Примерна схема за захранване 20

• 29 825
  • 745
  •   1
Отговори
# 180
Tony_st ,ами като навърши 3 месеца,започнахме с плодовите.Като навърши 4 със зеленчукови и сега като навършихме 5-започнахме с кашите.Така ми каза педито... и аз нали ми е първо дете и незнам.Кърмих само 1месец,а и тя си роди голяма-4,500 Mr. Green

# 181
Каша се прави с масло и серене, но аз лично първо я давах само със сирене и след седмица въведох и маслото. Peace

Попара може би имаш предвид?  Rolling Eyes

Моля за идея и съвет- Цедя се и кърма в изобилие. Но девойката отказва кърма през деня. Та какво да й правя за закуска с кърма, така че, хем кърмата да е оползотворена, хем детето да е яло?

# 182
ами каши...ти какво беше въвела, май доло горе скоро захрани-въвела ли си кашите, те според мен са хубави с кърма?? newsm78
darka_jivko, прекаленоооо рано си захранила, то твоето педи е за разтрел-то бива рано бива, ама преди 4 м направо си е кощунство....не й давай много банан може да й стане нещо от хистамина, а за попара и по-скоро масло е доста рано, да не говорим че в сухарите има глутен почакай поне месец още за тия неща и карай по бавно...аз от вчера почнах с 3-то ядене и попара още не съм давала ти вече даваш повече хранения от мен и може и повече храни ще го докараш до алегрии това дете, да не говорим колко може да му се увреди стомаха

# 183
Каша се прави с масло и серене, но аз лично първо я давах само със сирене и след седмица въведох и маслото. Peace

Попара може би имаш предвид?  Rolling Eyes

Права си, за попарата става дума...в бързината съм объркала. darka_jivko, извини ме и ти. Дано не съм те объркала. Peace

Франческа Салиери, тя и gundie те е посъветвала за кашите с кърма, иначе защо не опиташ да я слагаш и в попарат, вместо вода? Знам, че разводнява малко, но пък ще яде кърма детето. Peace

# 184
Tony,  gundie, кашите за следобедното хранене ги правя задължително с кърма, но сутрин не знам какво да правя. Не иска мляко, а е гладна, цоква по 50-60 мл. и това е. С това недояждане сутрин си разваля спането.

# 185
ами тогава някакво пюре с кърма

# 186
Франческа, в една тема бях чела една майка правеше тиквено мляко  Laughing Пасирана тиква, смесена с млякото, на мен ми прозвуча вкусно.

# 187
Tony_st ,аз се сетих де  Mr. Green Laughing
А кога се дава попарата-сутрин или следобед?

Последна редакция: пн, 28 дек 2009, 17:32 от darka_jivko

# 188
  • Видин
Франческа, в една тема бях чела една майка правеше тиквено мляко  Laughing Пасирана тиква, смесена с млякото, на мен ми прозвуча вкусно.
Ами то всъщност аз знам, че така се прави....ако ще приготвям домашна тиква определено ще слагам кърма...иначе ми се струва, че ще стане много гъсто  Rolling Eyes
darka_jivko, след като си захранила толкова рано, най-добре се консултирай с педиатъра си  Peace

# 189
Аз да попитам от кога може да се въвежда ориза? Става дума по малко ,нещо като сгъстител на домашно пюре. Педиатърката каза че е хубаво като захраня с основните зеленчуци да започна да смесвам зеленчуковото пюре с ориз или с картоф (става дума за пасиран ориз) за да е по хранително пюрето. Защото за 1 месец сме наддали 100 гр

# 190
На нас ориз ни беше първата храна, така че можеш и преди да изредиш зеленчуците.

# 191
Мерси за отговорите момичета.
А дали може да правя нещо като каша/попара с безглутенови бисквити и кърма?

Аз да попитам от кога може да се въвежда ориза? Става дума по малко ,нещо като сгъстител на домашно пюре. Педиатърката каза че е хубаво като захраня с основните зеленчуци да започна да смесвам зеленчуковото пюре с ориз или с картоф (става дума за пасиран ориз) за да е по хранително пюрето. Защото за 1 месец сме наддали 100 гр

Ами както вече ти е казала mama_gali, за много деца оризът е първата храна, т.е. са захранени с оризова каша.

# 192
Здравейте  Hug
Девойката яде купешко пюре по няколко лъжички, домашните н еми ги признава засега  Crossing Arms

Искам да ви попитам на каква възраст може да се дава вече обикновена минерална вода, не преварена чешмяна и не непременно розовия Девин? Тя и без това не пие все още вода, но да си знам за напред Simple Smile

# 193
А какъв ориз е най подходящ за започване?

# 194

А дали може да правя нещо като каша/попара с безглутенови бисквити и кърма?
Peace Peace добра идея!!
Мама на Александра, ами започва се с бял ориз мога да ти пусна инфото, но 3-4 страници по-напред го пуснах на една девойка и много ще разводним темата, ако пак го пускам...почни с бял, но внимавай става лепкав и много гъст, сложи му вода или водно пюре преди пасиране,че става на бучки много

Общи условия

Активация на акаунт