Примерна схема за захранване 20

• 29 775
  • 745
  •   1
Отговори
# 375
gundie, мерси, значи ще въвеждам глутен чак като стане на 8 м.
А жълтък  Rolling Eyes не се знае кога. И без това хич не ми се бърза с него.
И аз на 8м въведох глутена с овесена каша.Един месец след месото започнах с глутен.
Ориз бисерен можеш да слагаш в пюретата.Кафевия ориз според мен е за малко по-късна възраст.По-трудносмилаем е.
За жълтъка-някои педиатри искат да е въведен преди ваксината за морбили,паротит и рубеола.
Значи е добре да се въведе преди 1г и 1м.Имаш достатъчно време дотогава.

# 376
А ако захранването е започнало по-рано - не на 6м., а на 4 и половина, в нашия случай - тези "сметки" важат ли (тоест, глутен към 8-ми месец, месо 1 месец преди това и т.н.)?

# 377
  • София
А, много ясно, да няма да го държа гладен, малкия дзвер Crazy Просто се учудих че го пише това на кутията, сетих се, че може да е защото се предполага, че ако има 2 заместени хранения на детето, останалите са млечни и 2-3 на брой. Нямах време да седна да сравня кутиите на Лактана 1 и 2, не знам каква е разликата в състава, главно това е важно де..Надали, все пак, ако му давам от двойката по 5 пъти на ден, ще го отровя Mr. Green
Благодаря Hug

има малка разлика, давай спокойно  Peace

Цитат
Мили мамчета знам,че не е тук мястото но искам да ви попитам-как да меря температурата на малкия?

аз с дигитален в ушенцето

# 378
здравейте на всички майки

# 379
Аз да си задам пак въпроса, че ме мъчи newsm78

Днес въведох глутена с овесена каша. Сега, ако не ме лъже паметта, трябва да направя пауза от около 15 дена, преди да въведа следващата глутенова храна и през тях, а и след това да давам всеки ден глутен (поправете ме, ако греша). Въпросът ми е дали може през тези 15 дни да се въвеждат други храни - например сирене, масло... (тъй като мисля след глутена да въвеждам млечните).
И още нещо, как точно се въвеждат млечните? Редът ми е ясен. Става въпрос дали пак се прави такава дълга пауза между отделните видове.

# 380
А ако захранването е започнало по-рано - не на 6м., а на 4 и половина, в нашия случай - тези "сметки" важат ли (тоест, глутен към 8-ми месец, месо 1 месец преди това и т.н.)?
ами и аз тогава започнах,че имаше моят син голям проблем с повръщането, но карах много бавно и единственото което че въведох месо на 6 м и половина, иначе глутена , млечните и др. дори и по-късно...просто отначало много бавно и постепенно с всичко

# 381
Свет, въвеждай си без притеснение каквото искаш  Peace. Аз лично не си спомням, че е необходима пауза между първите 2 глутенови храни, но няма проблем да направиш такава. Аз лично изчаках даже повече време докато дам втора глутенова храна. Но пък ние много се бавим с нашето захранване и исках тогава да въведа по-важни продукти, на които им бях изтървала времето.

Стеф, и аз мисля, че с глутена си е хубаво да изчакаш до 8-мес. възраст, нищо че сте почнали по-рано захранването.

Франческа, мерси и на теб за честитката  Hug. По твоите въпроси не мога много да отговоря, но така и така сме на тема "глутен", да си кажа какво мисля  Simple Smile. Та ако бебчето ти не е от ящните, т.е. ако трудно му пробутваш лъжичките, мисля, че може и да забавиш въвеждането на глутена. Идеята да не се даде прекалено късно е, че като са по-големи децата, ядат и по-големи количества твърда храна като цяло. Но ако наистина детето яде малко и е все още предимно на кърма/АМ - лично аз не виждам проблем да се поотложи. Другото важно е да не се дава преди 6 месечна възраст  Peace Жълтък въведох на около 8 месеца, ако не се лъжа, но пък от тогава не съм давала  Whistling. А за ориза идея нямам - аз напълно го забравих, понеже още в началото си казах, че няма смисъл да го мисля, понеже нали в пюретата има оризово нишесте, пък аз от време на време давам готови пюрета  Laughing. Едва наскоро се присетих и ще почна да му готвя на моя човек, ама той вече си е дърто магаре де Wink

