6 месеца) и респективно съм започнала да предлагам вода директно съм давала вода, филтрирана с кана Брита. Не съм преварявала никога - бебето мнооого отдавна не е в стерилна среда, че да му стерилизирам водата.
НО независимо какво решиш, никак не е добре да му даваш на ежедневни начала обикновена минерална вода (което предполагам визираш под "не непременно розовия Девин", не е добре да се пие нон стоп вода дори от възрастен човек. В повечето минерални води флуора е в количества над препоръчителните дневни дози. А и останалите минерали се натрупват...

Ето ти един сравнителен тест на българските минерални води: http://www.bnap.org/?p=167

Така че аз бих те посъветвала или да продължаваш с розовия Девин, или да даваш филтрирана вода, или да купуваш бутилирана трапезна вода.

missence, аз пък с ръженото брашно яко се измъчих!!
Първия път пробвах да го сваря с вода 1:2. Сложих даже повече от 2 вода. Тя пък извря моментално при което брашното загоря частично на дъното. Налях още вода - то пък се разводни прекалено. Повече тоя метод няма да го практикувам.
И за да не е сурово брашното на следващия ден го препекох в тиган - добре, ама ръженото брашно е по-тъмно от пшениченото и е много трудно да установиш кога е запечено, без да тръгне да заграя. Докато се ориентираш по миризмата и то вече тръгнало да загаря леко... И респективно и аромата и вкуса му се променя, по-гадно става...
Абе не знам що така се измъчих с т'ва брашно, хем се имам, че не съм съвсем пишман готвачка ама на!
Сега пък аз ръжени семена ще търся Simple Smile

# 207
аз пък мисля,че не е добра идея минералната вода- по-добре натурална, ако е хубава

# 208

А от тук съм прочела за лещатата в периода 8-10 мес , само не съм обърнала внимание , че е от 2005 год  #Crazy http://www.bg-mamma.com/index.php?topic=22547.0[/b]

Защо, тогава по-малко родители и разбирачи ли сме били от сега?

И за да не е само това, да питам след крушата и синята слива какъв плод да въведа /това са първите два въведени плода/?

# 209
Франчи, Симона и Тони вървят наравно с плодовете по ред на въвеждане
и аз съм решила следващите да са ябълка, банан и кайсия(сушена)
поради факта, че са масово по пазарите и достъпни.

Общи условия

Активация на акаунт