Примерна схема за захранване 20

• 29 895
  • 745
  •   1
Отговори
# 540
  • Видин
Правите ли пауза от няколко дни само на кърма между въвеждането на различни нови храни?
По принцип да - около 2 дни  Peace

# 541
Правите ли пауза от няколко дни само на кърма между въвеждането на различни нови храни?
По принцип да - около 2 дни  Peace

Не е нужна пауза между въвеждането на нови храни.

Гунди, след кат осте на АМ, няма проблем вече да даваш млечни каши с АМ - повечето са такива. Нашата педиатърка каза, че мога да давам каши с АМ след 10-ти месец (а ние не сме яли АМ досега). Аз още не съм давала де...

Аз сега въвеждам киви и малкият направо умира от кеф, трепери докато му дам.

Да питам Параход ако се появи - нали ти въведе цяло яйце директно? Как го направи? Знам, че примерно може да дам баница, която е с яйца, но колко голямо парченце, колко време...

И да питам също за киселото мляко - мога ли да въвеждам вече, какво, как? Или да пробвам с пюретата с йогурт първо? А сметаната?

# 542
За паузата на кърма съм чела, че е хубаво да се прави поне в началото, за да се избегне проблема със запека. Аз съм правила 2-3 пъти, но наистина в началото. Сега вече не.

# 543
Аз се самоцитирам, защото не получих отговор  Mr. Green

Момичета благодаря за отговорите  newsm51 но аз пак да си питам, защото ми е едно объркано. Нали кашите се въвеждат по 10 дни? Ако предложа тиквичка(вече е въведена) с ориз може ли само за 3 дни да го въведа? Правилно ли съм разбрала? Аз уж не се шашкам толкова, ама този ориз ми е голяма мъка  hahaha

# 544
А аз да питам майките с деца над 1 год. давали ли сте вечемлечни каши , че ми се иска като махнем ам от яденето да давам млячни каши, те нали също са с ам- и препоръки към някоя?
да разбирам ли, че като започна кашите трябва да давам само безмлечни? Те не са ли с АМ повечето млечни?

Аз май трябва да въвеждам ориз скоро....ако не е от каша - бял ориз сварен и пасиран със зеленчук? така ли е правилно?

# 545
да, можеш да въведеш ориза за 3 дни-аз въвеждам за 4 дни всичко, но тоя навик ми остана от времето, когато ползвах едно пюре 2 пъти...но за 3 е добре

# 546
bobito2, само първата храна от дадена група се въвежда по-дълго, т.е не е нужно всички каши да въвеждаш 10 дни.
Оризът, не зависимо как ще го въведеш, от пюре или от инстантна каша, като пъра храна от група зърнени, аз бих я въвела бавно и плавно 5-7 дни.
sarnichkata, аз лично избрах безмлечни, защото кърмех преди и/или след храненето, т.е не виждах причина да давам млечна каша или да цедя и да добавям кърма към безмлечната. Доста от млечните каши не са с АМ, а с обезмаслено мляко, така че чети внимателно етикетите
ето инфо от Косе Босе по въпроса
http://www.bg-mamma.com/index.php?topic=369501.msg10211336#msg10211336
относно ориза, аз давах от инстантна безмлечна каша на Милупа, защото ставаше бъзо и в гладка консистенция. Другите мами могат повече да ти кажат за даването на сварен, пасиран ориз, аз нямам опит

# 547
А аз да питам майките с деца над 1 год. давали ли сте вечемлечни каши , че ми се иска като махнем ам от яденето да давам млячни каши, те нали също са с ам- и препоръки към някоя?
да разбирам ли, че като започна кашите трябва да давам само безмлечни? Те не са ли с АМ повечето млечни?