Зелено, мерси и на теб за честитките! И какво стана сега - ние тъкмо да се поопознаем и ти взе, че се премести  Crossing Arms  Hug

# 382
аз също не си спомням да има пауза между първите глутенови храни, въпреки че и аз я направих...по-скоро с месата се бърка тук, според мен

# 383
Ясно, благодаря  bouquet Явно нещо съм се объркала Confused

# 384
Благодаря, момичета Hug
С глутена никак не бързам, по-скоро месото го мисля, жълтъкът също, но още сме на кашата, от вчера, така че има време Blush

# 385
  • София
аз не съм правила пауза м/у овеса и ръжта newsm78

А да не забравя- за информация: ръжените сухари съдържат пшенично брашно. Сега има излезли на пазара БИО пшенични сухари. Видях в "Пикадили" и ми ги препоръчаха. Някой да е ползвал. Фирмата беше с "К" нещо  newsm78

# 386
  • USA
Здравейте,момичета.
На много места чета ,че глутенa не е хубаво да се въвежда,както рано,така и късно като например след 7 месец.
Вие какво мислите,кое е правилно?Отделно тук в Щатите на Гербер продуктите са съобразени според възрастта на детето и кашите с глутен са включени веднага след оризовата и са в началото на захранването,т.е.между 6 и 7 месец  newsm78.

# 387
Франци (и останалите, които се чудят) - ето ви едно по-нетрадиционно мнение за жълтъка. Аз въобще не съм давала. Тя спря да яде пюрета и започна истинска храна някъде около 11 месеца, като дотогава не беше опитвала само яйца, прясно мляко, риба (май микродози веднъж-дваж в Гърция) и свинско месо от основните продукти.
Няколко дни преди 1 г. значи ще да е било, започнах да давам ястия с малки количества цяло яйце - заливка на мусака, миш-маш, по-късно и палачинки и баница. Яйце натюр и досега не е яла - предложих й веднъж-дваж, но не го одобри. Хемоглобинът й е висок.
Глутен - смятам, че няма основание да се отлага след 7-8 месеца. Дадох на 7 и малко, мисля.

# 388
  • На бял кон в Pierrefonds
Здравейте,момичета.
На много места чета ,че глутенa не е хубаво да се въвежда,както рано,така и късно като например след 7 месец.
Вие какво мислите,кое е правилно?Отделно тук в Щатите на Гербер продуктите са съобразени според възрастта на детето и кашите с глутен са включени веднага след оризовата и са в началото на захранването,т.е.между 6 и 7 месец  newsm78.

maimun77 , това с глутена важи най-вече за бебета, които са захранени преди 6 месеца. Тогава опасността да се появи непоносимост към глутена е по-голяма. Между 6 и 7 месец той не би трябвало да представлява проблем за бебето и следователно не се налага изрично да се споменава съдържанието му на опаковките на кашите. Или поне така смятат в Щатите и Канада.

Аз лично дадох глутен след първата кутия оризова каша, която дъщеря ми изяде, значи е било около 7-ми месец. За много бързо време й дадох овес, ечемик и жито. Не съм съобразавяла по никакъв начин въвеждането на глутена с въвеждането на месо. Единственото, което спазвах е 3 дни между всяка нова храна, за да следя за алергични реакции.

# 389
  • София
А да не забравя- за информация: ръжените сухари съдържат пшенично брашно.

Не всички! Точно преди 1-2 страници цитирах ръжени сухари със съдържание само ръжено брашно и сол - на Клевър - марката на БИЛЛА. Просто трябва да се чете  Peace

Зелено, мерси и на теб за честитките! И какво стана сега - ние тъкмо да се поопознаем и ти взе, че се премести  Crossing Arms  Hug[/b][/color]

Карма, какво да се прави...  Embarassed

Общи условия

Активация на акаунт