Аз май трябва да въвеждам ориз скоро....ако не е от каша - бял ориз сварен и пасиран със зеленчук? така ли е правилно?
желателно е за начало да даваш безмлечни каши-въпреки,че никой няма да ти каже защо точно е желателно......можеш така да въведеш ориза , но внимавай много е лепкав и става гъст-разреждай го с вода или повече зеленчуци, но по-леки като тиквичка, защото с картоф пак ще е гъстичко и лепкаво

# 548
Espa, gundie  Hug

За кашите съм чувала от майки, че бебоците хич не се кефели на безмлечни, и ако купят такава я разреждали с АМ, та то си е същото да вземеш млечна(ако е с ам, разбира се). Затова попитах, дано да я яде и без мляко (ние сме си на кърма).

За ориза - започвам да се чудя, явно най - добре с пюре да го въведа готово, идеи какво - тиквичка, картоф и ориз на Хип? Последно колко дни да го давам ориза като го започнем  Blush

# 549
sarnichkata, ако бебока не е оптивал до сега АМ, и не хареса вкусът на безмлечната, по-добре разреждай с кърма за начало. Бебчо ще е свикнал с вкусът на кърмата и ще я приеме по-добре кашата. Само имай в предвид, че като се разреди каквото и да е с кърма, много бързо се втечнява, заради ензимите в кърмата.

# 550
Espa, проблемът е че хич не ми се получава с цеденето, нито с помпа нито на ръка, в началото със зеленчуковите пюрета се опитвах да се цедя, но нищо не ставаше, то и затова 2 седмици отказваше да се захрани. При мен кърмата слиза като засуче и си изпива всичко  Rolling Eyes Е ще го мисля като стигнем до кашите Simple Smile

# 551
sarnichkata, когато ми се е налагало да цедя най-много ми помагаше следния трик. Слагам бебето на гърдата да засуче и като слезе млякото на другата гърда пускам помпата. Цедя 20-30 мл или там колкото ми трябва. Само трябва да се настаниш удобно, за да ти е свободна ръката за цедене и да държиш удобно бебчо на другата гърда. Моята помпа беше електрическа и беше по-лесно

# 552
Еспа, Гунди благодаря  newsm51 аз до сега зеленчуците по 3 дни ги въвеждах, но май за ориза ще увелича малко дните.

# 553
  • София

Не, защо  newsm78

sarnichkata, предлагам само безмлечни каши без нищо (напр. банан, ябълки и т.н.). Правя ги с вода и добавям плодово пюре  Peace

# 554
Момичета, имаме нещо като проблем.
От 2 дни синът ми не иска да яде мляко, не и колкото до скоро ядеше. Сутрин се будеше озверял от глад, изяждаше 220мл. мляко, вечер пак, а през деня - по 180мл. Давам зеленчуково пюре на обед - около 100гр. + 100мл. мляко. Идваше му добре. Следобед давам малко каша (половин доза, 100мл. мляко +3 л. каша) + 100мл. мляко. От два дни насам, сутрин едвам го карам да яде, с триста зора изяжда 180мл., на обед не иска мляко, а пюрето изяжда с охота, след час евентуално иска да си цокне малко мляко. Спи следобед и едва към 5 благоволява да хапне половин доза, а мляко - не иска. Днес пробвах първо да предложа млякото, после да давам пюре/каша и яде, изяде си пак същите количества пюре и каша. Ето сега е заспал нощния си сън - а не искаше да цока, яде последно в 5. Смятам днес колко АМ е изял - 450мл. Confused Вчера пак толкова горе долу.
Зна,, че стана адски объркано, но накратко - да го оставя ли така (изглежда си спокоен, смее се, играе, спи спокойно) или да му давам в сънено състояние мляко? Да докараме поне минимума за деня...
Освен всичко това, много се разсейва по време на хранене, сякаш да го храня за него е загуба на време, предпочита да си зяпа настрани, да ръфа играчките или да се търкаля, вместо да се храни - като си помисля, че доскоро едвам го изхранвах, метафорично казано, странно ми е да го гледам така Rolling Eyes

Общи условия

Активация на акаунт